17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тези българчета с майка рускиня ептен да се не връщат у нас, че те са си с руско самосъзнание милите. У нас руснаци се пишат, а там са българи, мастии някакви, като майките си!

АЕЦ "Белене" не се нуждае от държавни гаранции за изкупуване на тока - необходим е кабел под Черно море 1000км до Грузия и от там до Руския и Китайския пазар за ток

Я, какво се оказа, че в Русия учат български студенти. Значи не всички отиват на запад.

намират се.. както и някой и друг заблуден африканец..

Прочетох колко добре е разяснила тезисите на г-н Борисов пред руската Дума г-жа Каравиетнамчева.Считам,че щеше да има още по-голям ефект ако им беше обяснила също така ,че Пекин е столица на Виетнам!

тая гъска пробутва на Медведев тъпотиите на тиквата за някакъв балкански поток, газов хъб на тивконий, а Медведев ,който разбира най много от газа газ в свтеа и обяснява- ще си имате една малка трръбичка от Турция от края на 2019 г , за по малко от 1 млрд кубометра , а оня идиот от банкя дето дето ме потупяваше по рамото, заради което охраната ми замалко да го очисти, и дето провали проектги за милиарди за България можете да си го заврете някъде

Бибитко,намерил кого да прати в Русия,пекинската патица , ха ,ха ха !

да сме в ЕС и да имаш въэможност да преговаряш с СИМЕНС ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ АНГЛИЯ ЯПОНИЯ АМЕРИКА эа строежа на БЕЛЕНЕ не с отлежали радиатори и отлежала площадка вече 15 години раждясват и още 10 докато ги направят теэи реактори стават амортеэирани стари сеиэмична эона вие имате ли деца внуци спрете се с тия китайци руснаци те лека кола не могат да построят

Ей, ти сЕЕзмично амртЕзиран, научи правописа ,бе !

Пак ще наливаме милиарди на братушките. 2 милиарда за САЩ за самолетчета, 4 за Русия за ядрени самоварчета. Така е справеливо и всички са доволни! Ние сме богат народ. Имаме - плащаме.

Защо руснаците искат държавата ни да гарантира изкупуването на тока от Белене на фиксирана ( не и ниска) цена?

За някои неща се знае, че няма да станат. Типичен пример е АЕЦ Белене. Едва ли Медведев не е наясно, че случаят е такъв, дори и само от бизнес гледна точка. Без държавни гаранции за изкупуване на определени количества при фиксирани цени, инвеститорът няма да може да си възвърне интвестицията и фактически ни прави дарение. Проектантската грешка, коментирана по-долу, за достигнатата скална обвивка на Земята, а от там на сеизмичнш риск, е допълнителен проблем! Тук въпросът е, защо политик от такъв ранг се прави на две и половина и дава вид на оптимист за този проект?

че за разлика от Козлодуй, отработеното ядрено гориво от Белене ще трябва да се съхранява у нас. Или руската радиация е най-безвредната, даже полезна радиация?

Отработеното ядрено гориво е перфектното за ядрени оръжия. Едва ли дълго ще ни оставят да си го държим у нас.

Откъде ви намират все прости парчета незнам?

няма други!

Денег нет но вы держитесь!!

Не знам с какви очи говорим пред руснаците за Балкански поток и хъб Балкан,като се осрахме с южен поток.Баси дебелоочието.

Какъв стокообвен, като ние почти не произвеждаме сс стоки и дори нас не можем да задоволим. Добре че е Падишахът , да хапнем приличен лук и картэфи.

Произвеждаме, и то много неща.

тъп текезесар, защо се правиш на улав, кой не знае как заради текезесетата загина българското земеделие и селата???

Български студенти в Русия !? Че и с почасово разрешние за работа, за да си оправят джобните. Това или трябва да е някъв виц, или Цецка и Митя са се подкрали от обед с водка.

" ... Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни ..." това изречение стои някак си не на мястото си на фона на поредните санкции наложени на Русия от Европейската комисия. Не че на руснаците им дреме за тия санкции. Криворазбраната демокрация и псевдоевропейската солидарност започва да ни излиза скъпичко с тези никому ненужни санкции. Всеки европейски политик, който си мисли, че някога, може би Крим отново ще бъде украински, просто трябва да се откаже от политическата си кариера. Крим никога повече няма да бъде украински.

Ааа, не искаме руски атомен ток у нас. Мирише на радиация и комунизъм, а и често поразява горките ни демократи. Я от повреден електроуред, я стълб със жиците ще падне върху тях. Знае къде и как да ги намира. ;)

30 години по-късно и ти продължаваш да сънуваш комунизъма, който вече влезе в учебниците по история . Време е вече да излезеш от укритието и да видиш, че на вън грее слънце . Те най-големите комунисти - китайците вече въведоха пазарната икономика, ти още си гладиш пионерската връзка.

LeGrandTulup

Не си схванал иронията ми :)

Не си ,,тукашен,,. Чилякът си прай ,,ташак,,.

stankow

Росатом щял да се включи !?!? Какъв цинизъм. Ако не бяхте ги спряли, досега 2 пъти да я бяха завършили централата. И кредит ни даваха - щяхме само да си обуем калцуните и да влезем в нея, готова !

Ха сега обясни защо АЕЦ Козлодуй работи на половин мощност! Къде ще си завираш този скъп ток?

дрън дрън ......ЕСО.БГ

3.6 някой?

Фиаското на АЕЦ Белене е руски проблем, докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, този воденичен камък ще ни тежи.

Schilo

Кво фиаско, бе! Проблемът си е наш.

..............изборът с площадката Белене е проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. При направените сондажни проучвания на площадката, на не голяма дълбочина, се достига до базалтова скала, която се приема за скалната обвивка на земята. Това е идеална земна основа в сеизмично отношение. При следващите фази на проектиране, се правят допълнителни сондажи и се установява, че въпросната скала е само голяма морена, довлечена през ледниковия период. Предварителните сондажи случайно са попаднали върху нея. Всичко останало са льосови наслаги и наноси. За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ „Белене” вече над 40 г.

Ти ме заинтригува . Ставам руски агент.

Schilo

Пфууу, крайно време е.

Ужас! Пак някоя Калинка ще напълни гушата, а ние ще получим още една чернобилка.

....След салатките, които изхрупка..!?

Боже

За АЕЦ Белене ще има един единствен инвеститор и този инвеститор ще е Ростов.

Росатом

Китай ще спечели

праим сега соросчета........във вените на вашите герберчета май тече червена кръв, а не синя.....мухахахахаха!

Ти май забрави, че 70% казаха - NO PASSARAN !

stankow

Кога това, на референдума за атомната енергия ли ? Повечето я подкрепиха.

По добре не, Расия започва с дреболии и завършва с танкове. Никога вече руски ботуш у нас.

Няма страшно. Танковете им закъсват даже и на паради...

Schilo

Ми що рИветИ тогава?

Който и да бъде инвеститорът в Белене, то строителят на реакторната част ще е Росатом и никой друг. Технически неизбежно.

Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат. Всички държави от региона започват ударно изграждане на нови електро-генериращи мощности. Скоро няма да има на кого да продадеш ток и по тази причина енергомафията иска за последно да открадне колкото се може повече от АЕЦ Белене. В доклад на министъра на енергетиката, развитието и опазването на околната среда на Сърбия, Зорана Михайлович, са изброени подробно всички предстоящи обекти за електропроизводство на Балканския полуостров.

10 000 години трябва да се съхранява отработеното ядрено гориво. КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА? Това е начин да се заробят 300 поколения българи.

Ама искаш евтин ток, а?

За това искат да наложат на България да го изкупува на гарантирана висока цена. ПОНЯЛ?

stankow

Че какво заробване е това ? Цената на хранилището влиза в централата. А двама пазачи, ще ни заробят ли ? А приходите ? 15 милиона мегаватчаса годишно за 60 години ? Около 1/2 милиард приходи годишно ?

Проблема с отработеното ядрено гориво е решен, четете бе

Хора, МРЗ в Русия официално от 2018г е 135 евро или 270 лева... А в България е 510 лв, пак за 2018г е пак официално... Питам аз - Цвета Караянчева и всички редактори от Дир-ъ КОЙ е този български студент, дето ще се възползва от руското разрешение и ще се хване на работа .... чак в ....Русия !!!

у нас какво може да си купиш със мрз и какво в русия

И ти ли си от тези, дето се ловят на писанията на демократичните медии?Все пак да знаеш, че има разлика между статистика и стъкмистика.Това второто е, когато първото се обработва, за да се постигне някаква цел в главите на верующите в демокрацията. Та вярвай си, ама да знаеш, че те работят:-)))

Освен това руският премиер потвърди, че "Росатом" ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене". В процедурата и ще строи, ако бъде избран. Аман вече!

Красавицата и звяра!

Бойко скъса Южен поток за да се построи Турски поток. Бойко играе за Турците. Даде без пари ТЕЦ Варна и пристанището на Ахмед Доган. Доган плати с турски пари от Турция.

Орешарски го скъса, ама карай да върви. Важното е да се плюнчим тука

Браво

С Русия напред. Много изостанахме с ЕС и САЩ. Нямаме икономикa, армия, здравеопазване и образование. Няма хора. Русия ще ни даде огромен пазар за всичко което произведем .

ЕС са различно нещо от САЩ

но накъде?

ТИ СИ ЧЕРВЕН ДЕБИЛ

Караянчева говори за Балкански поток, Медведев за разклонение на Турски поток, голЕм транзитьор сме.

БКПто на Борисов пак води по точки на БКПто на Нинова.:D

Нямаше ли няккави проблеми с нарушен бетон по площадката на реактора, който беше доста притеснителен?

... абе Цвета, абе г-жо Караянчева, ти поне си инженер и трябва да ти е ясно, че Белене не може да го има, ЗАЩОТО Е АБСОЛЮТНО НЕРЕНТАБИЛЕН ПРОЕКТ...!!!!!! Влагаш 1 лев и връщаш 0,80 лева - Е КОЙ ЩЕ Е ИНВЕСТИТОРА СЕ ПИТА...?!?!?! Руснаците не са тези тъпанари от времената на Брежнев, Горбачов и Елцин - СЕГА КОМАНДВА НАЙ-ДЕСНИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ, ТОЗИ НА КГБ ГНОМА ПУТИН...!!!!!! Това е новата империя на злото, която предстои пак да бъде унищожена за пореден път от САЩ след Рейган...!!!!!! Г-жо Караянчева, да не би и ти както е модерно, да си обърнала резбата на Путиновска вълна...!?!?!?

Че той не се е изключвал до сега драги ми Пинокио

Значи, вместо тръбата да влиза директно през наша територия, същият руски газ ще идва до нас през Турция?! Да ви ева в ненормалниците!!!

ще се размучът че караянчева им разваля рахатлъка с казана с помията

само да не се окаже след дъжд качулка,че ние сме спецове по тая система,белене трябваше да е готова и да произвежда ток днес,ама нали имаме приятели зад океана които се грижат за нашата енергийна зависимост