Намериха мече на 2 месеца в двора на селска къща

Мече на два месеца намерили жители на габровското село Зелено дърво в двора на къщата си.

Обратно в новината

Коментари - Намериха мече на 2 месеца в двора на селска къща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

милото мече

Баси, щом и мечките взеха да си оставят децата за осиновяване стана тя... Ние ромчетата не можем си изгледа а сега трябва да плащаме и данък - мечета!

Ловджиите се имат за нещо по-вече от хората.Желязото им дава самочувствие.Нещо като под хайлайфа са."Преди"ако не си партиец никога не ставаш ловец-абсурд.И пак трябваше ходатайства от най-висш ранг.Да си парт.секретар от високите и да не си авджия просто не беше нормално.Начело им беше другаря Кубадински.Не завиждам на тези ТУЗАРИ,но ми е жал за невинните горски животни-отстрелвани безмилостно за "удоволствие".Човекът е бил ловец от появата си,но тогава се е хранил с лова си.Разбрах,че днешните ловджии са мразени,заради деянията си и с право.

Животните убиват само за да се нахранят или при защита. Съществата, нарекли се ловци, убиват за удоволствие...

Горските, кой изрод-убиец е застрелял майката на хайвана? Къде сте бе, продажници? Такъв трябва да го вържат в гората и го оставят на волята на мечешкия съд.

Тази новина е от преди седмица и половина. Майката не я намерихме но е силно вероятно да е отстреляна. Има доста бракониери с твърдо рамо сред управляващите и като ги хванат ги пущат безнаказано.

мечките-майки са по стока от нашите циганки, може да е била ранена и да го е отнеска през ноща в тоя двор, за да се грижат за него

Силно се съмнявам дивите животни да са толкова малоумни, че да оставят малките си на най-пошлото животно на вселената - човекът.

горкото животинче-в зоопарк. така ми се иска да го гушна!

Докато е малко, то не може да живее само в гората, затова и е отишло при хората. Все някой трябва да го храни и да го пази. Не може да се даде на друга мечка - те не приемат чуждо бебе. В зоологическа градина има шанс да оцелее, но за качеството на живота му след това - не знам, едва ли клетката е добро решение. Нали и за тях няма пари сега ...

Тази мецана на снимката сигурно е бабата на мечето. Що не са го снимали него? Дано да го отгледат в някоя зоологическа градина, горката душица. Сега разрешено ли е да се убиват мечки, или пак имаме някой гоцев другар в свободен полет из Балкана?!

Е как да снимат него... то у некаква маала у габроу.. Там цифрово фото не са виждали... докато извикат фотаджията от съседната махала, докато щракне... после да промие снимките, да ги прати на дир бигиету... и то минало 5 деня... пък и той само черно бели ги вади, за некролози най-много го търсят...

Намерих снимката на сайта на дарик, много е сладко мечето - малък пухалак, леко уплашен и много любопитен. Вече са го изпратили в Плевенската зоологическа градина, където ще се отгледа и ще се показва на хората. А като порасне, дано да го върнат в природния парк - там ще му е по-добре да живее.

Голяма част от ловците стрелят по тези животни от чисто човешка злоба, защото управниците го правят, а за обикновения човек е забранено. Защо и президента и премиера, когато искат нашия вот по време на избори тръбят и парадират, че са едни от нас, а когато яхнат власта вече стават други хора и може да си стрелят по каквото искат? Всеки се дразни от това, че след изборите става друга категория човек - 2ро качество един вид. Нали закона е един за всички и точно управниците са тези дето трябва да бдят за спазване на законноста в страната, а не само да извличат ползи от това, че държавния пост им гарантира безнаказаност. ........

Ти нали чу - ГЕРБ искат безплатна квота за ловуване за властта? Каква наглост само!!!!!!!

Това не е всичко. Аз действително съм ловец и ако по време на лов същите тез управници разберат, че умишлено си пропуснал да стреляш по забранения за отстрел дивеч, те смятат за слаб, за предател, за..... и съответно повече не те допускат до себе си за следващи "ловни подвизи". Сами разбирате, че на някои ловци им се налага да стрелят против волята си, за да не бъдат игнорирани от ловната дружинка.

Еколозите се продадоха на една световна блудница, БРИДЖИТКАТА. Скоро ще се промени манталитетът ни и отстрелването на тези наши приятели от детинството, мечките, няма да предизвиква угризения.Ще се изравним и по брой на мечките в планините с Франция, т. е. нула.

Не си прав. Франция, Испания и Андора си делят 3 (три) мечки в Пиринеите. Не знам дали французите нямат и някоя мечка в Алпите. Със сигурност обаче в Германия няма нито една дива мечка. Преди години се беше появил един мечок, който веднага получи две неща - име "Бруно" от обществото и ... смъртна присъда от властите.

Всичко с парка за танцуващи мечки край Белица е далавера. Вече 10 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се поевропейчи Българинът. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха. ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ отнемат, кастрират и след това затварят мечките зад оградата, за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. Целта на занятието е да се извадят мечките от социалната сфера на Българина. Мечката можеше да я срешнеш на улицата, без никаква преграда между нея и теб, придружавана от мечкаря с ГЪДУЛКА и рояк от развеселени хлапета. Поставена обаче зад стоманената ограда, мечката вече е ДРУГИЯТ, непознатото, чуждото, дивото. Него вече спокойно можеш да го стреляш и разфасоваш.

Стига писа глупости, бре! Умилява те сцена с мечка, на която е пробит носа и през него прекаран синджир!? И циганина, като дръпне със сила синджира мечката от болка почва да се препъва. Слагат нажежена ламарина, върху нея се "упражнява" да играе така нареченото "хоро". Хранят я с каквото им падне. И с теб така да направят, само като видиш стопанина и ще заиграеш по свирката му. Така че всичко друго е за предпочитане пред перспективата да е в ръцете на циганина и рояк циганета, които да я дърпат където им попадне....

Вие лично, какво предпочитате: да имате пиърсинг на носа или кастрация. Разбира се, че след като ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. Явно бавно схващате затова ПРОЧЕТЕТЕ ОТНОВО Целта на занятието . Българите може да сме все още бедни и прости , но не сме диваци и варвари, като онези нации, които ИЗЛАПАХА своята природа и в частност мечките. Пораженията от безумието в Белица, са както върху мечките, така и върху хората. Разумното отношение към мечкарството включва, ветеринарно обслужване, фолклорни фестивали, конкурси и т. н.,а не мечкарите да са гонени от всякъде. Цялото европейско лицемерие и простотия лъсва, ако се направи съпоставка с коридата. Обаче Испания не е България и не може и въпрос да става, да се забрани убиването на млади бикове, само заради сеира и кефа на тълпата

Не ми е ясна много тезата ти- кого и какво точно защитаваш,но очевидно и ти не си много наясно - тези мечки (а и въобще животни живяли и отгледани сред хора) не са в състояние да оцелеят сами сред природата - отдавана са загубили инстинктите си.Единствена им алтернатива са такива паркове,за съжаление!.А и не си наясно и с другото - знаеш ли как се обучава "танцуваща мечка"..И наистина ли смяташ,че в по-възпитателно и "развеселяващо хлапетата" да гледат вързано за ноздрата животно,отделено от майка му и отглеждано във неестествна за него среда!!!

За да не се допуска безконтролно избиване на мечките е важен манталитета на хората. Този манталитет се формира от редица външни влияния. Отношението към мечката се определя от това къде най-често я срещаш, дали на твоята улица и двор или зад стоманената решетка. Опитомените мечки не са били чужди за българите. Спомнете си мечката Клеопатра от романа "Под игото" на Вазов, ако изобщо сте го чели.

Не смесвай мечката на д-р Соколов с реалността! И най-добре е да не срещаш мечка нито на улицата и двора, нито зад стоманена решетка. А да я оставиш в естествената и среда.

За съжаление, прав си...Вместо да четем и размишляваме над истините за живота, предположени от философите, поумняли преди нас, един от тях даже викнал "Назад към природата", ние правим всичко възможно да се отделим от нея. Докато премиерът ще ни обяснява как да си гледаме картофите, ако искаме да ги ядем, и докато управниците ни не положат макар и минимално усилие да не крадат от народа, т.е. от себе си, и не ни осигурят условия да гледаме картофи АКО ИСКАМЕ, а не от неизбежност, жална й майка на татковината ни...

това ловците са най-долната и комплексирана измет. да вземат да си стрелят децата за кеф.

Точно така! Самата истина!Безжалостни убийци! УБИЙЦИ!!!

разрешенията за "отстрел" са малко на брой, мечките също. Въпросът ми е кой е отсрелвал мечка на скоро?

Този въпрос съвсем спокойно го внасяш в канцеларията на президентството... Най-видният сред агентите и най-ловецът сред лапачите на държавна ясла току ти отговорил по същество!

Горкото мече. В клетка 10 на 5 м и до една година ще започне да си клати главата като всички едри животни в повечето БГ зоопаркове. И така докато умре.

При толкова ченгили-ловци начело с гоце не е чудно, да са я застреляли за кеф майката. Много хора станахме на тази планета...Време е да се случи нещо с тези, които убиват за кеф и покрай тях и с останалите малко свестни хора.

Отличен коментар!