Мъж застреля домашната котка на съседка

33-годишният стрелец е задържан и го грози затвор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама този е голям будала, че да беше застрелял съседката, а не котката, със сигурност щеше да му се размине

Ама този е голям будала, че да беше застрелял съседката, а не котката, със сигурност щеше да му се размине

Ей, колко хора има дето си търсят белята. Не трябва да се трепят кучетата и котките. Трябва първо да се унищожат техните собственици и защитници разни до крак /RAID изтребва ги до крак/ и после вече всичко ще си дойде на място. То го нямаше проблема преди да се навъдят толко много повредени хора.

Коментарите ти особено единия ме потресе.

От човека по-зло същество няма..хеле пък българин

Изрода трябва да бъде пребит и хвърлен в кладенец

За теб човека е нищо -защо не си станала животно може би имаш животинска нагласа.

Тоя дали изпълнява поръчки? Има едни свраки наблизо, дето освен че грачат нон-стоп, разориха всички гнезда на около на гълъби, лястовици и дори на славеите. Не смея да стрлям с лупарата баш в центъра на "скъпо струващата гъзария", а с прашка срещу свраките няма шанс.

Един съсед така стреляше по кучета, котки, даже по клошари го бяха видели да стреля, но веднъж улучи стъклото на колата на един от неговата категория дивак и забрави, че е имал пушка. А МВР-то си дреме.

Проблемът е един -безстопанственост. Ако жената няма доказателства, че котката е нейна, може само да пие студена вода. Ако си има надлежните документи може да го съди. Но ... някой запитал ли се е, защо, аджеба, този човек е гръмнал тая котка? Признавам си, че и аз съм правилф точно това, когато не беше още криминализирано. Защото понякога си има причина - когато стопанина не се грижи за животното, особено на село, от подивява. Имах един съсед, имаше котка, постоянно се размотаваше из нашия двор. Животното не ми пречеше до момента, в кокто не видях удушени две пилета. Отдадох го на някое друго животно, ама като я видях тая гад при кокошките да души трето я напъдих и веднага при съседа - викам му, ей, комши - котката ти прави поразии. Следващия път в двора ми ще и е последен. Човека разбра за какво иде реч но следващият път наистина и беше последен на котката. Лошото е, че е гадна смърт - ако я уцелиш в червата - перитонит и умира за два -три дена в страшни мъки. Ако я уцелиш в мускул може да получи сепсис - още по -гадна смърт. Но ... това иде да покаже, че стопаните трябва да се грижат за домашните си любимци.

Човече, за психиатър си. Вземи мерки преди да е станало късно.

Точно за това, се взима адекватно оръжие, което да умъртви целта, без да се налага да я гониш или да се мъчи. И се стреля не по силуета, а по уязвими места от анатомията - мозък или сърце. За прасета/елеми/зайци и т.н. си има даже напечатани мишени - от едната страна добичето, от другата, скелетът му и по-важните вътрешни органи.

Колкото и да съжалявам пилетата ти...но ти си изверг!!!

Веднага до живот -как така човек да беше по добре.

а отка.чалката има ли надлежен документ че тая котка е нейната? платила ли си е такса в общината, ветеринарен картон има ли и паспорт, каишка, намордник ?? носила ли е със себе си найлонов плик да събира изпр.ажненията на добичето може човека да е гръмнал скитаща котка, с което е подпомогнал общината в борбата със скитащите котки и кучета!

ЗЗЖ не прави разлика между домашни и скитащи животни. А селото няма как да се изкара ловностопански район, че да се отстрелват скитащи хищници.

а според ловния закон всяко животно в населено място без каишка е вредител, а в природата е дивеч

а рибите гръбначни ли са или не, щото вчера убих доста риби?! а мишките, къртиците и плъховете?

Рибите, като обект на стопански или спортен лов и риболов, са по друг закон. Мишки/къртици/плъхове може да се унищожават, при наличие на законово регистрирана дейност по унищожаване на вредители.

ти скоро на лов за риби ходил ли си? или ходиш на риболов за зайци??

бързо бегай при баба гицка от гинци, оти она тепа поганците без надлежно регистрирана дейност!

Нека лежи колкото му се полагат години, но защо по-големите и особено най-големите престъпници не лежат нито ден?

защо да лежи за котка

Ако беше смачкал и котката, и собственичката и, щеше само да го приберат за 24 часа.

А ако беше макал само собственичката (и да се отърква в нея), колко щяха да му дадат?

Смъртно наказание за тоя уруд!!! Такъв не трябва да лежи по затворите, а под земята на 2 м.

пише се урОд

Така е, права си - под земята тая гадина! Хайде сега глътни и халоперидолчето.

Абе ти, защо си купуваш пържоли и кайма, след като някой такъв "уруд" е отепал животното. Или, когато му прережеш гърлото и го изядеш - може. Когато го гръмнеш - в пандиза. Заедно с всички авжии...

???? А който заколи прасе прасе, овца или крава , също гръбначни животни, какво става? Малко не ми е ясен този закон. С какво котката е по-привилигирована от много по-полезната крава?

А пробва ли да го прочетеш? Има специален раздел за селскостопанските животни, ползвани за храна, както и за дивите, обект на лов. А също така и за вредителите.

А закон, че котка не се яде, има ли?

Закон - не. Може да има нещо в подзаконовите актове, напр. из наредбите за санитарно-ветеринарната дейност. Ако обаче отвориш НЕГОВИЯ закон (Тора, Левит), то там изрично е забранено аденето на котки!

В ЗЗЖ, няма текстове за "гръбначни", нито за селскостоански , камо ли да има специален раздел !

Верно ли няма? Я пак го прочети, ама този път ВНИМАТЕЛНО!

Ами няма я. Колкото ид ачета не виждам такъв разбел! от 78 члена е закона. Почвам да мисля, че не четем един и същи закон

Грешни закони четете! Първо прочетете ЗЗД и после да караме нататък.

Най -накрая една хубава новина !

Е, да - стане ли дума за котки, лайковете са обезпечени.

Писнало му е на човека, проблема с котките е масов разнасят зарази фекалии и орина навдякъде, докато не хапнат вкусна манджа с боракс.

Абсолютно прав си по добре е тая работа да я вършат плъховете

Кварталът, в който живея гъмжи от котки. Прехранват се по казаните и от огромните количества храна, давани им от разни откачалки. Любимото им занимание е да клечат под балконите, от които най-често лети към тях манната небесна. Която след третото мяу, не закъснява. Основното по което си приличат котките е, че: всички са сериозно затлъстели; не харесват каква да е храна. Ако си мислиш, че такава котка ще тръгне да лови плъх, в дълбока грешка си. Да не е луда да си разваля рахатлъка.

ЛУДИЯМАКС

292 ние не мислим а сме свидетели. Цялата такава глутница напусна току що сторената софра и подгони един охранен паткан -спаси го само оградната мрежа през която се промуши. И не става въпрос за глад а за ловен инстинкт. При което са котки които са родени "щастливи" (никога не са гледани в къща, или са напуснали жилището си отдавна)

Само да те светна, че оранжадата дето я пиеш не се прави от "орина".

пише се Урина

Много нехуманно. Друго е да уловиш котарака, да му клъцнеш ташките и да му отрежеш едното ухо, щото да личи, че към него е проявена грижа, пък да го пуснеш на мястото, откъдето е уловен, че да си живее живота. Или да събереш котките на махалата и да ги охраниш като хипопотами, до степен, да не знаят как да се грижат за себе си, ако добротата ти изведнъж секне. Виж, при плъховете е друго. Тях където ги видиш, ги трепеш, където не можеш ги тровиш. Щото плъхът не изисква хуманно отношение. За разлика от котката е грозен.

"да уловиш котарака, да му клъцнеш ташките и да му отрежеш едното ухо, щото да личи, че към него е проявена грижа"

как може човек да напише такъв потресаващ коментар

С тази разлика че в Англия, в Щатите, в Германия напоследък като домашен любимец се отглеждат плъхове; казват, че са по -подчинителни от хамстерите

И това е новината на деня! А за това, че миналата седмица великата Лили Иванова изнесе три последователни концерта в препълнената зала 1 в НДК, в dir.bg няма нито ред за събитието.

Сурьозно? https://impressio.dir.bg/afish/lili-ivanova-napalni-zala-1-na-ndk-v-tri-poredni-vecheri

Вижте, според закона може да лежи. Никой не е казал, че ще лежи. За да лежи за котката, трябва още доста да се потруди по време на самия процес. Ама ДОСТА. И има нещо, което се нарича умисъл. Изобщо, дайте да не сме първосигнални телете за всичко. Имаме глави, да ги ползваме.

И как точно ще докажат, че комшията е стрелял с въздушната пушка. Там няма нарези, пък и съчмата ще да е сплескана. Та много ми е интересно, как едното "шляпане", което вероятно е чула комшийката, ще се превърне в доказателство?

Ако не е тайна, къде намери въздушна пушка, подлежаща на уведомление в КОС, която да няма нарези!?

От едно стрелбище. Стреля със кръгли съчми ... Не това е въпроса. Оловната съчма се сплесква и не можеш да я изследваш. Затова оловните куршуми не рикошират особенно, а се пръскат при среща с твърд обект.

@ТТ: Така си и мислех. Само дето, с тая пушка се стреля най-много на 3м. Всичко друго, на пазара, стреля с нарезни цеви. Дори руския дрозд, дето ползва сферични съчми, и той е с подобна цев. Иначе, забрави да уцелиш нещо над пистолетните дистанции.

ТТ, единствените пушки които стреляха със топчета(съчми) бяха Чешките "Сбрьовка" с пълнител (зареждаха се със издърпване тип Мосин. Другите въздухарки от преди (времето в което "помагах" на Бай Станиш, и работих на ТИР стрелбището на Тодор Банков (с/ ресторант Яребична) тях имахме калъпи в които на примус се топеше оловото, изливаше се в калъпите и след това една по една минаваха на калибър. Доста след тях се появиха чашките и другите (биметалните) прецизни за спортна стрелба в стрелковите клубове.

За котка ще лежи в затвора ,така ли? Айде да убие човек, тогава няма да лежи. Баси правосъдната система. Смех!

За съжаление, е така. Ако беше прегазил на улицата стопанката на котето, можеше да се размине с глоба и условна. Обаче защо обвиняваш правосъдната система? Законът за защита на животните, беше едно от първите творения на парламента, избран 2009г. И пак добре, че го преправиха, че пояснението за гръбначните, го нямаше (мисля до 2011 или 2012г). Т.е. убиваш някой микроб или червей и цялата сила на закона се стоварва върху тебе.

А защо мислиш, че си по-важен от кое да е гръбначно.

@dp: Защото съм венец на еволюцията, създаден по НЕГОВ образ и подобие.

Комплексиран чалгопитек.

Някой може ли да ми каже как се "чува изстрел" от въздушна пушка. Нали точно това е била целта в австрийската армия да се стреля с въздухарки (оказало се непрактично). Конан Дойл има и разказ за употребата на въздухарка за престъпление! Какво се чува на десетина метра -щракането на метал при стрелбата, и ако удари метал, стъкло се чува звука на удара. На 15 метра стрелеца не чува удара на съчмата в метална миишена. Казвам го от личен опит

Малък ти е опита или въобще го нямаш! Въздушно оръжие от среден клас " гърми" като малокалибрена пушка!

ЛУДИЯМАКС

Ббивша кво!? Кое според тебе е среден клас -с цени от 35 до 120 лева в Илиянци!? Илисерията Хънтър 440, или Феникс Комета 400 6.35* до 500 лева. Или може би онези с разрешителен размер над бонка (Хътзън, Кросман) Май не си давате труда да разберете кое е с УВЕДОМЛЕНИЕ и кое с РАЗРЕШЕНИЕ. А и не вярвам селянинът от Узунджово село между Хасково и Димитровград) да е броил пари за пушката купена от пазара в Димитровград. А и се съмнявам пък въобще не да си стрелял,, а да си виждалтака наречената Флоберова пушка. Но в едно си прав въобще ми липсва опит в стрелбата (кандидат майстор на спорта от преди времето на Матова, Пелова, Лечева). Зарязах този спорт в годината в който премина от ДОСО към ЦК на ДКМС (направи си сметка за кога става въпрос -Времето на Марсел, на Тепавичаров ....)

сега една ДНК анализа да направят на стрелеца и да се провери изнасилена ли е котката....

Твоята майка явно е била изнасилена от някой ненормалник. И след това си отглеждан по институции, защото не е можела да те погледно. Нещо, което е разбираемо.

абе и тебе бая са те изнасилвали като гледам

На тоя ненормалник Кой му е отпуснал оръжие сядам бере греха А него има кой да го накаже

Вземи да порастнеш

Въздушното оръжие не се отпуска, а се купува и се уведомяват органите. Точно това представлява наличието на удостоверение за уведомление. Никой не може да го спре.

Само ако дулната енергия е над 25J. Под това, дори уведомление не трябва. Но пък с 20J пушка, ще е трудно да отсвириш хотела за бълхи.

То зависи на коя сергия на пазара в Димитровград си! Обикновено даже не се уведомява!

ЛУДИЯМАКС

И колеа хХх това с дулната енергия в коя публикация на закона КОС я публикуваха. каква ли дулна енергия дава само капсула в стартов пищов и топчее пластелин които при изстрел разкъсват пълна кутия с прах за пране. А ако пластелина е оловна съчма!?

"Според Наказателния кодекс, човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв." А, Ако е пиян и/или дрогиран и убие човек в ПТП и си "признае" се наказва с условна присъда!

Условна или не, присъдата отваря врата за гражданско дело. А там - каквото адвоката покаже.

В първия случай има умишлено убийство, а във втория - причняване на смърт поради невнимание, небрежност, безотговорност... Има известна разлика.

като чета каква присъда може да получи, то това по опасно отколкото да убиеш човек на пътя.

По-опасно е, защото на пътя почти никой не тръгва с мисъл да убива.

А за пребит полицай от циганска глутница какво е наказанието?

медал

за полицая наказанието е сурово, а за тълпата мъмрене от БХК че не са се отнесли достатъчно сериозно и не са били както трябва.

значи полицай може да биеш,да хапеш и нищо,а за котката затвор

Насадих цветя в двора си. Котките на съседите ги... поляха. Нямам цветя. Насадих магданоз... Нямам. Насадих разни подправки... Нямам. Нощем спане... :-((( Ходят по покрива и се крият под стрехите от дъжда. Бутат циглите и трябва веднъж/поне/ седмично да подреждам циглите. Само страхът от закона ми пречи не да ги стрелям ,а живи да ги одера! Оплаках се на съседите... Пратиха ме при арменския поп...

Как котка ще бутне цигли?

Бута и още как. Особено ако отдолу са се заселили съсели.

Насади лавандула по периферията на двора. А в двора на някой друг съсед нахвърляй семена от валериана.

Навсякъде има котки,но само на теб ти вредят. И аз имам двор,садих цветя,магданоз, и други култури котки си ходят и нямам такива вреди. От векове си живеем с котките и само при теб има вреди. Дори аз имам котка и не ми пипа растенията.

Много поетично сте описали голямата драма - цветя, котки, магданоз... Самата мисъл "живи да ги дерете" демонстрира какво създание сте и защо законът трябва да е такъв.

ЕХ ,Светле...! Що ли не си ми съседка...!?!

Едно време в Китай изтребвали врабци, защото изяждали 1/3 от реколтата. На следващата година буболечките изяли 2/3. Гледай някой ден мишките да не ти прегизат бетонните колони, те още по-трудно се редят, или подреждай керемидите по-здраво.

Спор няма! А китайците ги показваха по ТВ-то как изкарват на боклука няколко три тонни камиони с трупове на врабчета- гледал съм го. НО котките в махалата така са свикнали да ги хранят с гранулирани храни и консерви ,че ако видят мишка... може и да избягат от страх. За сметка на това... пакости на корем!

При толкова много беди и то само на тебе, май не са виновни котките, а е божа работа.

Значи внимавайте и си колете, кокошките и агнетата по тъмно и скришно . А сега покрай нова година, що народ ще влезне в затвора ...

Убиването на отглеждани за месо животни е изрично позволено от закона. По една случайност да внимаваш и да ги колиш нощем не е престъпение , но по-добре да си прочетеш правата, защото невежеството не е оправдание.

Че по тази логика, аз мога да съм любител на кучешкото или котешкото месо. Защо някой ще ме дискриминира по такъв признак.

Зевзек

Ами яж кучешко тогава! Този май не е очистил котката, за да я слага на трапезата.

Интересно - като сгазиш човек с колата си и го размажеш по асфалта получаваш условна. А като претрепеш котка - 3 години. Тоест тоя да беше сгазил стопанката на котката - по-малко щеше да получи. Някаква пълна идиотия.

Ами катастрофата става от простотия или невнимание, липса на опит и надценяване на възможностите. Убийството на животното е целенасочено, често предварително обмислено и планирано, както и продиктувано от злоба, омраза и желание за мъст. Сега изясни ли ти се?

Демек с колата може да размажеш котката, но с пушка не?

И понеже и хората са гръбначни животни, та затова ли убийците ги осъждат на по около 3 години! Хитро, един и същ закон за всички "гръбначни животни"!

Това е интересна концепция. Казят някого на пешеходна пътека, което полиция и прокурор го изкарват административно нарушение, но по ЗЗЖ осъждат шофьора на 3г кафез за жестоко отношение към гръбначно.

Котката на родителите ми бе застреляна в нощта на бдението на починалия ми баща...

1000лв. глоба за този див селянин е напълно адекватно наказание, само с едно единствено условие наказанието да бъде изпълнено в 3дневен срок, да му бъдат взети парите.

Е според тоя закон кравефермите как функционират? Аушфиц разбираш ли

Уредено е. Прочети!

Просто потни селяндури!

И ти правиш пакости но все още си жив.

диви селяни едни ги тричат други ги убиват трети ги влачат с коли

Ехее,то тогава моя комшия не трябва да излиза от затвора бре... За 20 години съжителство изтрови над 50 котки в квартала... Гонели му гълъбите... Кога ли ще му завра всички гълъби в задния двор...

Законът е само от 8г. А има и давност, за стари престъпления.

Как се чува изстрел от въздушна пушка?

с ушите

Ами защо не се въведе смъртна присъда за убийство на котка? Котките да не са като българите - определени за унищожаване - че да се убиват ей така безпричинно! Котките са важни, не българите!

Според този закон излиза че всички които си колят прасетата /гръбначни животни/ заслужават затвор и глоба!

ами да прасето е по-умно от теб

Поредния психопат изрод,който вместо да бъде прибарна в Карлуково си е на свобода , днес котка утре ,хора и дете!

Ти комар убивал ли си? Ами муха/хлебарка? Мравки тъпкал ли си, макар и "случайно"? Щом си способен да убиеш тях, утре като нищо ще влезеш с кухненския сатър в някоя детска градина и ще направиш касапница. И ако се ограничиш с децата, как да е. Ама ще вземеш на някое учлично куче да посегнеш!!!

Ако този не е толкова тъп, че да си признае сам. държа да видя как ще направят балистична експертиза на меката оловна съчма, за да я свържат с отъжието на предполагаемия стрелец.

Страхливите ни комплексари така се издигат в собствените си очи като юнаци. Жалка работа. Сигурно котката е измяукала силно...

Може и да се е размяукала, доста са досадни, като ги удари хормона. Но по-вероятно се е научила да обикаля съседните дворове и да прави пакости. Познавам доста ловджии и спортисти, но никой от тях няма да тръгне просто ей-така да трепе наред, камо ли пък другарчето на комшийката.

@Сс: Лигло, дай да се срещнем, да ти обясня на живо. Или си мислиш, че анонимността по интернет ти дава право да дрънкаш, без последствия?