Мануела Горсова спечели делото срещу застрахователя на Стависки

Софийският апелативен съд осъди застрахователната компания на Максим Стависки - „Дженерали Застраховане", да заплати на Мануела Горсова 189 000 долара, които след това „Дженерали" да предяви като иск от фигуриста.

Обратно в новината

Коментари - Мануела Горсова спечели делото срещу застрахователя на Стависки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕГАТИ В КАКВА АБСУРДНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ!!!!!!!!!!

Що пари ще минат през казината... Горсов подскача от радост, навярно.

Само Стависки ли е виновен?А защо нищо не казвате за полицаите,които са го спрели, видели са в какво състояние е и са го пуснали да продължи??????????? Пияният човек не знае какво прави, но и полицаите ли са били пияни?Или по-важното е било да си напълнят джобовете?Тук виновните са няколко!

Ех, Стависки, какво момиче унищожи, какъв млад живот погуби.... Истината е че и той е по своему е жертва на абсурда в който живеем - трябва да съдят наравно с него и катаджията дето го е спрял преди това и го е пуснал да убива в това състояние

Сега обаче, след като съдебното решение на СГС е "НЕПРАВИЛНО", Апелативите съдии да си поискат разходите лично от съдиите от СГС... НЕ МОЖЕ СЪДИЯТА ДА ИМА САМО ПРАВА И ДА ВЗЕМА СМЕШНИ РЕШЕНИЯ, НА ОЩЕ ПО-СМЕШНИ ОСНОВАНИЯ. НЕКА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ. ТОГАВА ЩЕ МИСЛИ... Както решаватда има бонуси, нека да решат да има и удръжки... Нали сами твърдят, че са безгрешни. Да го докажат, а не само да си "опъват ушите" като на пионерчета и комсомолчета. ДОКАТО В СЪДА ДЕЙСТВАТ КОМСОМОЛСКИ ПРИНЦИПИ, Е ИМАМЕ КМСОМОЛСКО ПРАВОРАЗДАВАНЕ!

Председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова да я стигнат такива недоказани и неоснователни проблеми. Господ забавя, но не забравя!

За първи път ще кажа браво на съда!

а тоя пияндур все още ли се прави на трезвен? досега отдавна трябваше да плати в с и ч к о и доброволно да влезне в затвора-за да п о к а ж е че е почтен. ама не е!!! пиян мошеник а и го защитават! каквато и да е била мануела-прочутия фигурист е убиец и мошеник! факта е факт! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА:)) това дете има право на живот!!!

Радвам се , че това дете спечели делото!Желая му да се въстановява бързо и никога да не губят вяра то и родителите му!Нека добрите сили са с него! Коледните Чудеса да почват от сега!!!Моля, хората поне в тези дни не бъдете злобни и не съдете хората за неща, които не са ви известни! Обичайте се и бъдете Добри!

Щом трябва застраховката да плати. Сега баща й на тази пикла дето е скитосвала по нощите с гамени ще пляска с ръце и ще има пей сърце. Това което й се е случило и на душманин да не го пожелаваш, но ако се беше случило по друг начин, а не на тези години чрез хайманосване. А Ставински стига сте плюли. Дори и пил да не би да е искал точно това. Сложете си ръка на сърцето и си признайте самите вие колко пъти сте сядали зад волана трезви. Това, че не ви е споходило същото като Ставински просто имате късмет. Нека бъдем реални в живота и разграничаваме истинския убиец от нелепия случай.

С ръка на сърцето си признавам - един единствен път, преди много години и то след полунощ от Слънчев Бряг (дискотека "Златна ябълка") до "Таляна" на с. Влас. Лошите компании са много лошо нещо. Изкарват те "глупак", ако не рискуваш. Скорост - 40 км./ч. и повишено внимание. По пътя не срещнах (слава Богу) нито пешеходци, нито автомобили, нито дяволи - КАТ. Размина ми се, но още го помня. А ти? Сънуваш ли кошмари?

да ти се вруща *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Слагам си ръка на сърцето и казвам "никога не съм карал пил" ! Слагам си ръка на сърцето и казвам "Максим може да е голям спортист, но задължително трябва да бъде осъден на затвор. Слагам си ръка на сърцето и казвам - тези пари само отклоняват фокуса от реалното правосъдеи. А именно - Максим трябва да лежи в затвора !

Тука двама правят сметки от някакъв си милион. Какъв милион бе, хора? В първото отсъждане казаха ясно - щом са събрани пари от дарители видиш ли застрахователят не плащал нищо. Направо ненормално. Та къдде го видяхте този милион не разбрах?! Като не плащат нищо как махате това нищо от милион?

Не ми се коментират юридически фокуси, неморално поведение на татковци и застрахователи. Всеки мери с неговия си аршин. Само съвети ще дам. - Шофьори, ниога... ама НИКОГА не употребявайте алкохол преди пътуване. - Пешеходци - очите на 4. Всеки шофьор до доказване на противното е УБИЕЦ и/или САМОУБИЕЦ. Може да не разберете никога какво точно. Вие сте жертвата, каквото и да е решението на почитаемият съд .

Ставийски трябва да бъде съден за преднамерено убийство, както и всеки друг който се е напил, качил в кола и предизвикал катастрофа. Ако си се напоркал и качил в колата- значи си искал да убиеш.

Какво пък толкова ви пречи "пияния" руснак? Постоянно казвате, че Господ ще го накаже - щом вярвате в Него (ако наистина вярвате) тогава не се месете в Неговото правосъдие. Това всъщност е една от повелите на християнството, "не съди, за да не бъдеш съден".

така миличък ги въртят адвокатите.На за такива като теб ще кажа,само ,че да наказание на Пияндурника ще има ,и то от Господ ,колкото и да не ти се вярва.Господ бави ,но не забравя.

Пак господ и пак господ, еми чакай да дойде да даде справедливост, и ядене, и пиене, а ти можеш през това време да научиш малко правопис.

Съдията от СГС е за натаковане. Искам да знам именто на такъв урод. Такива са от квотата на Първанов, чакам да дойде времето да изстържем това лайно - сегашния български съд - от тялото на страната ни.

да, от на Гоце свитата. Комунистическа пасмина

решил сам ,на 3-4 ракии да посмачкам с колата няколко судии,може и прокорорчета или техни деца ,вече си направих застраховка като си пил няма затвор то е доказано от тях садиите + това сам и циганин да мy мислят булгарите

Божееее, колко си неграмотен!?!?

Руската пияница Господ ще го убие.Засега обаче си плаща и не влиза в затвора.

Сметката след това решение на съда е проста. Преди решението Мануела разполагаше с 1 милион лева от покритието на Стависки които Дженерали трябва да плати за бъдещо лечение и процедури и лекарства и специалисти. Сега ако Дженерали ги плати, по закон остават 1 милион без 135 хил долара - тоест парите за бъдешо лечение се намаляват. А платените (ако Дженерали не обжалва и плати) 135 хиляди долара може всеки да се досети къде отиват познавайки родителите на Мануела. Сега те могат да си ги харчат както искат, не както преди с дарителската сметка - сега дори и всичките 135 хил да ги похарчи на ротативки никой не може да го осъди както преди защото тези пари ще дойдат в личната им сметка, а не в дарителската.

намериха човек с пари и без протекции,световен шампион с който се гордееха, а ако беше прост човек щяха да вземат на босия цървулите изнудваци и комарджии мръсни

Ако решението може да се обжалва това означава че влиза в сила само ако Дженерали не обжалват, иначе ще се чака решението на ВКС. Тези пари ринадлежат на дарителите - тоест Горсови трябва да ги върнат на дарителите. Но повечето от дарителите няма да се занимават да си ги искат, така че парите остават за Горсови. На практика с това лечение самото момиче е ощетено защото застрахователя плаща само до лимита на покритието - тоест лимита от 1 милион който Дженерали трябва да плати за бъдещо лечение на Мануела се намалява с тези пари около 250 хил. За Дженерали е все едно дали сега ще ги плати, или по късно. Разликата е, че ако плаща Дженерали, те плащат само по фактури за лечение. Докато сега тези пари ако ги платят сега и не обжалват (най-вероятно Дженерали няма да обжалват защото им е все едно дали сега или за бъдещо лечение ще ги платят) ще отидат директно за ротативки а не за лечение.

Браво на тези съдии! Най-после хора с достойнство! Това лай... Ставиский трябва да бъде разорено по всички параграфи. Затри на хората децата, пияндето му скапано. Педер.... гърбав!

Ще стане държава от тази територия.

Има много да се желае по този случай, още повече и от страна на родителите на починалото момче. Но това е все пак една добра новина. По-добре е от нищо. Дано не е последната само...

пожелавам ти и ти да си намериш някого да драшиш

Дано комарджията и баща не ги пропука на ротативки! Окото му няма да мигне, на тоя негодник! Не му пука да дъщеря му......

А пияния руски боклук как е ? В пандиза отдавна го чакат мургави фигуристи ...

Защо не осъдят и продажният съдия, който пусна стависки ? Той е главният виновник свинята максим да е но свобода и да продължи да гази пиян хора ! Колкото пари е взел гадният боклук в тога - защо не се търси отговорност от подобни измекяри, които изкарват пари от човешкото страдание ?

Цялото зло в световната икономика доведе политиката на застрахователните компании и техните банки. Като всяко нещо у нас, застрахователните компании пуснаха духа от бутилката - дъщерни компании застрахователни посредници регистрирани в Швейцария от роднини на основните акционери на дадена застрахователна компания. Кои са те ? Алианц, Граве ....

Ставийски не лежи в затвора, защото в затвора не лежи Кирил Маричков, депутата Великов, и много други убийци. Когато законите в една държава са за "домашно ползване" идва старта - "Бягай, спасявай се."

Наистина прекрасно момиче ,но много жалко за неговото бъдеще. Дано да стане чудо и Мануела да се оправи. Желая и го най-искрено.

Нека лично той да изпита страданията на тези родители. Желая го от цялото си съце. Само тогава ще разбере каква е болката.

Не пожелавай лошо на човек,защото може първо теб да стигне! Човек който желае зло на друг ,няма сърце,а буца лед!

Много красиво и фино момиче е било, жалко, че го лишиха от нормален живот.

Това не е държава и съдебна власт това е измислена джунгла със странни правила. Ако аз бях направил тази катастрофа щях да гния в затвора, защо този кънкьор не влезе в затвора. Кога ще станем правова държава.

Тате горсов ще има сто бинки за ротативки.

УБИЕЦЪТ СТАВИЙСКИ НЕ Е ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА=В ЗАТВОРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАЩАТА НА ЖЕНА МУ,КОЙТО Е КАПО ДИ ТУТТИ КАПИ ОТ ДС...!!!

Надявам се все повече хора да осъзнаят, че това правителство ще вкара в правия път институциите, съдебната система и спре плюещите идиоти срещу промените.

Обърнете внимание по каква абсурдна причина й е било отказано при първия й иск: "Че имала налични събрани дарения, с които се е лекувала" !??!!!! Излиза, че ако някой те блъсне на пътя и ти съсипе здравето до края на живота, то застрахователя и виновника съдът ги освобождава от финансова отговорност ако ти имаш свои пари с които да се лекуваш. Защо въобще да се застраховаме тогава! Имаш ли свои пари = няма да ти платят при инцидент. Ха, ха, ха, Наясно съм с абсурдите в България, но не мислех че това въобще е възможно да се случи дори и веднъж.

Аз на нашия съд се нагледах на такива неща, че ти е бедна фантазията. Експертизи правени само на хартия (дори датата беше сбъркана..), счетоводна експертка, която не знае по каква цена е смятала (?!!), съдебен състав който не обсъжда никакви (нито 1) доводи (и писмени доказателства) на една от страните, решение което е като бланкетен документ и противно на закона, нямащо връзка с никой от фактите по делото, криещ се съдия, криещ протоколите от съдебните заседания, умишлени грешки в протокол и тн и тн. Знам и за човек, лежащ в затвора за опит за кражба на стара бормашина (той човека хубаво, сбъркал, ама само за опит за кражба за нещо дето има няма 50 лв - 2 години зад решетките??). А за двоен убиец - но с фамилия Стависки - свобода. Те ти правосъдие!

Хаха значи затрахователите ревът за гражданска отговорност затраховки, но когато тя трябва да се изплаща се крият. Тези клоуни от "Genrali" не могат да платят 190 000 долара. Трябва да е луд човек да се затрахова при тях.

ДОКОГА ЩЕ Е НА СВОБОДА? ДВА МЛАДИ ЖИВОТА ЗАТРИ И СИ ХЕЦА ЗАДНИКА НА БЕЛИЯ СВЯТ НЕОБЕЗПОКОЯВАН ОТ НИКОЙ И ОТ НИЩО! Заслужава и той(Стависки) да гние до живот в панделата, след като няма смъртно наказание в БГ! Какво като бил пиян и какво като не било нарочно? Резултата е 2 погубени живота на напълно невинни хора!!! Срам!Срам! Срам!

Алчни хора,ей!Ставийски ще го дрешат до последно!

Аман от безсърдечни драскачи. Тук става въпрос за живот на невинно момиче, а не за кинтите на руското пианде!

Горкото дете. Три години борба за оцеляване и пак не се знае дали ще успее. Дано се оправи ... А за застрахователните компании само ще кажа, че са мошенници алчни за пари, а когато трябва да плащат при злополука се правят на три и половина.

Това е хубава новина но подлежи обжалване.А някакви пари за убитото момче НЯМА ли да се платят.Или то вече е изгнило в земята ине са му необходими?Нито на него нито за неговите близки те вече са го оплакали тях кучета ги яли.

Това е единственото справедливо решение и трябваше отдавна да бъде присъдено.

Пак ще има кинти за машинки....

Четете внимателно- адвокатите са доказали , че сумата е похарчена. Виновникът да плаща. Но защо ли , когато хората на ЦЦ представят/макар, че задържат без доказателства/ своите доказателства и хоп - какво става "съдът не струва". Смятам, че съдът си е много харен , но разследващите и обвинителите не стават за нищо. А може би съдът трябва да провежда разследване и събиране на улики?! АБЕ ПРОСТО ЦЦ НЕ СТАВА ЗА НИКАКЪВ ЧЕП.

Да кажеш нещо за СГС който оправда Стависки и осъди момичето в кома да плати някакви разноски?

Е, няма що! Горкото детенце, а родителите, благословенни да сте, милички! През какво преминахте, съчувствам ви от цялото си сърце, Бог да бъде с вас и миличката ви дъщеричка - Мануела! Възмездието е Вселенски закон и ще го има. Желая ви здраве, да се оправи детенцето, Вяра, Надежда и Любов!

Дано се оправи детето напълно!!! А от родителите съжалявам майката, тя изстрада всичко покрай Мануела, докато Горсов си 'давеше' мъката по игралните зали.

ти беше ли там? видя ли всичко с очите си? много е лесно да се съди отстрани...не вярвайте на всичко, което се пише по вестниците и интернет. в повечето случаи се пуска информация с цел манипулиране на общественото мнение

Най накрая импотентната съдебна система да излюпи нещо свястно!