В средата на юни СГС отхвърли иска на Мануела Горсова да й бъдат изплатени средствата, дадени за лечение в Израел. Тогава председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска за имуществени вреди като неоснователен и недоказан.

Сега апелативните магистрати отмениха решението на Софийския градски съд и го определиха като неправилно.

От присъдената сума се удържат 54 000 долара, които „Дженерали" са платили авансово за лечението на Мануела, като по този начин пострадалото момиче получава 134 912 долара.

Според апелативния съд, фактът, че има налични събрани дарения, с които се е лекувала Мануела Горсова, не освобождава от отговорност причинителя и неговия застраховател. Магистратите прецениха, че не трябва да се търси произходът на средствата, а само да се докаже тяхното използване за лечението.

Три години след катастрофата, причинена от фигуриста на пътя Созопол-Приморско, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел "да е повлияло благотворно и да се наблюдават подобрения".
Според медицинските експертизи по делото и след лечението Мануела продължава да е в “персистиращо хронично вегетативно състояние".

Защитата й е доказала със счетоводни документи, че сумата от 189 000 долара е похарчена за лечението на пострадалото момиче. „Дженерали" трябва да преведе веднага присъдената сума на семейството на Мануела, а след това да предяви иска за нея срещу Максим Стависки.

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд в едномесечен срок.