Коментари - Топ 10 на училищата след матурите | Днес.dir.bg

Топ 10 на училищата след матурите

Резултатите от държавните зрелостни изпити по повечето предмети са по-високи от миналогодишните. С най-висок резултат по БЕЛ е 91-ва Немска езикова гимназия.

Обратно в новината

Коментари - Топ 10 на училищата след матурите | Днес.dir.bg

Коментари

Хора, как е възможно дете в 7 клас да пише разсъждения за живота и то по изключително тежък разказ като "Албена"! Има нещо сбъркано тук с този психически натиск над децата.

Ами това е след 12 клас, объркал си се

Доказано е, че в живота като цяло, най-добре се справят, учениците показали, НЕ ОТЛИЧНИ, а ДОБРИ знания в училището. А пък и в последните 15-20 години, образованието в България , може би достигна нивото на образованието в най- изостаналите африкански държави. Но такава е съдбата на поробените народи.....

Защо децата трябва да пишат по такава сложна тема така формулирана? Дори журналист не би се справил! И какво общо има Албена на Йовков с днешната действителност.....................Яблена

Прави впечатление сериозното отстъпление на ЕГ Пловдив.След като смениха директорката и сложиха кадър на БСП ,училището започна да се срива.

Благодаря Ви, г-жо Фандъкова, най-доброто училище 73-то! Перфектна немска гмназия!

"Топ 10 на училищата след матурите" - тоя дето е съчинил заглавието явно не е учил в такива училища

Смолян....в най-високи резултати!Защо си спомням за минали години,когато пак в Смолян имаха високи резултати,а се оказа,че оценките са умишлено "надути" от самите учители!Не знам каква е далаверата,ама явно има такава.

Абе, тъпак смотан! Матурите се оценяват в други училища, от други преподаватели, които са задължително извън региона на оценяваните! Толкова ли ти е странно, че в Смолян може да има кадърни и умни деца!?

Проблемът е,че им се подсказва по време на самите матури от квесторите,а не оценяването.

Децата ни, колкото и малко да останаха, са УМНИ !! Но... забелязвате ли как им промиват мозъците в училище? Прави ли ви впечатление как понятия като "народ", "нация" се изместват от неопределеното понятие "ОБЩНОСТ"?! Ето напр. темата по БЕЛ: Човекът между ценностите на ОБЩНОСТТА и личния порив. Как подмолно и рафинирано се прокарва идеята за някаква си неясна ... общност и се подменят изконни понятия като национално самосъзнание, национален бит и култура, християнски ценности!!?!! Йовков е писал за българското СЕЛО, а не за някаква си ОБЩНОСТ, неуважаеми преподаватели - автори на теми по БЕЛ !!!

забрави за християнски ценности, в тая комунистическа кочина отдавна няма такива

Браво на децата, ама няма да им се радваме на тези от езиковите. Няма да родят българчета, няма да станат предприемачи в България, няма да станат лидери на нацията. Директно ще ги изтеглят на запад, нали затова учат езици ? Ще трябва да разчитаме на втория ешелон. С не толкова добри оценки, с не толкова добри езици, с не толкова добра история, с не толкова заможни родители. Но те ще останат в България, на тях ще оставим България. Те ще се мъчат да я вдигнат на крака, опоскана от западните корпорации. Те ще работят за нашите пенсии, те са бъдещето на нацията. Тъжно, но така е.

типичен представител на неудачниците, а за тях е характерно че винаги ще намерят начин да умаловажат постиженията не тези които са ги изпреварили. Напротив вярвам че точно тези които завърщват с високи оценки ще извадят българия от калта.

Само да питам отново: А къде е в класациите италианският лицей???:D

къде е НУКК, къде е любимото на всички партиини функционери и фолк певици прехвалено училище?

И кой пак е номер едно - Американският колеж, много ясно! Въртим, сучем, САЩ си е на първо място във всяко едно отношение, няма какво да увъртаме!

Ма много си тъп бе"Аз" ! Много !

За четене с разбиране да си чувал? Явно не :-D

Светът е пълен с випускници на СМГ е Немската на престижни позиции, но за съжаление те са нежелани в Родината си, окупирана от отрочетата на туземната азиат-болшевишка номенклатура, снабдили се за легитимност с китапи от посредствени западни училища.

Опорна точка на дойчевеле - България гони децата си. Никой не ги гони, западът ги отвлича. Свободни места колкото искаш - и работни и ръководни. Но страната опоскана от западните корпорации, 10% корпоративен данък, 15 милиарда лева изнесени всяка година. Няма за възпроизводство на нацията, не може да се поддържа цивилизационно, камо ли европейско ниво. И никакви азиатски, а съвсем европейски сили я смазват. Суровинен придатък - ресурсен, на работна ръка и на гени - най-красивите момичета и момчета отвличат. Кървав кръвен евроданък.

Да бе, да - насила ги отвлича. Направо с вериги ги е оковала и влачи извън пределите на това райско кътче, където средната работна заплата за страната те кара цял месец да се чудиш за какво по-напред да я похарчиш. За мерцедес ли, за почивка на Малдивите ли.... Та такива ми ти работи

Поздрави на всички завършили Немската в Ловеч. Великани.

на номенклатурни кадри и събираха посредственичета от села и паланки, за да бъдат верни до гроб на кпсс, сальфецкия съюз и туземния им слугинаж, жив пример бригадир аспарухов и тем подобните му.

СМГ е доказано най-доброто Хай Скул в Света по реализация на випускници !!!

да зЕмат да се ограмотят и да се гордеят, че има такова Българско Хай Скул, признато в Цивилизования Свят.

Истина, истина думаш братко! Змеят го завърши това школо бреди диста лета...най-доброто в България.

години завърши СМГ, след това Математика в СУ, спечели три пълни стипендии в Щатски университети за Phd по математическа статистика, защити с отличие и стартира в GS със 200 хиляди годишна заплата, направи второ Phd в Колумбийския по корпоративни финанси, продължи в GE като синиър рисърч фелоу, а от 2012 е на висока длъжност в DEOS, ако някой туземец знае що е туй ??? Малкото дете се дипломира с отличие в Немската Гимназия, завърши медицина в престижен Германски университет и сега е доцент в прилична университетска болница в Германия. Родителите на децата, т.е. съпругата ми и моя милост, сме редови научни сътрудници от социалистически институти, в момента щастливи и горди пенсионери. P.S. Апропо, за да не ни обвиняват за соросоиди и изменници, децата пробваха да си намерят пълноценна работа в Родината си, но не успяха, ВСИЧКО Е ЗАЕТО ОТ ОТРОЧЕТАТА НА ТУЗЕМНАТА АЗИАТ-БОЛШЕВИШКА НОМЕНКЛАТУРА, от пеевски до боко и тем подобни маджовци, бажовци, черепи и кокали.

Тъжната истина за изтичането на мозъци от България.

100+ и за двама Ви.

Със сигурност се радват че са далеч от вас! Бас държа, че и внуците не ги пускат тука при вас за ваканциите!

Ти си потвърждение на лафа, че образованието на дава акъл! От поста ти лъха куха надменност, простотия и цинизъм! Радвам се, че синът ти не работи в България!Благодаря от селяци с пари!

Поздравления за успехите на цялото семейство! В такива случаи се чуствам значима българка. Има случаи на успели деца и без да завършили висше образование, с труд, да са постигнали високи нива в йеархията на обществото. Има такъв "сорт" деца... На завършилите средно образование им пожелавам да бъдат реалисти и бързи в решенията и изпълнението им. Приятно изненадана съм от оценките, за които прочетох. Малко са хубавите новини.

Ама вие защо не сте при гордостта си, а просто сте си останали едни горди пенсионери тук?

Щото, ако и те си тръгнат, няма да останат грамотни люде в тая държава

това го пишете всяка година, радвам се за вас, но ни писна да ви четем едно и също. Аз завърших една от езиковите гимназии в София споменати в класацията и си направих магистратурата в Канада и в момента правя ПхД но не пиша за това всеки ден и всяка година. Сменете плочата моля, не сте чак толкова единичен случай! :)

Могат ли всички деца да са като вашите ? Могат ли всички родители да са като вас ? Могат ли да се дадат такива възможности, стипендии на всички ? Очевидно не могат. А тези, мнозинството, които остават, те какво да правят ? Да умрат ли ? Да умре с тях и България ? Няма да стане. Ще оцелеем и този път.

Тези, които се имат за повече от другите тровят и съсипват нацията. Всеки човек е важен. Не са важни само вашите златни деца. Бъдещето се гради с уважение към всеки член на една общност. Мислете! Казвате, че имате интелект. На успелите се радваме. Самозабравилите се съжаляваме.

Браво на умните-светът е техен...

а е тесен, защото световната посредственост се е обединила и мачка различните от нея, подобни процеси се наблюдават дори в конкурентни общества като Щатите и Европа ???

Ха, на СМГ начукаха ли им го?!? Цяла година само се перчат как са много велики и не знам си колко медала взели, ха сега да ги видим къде са!

Когато някой е прост, то е завинаги. За какво начукване става дума, като говорим за матурата по бъларски език и литература??? Даже тази година СМГ е по-добре от преди, когато бяха извън първите 10, а сега са на 7 място, а една стотна зад АК.

Да не си завършил НУК?

Слава богу не съм завършил нищо в София! Това е градът на наркоманските училища, но СМГ вече започна да ме дразни с показността си! И какво като имат медали, какво като са първи не знам си къде, след като са лекета 90% от завършващите там!

Къде е сега Антония Първанова да коментира Американския колеж и резултатите от матурите. Нещо не виждам резултатите на "даровитите" от Италианския, пък нали там са най-надарените, но по други показатели с родители- тикви. Доколкото съм запознат в ACS не дават червени точки за участие в мероприятия, това е привичка на други. Коментара на въпросната дама ми прилича на приказката за лисицата и киселото грозде. А иначе е истина, че от такива като нея и нейния слугинаж си изгонихме децата в чужбина, тук е само снобизъм и простотия.

За претенциите на АКС, резултатът е драматичен. ПП Детето ми учи там - гроздето не ми е високо.

НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ КЛАСАЦИЯ НА УЧИЛИЩАТА............ МОЖЕ ДА УЧИШ И В НАЙ-ЗАПАДАНАЛОТО УЧИЛИЩЕ С 10 ДЕЦА НО ДА СИ НАЙ-УМЕН И ЛЮБОЗНАТЕЛЕН ОТ ВСИЧКИ НО ТАКАВА КЛАСАЦИЯ ДИСКРИМИНИРА И ДЕТЕТО И УЧИЛИЩЕТО НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ КОИТО МИ ПРЕДОСТАВЯ СРЕДА И РОДИТЕЛИ????? ЕЙ

Може и се прави. Разбира се, никой не дискриминира определено дете или училище, а показва статистическата картина. Винаги има изключения ... но те никога не определят цялото.

Ако детето ти е толкова талантливо и можещо няма да е в БУЗЕМ! Естествено, че и там има умни деца, но са рядкост! А и тук пише "Класация на училища"!

Топ 10 на училищата след матурите Проблемът е , че възпитаниците на тези училища по-голямата част от тях заминават да учат на запад, поради простата причина , че тук нямаме "топ" университети", пък бил той и един.

Ами, нямаме! В УНСС признават изпитите с 3-ки и 4-ки на празен лист и е наказан студентът подал сигнала, тъй като е подронил авторитета! на учебното! заведение! Наред с Луиш Фиго се надявам, когато останат 2-ма, 3-ма, да наградят и последните учители в страната.

Коментари - Топ 10 на училищата след матурите | Днес.dir.bg

Топ 10 на училищата след матурите

Резултатите от държавните зрелостни изпити по повечето предмети са по-високи от миналогодишните. С най-висок резултат по БЕЛ е 91-ва Немска езикова гимназия.

Обратно в новината

Коментари - Топ 10 на училищата след матурите | Днес.dir.bg

Коментари

Хора, как е възможно дете в 7 клас да пише разсъждения за живота и то по изключително тежък разказ като "Албена"! Има нещо сбъркано тук с този психически натиск над децата.

Ами това е след 12 клас, объркал си се

Доказано е, че в живота като цяло, най-добре се справят, учениците показали, НЕ ОТЛИЧНИ, а ДОБРИ знания в училището. А пък и в последните 15-20 години, образованието в България , може би достигна нивото на образованието в най- изостаналите африкански държави. Но такава е съдбата на поробените народи.....

Защо децата трябва да пишат по такава сложна тема така формулирана? Дори журналист не би се справил! И какво общо има Албена на Йовков с днешната действителност.....................Яблена

Прави впечатление сериозното отстъпление на ЕГ Пловдив.След като смениха директорката и сложиха кадър на БСП ,училището започна да се срива.

Благодаря Ви, г-жо Фандъкова, най-доброто училище 73-то! Перфектна немска гмназия!

"Топ 10 на училищата след матурите" - тоя дето е съчинил заглавието явно не е учил в такива училища

Смолян....в най-високи резултати!Защо си спомням за минали години,когато пак в Смолян имаха високи резултати,а се оказа,че оценките са умишлено "надути" от самите учители!Не знам каква е далаверата,ама явно има такава.

Абе, тъпак смотан! Матурите се оценяват в други училища, от други преподаватели, които са задължително извън региона на оценяваните! Толкова ли ти е странно, че в Смолян може да има кадърни и умни деца!?

Проблемът е,че им се подсказва по време на самите матури от квесторите,а не оценяването.

Децата ни, колкото и малко да останаха, са УМНИ !! Но... забелязвате ли как им промиват мозъците в училище? Прави ли ви впечатление как понятия като "народ", "нация" се изместват от неопределеното понятие "ОБЩНОСТ"?! Ето напр. темата по БЕЛ: Човекът между ценностите на ОБЩНОСТТА и личния порив. Как подмолно и рафинирано се прокарва идеята за някаква си неясна ... общност и се подменят изконни понятия като национално самосъзнание, национален бит и култура, християнски ценности!!?!! Йовков е писал за българското СЕЛО, а не за някаква си ОБЩНОСТ, неуважаеми преподаватели - автори на теми по БЕЛ !!!

забрави за християнски ценности, в тая комунистическа кочина отдавна няма такива

Браво на децата, ама няма да им се радваме на тези от езиковите. Няма да родят българчета, няма да станат предприемачи в България, няма да станат лидери на нацията. Директно ще ги изтеглят на запад, нали затова учат езици ? Ще трябва да разчитаме на втория ешелон. С не толкова добри оценки, с не толкова добри езици, с не толкова добра история, с не толкова заможни родители. Но те ще останат в България, на тях ще оставим България. Те ще се мъчат да я вдигнат на крака, опоскана от западните корпорации. Те ще работят за нашите пенсии, те са бъдещето на нацията. Тъжно, но така е.

типичен представител на неудачниците, а за тях е характерно че винаги ще намерят начин да умаловажат постиженията не тези които са ги изпреварили. Напротив вярвам че точно тези които завърщват с високи оценки ще извадят българия от калта.

Само да питам отново: А къде е в класациите италианският лицей???:D

къде е НУКК, къде е любимото на всички партиини функционери и фолк певици прехвалено училище?

И кой пак е номер едно - Американският колеж, много ясно! Въртим, сучем, САЩ си е на първо място във всяко едно отношение, няма какво да увъртаме!

Ма много си тъп бе"Аз" ! Много !

За четене с разбиране да си чувал? Явно не :-D

Светът е пълен с випускници на СМГ е Немската на престижни позиции, но за съжаление те са нежелани в Родината си, окупирана от отрочетата на туземната азиат-болшевишка номенклатура, снабдили се за легитимност с китапи от посредствени западни училища.

Опорна точка на дойчевеле - България гони децата си. Никой не ги гони, западът ги отвлича. Свободни места колкото искаш - и работни и ръководни. Но страната опоскана от западните корпорации, 10% корпоративен данък, 15 милиарда лева изнесени всяка година. Няма за възпроизводство на нацията, не може да се поддържа цивилизационно, камо ли европейско ниво. И никакви азиатски, а съвсем европейски сили я смазват. Суровинен придатък - ресурсен, на работна ръка и на гени - най-красивите момичета и момчета отвличат. Кървав кръвен евроданък.

Да бе, да - насила ги отвлича. Направо с вериги ги е оковала и влачи извън пределите на това райско кътче, където средната работна заплата за страната те кара цял месец да се чудиш за какво по-напред да я похарчиш. За мерцедес ли, за почивка на Малдивите ли.... Та такива ми ти работи

Поздрави на всички завършили Немската в Ловеч. Великани.

на номенклатурни кадри и събираха посредственичета от села и паланки, за да бъдат верни до гроб на кпсс, сальфецкия съюз и туземния им слугинаж, жив пример бригадир аспарухов и тем подобните му.

СМГ е доказано най-доброто Хай Скул в Света по реализация на випускници !!!

да зЕмат да се ограмотят и да се гордеят, че има такова Българско Хай Скул, признато в Цивилизования Свят.

Истина, истина думаш братко! Змеят го завърши това школо бреди диста лета...най-доброто в България.

години завърши СМГ, след това Математика в СУ, спечели три пълни стипендии в Щатски университети за Phd по математическа статистика, защити с отличие и стартира в GS със 200 хиляди годишна заплата, направи второ Phd в Колумбийския по корпоративни финанси, продължи в GE като синиър рисърч фелоу, а от 2012 е на висока длъжност в DEOS, ако някой туземец знае що е туй ??? Малкото дете се дипломира с отличие в Немската Гимназия, завърши медицина в престижен Германски университет и сега е доцент в прилична университетска болница в Германия. Родителите на децата, т.е. съпругата ми и моя милост, сме редови научни сътрудници от социалистически институти, в момента щастливи и горди пенсионери. P.S. Апропо, за да не ни обвиняват за соросоиди и изменници, децата пробваха да си намерят пълноценна работа в Родината си, но не успяха, ВСИЧКО Е ЗАЕТО ОТ ОТРОЧЕТАТА НА ТУЗЕМНАТА АЗИАТ-БОЛШЕВИШКА НОМЕНКЛАТУРА, от пеевски до боко и тем подобни маджовци, бажовци, черепи и кокали.

Тъжната истина за изтичането на мозъци от България.

100+ и за двама Ви.

Със сигурност се радват че са далеч от вас! Бас държа, че и внуците не ги пускат тука при вас за ваканциите!

Ти си потвърждение на лафа, че образованието на дава акъл! От поста ти лъха куха надменност, простотия и цинизъм! Радвам се, че синът ти не работи в България!Благодаря от селяци с пари!

Поздравления за успехите на цялото семейство! В такива случаи се чуствам значима българка. Има случаи на успели деца и без да завършили висше образование, с труд, да са постигнали високи нива в йеархията на обществото. Има такъв "сорт" деца... На завършилите средно образование им пожелавам да бъдат реалисти и бързи в решенията и изпълнението им. Приятно изненадана съм от оценките, за които прочетох. Малко са хубавите новини.

Ама вие защо не сте при гордостта си, а просто сте си останали едни горди пенсионери тук?

Щото, ако и те си тръгнат, няма да останат грамотни люде в тая държава

това го пишете всяка година, радвам се за вас, но ни писна да ви четем едно и също. Аз завърших една от езиковите гимназии в София споменати в класацията и си направих магистратурата в Канада и в момента правя ПхД но не пиша за това всеки ден и всяка година. Сменете плочата моля, не сте чак толкова единичен случай! :)

Могат ли всички деца да са като вашите ? Могат ли всички родители да са като вас ? Могат ли да се дадат такива възможности, стипендии на всички ? Очевидно не могат. А тези, мнозинството, които остават, те какво да правят ? Да умрат ли ? Да умре с тях и България ? Няма да стане. Ще оцелеем и този път.

Тези, които се имат за повече от другите тровят и съсипват нацията. Всеки човек е важен. Не са важни само вашите златни деца. Бъдещето се гради с уважение към всеки член на една общност. Мислете! Казвате, че имате интелект. На успелите се радваме. Самозабравилите се съжаляваме.

Браво на умните-светът е техен...

а е тесен, защото световната посредственост се е обединила и мачка различните от нея, подобни процеси се наблюдават дори в конкурентни общества като Щатите и Европа ???

Ха, на СМГ начукаха ли им го?!? Цяла година само се перчат как са много велики и не знам си колко медала взели, ха сега да ги видим къде са!

Когато някой е прост, то е завинаги. За какво начукване става дума, като говорим за матурата по бъларски език и литература??? Даже тази година СМГ е по-добре от преди, когато бяха извън първите 10, а сега са на 7 място, а една стотна зад АК.

Да не си завършил НУК?

Слава богу не съм завършил нищо в София! Това е градът на наркоманските училища, но СМГ вече започна да ме дразни с показността си! И какво като имат медали, какво като са първи не знам си къде, след като са лекета 90% от завършващите там!

Къде е сега Антония Първанова да коментира Американския колеж и резултатите от матурите. Нещо не виждам резултатите на "даровитите" от Италианския, пък нали там са най-надарените, но по други показатели с родители- тикви. Доколкото съм запознат в ACS не дават червени точки за участие в мероприятия, това е привичка на други. Коментара на въпросната дама ми прилича на приказката за лисицата и киселото грозде. А иначе е истина, че от такива като нея и нейния слугинаж си изгонихме децата в чужбина, тук е само снобизъм и простотия.

За претенциите на АКС, резултатът е драматичен. ПП Детето ми учи там - гроздето не ми е високо.

НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ КЛАСАЦИЯ НА УЧИЛИЩАТА............ МОЖЕ ДА УЧИШ И В НАЙ-ЗАПАДАНАЛОТО УЧИЛИЩЕ С 10 ДЕЦА НО ДА СИ НАЙ-УМЕН И ЛЮБОЗНАТЕЛЕН ОТ ВСИЧКИ НО ТАКАВА КЛАСАЦИЯ ДИСКРИМИНИРА И ДЕТЕТО И УЧИЛИЩЕТО НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ КОИТО МИ ПРЕДОСТАВЯ СРЕДА И РОДИТЕЛИ????? ЕЙ

Може и се прави. Разбира се, никой не дискриминира определено дете или училище, а показва статистическата картина. Винаги има изключения ... но те никога не определят цялото.

Ако детето ти е толкова талантливо и можещо няма да е в БУЗЕМ! Естествено, че и там има умни деца, но са рядкост! А и тук пише "Класация на училища"!

Топ 10 на училищата след матурите Проблемът е , че възпитаниците на тези училища по-голямата част от тях заминават да учат на запад, поради простата причина , че тук нямаме "топ" университети", пък бил той и един.

Ами, нямаме! В УНСС признават изпитите с 3-ки и 4-ки на празен лист и е наказан студентът подал сигнала, тъй като е подронил авторитета! на учебното! заведение! Наред с Луиш Фиго се надявам, когато останат 2-ма, 3-ма, да наградят и последните учители в страната.