Ученик от Бургас е световен шампион по математика

Константин Гаров от Бургаската природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” спечели златния медал на световното първенство по математика в Тайпе, Тайван.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ал

Браво!!!

Браво на младежите! Браво!! ...А Родителите (и семейните, и на България) да се позамислят как тези Световни Признания да дадат попътен вятър за Науката и Образованието у Нас. У Нас!!!

Евала на момчето, дано като завърши гимназия, се реализира в нормална страна при нормални условия на живот

Bраво, браво, браво! Tова са истинските бbлгари, отгледани и вbзпитани от техните родители. чест прави на родителите. C родителството са се справили блестящо. пожелавам от цялото си сbрце на родителите, на децата медалисти, на преподавателите, на балгарските Yчители много бbдещи yспехи, много здраве, много щастие и радост от yспехите! гордеем се, аз и моето семеиство, че сме балгари! Hие знаем колко трyд е положен от всички тях, за имат тези yспехи! Oбичаме би!

Браво български умник. Да си жив и здрав и успехи човече...

Аз лично се гордея ,че има такива трудолюбиви деца,защото знам ,че това се постига с много труд.А държавата в лицето на управляващите ще го отбележи на първо място ,ако е някой ритни топковец.

Браво дете! Жив и здрав да си, още много успехи в живота ти пожелавам, късме! Поздравления за родителите които са отгледали и възпитали такова дете. Поздравления и за предподавателите. Да си пожелаем в България да растат и да се развиват много такива талантливи и трудолюбиви деца.

Браво мило детенце! Продължавай все така да радваш родителите си, всички нас и да прославяш родината!

Браво,мило дете! Наистина повод за национална гордост и самочувствие! Ти си урок за некадърните и бездарни наши управляващи.

Гордост за България Браво на децата и поздрави на техните родители отгледали и възпитали такива невероятни деца.Това доказва , че и занапред ще има България.Благодарим ви деца!

Страхотно! Много таланти вади тази ПМГ "Акад. Никола Обрешков", а Община Бургас е крайно време да събуди ресорния зам. кмет по образование и отделя средства за участие на талантливи деца в международни прояви. Стига само пседво спортисти и локални ''дейци на културата'' да хрантутят.

СМГ момчета излагате се :D::D:D:DD:D

Браво, талантливи деца! Обичаме ви!!! Дано нашите управленци да се погрижат такива таланти да остават в Родината си.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за малкия ГОЛЯМ МАТЕМАТИК!!! И за родители, и за учители.....! Сега е ред на държавата в лицето на Община Бургас да го подкрепи.

Това трябва да е водеща новина за ПЪРВА СТРАНИЦА на медийте. И България да се рекламира точно с такива събития. Браво на прекрасните ни деца.

така е, тези са новините които ни трябват а не кои ни мранкал за ромите! трябва да спрем да се самолинчуваме. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"..Участието на младите математици не се финансира от държавата, а от спонсори, учителското настоятелство и от самите родители. .." изказвам възхищението и уважението си към труда, таланта и волята за всичко това на родителите, учителите и децата които ни представят по този начин пред света!!! Поздрави и за спонсорите които влагат в такива начинания!

Възхитен съм от успеха на това българче! Очаквам БНТ или някоя друга телевизия да го покани и всички българи да видят и чуят този малък математик. ЗДРАВЕ И УСПЕХ, КОНСТАНТИН! БРАВО НА РОДИТЕЛИТЕ МУ! СЕГА ДЪРЖАВАТА Е ТАЗИ, КОЯТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГО ПОДКРЕПИ!

Браво,деца! голямо браво на преподавателите им и родители!!

Аз съм се родил и обичам България, обаче ми писна вече. Искам да изчезна от тук и да отида някъде, където трудът ми се уважава и където един дипломиран магистър не се чуди как да си плати сметките. Е, обичам си страната, но мерси, аз не съм мазохист. Човекът от край време търси по-благоприятни земи за живот. Та прабългарите защо са дошли по тези земи? За да търсят по-добър живот! Е, тук животът вече не е добър. За това, аз ще търся друго място. И плюя на този омагьосан кръг, наречен България.

Да опростачиш и да отнемеш надеждата за просперитет на народ с такъв потенциал не е толкова лесно, но както се убеждаваме управляващата класа също е кадърна в това отношение.

Много точно казано.корав народ сме,няма да ни погубят,докато има такива таланти.хвала на деца,родители и преподаватели.

Бързо момче,бързо бягай от този вмирисан на чалга,простотия и мизерия кенеф наречен България,докато не си се заразило и окаляло...

Браво моето момче! Учи да нямаш пари да си платиш сметките! Учи и се махай от тая прогнила държава, където не се живее вече. Отивай надалеч и не се връщай никога тук и плюй на тази мащеха зла.

Аз пък плюя на такива безродници като тебе!

Да, сългасен съм. Назови ме както искаш. Аз съм всякакъв, но не и мазохист. Защо това дете да се обрича на пълен провал тук? Да отиде някъде където ще го уважават и ще бъде ценен специалист. А тази държава? Честно казано ако бъде срината до основи може би ще е за добро.

Българската държава за да се оправи има нужда точно от такива млади хора.Умни и кадърни.Защото лесно е да отисеш навън,но трудно е да останеш и се бориш.Аз съм на мнение,че кадърните хора трябва да са тук,за да я има нашата мила България.

Ми давайте му самолетния билет де... Щото докато това момче е учило, съгражданчетата му от "Меден рудник" са ходили на екскурзия до Франция и Швеция на държавни разноски.

Браво, БГ работодателите го чакат с 300-те лева заплата ... :(

Като за него - 450лв.

Браво дете!!! Бъди жив и здрав и успявай във всичко!!! Браво и на твоите преподаватели и родители!

До дъжжавата Булгаристан - след като намерихте 200000 евро да докарате един влак с цигани от Швеция намерете достатъчно пари за това дете да продължи образованието си в чужбина, осигурете му всичко необходимо да се развива. От МОН за ди размърдат дебелите задници и да кажат какви средства са необходими, защото можеме да събираме пари не само за лечение в чужбина, а и за образование.

Супер! Още малко да порасне и ще отиде в чужбина :(

Браво на децата! Като бивш възпитаник на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" и участник в отбора по математика (макар и не с такива успехи :)), мога да кажа, че традиционно подготовката там е на много високо ниво, и винаги е имало много силни математици с големи успехи на международни състезания. Много се радвам, че продължават да се представят блестящо и че все още има умни и сериозни деца, които искат да учат и да се развиват. Пожелавам на Косьо и съотборниците му още много успехи занапред! Поздрави и за страхотните преподаватели, които ги подготвят (една от тях е преподавала и на мен).

Браво! Да постигнеш това в държава, в която гонят умните, а поощряват простите е наистина резултат на труд и усилия достойни за поклон.

Поздравления! Нека късмета,щастието и най-вече здравето са твоите постоянни спътници в живото!

преди няколко години на моя приятелка детето, което учи също в нашата гимназия спечели трето място в тайланд.родителите бяха принудени да обикалят като помияри разни потенциални спонсори за да платят пътните на децата си и учителите.бях потресена от бездушието на дължавата и разни бизнесмени, котио пъхат хилядарки в пазвите на знайни и незнайни особи а отритрват таланта. иначе като се върнат с медалите не могат да сварят да се снимат по телевизиите с тях разни регионални политици и държавници от всякакъв род.дори не мина на сесия в общински съвет някаква помощ .проблема на тези деца е че все още са малки за да влизат в полезрението на световните университети и всички финансови проблеми ги отнасят на плещите си.но станат ли по-големи крадците на мозъци знаят какво да правят с тях.да са ни живи издрави кадърните бургазлийчета и не само те.но как да си обичаш държавата като гледаш на какво са подложени родителите ти за да ти дадат шанс да бъдеш забелязан и се докажеш.

"Участието на младите математици не се финансира от държавата, а от спонсори, учителското настоятелство и от самите родители". Егати държавата.

По лесно е да режеш лентички и да плямпаш глупости по платените тв.

Важни са магистралите, магистралите и пак магистралите. Това правителство няма никакви други заслуги ...

Защото няма държава,има само мафия!

Бъркаш, мафия= държава+орг.престъпност.Това научно-историческото е определение. :))))

а на тъпите футболисти, които само ни излагат, дават милиони...

Абсурд е една от думичките които ми идват на ум. Другите няма да ги кажа, че са нецензурни.

Поздрави на Коцето и на родителите му.Успех му пожелавам напред в живота.

БРАВО МИЛИЧКО! МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХИ ТИ ЖЕЛАЯ! ДА ИМА И СЛЕД НАС ХОРА С МОЗЪЦИ! ПОКЛОН НА РОДИТЕЛИТЕ ТИ!

Браво моето дете! Успехът нека да бъде твой вечен спътник. Това са моменти в които такива като теб ни карат да се гордеем че сме Българи, колкота и малко да са те! Жив и здрав!

Браво, БРАВО! Въпреки всичко, има надежда за бъдещето ни! Здраве, успех и късмет на детето!

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват ит 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството

Хайде стига глупости. Работя на запад, професор съм, познавам и други, които работят по университети по цял свят. Заплатите рядко надвишават 2000-3000 евро на месец. Та не ми приказвай приказки. И освен това бих се върнал в БГ, както и повечето наоколо ако имаше подобни заплати за учените, защото българските студенти са по-добри и се работи по-добре в БГ. Големи проекти и не знам какви -- от това не може да се вземе нито стотинка, това са пари за изследвания. Абе някой те е излъгал за запада.

Така е, наъплно потвърждатам. В България циркулират някакви невероятни представи за заплащането назапад. Истината е, че повечето неквалифицирани хора живеят с под 2000 евро чисти на месец, а вишистите се движат средно между 2500 и 3500 - всичко извън това е изключение, а не правило.

Това вашето си е просто един призив за затриване на България! Е, може ли така? Само за пари ли живеем? И да се спасяваме поединично?! Защо пък талантите да не останат в БГ и както са умни и способни да се заемат с нашите проблеми, да измислят как да се преборим реално с мафията, да работят за просперитета на Родината си.

Браво, момиче!

Браво на детето, но ако родителите му не избягат заедно с него от БГ докато не е прослушало поп фолк всичко е било напразно

Искам да чета само такива новини. Браво на Константин! Трябва да сме много горди с такива деца!

Хора,бягайте от тази страна,това явно не се търпи.Как издържате не знам.Това ако бяха някакви чужденци до сега милиони пъти да са вдигнали революция и да има кръвоприлития.Не знам как търпите тоя Геноцид? Това да работиш за 400 лв на месец е чисто самоубийство и Мазохизъм!

Абе идиот,иди работи за 1400, кой ти пречи.Във фирмата в която работя даже хигиенистките получават повече от 400 лева.Явно квалификацията ти е такава.Умирате да си навирате собствените несполуки дори и под най-позитивната новина.Да е живо и здраво детето и да остане в България,че аман от неудачници.

Прекрасно !!! Голямо браво за момчето и педагога.. Желая бъдещи успехи....

Браво на детето !Желая му много успехи ! Поздрави и на родителите!Желая им само сълзи от радост и гордост !

Че има спонсори е похвално. Че държавата не спонсорира талантливите се деца е срамно. Браво на момчето. България няма много природни богатства, но образованието и развитието на таланта си е богатство. Само дето е срамно че развитието на таланта не е повсеменстно и зависи само от отделни преподаватели. Ако се работи със всички деца не само за олимпиадите БГ ще е интелектуална сила.

Браво man и аз преди вадеш добри резултати по точните науки, това ще ти помогне в кариерата след време. Давай в същия дух и кажи на вашите да събират пари за више в чужбина. Тук средното образование е прекрасно но държавата няма ресурс за Висшите заведения и е трагедия работата... там личен опит.

С тези успехи трябва само да си поддържа формата. Ако беше в богата страна университетите щяха вече да го прилапат. В БГ трябва да го прави сам. Кой знае, може да е по-добре защото знае какво му струва всичко това. Предполагам че учителя дето го подготвя за състезанията ще му помогне. Също предполагам че няма да се ограничи със състезанията. С такъв успех може да търси степендия и от най-добрите университети.

Браво на Коцето, а за парите не се притеснявай от богат род е момчето.

,,...вадеШ,виШе...,, А дете е child...

Ама защо държавата да дава пари за такива пътувания? важното е че дадоха още 1 млн на Плевнелиев за пътешествия. а тези деца с дарения и от джоба на родителите. Изкуфяла "държава" ей!!!

Честито. Жалко, че няма да остане тук.

Какво да прави тук? пожелавм му успух и родителите му от сега да мислят.

И какво ако не остане тук? Виж Симеон Дянков -- не е тук, ама е тук. И е талант, от световно ниво без съмнение. И е цяло чудо че БГ че с такова обкръжение БГ има стабилни финансии и се говори да търсят начини за развитие. Бедно е, но се търси да става по-богато, когато почти цяла Европа се чуди какво да прави и дали ще закърпи положението следващия месец.

Айде поне в тази тема да не говорим за политика! Гордеем се с момчето, нека постига още големи успехи и прослави себе си и България!

Не ме разсмивайте, защото спомене ли се икономическа стабирност , просото ми се догажда.

Браво Коце !!!! Великан-като баща си !!!!

Това момче пълни душите на родители, учители и сънародници. Браво! Дано има и други подобни новини, а не само злободневие.