Малка тихоокеанска държава се опълчи на ядрените сили

Малката тихоокеанска страна Маршалови острови съди ядрените сили за нарушения на международните закони и неспазване на задълженията им за ядрено разоръжаване.

Обратно в новината

Коментари - Малка тихоокеанска държава се опълчи на ядрените сили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакви съдилища. Закона на джунглата важи навсякъде. Когато си силен военно, сипеш бомби по всички точки на света под благовидни предлози и го представяш като омиротворяване, а после влизаш и в ролята на морален стожер, по въпроси касаещи вътрешните работи на чужди държави. Няма как да осъдиш някой, който е по-силен военно от теб, но евалата за куража, който проявяват. Дано поне малко това да отвори очите на изпраните мозъци, промити напълно в продължение на много години и някои хора да разберат, че нещата не са такива, каквито ни се представят по мас медиите.

Малка тихоокеанска държава: "Към островната група общо принадлежат над 1 150 коралови острова и малки островчета, които се разпростират върху обща площ от 1 900 000 кв.км., разположена в западната част на Тихия океан. Основната площ на островите е разпределена между 29 атола и 5 изолирани малки острова като само 23 от тях са обитаеми." "Население 61 963 жители (2007 г.) " "Гъстота 341 жители на км2. Естествен прираст 30." "Неграмотни 9%." "Религиозен състав християни 98,9% (протестанти 56,3%, католици 43,7%), други 1,1%." "Градско население 72%." P.S. Е как ще сигнем показателите на "Малката тихоокеанска държава", единствено Гайгер-Мюлеровите им броячи бачкат "на червено" Нейсе, нашите и те са така.

Тука - като в детска градина: "Мъничка държавичка" се "опълчила"... А всъщност: "Островната държава беше използвана за десетки ядрени опити на САЩ след края на Втората световна война. Само за 12 години там са извършени 67 опита, които имат трайни здравни и екологични последици." "Новината" тук е съвсем друга: тя е ЩО ЗА "МИРОТВОРЦИ" СА ЯНКИТЕ ПО ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, КАТО УКРАЙНА НАПРИМЕР. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА "МЪНИЧКИТЕ" - КАТО БЪЛГАРИЯ И ТЕЗИ ОСТРОВИ. ЗАЩОТО АКО ЗА УКРАЙНА ТОВА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ, ТО БЪЛГАРИЯ И В МОМЕНТА Е ДАЛА МОРЕТО СИ ЗА УПРАЖНЕНИЯТА НА ЯНКИТЕ - ОТ НЕЗНАЙНО КАКВИ ОПИТИ С ВСЯКАКВИ МИНЕНОСЦИ, САМОЛЕТОНОСАЧИ (И РАДИАЦИЯ ИМАШЕ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ - ТЪЙ И "НЕ РАЗБРАХА" ОТКЪДЕ СЕ БИЛА ВЗЕЛА) - ДО БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ - КОДИРАНИ АМЕРИКАНСКИ БОЙНИ ДЕЛФИНИ И Т.Н.

ма ти прекаляваш наистина с тази новина а радиацията я разбраха от къде е още преди около 30 години от чернобил е

Браво! Очевидно на тези острови живеят хора с характер, нещо което на нас ни липсва.

Цяла Сърбия свети от радиоактивен уран и стронций, а също и по границата ни. Има ракова епидемия и там, и тук - вече нямам познато семейство без някой да не е починал от рак. Период на полуразпад - 6000 години. Радвайте се на тъпите кравари - огромен геноцид. Но по Дунав тя- радиоактивността отива в световния океан и мори всички наред. В САЩ всяка осма жена е с рак. Това е безумието - хапвайте си морски и океански деликатеси!!!

наивен си ти или си лъжец доклад на оон за средна продължителност на живота по държави 38 място сащ 78 г 87 място българия72г 137 място русия65 г

то па един живот след 70 години то е кеф и веселба *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ние естествено надупени...

наистина си

Сега е момента нашите политици да включат България в иска, както и да агитират Македония, Гърция, Румъния и т.н. да се сформира един съюз от неядрени държави, които да осъдят агресорите, които си мислят, че като имат някакви ракетки са хванали Господ за шлифера. Запомнете, че богатството на големите идва от бедността на малките и ако малките се обединим ще съсипем големите, ако не ни играят по свирката.

прав си ще ги съсипем и ще станат като нас бедни но глупави няма да станат защото нямат за ръководител другарят станишев

Мунчо, богатството на богатите не идва от бедността на бедните. Бедността на бедните идва от глупостта на бедните. Ако вкарате енергията, с която се борите срещу богатите - в учене, работа и постоянство, ще бъдете много по-богати. Не се борете срещу, а за. Бог е дал много блага, неограничен ресурс за добруване. На ограничения човек му се струва ограничен и ресурсът. А това не е така. Разширете съзнанията си и ще забогатявате. Ако няма богати, вие ще сте още по-бедни. Парадоксално е, че има възрастни хора, чиито интелект им играе такава лоша шега. Вие сте класика на уродливостта, ако смятате, че някой ви бил правил бедни. Никой няма това за цел, освен комунистическите лидери. И я постигат. В другите общества се предоставят възможности за забогатяване на корем. Стига да ти се работи и да ти се учи как да работиш разумно и рационално, можеш да станеш богат, още по-богат и много богат. За мен обаче притеснението не е в богатството, а в мъдростта. Не деля хората на бедни и богати, а на мъдри и прости. Един беден е беден, понеже е прост или мързелив. Един богат може да е много полезен на света, стига да е мъдър. Може да сътвори блага, които никой беден не е способен да сътвори. Да осигури работа, да организира прехраната на цели общности - свой риск. Но може да е и изрод, който да убива общности. Така деля аз хората. И знам, че бедните са 100% бедни от глупост или от мързел, или от двете. И има едни уроди, които се възползват от това, за да ги насъскват като прости псета срещу по-богатите, използвайки глупостта и завистливостта им. Срамна история. Защо не си биете по един шамар, може да ви се намести нещо в главите? Иначе сте жив зян. Обречен на глупост е жив зян. Дали не можете да превключите някак на нормални мисли, а не на кръгли идиотщини? Там, където са махнати богатите, са най-бедните държави - комунистическите. Не го ли вдявате някак? Та това е безспорен факт! Някой спори ли по въпроса? Я дайте пример как една комунистическа държава има богат народ! А?

комунизм няма никъде, и въпросът ви е песпредметен. Но социализм има в Швеция, Норвегия, Канада и другаде и народът им живее добре. И още един контр пример, последователи на учения като Дзен, Будизм и други, изобщо не мислят за богатство, а само да имат просветление, а една котомка с ориз им стига. Само един контр пример е достатъчен за да се срути произволно твърдение.

Точно така. Христос и диоген са били големи тъпаци и затуй са били бедни. Ходи да правиш кинти и остави духовното на тези които имат душа.

Едва ли изнасяш неплатени лекции.

абе ти си супер измамник бе къде се е чуло и водяло богацтвата и ресурсите да са неограничени и всички да са богати? ако има такава дърява ро тя обрзателно краде от други дъряви иначе винаги богатите печелят от бедните и имат интререс те да са бедни и неграмотни за да могат да ги доят до безкраи. а чевима хора които са мързеливи те са изключение.

Богатството е относителна категория: днес предмети като смъртофон, таблет, плазма, стерео, кола са част от стандарта, а преди 50-70 г. не е ги е имало, и на никого не са липсвали. С появата на нещо ново, то става желано от много хора, но индустрията не е в състояние да ги произведе толкова бързо, че да има за всички. И затова заможните са между първите, които могат да ги имат. Продължавайки примера, ще видиш, че докато производството се мъчи да задоволява с едно изделие, се появява ново и така нещата се завъртат отново ... В крайна сметка при първите се натрупва огромна преднина при задоволяване на потребностите и капризите, а на опашката се трупат хора, които не могат да имат и най-необходимото. Ето от тук идват и последиците - недоволство, замист, омраза, революции ...

Шапка им свалям! България може само да мечтае за такива управници а не гъзолизци като сегашните!

БРАВО бе, шапкар ! :)

Ето това е добра новина! Може и други страни да не подкрепят Маршалови острови, защото властта в днешно време повсеместно е заграбена от злодеи, но аз и много други хора по света подкрепяме Маршалови острови в неравната им борба!

виж сега не ги подкрепяй тези маршалови острови защото те са асоциация със сащ отбраната на тази държава е задължение на сащ територията на страната е 1900000кв км 17 пъти колкото българия а имат 540 души въоръжени сили та като ги подкрепяш всъщност подкрепяш щатите

dimitkooo@mail.bg

Айде сега прочети пак в библиотеката колко е площта на островите.

"Островната държава беше използвана за десетки ядрени опити на САЩ след края на Втората световна война. Само за 12 години там са извършени 67 опита, които имат трайни здравни и екологични последици." И после срещу Русия ли пишете?

То да е само това. Ами двете атомни бомби през ВСВ, дето са хвърлени над Япония и са покосили над половин милион цивилни граждани в първия миг и още толкова в близките месеци? Радиацията там и до днес причинява болести и убива хора.

виж сага този потресаващ факт , който ние сме прочели преди тебе ни го съобщаваш в 17:18ч,17:19ч,17:22ч,17:25ч,и в21:04ч не смяташ ли че прекаляваш?

А не смяташ ли, че различни хора просто се възмущават от свръх наглото лицемерие?

М. Михнева, подобно на малкият остров, опита да разкрие нещо, което изумява с наглостта си и мащаба на престъплението. Преди време тя и един известен професор от блок 252 на "Г. Делчев"направиха ТВ предаване. В блока на професора има лаборатория на първия етаж, в която се експериментират високочестотни електромагнитни вълни за поразяване на мрага на бойното поле - в случая - живущите в квартала. Съучастник в експеримента е и генерал К---ков срещу тлъст хонорар. Първи във входа са умрели чистачката, собственика на апартамента и съпругата на професора. В района мрат от инсулти, инфаркти, кръвоизливи, от какво ли не. Лабораторията работи до сутринта. Съществува звено за наказание на много знаещите или поне за смятаните за такива. За знаещи се третират и гледалите двете предавания на Михнева по темата. Цената е жестока - човешки живот. Патентът е германски, естественно. До днес властта се прави, че не знае, независимо от цвета й. Преди да са доказали невинността си, "учените" реагират чрез раздаване на смъртни наказания. Съд няма, пази се абсолютна тайна, която не е тайна - всеки гледа телевизия. Аналогията с островчето е , че то се изправя против мощни военнизирани фактори, за което ще си плати неизвестно как, но жестоко. Така, както Михнева направи.

Наистина ли нямаш пари за хапчета ?

Евала бе пичове, ЕВАЛА!!!!! И не, не е Давид срещу Голиат, просто хората си ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ и мълчат! Кой дава право на САЩ да казват на всички останали КАКВО,КАК и КЪДЕ да правят, а самите те си правят каквото си искат! Дано да ги осъдят! ДАНО!

Истината е, че ядрените оръжия гарантират мира.

че Ядрените Опити, които се правят в различни точки на Земята всъщност убиват, причиняват страдания на природа, флора, фауна... на живота, здравето на Човеците... Браво на жителите на Маршаловите острови! Да ги подкрепим! Правителството на Костов скри от нас- народа, кои райони на страната ни пострадаха от "приятелския огън" на САЩ с обогатен уран по време на войната със Сърбия , а сега разбираме по бума от ракови, лъчеви заболявания...Мислиш ли, че това беше Разумно- в името на Мира?

Опитите не са хубаво нещо, но големите страни вече не провеждат такива. Това не означава, че трябва да унищожат ядрения си арсенал, освен ако нямаме гаранции, че ще унищожат целия и повече няма да се произвеждат. А уранът не е бил обогатен, а обеднен, именно за да се премахне радиационният му ефект и в Сърбия не е използван. Това е прогандата на русофилите, подобна на тази за Ран-Ът и всички тези заговори.

обеднен , вместо обогатен

Ядрените оръжия все повече се управляват от компютри, които нищо не могат да гарантират. Напротив!

Съди девет държави, обаче конкретно гадовете американци са виновните за разрухата й! Те са правили ядрени опити там.

каква разруха бе човек? имаш инернет виж сам там е рай

обърка се със Северна Корея човека..или където са били руснаците ...

A Това е разбира се за България: "Нашата страна е понесла катастрофални и необратими щети и ще се бори така, че никой друг на земята никога да не преживее подобни жестокости." Защото е сигурно че ония там ще ни надживеят.

Не знам за ядрените държави, но в България, Мобелните опиратори облъчват и разболяват цяла България с техните облъчващи Базови станции. Хората умират от Рак и Левкемия. Четох мнения че мениджърите на Вииваком са като онази мутра в София, Бай Миле, който убиваше наред, но накрая го разреляха. Така че, Мениджърите на Мобелните опиратори които слагат тези Облъчващи Базови станции трябва да бъдат осъдени, като единствената присъда за това престъпление е Смъртна присъда заради геноцида и масовото убииство върху цяла България... А иначе всички знаят как свършват мутрите които плащат Подкупи на съдиите- като онзи Бай Миле в София- с Куршум на улицата.

НА МЕН например, ми казват, че смс ми не е изпратен, след като полкучавам копие от него на 'изпратени съобщения" от чужбина за Бг. никоа не съм била и няма да бъда абонат на миризливи крадльовци...

ми как ти го казват тогава като не си била и няма да бъдеш абонат

а ти ако умреш най вероятно ще е от умствена недостатъчност

Бах тея мениджъри! Вече базови станции ли са тръгнали да слагат?

...А БГ политиците лижат ли лижат американски гъзове. дори и да има завой в друга посока, дори и да е провокирано от ЦРУ всичко това, само сравнете къде сме ние и къде са те- какво правят СЪСЕЛА, МЕКАТА КИТКА, ОРЕШАРСКИ, Плевнвлиев и как реагират такива страни като Маршаловите острови...

най-вероятно тази "вдъхновена" и "свободна" инициатива е с подкрепата на цру-то и в един момент нещата ще завият (от завой) в съвсем друга насока. както казва мъдростта: случайни неща в този живот няма, има закономерни и най-вероятно най-голямата случайност да е закономерна.

Прави са хората, защото Земята е на всички нас, а не само на отделни определени държави. Би трябвало да подемат тази кампания всички останали държави, защото ядрените опити съсипват нашата планета, на която живеем всички ние.

Аналогичен случай имаме в квартал "Гоце Делчев". Обикновен гражданин вдигна въпроса за нелегалната криминална германско-българска лаборатория за трепане на мирни хора с високоинтензивни вълни. Тези, които знаеха за ставащото в бл. 252 вече платиха с живота си. Мистериозни инфаркти, инсулти, рак на мозъка... Нъпросният гражданин вече получи масивен инфаркт на миокарда, преди седмица - масивен кръвоизлив, сега след третата инжекция чака краят си. Ето това е зверското лице на новата ни държава.

и кое точно му е аналогичното

дай подробности. живея наблизо, а за това чувам за първи път...

опорна точка Маршалови острови ха ха ха ха ха ха ха

и аз се опълчих срещу ядрените сили ха ха ха ха ха ха ха

Може!

явно тук никой не чете та зничи тези хора съдят:саш,русия,франция,китай,индия,пакистан,израел,сев корея за неспазване на международните закони иза ядрено разоръжаване не искат компенсация а деиствия за разоръжаване там живеят 62000 души много е красиво и много чисто валутата им е щатски долар

Подкрепям Маршаловите острови ! Направо не вярвах , че има политици като Томи де Брум.... Браво ! Явно кригър не е чел Библията - малкият Давид размазва Голиат : ))) Хора , да спретнем гражданска подписка в подкрепа на готините островитяни !

тва малко съм болна, напоследък много търчах кЪт конь,.... умрЕх с коментарите в диртУ.... най - обичам да чета коментарите на хората.... а, сега за маршалкските острови: страшни са.... аве, ние не може ли също да внесем някой иск.... че тва си е доходоносен бизнес....

ей ся! чекай да вкараме координатите и удрииии с ядреното. да пълна изборва и съдебна победа над ищеца. Тия острови потънаха случайно, да ге....

Пак заръфахте големите, лоши батковци! А забравяте малкия човек, който ходи на работа, произвежда оръжия, прибира заплатата и после плюе по форумите лошите батковци! Нито Путин, Обама или поредния Ким правят лично оръжия - правят ги такива като вас!

БРАВО!! Чест им прави!! Де да имахме и НИЕ такива политици !!! То нашите са политически проститутки!!Плаща Русия- с тях!! Сега им пълнят гушите САЩ -и те пак са на яслата!!

Що, ти не работиш ли за пари?

аве пролетарий,не ви ли влиза у кухите глави ,че целата работа е индианците от въпросните о-ви да изклинчат малко кинти :)...не всичкото индианец ,разбира се - само вождовете и некои задгранични адвокати,представители на едно друго ,известно племе.

"Той уточни, че не искат компенсации, а действия - съдилищата да наредят на ядрените сили да изпълнят задълженията си." Четиииии!

но според легендата за Давид и Голиат, малкият победил гиганта, да не стане и сега така!

Чест им прави и такива малки държави като нашата(колонизирани и тероризирани от съшите тези терористи_америка) трябва да я подкрепим всячески! Само така -->като се обеденим ,можем да се борим с терористите -->от белия дом.

Abu Talib

Малък човек, но пък на МЯСТО!!Шефът на ДКЕВР Боян Боев демонстрира решимост да отърве България от грабежа на чуждите ЕРП-та

май си объркал мястото

wenci

Срещу истината всички са безсилни.

Abu Talib

БРАВО!! Според мен, обаче, най-добрата компенсация ще бъде, ако се задължат ядрените държави да унищожат всичките си атомни и водородни бомби в марките на една година!!

Ти нормален ли си? И след колко точно време мислиш че света пак ще гори. Страха от взаимно унищожение предпазва света от 3та световна война.

Abu Talib

Твоята нормалност е ИЗВРАТЕНА?!

Името на министъра е Тони Де Брум!

"...Островната държава беше използвана за десетки ядрени опити на САЩ след края на Втората световна война. Само за 12 години там са извършени 67 опита, които имат трайни здравни и екологични последици... "

а руснаците къде тестват? Това, че не знаеш точно къде, прави ли те спокоен, че не са правили/правят ядрени опити ?

Ами аз знам къде. Полигонът се казва (струва ми се) Семипалатинск. Успокои ли се?

TИPAMИCУ

За разлика от Американците, Руснаците тестват своите оръжия на собствена територия. И ако не знаеш , пак попитай за да ти се каже!

Не виждам, защо се радваш толкова. Тия залупеняци вместо да съдят само САЩ и другия гнил капитализъм около тях, са тръгнали и на Матушка Рус да се репчат... п.п. За тебе не знам, но на 1 май '86 мен ме валя руски радиоактивен дъжд... Бяхме събрани "доброволно" от училище да ходим на манифестация. Помниш ли го "доброто старо време" :)) Тъкмо бяха спрели режима на тока, тъй като зимата беше свършила.

Чернобил се намира в Украйна!!!

Браво за смелата позиция! Такива малки стъпки могат да обърнат мисленето в правилна посока.

Маршаловите острови са завели и федерално дело срещу САЩ в Сан Франциско, като в него са посочили като обвинявана страна президента Барак Обама, американските министерства, министрите на отбраната и на енергетиката и американското Управление за ядрена безопасност.

...в нашата епоха, идеализмът е проста цветна страница на вестникарски ежедневник.....върви само до отлистване.

А га лапаха американските долари и ядоха американските кифтета що ни риваха?

"Демократизаторите" на Украйна - и доведените с кървавия преврат в Киев лапат "кифтетата" ти сега, пък после други да пишат искове. "...Островната държава беше използвана за десетки ядрени опити на САЩ след края на Втората световна война. Само за 12 години там са извършени 67 опита, които имат трайни здравни и екологични последици..."

нова опорна точка...

барак обама да ги подкрепи като нобелов лауреат

И да продължи да ги "демократизира", "подпомага" и "защитава мира" на техния остров...?

Браво. Сега ще проличи колко всъщност е цивилизован "цивилизования свят". Дали наистина силата на правото е над правото на силата или всички велики сили / САЩ, Европа, Русия, Китай/ лицемерно говорят за правови отношения, световен мир, свобода и демокрация само когато имат някакъв интерес.

само когато имат някакъв интерес.

Виж сега, дай да си говорим истината в очите. Готов ли си, да ти намалят удобствата, за да може някакво племе, някъде си, да живее както е живяло преди 1000 години? Или ти пука за китайските работници? Или си готов да дадеш шанс на нашенските цигани, може би? :) Защото нито 100% от циганите са лоши, нито 100% от българите са добри, нали? Или викаш, дори 10% от циганите да са свестни, тебе какво те брига, нали си българин. Ако не знаеш, цивилизования свят това сме ние. Тия, които се предполага, че могат да различат "добро" от "зло" и не го бъркат с "нашите" и "вашите".

nones, добре казано/написано, но панелните таласъми, дето се подвизават тук - надали ще те разберат ! :)

Само ние сме се нагъзили най-самодоволно!

УСПЕХ!!!!

Правото на силата винаги може да прегази "силата на правото".

Шило

За съжаление сте прав.

Шило

Да се присъединяваме към иска! Аз съм "За"

Да се съдят със САЩ,защото иначе се размива отговорността,те така както са почнали ще съдят и ураганите за нанесени щети,въобще не е ли крайно време някой съд да осъди международния съд в Хага

А защо само САЩ?!

КАКТО СТАВА ЯСНО, ТАМ САЩ СА НАПРАВИЛИ САМО ЗА 12 ГОДИНИ - 76 ЯДРЕНИ ОПИТА, ОТ КОИТО СА НАСТЪПИЛИ НЕОБРАТИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ТОВА КЪТЧЕ НА ПЛАНЕТАТА. ОЧЕВИДНО Е СРЕЩУ КОГО Е ИСКЪТ. ТО СИ ГО И ПИШЕ.

САЩ са правили опити на тяхна територия, и те са преки потърпевши. Толкова ли е трудно да си отговориш? Или си от тези, дето майка си баща си не обичат толкова, колкото САЩ!

само едно от многобройните доказателства за това, че САЩ където са отишли, не са го направили, за да помогнат на някой, а за да го ограбят, да го колонизират и да го набутат в .айната, които те са из...ли.

маршалови острови икономика основна част от приходите идват от наем за американската база намираща се там и от помощите от сащчичко гугал . та какво викаш?

такива продажници като теб нямат нищо против това, че САЩ не ни плащат нищо за базите, които ползват у нас? А пък не са една, ами цели четири. Или пет? Кой ти казва?