Румъния пратила на съд за корупция 1270 души за година

1270 души са изпратени на съд за корупция в Румъния през 2016 г., обяви главният прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията Лаура Кодруца Кьовеши.

Обратно в новината

Коментари - Румъния пратила на съд за корупция 1270 души за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в България????? Няма такива.....

Впрочем,именно заради успешната борба с корупцията Румъния дръпна икономически.Миналата седмица я обявиха за "икономическия тигър в ...забележете..Европа".Не на Балканите,а в Европа.За незнам си кое тримесечие има най-висок ръст на БВП...А ние?!?...Още се чудим дали Бойко да слуша Пашата или Корнелия-Р.Овч.....

880 ОСЪДЕНИ!!!.....само за година!!!А у нас?!?и бОЙКО ЩЕ МЕ ПИТА-ЩЕ ГЛАСУВАШ ЛИ ЗА МЕНЕ,ЩОТО ИСКАМ ТРЕТИ ПЪТ ДА БЪДА ПРЕМИЕР?Е,сори Бате...

Чете ли

То за това Боцко като чуе за Румъния и се нас*ра.

Владо Беряну излъчи този филм-интервию с Кьовеши.Рядко умерена,професионална и умна жена.Много простичко го обясни.Пълна независимост на прокурорите от Спец.Прокуратурата в Румъния.Нито Президент,нито Премиер,нито който и да,вклч.и Гл.Прокурор,не може да се бърка,лобира,натиска прокурорите и/или Съда в дадено разследване.Огромни успехи са постигнали,на широк фронт при това.Ефективни действия,ежедневно срещу престъпността и корупцията по"високите и средните"етажи на Бластта. Къде сме ние,се питаме всички?Знаем си къде.В лоното на една долна,мръсна икономическо-финансова-политическо-мафиотска схема.Схема за мега кражби.Безнаказана,защото всички по веригата са набутани в нея.

70% от тези които лежат по затворите са с недоказани престъпленияа.

Не са доказани по БГ стандарт. Те са ако си платиш на МВР, прокупира и съдията и с белязани пари да си хванат пак ще изкарат че са чичото от чужбина. То за това и черните служители не работят, така Йорк като само уволнение могат да си докарат. При толкова данни да престъпност БГ прокуратурата само тупа топката. Ако няма политически поръчки, те нито едно дело за корупция няма да вкарат в съд. Относно българският съд пък въобще не ми се коментира...

Първите които трябва да се арестуват са ИК, ПС и пр. хайдуци. Виденов не подписа 75% ликвидиране на икономиката. Подписа ИК.ФАКТ !

Не, не ! трябва да се почне от ББ, ЦВЦВ, ДП , СД, ЙЦ, СШ, РОВЧ и така на татък..

Предстоят големи бунтове, защото това неможе да продългава повече . Минаха подчти 30г. от промените. Резлтатът - колупция, липса на справедлвост и законност. Колкото повече се отлага във времето справедливостта бунтовете ще са по-кървави. А АКО ние българте се забавим още 10г. България ще изчезне или няма въобще да прилича на държавата която познаваме.

Радев щеше да се ползва от Румънския опит. Към момента овен да нацначява поклушници на олигархията нищо не е направил. Тоест крепи полагението.

опс., Румънияяя! Кога ще ги стигнем румънците, не швейцарците! Или съм в грешка, щото Боко преди време рече, че сме ги изпреварили! Според мене е прав, Изпреварили сме ги в корупцията и лапането, макар и да каза друго!

Nqkoj si

Всеки ден нашите "журналя" трябва да питат "Цацата" защо в България не правим същото като в Румъния... и колко лева от заплати е получил, и за колко лева работа е свършил откакто е главен прокурор...

Как така в Румъния съдят, а в България не? Просто хората скъсаха всякакви връзки с руската мафия. Ние сме зависими, закърмени с някаква измислена любов и признателност. Ние сме в хватката на Бившите защитници на Държавата, работещи в тясно сътрудничество с руските другари. И затова периодически ни се случват неволи от рода на КТБ, нефункционираща Съдебна система, институции и т.н. ЕС ни посочва слабостите, но няма да ни ги оправи. Ние сами ковем съдбата си. Българи, предстоят избори, помислете накъде искате да вървим.

Не сте ли забелязал, че вече поне от 20г сме дадени на американците и техните (а не руски) еврейски и масонски корпорации

та викаш - руската мафия! Значи моя "Любим" пожарникар е от руската мафия??!! Сигурно си прав, не бях се сетил!

Не ни е виновна Русия за корупцията в България. Ама въобще. По високите етажи на властта у нас и всички власт имащи....политици, депутати, евродепутати, посланици, че и кметове и т.н. са соросоиди - слуги на САЩ. Поне половината от тия които управляват България. Те са за затвора. Така че вината на САЩ е не по малка от тая на Русия. Плана Ран-Ън и т.н. А на къде вървим ние е ясно отдавна. Демографската катастрофа у нас не може да бъде спряна. Ние изчезваме. Само когато стандарта на живот в провинцията в България стане като този в провинцията в Германия и по заплати ги настигнем немците, чак тогава. А това чисто математически е невъзможно да стане в следващите 50-70 години според икономистите.

България вече е купена от САЩ. Откакто е демокрацията у нас. Те ще ни довършат, както довършиха индианците. Не ни искат повече от 4 млн в държавата думи на Кондолиза Райз. Те не искат сателити на Русия и ще ни ликвидират чрез бедност и мизерия в БГ. А Русия вече не може да ни спаси. Нито пък ЕС.

В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес -първият шеф на ЦРУ заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ: 1. За измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. 2. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. 3. Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. 4. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата. 5. Ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. 6. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. 7. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. 8. Така ще разклащаме поколение след поколение-ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. 9. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. 10. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ. А след 1980 г. президент Рейгън казва : "АЗ ЩЕ НАУЧА НАРОДИТЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ЩО Е ГЛАД!". През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.

Запорирали са имения в Испания и Франция за 4 милиона евро? Това са 2 двустайни в Париж :)

Прави впечатление, високият брой корумпирани Кметове!!!

Ако не друго, поне се прави лечебна психотерапия на останалите в управлението кадци. Последните или ще крадат по-малко, или ще престанат да крадат. Така, че това е полезна превантивно-терапевтична работа. Там все още няма ограбена банка от ранга на КТБ в последните години.

Баба ми казваше така: като не знаеш как се прави , погледни в чуждият двор и го направи и ти.

Умна приказка!

Като видиш цифрите в статията, ти става ясно че не всички които трябва са влезли в затвора. Само 10% от обвинямите или 1,270 човека. Но пак е по добре от колкото в България, където този е брой е кръгла нула! Не чакайте това да се случи в БГ. Ако искаме да видиме нещо подобно и тука, ще трябва сами да си го направим с вили и сопи а не с балотажи и електроно гласуване. Хубавите работи са обикновено трудни и рисковани.

Научи се да четеш бе - 10% от всички само не са влезнали в затвора.

"Едва 10% от изправените пред съда са били оневинени."

ЩО СКРИХТЕ МАТЕРИАЛА ? Централна Европа скача против двойните стандарти за храни? .. Четири централноевропейски страни ще призоват ЕС да пресече производството на нискокачествени продукти за продажба в по-бедните членки на общността.

Щото лижат еврогейски гъзове, пардон, герберастки, а гербарите пък лижат на еврогейовете...

А ние тука назначаваме "другари", извадени от нафталина на отговорни постове в печеливши предприятия на входа и изхода на паричните потоци. Същото, което преди правеха и ГРОБ-арите, сега го правят хората на К"О"Р-нелия. Ех, стари корумпета са те ...

Значи без много подробности мачкат им топките с павета. Ако това започнат да го правят в БГ, трябва цялото НС, министерски съвет и перзидентство да бъдат подложени на терапия с павета.

Абе откъде накъде румънците ще ни дават акъл и пример? След като си имат проблеми, да си ги решават. Ние, например, имаме проблеми с количеството сол и захар в някои от храните и МЗ разработва крути мерки. За друга част от хранителните продукти, особено тези в големите вериги, нямаме проблем, защото те изобщо не са продукти, а фино опаковани ментета. На нас не ни е необходимо да настигаме някого, ние сме си самодостатъчни. Държавната машина функционира перфектно, икономиката расте ежедневно, МРЗ и СрРЗ удрят тавана, народът яде и пие. Какво повече?

Браво!

Видно е, че румънците имат проблем с корупцията и ето защо арестуват, съдят и вкарват в затвора. Вие сега какво - да създадем изкуствено корупция, та да имаме основания да се борим с нея ли? Струва ли си, след като всичко в РБ си е тип-топ, както констатирах малко по-нагоре?

Едни от тях считат че се разчистват сметки,други искат още осъдени... Това че се дава думата само на едните граничи с пропаганда.

Е и? Румъния да не е станала по-малко корумпирана? Самоцелно осъждане за прах в очите на ЕС. А полза никаква....

полза тъсиш ти, щото си меркантилен и пишеш на надница... Но всъщност аргументът ти е основание да закриваме съда и прокураТУРАТА

Влад Цепеш, както личи от прякора му ( а тогава власите са били производно на България), е разцепвал на 2 корумпираните между коне или ги е побивал на кол. Сещате се за Дракула. Е така се бори корупцията!

Цепеш означава "Набучвач".

В България - дзеро - сиреч, на геврека дупката..да ви е сладко, и отивайте да гласувате ейй..

Крайно време е БРАТЯТА румънци, а те наистина са ни кръвни братя, да дойдат да ни освободят отново. Два пъти са ни освобождавали веднъж от Гръцко робство, веднъж от Османско робство!!! Крайно време е да дойдат да ни освободят за Трети път от Руско робство!!!!

Нали се сещате, че като махнат елита на негово място идват слугите му, които ще са 2 пъти по-нагли и корумпирани от тях. През 44та като са избили нашия елит по-готини ли дойдоха?

А боко и цецо, в сегашният им вид, нали са произлезли от слугинажа си пред бай Тошо и антуража му, и резултатът е налице. И не само те, "всички са маскари", както се е провикнал великият Алеко чрез устата на бай Ганьо...

за разлика от нас власята имат вековни традиции в борба с корупцията. Имат един Влад Цепеш, който е окарикатурен от оня английски писател и е събирателен образ между Крум и Иван Шишман. На площада в столицата му е имало чешма със златна чаша,която не е била крадена при неговото управление.

Не ми давай за пример Иван Шишман, ако си историк, един некадърен, натресен нещастник!

некои влизат тук само да спорят, хейтват и се правят на по-умни от другите. Няма да споря, имаш основания, но народните песни друго казват... А и тва не касае темата... Абе пич, между другото, ти би ли се изправил пред 10 кратно превъзхождащ те противник да защитиш Родината? Щото той е можел да емигрира, като 1 млн мишки днес...

Бай Ганьо си има собствени методи за справяне с корупцията . Тия мишоци никога няма да ни стигнат .

Румънците имаха щастието(или нещастието) да живеят 45 години по-зле от нас по времето на комунизма. Чаушеску е имал фикс идеята държавата му да няма външен дълг, докато хора в Румъния са умирали от глад. Та и за това и в момента румънците имат голяма нетърпимост към комунизма(все пак там беше гражданска война) и се опитват да излязат от блатото по техен си начин. Същото се случи с Полша и Унгария - къде са сега? При нас ситуацията беше друга - бяхме галеника на комунизма, живота беше горе-долу добре, но спокоен и никой не се притесняваше, нямаше тревоги. И какво направихме след 89-а? Прегърнахме отново същите тези стари муцуни, които просто се преоблякоха от червено в синьо и ни разиграват и до днес. Докато не приключи тази носталгия по старото време няма да се променим, и няма да отлепим на горе. На високите етажи се краде в монументални размери, и се налагат същите практики и надолу по етажите, за да имат техни хора, които да са им задължени. Докато тези практики не приключат, добро няма да видим. Или ... една като това момиче и Моника Макувей да дойдат тук и да се поразвихрят малко - но ... кой ще ги допусне?

Въпроса с борбата срещу корупцията - като с всичко останало - е въпрос на манталитет. Манталитета не се гради с 2-3 поколонения а с десетки поколения. България е била корумпирана от стотици години. Падането под Турско е вид корупция. Малки царства са се съгласявали с условията на Султана защото им е изнасяло а не защото е било правилно. Неуспеха на възтанията през тези 500г е вид корупция защото малък брой хора са участвали в тях докато другите са мислили за ядене. Предателството на Левски е вид корупция - всички знаем как парите на комитата са се харчели за лични нужди и как Левски е предаден на турците от българин в този комитет и то за пари!!! И те ли са били комунисти??! При битката на Дойран, е било пълно с посредници които са крадяли от материалите на армията (добре документирани са кражбите на униформи и злоупотребяването с пари за армията. Българина е тъпанар защото винаги търси външни фактори да обясни собствените си слабости!

Инженерче

А да не сме единствените? Стига с този наш прословут нихилизъм! Манталитетът се гради дори не с 3 поколения, едно е достатъчно стига през това едно поколение да има закони които всяват СТРАХ и хората знаят, че това не е редно. Да не би в другите държави да няма тарикати? Да не би в една Германия ако няма закони работодателя няма да злоупотребява с работниците? Всичко е до това, колко здраво се държат юздите, а при нас си е разюздена работа.

Може и да си прав.

как ще ги стигнем, румънците?

бившите комунисти и ДС агенти създадоха мафията в цяла източна Европа и азиатска Русия. Румънците ги натикаха един в затвора други им теглиха куршума.......а ние ги търпим та даже и претендират герои да ги направим.

Аз

Ще, ще. Щото иначе екскрементите като тебе ще ви направим мъченици.

Кой си ти бе дърто педерливо старче? Откак помня, ти все за революции говориш и все преебан ходиш. Не ти ли омръзна бе смотаняко прост?

Ей много корумпирани тези румънци,ей!При нас като няма корупция няма и осъдени.Даже се чудя за какво ни е тази прокуратура.

Да съдят, нали в Булгяристан корумпирани няма!

Аз

Това момиче трябва да го вземем назаем при нас за 2-3 годинки, като си свърши работата в Румъния. Ако заедно с нея вземем и Наталия Поклонская, и готова работата...

Тя дойде, но Бойко отказа. Не помните ли.

Аз

Не беше тази. Тук дойде Моника Маковей - създателката на тази Комисия. Сладурчето на снимката е настоящия ѝ шеф. И да - нашите хлебарки се разбягаха, като я видяха да идва.

еее... по-голям народ са.. имат критична маса да се измъкнат от блатото.. тук между роднинско-половите взаимоотношения на всички, които бъркат в кацата нямаме никакъв шанс...

печалбата е равнозначно на корупция? нещо липсва в тази драсканица, като например укриване на данъци или подкупи или нещо поради , което имат право да запорират! Огромната печалба сама по себе си не е причина за запор на сметки или отнемане на имоти. Още повече, като се има пред вид,че настоящия президент на най голямата държава не си е плащал данъците, тия какво търсят под вола теле?

това не може да бъде, сигурно е руска пропаганда . сега ще налетят протестърските тролове да ни обяснят че в Pумъния нема корупция щото видите ли немало и русофили .

Корумпираните руснаци също купуват имения там. За що не купуват в Сибир? Глупаци. Като тебе.

като тебе къде купуват в анадола ли ?

Ама верно в сибир ли да купи? Англичаните къде купуват? Окупирали са Испания и други южни държави и се пенсионират там. Шведа кат напреви лев къде купува? На антартика? Ти ако имаш пари лъде ше купиш? В Швеция или Гърция? Всеки търси топличко на юг. Ама от кретени като тебе!