Насилието в Македония - планирана провокация?

Председателят на македонския парламент Трайко Веляноски заяви, че опитът за негов наследник да бъде избран Талат Джафери е планиран сценарий.

Обратно в новината

Коментари - Насилието в Македония - планирана провокация? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хич не ми е жал за "братята" македонци! Хак им е! Дойде времето да го засмучат албанскийо! Ще има да бозат, докато не им се откинат ченетата. А и да не забравят да си вдигнат един голЕЕЕм мраморен обрязан в центъра на планетата - Скопие, та да им сочи пътя, който сами си избраха!

Протестите започнаха отдавна! Само дето тук нашите ГЪЗОЛИЗЦИ И ПРЕДАТЕЛИ крият истината че от ЕС искат македония да стане дву езична дву национална и т.н. държава за да я приемат в ЕС. Оная Мугерини отдавна го разправя тва! Проблема важи и за България! както каза боку пътя на Македония е европа сиреч каквото кажгат от ЕС! А нас дали вече са ни продали бокитата и патриотарчетата?

Да, бе. Големо насилие! Пернали го заека по главата и му потекла кръв. Какво прави нормален човек - избърсва се, слага нещо на раната. А този гордо се разхождаше всички да го видят как е ранен и му изтича кръвта, Жалък театър.

Много ясно че е планирана провакация, по сценарий подобен на цветните революции в араския свят. Ама ще дойде ден когато тез дето подпалиха целия свят за контрол и безгранично боготеене, ще плащат кървави лихви за деяниата.

Де да беше "цветна революция"!, направо довършват това което Клинтън не можа- Велика Албания,разделяне Сърбия от гърция,за нас обща граница с Албания и после нашите турци ще изиграят номера на албанците в Македония- първо с номера на турски офиц втори език в БГ и т.н.

все някой ги освобождава ....отвън ,или и отвъртре

ли се някой, че събитията в Македония не са поредната цветна революция? Ако има такъв значи е голям наивник/или платен идиот/. Защо сега хамериканеца ужким отиде да успокоява положението в Македония а се среща само с албанци? Както Нюланд раздаваше бисквитки на украинските майданковци. Ако не защитим сега братята македонци утре мечката ще заиграе при нас. защото явно Америка е против православието и за исляма - и тука не говоря за определн президент б- а за всички президенти, които просто са на срочен 4 годишен договор при еврейските кукловоди

Много филми гледаш. БЮРМ е в криза на идентичността си от как е създадена. Когато дедо ти е бил българин татко ти югославянин а ти "античен" македонец, какво друго може да се случи освен това. И не американците а нашите братя сърби и руси са виновни, за това. От глупост и пак от глупост.

И кой ги прави глупостите?! Кой разпадна Югославия?!

Ко ще кажеш да върнем Турското робство и да спрем да имаме проблеми кой, какво и защо!? Айде бе мунчо изобщо знаеш ли историята на Европа и Балканите след 1990г.? Знаеш трънки! СФРЮ имаха взимане даване с САЩ отдавна и то доста по-добро спрямо СССР! Дали го знаеш това ? Знаеш ТРЪНКИ! След като решиха от САЩ да бутнат СФРЮ през 90 г. тогава чак сърбите се обърнаха към Русия! Хахха просто момче си и предателче!

Абе кой го брига за ФИРОМ? Да се оправят. Ако закъсат ще им отпуснем хуманитарна помощ от Държавния резерв. И престанете да броите македонците за българи. Те не желаят да са българи.

от името на всички ,нали ?! Дори и да сте политик,избран от група,пак не са ви упълномощили да говорите така,вероятно визирайки себе си.

македонски българи са получили бг паспорти през последните години,след деклариране,че са /македонски / българи,значи има етнически българи в Македония ...

имате ли си идея за историята на Албания? И защо тази общо взето най-комунистическа държава така лесно е била приета в НАТО сравнително скоро след 40 години управление на най-заклетия комунист и диктатор Енвер Ходжа, който е имал фобия да не започне ядрена война? А нещо така за техните бункери, строени от 70-те по негова заповед? Това е страната с най-много семейни противоатомни скривалища-бункери в света - цифрите са от 700 000 нагоре. До 1986 година Албаниия е най-затворената комунистическа при това страна в света, управлявана от диктатор без аналог. А тук непрекъснато се реве колко онеправдана била НРБ? Всички реват, че чакали на опашка за коли и прочее - в Тирана някъде 88 г. е имало само няколко автомобила - простолюдието пеш. Днеаска е денят на труда... Ами ето един народ, за който всеки ден е би денят на труда в името на вожда им. Дотовете - СКРИВАЛИЩАТА СА СИ ГИ СТРОИЛИ ЛИЧНО ТЕ В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ, с най-качествени материали. Поинтересувайте се какво е било огромното подземно "бункерче" на Енвер Ходжа и приближените му. "Ежемесечно всички жители на Албания са провеждали учения получавайки в складовете автомати, или просто донасяйки от къщи ловджийски пушки, хората заемали бункерите и се подготвяли за отбрана срещу нападението на вражеска армия гръцка, югославска (Македония е влизала в състава на СФРЮ), италианската, съветската, турската и др. " Като се добави справката за историята през вековете, може би някои неща ще станат по-ясни на заинтересувалите се. И понеже тука се коментира от хора, които не са в час, понеже не са живели и не живеят там, поне да се информират. Ето една тема за списвателите от Дойче Веле да направят съпоставка или анализ, както желаят.

Нещо не разбрах защо разтягаш толкова локуми за Албания Ами ясно е - албания е подготвяна срещу славяните и православните на балканския полуостров. Всичко и се дава - и политическа подкрепа , и икономическа. В една Швейцария е пълно с албанци - защо? А нас защо не ни пускат. Политика на моркова и великодържавническите стремежи на Албания, разпалвани умело от тези, които палчт света - в Близкия изток, в Ирак, Афганистан и Сирия, Е , на Балканите са с проклетата Албания

простата истина, сложна за много хора, е, че които прави повече деца рано или късно командва онзи с 0/1 дете, важи и за албанци/македонци, не знам тази проста истина защо е толкова трудна за много хора, дори и с висше.

- експлозивното размножаване с много деца ,но без адекватен икономически потенциал за поддържане живот и развотие води до войнствуване за чужди ресурси ,и всяка световна война се е предхождала от висока раждаемост ,поне на някои групи. проблемите свързани с високата раждаемост -висока безработица,липса на реализация ,и висока болестност ,ниски квалификации -представете си население със средна възраст 17-19 г -какви квалификации и опит да имат на тази възраст, какви трудови успехи ,каква политика и какво командване ...т.е. нямат достатъчно квалифицирани работещи данъкоплатци ,а имат много деца с нужди ,но без потенциал за силна икономика...Откритията ,които са невидими ,но важни за живота се правят от квалифицирани с опит ,на възраст над 55г,а дори ,за да прилага на практика теорията от висше образование са нужни 3г стаж,за управление -8г стажл Хората с многото деца са в 85% на дъното по приходи от квалифициран труд и често вечно безработни ,според изследванията,и само 15% с много деца са високо квалифицирани и на върха по приходи. Средно работещите данъкоплатци по света имат 1-2 деца,и не могат да осигурят повече ресурси,макар да са принудени да подпомагат вечно безработни с многото деца,но това си има граница ,и няма начин с командване да успеят многодетните ,които не са равни по данъци и труд за общите разходи на държавата...,а консумират повече ...

Значи албанците да нямат същите права, каквито имат макетата в македония!!! Тия наистина са болни мозъци! И тоя Стоилков пък ги подкрепя, срам и резил. Първо изтриха българското самосъзнание на народа си сега искат да го въвлекат в междуособица.

"Со кротце,со благо,со малко кютек." На макетата обаче им трябва повече кютек,за да се успокоят.

ако тръгнеш да насилваш македонец да каже, че е българин будиш само злоба и дразнене, насила не става тая работа.

Но ,доколкото рабрах ,на сърбите ,които са друго малцинство в Македония ,албанците не искали същите права да имат,или албанците искат да доминират ....В Македония ,която е с 2 млн население ,и е официален македонският език ,да има още 4-5 езика /албански,турски,ромски,сръбски,а и не забравяйте,че няма начин да няма и етнически българи ,защото преди да бъде част от Югославия, там е било част от България,ако ли пък не са останали -защо,какво ги е сполетяло и кой е отговорен..../ ли ,които сега са регионални там,но не официални ?! Това дори в Индия го няма.Нито в Русия,нито в САЩ.

потопете островите! забранете английския и всичките му версии и ревизии! направете балканската федерация около кирилицата! и това ще има живот за вас и за нас!

Голямо с...е пада тук,чак в Англия се размириса.Прав е холандеца с рисунките си.

jingiby

Сърбите в Македония били застрашени! Дреме ми на пуловер за сръбските колонисти в БЮРМ. Да си събират багажа ида хващат влака за Белград...

България предаде българите в Македония с признаването на Македония и с признаването на джихадисткото Косово.ЦРУ създаде АОК и Косово. Извърши нападенията в Македония и пр.Така укрепиха шиптърите , а те се борят за Велика Албания. Стане ли това в Македония, турците окончателно ще смачкат България.

ЕС и САЩ откровено се месят във вътрешните работи на Македония. Явно и нагло.Те направиха тази операция по избиране на Председател на Народното събрание за 1 минута, без ВМРО.Великият българин от юдейско потекло Станишев 5 пъти ходи в Македония.Как ВМРО няма да скочи ? ние българите като генетични предатели веднага обвинихме Сърбия и Русия, без да правим сметка, че както върви и Русия изтегли влиянието си от Баканите, то всички държави ще станат Турски вилаети. Помните колко народ избиха турците в Кипър и какво ? Дреме им на САЩ или западните колониалисти, благодарение на които ние сме в тези граници след Сан Стефано.

Путин ако е загрижен, за Б-я и БЮРМ, би трябвало да каже цялата истина, за това какви ги е вършил коминтерна. Вината е тяхна за всичко ставащо в момента.

ВМРО в БЮРМ няма много отдавна. Има сърбоманска партия на "античните" македонци. Ако това не знаеш, защо се мъчиш да ръсиш акъл?

"Опозиционера" Зоран Заев е човек на финансовия фашист Шорош!

Единственото решение за Балканите е това на Л.Каравелов, Ботев и Левски. Федерация на южните славяни.Имало е Бледско споразумение с Югославия. 7 Югорепублики с 1 глас и България с 1 глас. Македония/Вардарска и Пиринска/ с право на самоопределение. През 1945 г. тя щеше да се самоопредели към България, като Автономна република. това за което се бореше ВМРО. София е била определена за столица. Но Чърчил не е искал подобна голяма и силна държава на Балканите. Ми-6 пише писмо до Сталин, който вика Г.Димитров и Тито в Москва. Английското разузнаване предупреждава Тито и той не отива. Сталин трови Г.Димитров в почивна станция под Москва. Трайчо Костов който е водил преговорите се хвърля върху жиците от Дирекция на полицията и се самоубива.

В интерес на истината: Трайчо Костов се хвърли върху жиците преди 9.9.1944 г., а си го обесиха самите комунисти по нареждане на "вожда и бащата на народите, гениалният патологичен убиец Сталин, абсолютен рекордьор по избиване на десетки милиони, повечето в мирно време!

А дано и тук стане така.

От рано сутрин тук някои се почнали повръщат л...няната пропаганда, с която са се нагълтали опитвайки се да запълнят с нещо празния си животец. Днес е празник бре, ден на труда. Ако не празнувате, поне свършете нещо полезно или малко си починете от тролстването си.......

Типична операция на ЦРУ. Този път мирен, а не въоръжен преврат като в Украйна.Председател на Народно събрание се избира като председател на ТКЗС.

Сърбите во БЮРМ, се чувствали застрашени! Че какво правят сърби в Македония? Колко български партии има в друга страна на Балканите освен в България? Нула! Великосръбския шовинизъм умря и е време сърбите да се прибират в Белград, че докато ламтяха, за чуждото изтърваха своето. И не само, нанесоха и на братята ни в Македония непоправими щети отродяваики ги от България, позволиха на албанците да завладеят изконно български земи. Една Струга един Дебър и Тетово стави български градове сега са по албанчени. Но, Бог вижда и е справедлив! РМ

От кой е планирана....сащ има интерес балканите да са мюсолмани и войни.

Добре!!

европа куклата на америка = разделение, разврат, грабеж, лъжи, насилие, обезземляване, конц. лагери, лудници, гмп-то. , малоумни инфраструктури, драсканици по стените, метра, закопаване ... смърт!!!

Руси=алкохолизъм разврат,самоубийства,престъпност,бедност,лъжи,демагогия,демографски срив,екзодус....

И Македония беше озарена от неповторимото излъчване на кремълската звезда. Сега да си спретнат и алея на влюбените - със статуи на македонците Калоян и Десислава, Яворов и Лора, ген. Рачо и Султана Петрови, а защо не и с Ромео и Жулието?! Бе, скоро ще дойде мачка за погачка, ама да видим...

дир 3 пъти тази сутрин ми показвате хазартния саит ефбет ще помоля прокуратурата да се самосезира

тя европата е хазарт и агресия и прокуратурата е хазарт и агресия и съдът е хазарт и агресия ... и кво от това, а? 00-нето ли да се само сезира, а?

В БАРУТНИЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА ВРИ И КИПИ ! КЪСАТА ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ НА ЕВРОПЕ... ТИТЕ И ОНЕЗИ ОТ ДРУГ КОНТИНЕНТ, НЕПРЕКЪСНАТО "УДРЯТ ЧАКМАКА " И ЕДНА ИСКРИЦА ЩЕ ЗАПАЛИ ФИТИЛА !

Докато не прогоним соросоидните паразити от родината ,както прави МЪДРИЯ ОРБАН ,ИСЛЯМА ЩЕ ПАЛЗИ И ЩЕ ПРЕВЗЕМА ХРИСТИЯНСКИ ЗАМИ

Ще се наложи пак Дядо Иван да ни вади от лайната в които ни накисват СОРОСОИДНИТЕ ГТАДИНИ

Дядо ти Иван е този, който забърка лайната там, създавайки македонската нация и заедно със сърбите измисляйки езика.

Отдавна го твърдя, а сега вече се вижда, че ще се окажа прав - когато "македонците" не искат да признаят, че са българи, ще станат албанци.

НЕ МИ ПУКА КОГО ОБИЧАТ И КОГО МРАЗЯТ МАКЕДОНЦИТЕ ... НИЕ КАТО ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ НЕ МОЖЕМ ДА Я ДАДЕМ ЗЕМЯТА МАКЕДОНСКА НА ИСЛЯМА ... ... А ТО ВСЯКО СТАДО ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ ВИЖДА ИСТИНАТА :))

Земята македонска на исляма я дадоха самите македонци. Ако бяха излязали да гласуват, сега нямаше Америка да подкрепя албанската партия.

"Македонците" обичат сърбите и мразят българите. Това е гавра с генетиката и с произхода. А че сърбите ги било страх вече и се надявали на македонците? Ами - нормално. Да, ама когато не ги беше страх македонизираха на воля нали? Кога сръбската държава ще признае за репресиите спрямо българското население? Не е ли време да получим извинение, да бъдат споменати конкретни факти с изкореняване на българския език(който впрочем хич не е много различен от сръбския). Те поне не ни мразят директно, но пък са научили македонците да ни мразят и да обичат тях. Хората покрай западната граница са същите като нас но политиците - ах тези политици. Срамота е.

Македонците имаха "македонски език" малко по-малко от 73 години. Вместо да говорят български сега ще им се наложи да учат албански

Tи на това безобразие дето го пробутват официaлно, език ли му казваш?

Тотално зле си! Виж, че за теб се отнася...

НАТО И ЕС ЕС овците мачкат ЕУРО НО СКОРО ЩЕ ЯДАТ ЛАЙНАТА СИ

Така е, винаги международната общност е виновна, той Александър Велики затуй тръгнал към Индия, да отмъщава на международната общност.

Брех тия сърби, колко се загрижили за благополучието и правата на "македонците"! 75 години потъпкваха същите тия права и благополучие, сега като им припари под гъза албанската напаст, друга песен запяха, гадни узурпатори и фалшификатори на история!

Тези парламенти са збирщина за мафиоти и бандити то ест те решават съдбата на хиляди хора и ги вкарват в задънена улица на такива малки държави като нашите не им трябва такъв парламент Президент с десетина министри и някой друг съветник то голяма паплач за срамотиите шепа народ храни един куп тюфлеци не вършеше нищо само прибират пари и коват закони на тях да им е удобно докога трябва народа да търпи тая измет

..Насилието в Македония - планирана провокация?.. --- на всички е ясно, че това е дело на европата и на оо-нетото! главните участници са традиционните: италия австрия швейцария унгария германия! некой да не е разбрал нещо, а?

В главата ти е пълна каша! Изгубил си се напълно в пропагандната мъгла и ни демонстрираш пълната си неграмотност.

А БЕ ПОМИЯ НАУЧИ СЕ ПЪРВО ДА ДАДЕШ ФАКТИ А СЛЕД ТОВА ПИШИ - АЗ ЗНАМ ЛИЧНО ЧЕ СИ ПЕДЕР=С

В Македония и Черна Гора действат американците. Част от сценарият е и отказът на Париж да екстрадира престъпника Харадинай в Сърбия. Македония вече веднъж я клатиха във връзка с Южен поток, вероятно сега пак е свързано с контрола на териториите по които ще минава тръбата.

Естественно е Сърбия и Русия "историческите приятели" на България и активни участници в настоящите събития да си получат своето !!! И ще им бъде дадено с удоволствие ,в изобилие и от сърце !!!

с такива ,,приятели", враг не ти трябва!

симо

Ебах те в борсука!!!!Значи с тях сме ВРАГОВЕ,а ДОСТ трябва да е на ВЛАСТ....Нищо чудно --ФАШИСТ.

италиянец е 100%, дъл е от Ювентус или Милан не знам

Тъп си, точка , тъп си....ама чак да псуваш.

През същата 2002 г. НОВАТА ВЪНШНА МИНИСТЪРКА НА БРЮМ, Илинка Митрева ПРОВЕЖДА НАЙ-ЯВНАТА ПОЛИТИКА НА ОТХВЪРЛЯНЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И ДОБРОСЪСЕДСТВОТО НА България, КАОТ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТЯ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СТЪПВА В България, А ПРИ ИНТЕРВЮТА С БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ ГОВОРИ НА АНГЛИЙСКИ!!! Това поведение в България политиците ни и особено президентът Петър Стоянов подминават като нещо, което не се е случило. За управниците ни като че ли не се бе случило, че България първа призна обявилата се за независима държава Република Македония, не се бе случило, че България подари танкове и гаубици, за да са спокойни за сигурността си българите, живеещи там - нищо от демонстрираното добросъседско отношение не се виждаше и оценяваше. И България МЪЛЧА ПОЛИТИЦИТЕ Й - МЪЛЧАХА И ВСЕ ОЩЕ МЪЛЧАТ!!! МЪЛЧАТ В ИМЕТО НА ТОВА, ЧЕ ТАМ ЗЕМЯТА Е ПРОПИТА С БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ И НАСЕЛЕНИЕТО Й Е С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ!! МЪЛЧАХА, КОГАТО ЕДНА ДЕВОЙКА ОТ с. Ключ БЕ СВАЛЕНА ОТ РЕЙСА ОТ МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТУВАНА И ОСЪДЕНА, ЗАТОВА, ЧЕ СИ Е ПОЗВОЛИЛА ДА КАЖЕ, ЧЕ цар Самуил Е БИЛ БЪЛГАРСКИ ЦАР!!!!! МЪЛЧАХА РОДНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ, КОГАТО АРЕСТУВАХА ДРУГ БЪЛГАРИН, САМО ПО ОПЛАКВАНЕ ОТ СЪСЕДИ!!! През всичките тези години ОМО-Илинден правеше и продължи да прави своите събори по случай смъртта на Яне Сандански всяка година, на 24 април! Провеждаха се и Прилепски събори за всички "македонци" от съседни държави. ОМО - Илинден обяви стипендии на студенти, настроени антибългарски. Един от тези стипендианти, Красимир Илиев произнесе добилата известност по-късно фраза: " ДЕКА СМЕ СИ СРЪБСКИ МЕКЕРЕТА Е ТОЧНО!!!!"

Да ,помня това интервю на Митрева на английски.....Наследник съм на българи от Костур ,исторически факт.Ходя сравнително често по тези земи,познавам живота им,настроенията там. И нямам никакви илюзии.Гневя се когато слушам подобни патриотарски призиви.Категорично не ни трябват "присъединени",абсурд,ще са като змия в пазва.Чугунените глави да си градят измислената държава ,а ние своята!

симо

Към ,,PAX AMERIKANA,, се присъедини и ,,PAX OTOMANA,,!!!!!Знаете кой използва точно ,,ислямската карта,,с настървеност,постоянство в глобален мащаб за да разруши православието ...Та двата ,,пакса,, се допълват идеално в момента..Да се готвим НИЕ..ДОСТ Е САМО НАЧАЛОТО...Нещо любопитно и тревожно...в,,стратегическа дълбочина,, се говори за мюсюлманския пояс на турското влияние и завръщане--Кърджали,Македония ,Косово,Албания,Босна.....Само КЪРДЖАЛИ е ГРАД/не държава или област/....Та май вече са определили столицата на новия санджак....

Яснооо Провала коте са от москалите и верните им кучета - сервулите

И в Македония спретнаха цветна промяна-срещу христяните

Гражданите с а прави като засекат нагли престъпници в парламента да ги прогонят от това важно свещенно място

Нагла провокация ..Да се провери веднага питейната вода в Македония видяхме много отровени от хлор токсични разтвори както Радев и Борисов в София>Мед мафията трови милиони с цел вдигане на ограбването на милиарди евра от отровените

ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ БЕ И ПОВОДЪТ ДА УСЕТИМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ (аз и тук не съм съгласен, че е за първи път - бел, моя) ОМРАЗАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО (и тук не съм съгласен - не толкова на населението, което е с промити дълги гидини мозъци и насъсквано срешу нас - бел, моя, а на управляващите му) на тази бивша югославска република - в мнозинството си българско. В ПЕЧАТА И В РЕЧИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ НА САМООБЯВИЛАТА СЕ ЗА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ИЗОБИЛСТАВАХА ОБВИНЕНИЯ, ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ, БЪЛГАРИТЕ ПЪРВИ ПРИЗНАЛИ,ЗАЩОТО ИСКАЛИ ДА Я ВЗЕМАТ ЕДИН ДЕН!?!?!?! =============== Е ТО НЯМА УГОДИЯ ЗА МАКЕДНОСКИТЕ УПРАВНИЦИ И СРЕЪБСКИ ОТКРОВЕНИ МЕКЕРЕТА - АКО НЕ ГИ ПРИЗНАЕМ - ЗАЩО НЕ СМЕ ГИ ПРИЗНАЛИ, АКО ГИ ПРИЗНАЕМ - ОЩЕ ПО-ЛОШО, ПРИЗНАЛИ СМЕ ГИ БИЛИ ЗА ДА ГИ ЗАВЗЕМЕМЕ ПО-КЪСНО -- ОТКРОВЕНИ КОМУНСТИЧЕСКИ ДЪРВЕНИ ТИКВИ И КРЕТЕНИ - като мислене това е безпогрешно разпознаваемо, и като идиотизма, който се демонстрира!) Минаха години и започна войната в бивша Югославия, западните държави сложиха ембарго за внос на западната ни съседка и въпреки това, през земите на бившата югославска република Македония пътуваха влакови композиции с петрол, храни и стоки от първа необходимост, които на така наречената македоно-югославска граница се спираха, вдигаше им се цената няколкократно и тогава преминаваше границата. Оказа се, че и към бившата си федерация от югодържави новата република на Балканите също не е толерантна, тъй като да искаш от този, който е затруднен и воюва си е повече от изнудване. Така по време на целия срок на ембаргото Република Македония спечели доста пари, на югославски гръб - това беше отплатата за спокойните десетилетия, които прекараха в рамките на Социалистическа федеративна република Югославия /СФРЮ/ така наречените "македонци", за които имаше паспорти за цял свят, нямаше кризи, и живeeха прекрасно на гърба на останалите далеч по-развити в икономическо отношение републики.

Така за втори път политиците и населението на тази Бивша югославска република Македония или БРЮМ плю в ръката, която ги хранеше и осигуряваше доста сносен живот. Този път те показаха неблагодарност към държавата, чиито членове бяха доскоро. През цялото това време носталгично настроени учени историци от България не спряха да повтарят как населението в БРЮМ всъщност е с български корен, а земята, върху която те обявиха независимата си държава е, исторически погледнато, българска земя. Тази, в която е царувал българският цар Самуил, тази, в която бяха родени българските братя Миладинови, тази, в която е работил за писмеността ни Климент Охридски. Населението на тази земя не издържа на натиска на Велики сили и последици от войни и тръгна към своите братя сънародници в началото на 20 век, тръгнаха и дойдоха в България. В началото на 1912 г. България и Сърбия вече се бяха договорили за съюзнически договор за зоните на интереси в Македония. Интереси, които ако за Сърбия тогава бяха териториални, то за България бяха интереси в защита на живеещото българско население там. В тази 1912 г. Сърбия призна на България правото да присъедини териториите на изток от р. Струма, а останалите райони на Македония се е предвиждало да се обособят в автономна област. В този исторически момент отново се възпламени омразата към правото на по-силните да решават съдбата на населението в територии, останали с неясен статут след Берлинския конгрес.

насилието не само в македония е планирано от същите, които планираха и насилието по европейските площади. насилието в европа е подкрепяно от онез, които създадоха и разпространиха идил. т.е. онез, с евроатлантическите "ценности" за разпарчетосване, унищожаване на държави и разграбването им по една добре позната нам схема. те наричат това "демократизация", а в същност е фашизъм, носещ печалби само за една малка, гнусна прослойка от уруди, които се имат за оберменши. а не са. те са действителната опасност за света.

В казармата се казваше-,,Шо е маке, се е лайно!"

Докога ще обичаме тези, които ни мразят? Понеделник, 24 Юли 2006г. 03:00ч. Автор: ЛЮБА МАНОЛОВА От мига на обявяването на независимост - българите в областта Македония НЕ СПИРАТ ДА НИ МРАЗЯТ!!!!* БРЮМ или Република Македония - двете наименования на една новопоявила се, измислена от Запада държава От деня 8 септември 1990 г., в който се проведе Референдум за независимост на бившата социалистическа република Македония, та до ден днешен населението на тази също бивша югославска република НЕ СПРЯ ДА НИ ПОКАЗВА ЕДИНСТВЕНО ОМРАЗА (аз не съм напълно убеден, че това е точно и цялото население на Македония, но за върхушката му е абсолютнбо сигурно - тук май малко бърка Люба Манолова, дано да не е умишлено - бел. моя, за доразпалване и прерастване на омразата между народите ни)!!!! Година по-рано по време на провеждане на първите многопартийни избори във все още СР Македония, ПРОВОКАТИВНО!!! са разпространени позиви на стария български правопис, в защита на българското и българщината, с цел да се компрометира още при създаването си младата партия ВМРО-ДПМНЕ. Десет дни по-късно, на 18 септември 2001 г., точно 106 години след Съединението на Княжество България с Източна Румелия бе провъзгласена независимостта на Република Македония. Беше времето в началото на 90-те години, когато югославската федерация мъчително се разпада. Два месеца по-късно е приета Конституция на самообявилата се за независима държава, с което приключи началният етап на еманципирането й. На 15 януари 1992 г. България първа в света призна новата държава, акт, който бе продиктуван от външни сили на бившия президент Желю Желев. Признаването бе толкова скоростно, бе ДАЖЕ ТОГАВАШНИЯТ БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ Стоян Ганев ГО НАУЧИ НА АЕРОГАРАТА ПРИ СЛИЗАНЕ ОТ САМОЛЕТА!?!?!?!?! САМОЦЕЛНОСТТА НА ТОЗИ АКТ НА ПРИЗНАВАНЕ ПРОЛИЧА ВЕДНАГА, ТЪЙ КАТО ДЪЛГО ВРЕМЕ СЛЕД ПРИЗНАВАНЕТО, България НЕ ИЗПРАТИ ТАМ НИТО КОНСУЛ, НИТО ПОСЛАНИК, С КОЕТО ПОЧТИ ОБЕЗМИСЛИ САМОТО ПРИЗНАВАНЕ!!!!...

И така - Докога ще обичаме тези, които ни мразят? А ЩЕ СЕ МРАЗИМЕ И ЩЕ НАДЪХВАМЕ НЕПРЕКЪСНАТО ОМРАЗА И КОКНФРОНТАЦИЯ НА ЕДНИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ ... ДРУГИ БЪЛГАРИ!?!?! И КОЙ И КОИ ИМАТ ТАКАВА КРЕЩЯЩА НЕОБХОДИМОСТ И БУЖДА В БЪЛГАРИЯ И СЕ ЗОВЯТ БЪЛГАРИ, И СЕ ТУПАТ В ГЪРДИТЕ И НЕПРЕКЪСНАТО ГО ПРАВЯТ!!!