Борисов възложи на БАН да тълкува добросъседството с Македония

Възложили сме на БАН да ни развият един материал по точката „Добросъседство с Македония” - какво да разбираме, когато отиваме да гласуваме в Брюксел и да се изказваме с президента и другите длъжностни лица, обяви в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов възложи на БАН да тълкува добросъседството с Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не коментирам кой умен- кой глупав. В Албания и Косово вече пишат общи учебници по албански език и албанска история!Искат да имат общо футболно първенство!Свързват икономиките и инфраструктурата си! И това са две от най-мизерствуващите територии в Европа?! В същото това време ние българите и братята ни край Вардара гледаме "Трето полувреме" и броим жертвите от Кървавия Божик преди 68 години?!

"да усилим дирекцията с по 1-2 човека " Мноооооого голямо усилване... няма що...

Леле, леле, какво се случи с Бойко. До оня ден с Дянков и петак не даваха за наука, сега искат ректорите за съветници. Замирисва на избори и ги е страх от интелигенцията, че ще ги събори!!!

БРАВО! Невероятен рефлекс. Нещата с Македония са много сложно оплетени. От една страна битка между "вътрешни" и "върховисти" т.е. ВМРО срещу ВМОК, допълнително гарнирана: с модерните тогава социалистически идеи, ролята на Коминтерна за създаване на македонска, добруджанска и тракийска нация. Парижките мирни преговори след края на ВСВ и насилственото обезбългаряване на Егейска Македония. По-късно БКП срещу ЮКП и компромисите от наша страна. Началото на проблема е поставено още на Берлинския конгрес през 1878г.

Какво знаеш за "кървавия Божик"? Какво знаеш за външния натиск върху България да води политика на компромиси с югославските власти? Как да се оттървем от политиката на илюминатите "разделяй и владей"?

Отговорът е даден отдавна. "...ПРОКЛЕТА ДА СИ ЕВРОПО, БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА" -цитат от Българска народна песен от Македония.

Илчев, за какво ти е български университет в топ 500 в света? За да му отрежат държавната субсидия ли? БАН в момента е топ 200 в света в природни науки според SCOPUS но това не попречи на мутропитека да намали субсидията на Академията с цели 40 % през всичките години от 2009-та насам!

БАН, заедно с СУ са цитаделине на комунизЪма! Всичко що е хабилитирано в БАН е комунистически запъртък! БАН отдавна трябваше да бъде закрит, но до 1-2 г. ще се самозакрие, просто защото е анахроничен!

Най- лесно е да направим Македония един окраг към България.Окрък Македония и те ще са доволни и Гърците.

Как пък не го написа поне веднъж правилно!? Пише се "окръг".

Ново 25!

Поръчка до БАН:Кой унищожи българите в Македония? Кой посегна на тяхната идентичност? С цената на какви жертви бе насаден страх сред хората с българско самосъзнание? Кой тълкува превратно историята на българите в Македония и им насажда чувство за вина? Кой посяга на езика на българите в Македония? Искаме имена, политици - виновници, разграничаване!!!

Хехе. Явно на Гоци ще даде това проучване. Нали Гоцито е спец по Македония към БАН. Писал трудове по темата и в тази връзка е станал ДС-доносник. И после разправят, че ББ и Гоци не са приятели...хаха

Първо спряхме МК за ЕС и после възложихме на БАН да проучва. Борисов , така външна политика не се прави.

На всякъде по света се прави така - учени съветват правителството. Това е една от функциите. Друго е, че в БГ практиката е друга и замисълът е друг.

Това е основната теза на "видния историк" "професор" Божидар Димитров.

Я да чуем мнението и на този който не хареса поста?

а ти вярваш ли на себе си???? а другите дали ти вярват......

Може, но тогава мнението ще е на БАН, а не на някой друг. Особено трябва да се внимава с президентството, че обича да краде снимки и други авторски права.

БАН пак станаха гъзо..лизци на властта. Едно време на Тато и БКП сега на д-ра на науките Борисов и неговита партия от полуграмотни и калинки. Но тато даваше пари, а тези оставиха вече гри години редица Институти с все по- малко пари.

Ееее, моля ви се! В БАН, заедно с ГЕРБът прокарваме.... "магистрали на духа" .. хаха

И МАТРЯЛА, дето ще го пише БАН ако е като другия МАТРЯЛ, кучето го яли...

Секретно проучване на БАН доказа ,че най-необразовани и неквалифицирани са министрите от настоящото пражителство ,следват ги депутатите.Но по корупция, лъжи и наглост са отново на 1-во място.

Класацията по глупост води Плевнята дето задръства временно президенството

И двамата сте абсолютни кретени...пак от проучване на БАН.

По късно Борисов възложи на БАН и друга поръчка - да изтълкуват какво значи да си се ос-ал до шия...Да знае колко тоалетна хартия да поръча за министерския съвет де..

Знае ли някои кои са поръчителите на Бойко за приемането му школата на МВР СИМЕОНОВО? /Поръчителите е трябвало да бъдат от системата на МВР и доказани комунисти/

Е баща му е бил полковник в милицията, какъв по-добър поръчител от него?

Знае ли някои кои са поръчителите на Бойко за Приемането му за член на БКП? /Най-малко трима са били необходими за станеш комунист/

Малоумните ,поркани старчоци с памперси пак се доредиха до кокала - затова сме на този хал :D

С всички вас ще споделим провалите, а ние ще се мъчим с плячката!

Нито съм бивш президент, нито се имам за интелектуалец, а доста такива вече изразиха мнение по малоумната позиция на правителството за Македония. Чел съм обаче достатъчно Оруел, за да знам, колко пагубно е да подвеждаш големи маси хора и цели народи под един знаменател и да им лепиш етикети. А ГЕРБерските корифеи направиха точно това. Заради изцепките на УДБАшите и македонистите наказаха всички хора, живеещи на територията на РМ. А всъщност нашите братя там не са злодеи, искащи да откъснат парче от българската земя. Те са жертви. Жертви на една трагична история, голяма вина за която има и българската държава от Освобождението та чак до наши дни. Жертви са на тотална манипулация в годините на Титова Югославия. Толкова ли не е ясно, че общото ни пребиваване в европейското семейство е условие за по-бързо отпадане на заблудите, а отлагането за неопределено бъдеще на членството на РМ може да бъде гибелно за нея? Това ако се имаш за българин, патриот, интелигентен човек и политик, БАН ли трябва да ти го обяснява?

Ако се приеме твоето предложение, смяташ ли, че правителството на БЮРМ ще се промени политиката си след влизането им в ЕС? Защото засега това е единствения начин да се отбележи официално, че има проблем, и то първи да сигнализираме!

the_name_of_the_game@

То, това правителство на БЮРМ да не е вечно? Или пък хората в него? Нали знаеш, че там има хора, които няма да спрат да правят провокации и да дрънкат глупости докато са живи. И кво, да ги чакаме да измрат всички и тогава да приемем Македония. Тя дотогава ще бъде албанска и като такава, честно казано, хич не ми трябва. Не трябва да подценяваме интелигентността на нашите братя там, а и кръвната връзка. Ако общуваме по-свободно, заблудите ще паднат по-бързо.

БАН не бяха ли феодални старчета?

Когато трябва да ги обезкървят финансово са "старчета" ! Когато има ГЕРБерастки лааина за Покриване са ...Българска Академия на Науките ! ГЕРБерастка му работа ! Нямам търпение до Юли !

И аз!

Крайно време е да се впрегнат учените от БАН и да свършат нещо в областта на икономиката, бизнеса, демографията, ядрената енергетика, националната сигурност... Те са сериозен капитал, за който се плаща скъпо, а не се използва. Тъпичко, а! Стига сме разчитали за най-важните неща на алчни и безскрупулни политици със съмнителни знания и още по-съмнителни намерения. Тези въпроси са надпартийни и политиците трябва да си махнат мръсните ръчички от тях. Тяхната работа трябва да е да оформят законодателно и приложат това, което по-учените и по-умните от тях ще кажат!

Не може да оставиш икономиката на 70 годишни старци!

То само се обади !

Но ако ГЕРБ се Допитват до БАН за всичко,ще им лъснат Бандитските задниици ,нали ! Ще се окаже ,че цените на Всички Проекти плащани от Държавата са Силно Надути,за да има за Избори ! АЕЦ Белене ще се окаже Супер Изгоден проект,което Потвърдиха и от банка HSBC ! Ще се окаже ,че избирателната ни система е ...Пробита,и само е чакала за Безкрупулници като ГЕРБ , за да бъде Хакната и Използвана по Бандитски ! ....... Та затова на БАН им Отнеха субсидии,и ..Достойнство ! Да не Казват !

илчев да не се изхвърля, че су има да наваксва и спрямо някои бълг.университети. а изоставането му от топ500 е кошмарно по всички нива. иначе просто българските земи до охрид погрешно наричани бюрм трябва да си се приобщят към основния фатерланд, сиреч българия и ето всичко точно пред ес.

Когато става въпрос Как да Откраднат/Опукат едни Милиони , ГЕРБ Никога не питат Икономическият/Финансовият Отдел на БАН !! ГЕРБ не питат БАН и за АЕЦ Белене,а Там са Експертите ! Но Когата трябва да Прехвърлят Отговорност за Своя,ГЕРБерастка Издънка , на някой друг тогава Бързо стават "сговорчиви" ! За каво са ни ГЕРБ след ,като Непрвкъснато се Осираат,навън инавътре ,Крадат , а Едно свестно Решение не могат да вземат ? Аз съм за Всеки който може да ги Махне !

"Възложили сме на БАН." Г-н Премиер , а МВнР? Те нещо ще правят ли в тази насока? Позволявам си и "малък съвет" (от малък човек, такъв съм в тази държава)... Спрете Божидар Димитров да ръси глупости от ефира на националната телевизия. Не помага на никого.

"...а МВнР? Те нещо ще правят ли?..." Да! Ще вземат заплати!

Да де, и ти си прав:(

> от 2014 година ще има оперативната програма > за наука и образование за интелигентен растеж Да вярваш на обещание на политик ... това не е детинско поведение. Това е диагноза.

а ти вярваш ли на себе си???? а другите дали ти вярват......

Aз пък си мислех че имаме Министерство на Външните Работи пълно с платени експерти за тази цел.

По-добре късно отколкото никога. Време беше държавата да се сети, че без наука образование и иновации сме обречени на бедност и освен да берем ягоди в испания и да мием чинии в Гърция за друго няма да ставаме. Досега само слушахме историите на Дянков за феодалните старци и как БАН трябва да се закрие.

Не е късно! Таман е! Все пак идат избори!

А нееее :) :) :)........Аз писах ли ви в новината за казаното от Станишев за шизофренното поведение, че тепърва ни очакват уникални изпълнения на властимащите....Те ви те потвърждение..и то още на следващия ден...Представям си каква треска ги тресе в момента БАН-овци....Ама да са доволни, щото утре току виж им се "постави задача" аргументирано да установят, че Банкя е била столицата на царството на олтеките...или центъра на шумерската цивилизация:):)...