Магнитни бури ни удрят: Как ни влияят и могат ли да доведат до злополука?

Най-застрашени са хората с психични разтройства или с кардиологични проблеми

Обратно в новината

Коментари - Магнитни бури ни удрят: Как ни влияят и могат ли да доведат до злополука? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко бе вашта мама ??? има си скали за измерване !!! . не трий !

"В тези случи не бива да се остава в закрито помещение. Истината е, че за организма ни е без значение дали сме в затворено помещение или сме сред природата." Ето това е вярното становище-застъпва се както от наши, така и от чужди лекари...и това е истината... Но се появява д-ор всезнайко и обърква хората...

Май си спал в час по физика :)

От антените с бонуси от нискочестотни вибрации - 15 хиляди инфаркта за три месеца - първа страница на телеграф април

""тегаво му е през деня"" ...това на медицински език ли е или на махленски е ?

не си кажат истината за антенното изпържване на мозъците ни, а ще мънкат и заблуждават,че всичко това се дължи на майката Природа ?

От три дни съм главоболие и не спира, така съм, когато някъде има заметресение, магнитна буря и други глупости, е такива случаи сменете климата и това е!

Аз

Земното магнитно поле е от порядъка на микротесла - милионни Тесла. Най-интензивните геомагнитни бури са от порядъка на 200 нанотесла - 200 милиардни Тесла. Смущението на магнитното поле в дома ви, порпдено от ел. ток, който ползвате, е от порядъка на няколко Тесла. Тоест, смущенията на околното магнитно поле, което предизвикваме сами с битовия ток, са ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ПЪТИ ПО-СИЛНИ ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ ГЕОМАГНИТНИ БУРИ. Геомагнитните бури усилвали земните токове от нормалната им стойност от стотни от Ампера, до няколко Ампера. Нормално по кабелите около вас текат около 10 Ампера. Земните токове текат на мичка си пайна. Кабелите са на няколлко метра от главата ви. Токовете по жиците по стълбовете, влаковете, трамваите, тролеите и метрото са много по-големи от споменатите и вие постоянно преминавате под, над и около тях. И се возите ВЪТРЕ В ТЯХ - във влака, тролея, трамвая и метрото. Сериозно ли мислите, че тиквата ви боли именно заради геомагнитната буря, която астролозите предсказват във вестника с месец предизвестие, въпреки че предсказания, по дълги от няколко дни, са физически невъзможни? Чистата ви вода, чистият ви въздух и здравословната ви храна нямат нищо общо, най-вероятно...

Аз

Аха... Демек от три дни при тебе земетресението и магнитната буря не е спирала...

Аз

Това е максимално точната формулировка на състоянието на идиот, което той си мисли, че е предизвикано от геомагнитна буря. Не се сърдете на човека - по-точно не може по принцип!

Аз

Вие що си купувате клетъчни телефони?!

Демонстрираш изключително незнание. Магнитиното поле на проводник с 10 ампера би могло да е 1 Тесла, но само на разстояние под 0,002 милиметра от проводника. На метър е вече около 20-30 пъти по-слабо от магнитното поле на Земята, при това ако проводникът е на открито и по-важното - безкрайно дълъг.

А със слънчевите изригвания как стоят нещата? Миналата седмица ми беше гадно, тегаво, нямах сили, пък нямаше бури, тази седмица съм по-добре, нищо че имало бури. Аз заключавам, че в моя случай яденето на сирене има по-неблагоприятен ефект от магнитните бури, защото една седмица не съм ял сирене.

Как е съответната правилна думичка на медицински език?! Не за друго, ама да знам, пък и да кажа на бабите в махалата. Моя позната, току-що завършила медицина, пращат я в Годеч по разпределение и първата й пациентка е баба, пита я: - Кажи сега, какво ти е, къдете те боли, какви оплаквания имаш?! А бабата я поглежда дяволито и казва: - Аааа, нали си лекар - ти че кажеш!

Бурите идват известно време след изригванията, а изригванията идват известно време след яденето на сирене.

5g