Чужденците са в опасност в Либия

МВнР настоятелно предупреждава българските граждани да не посещават Либия. По-рано Великобритания, Германия, Холандия, Франция и Австралия също предупредиха гражданите си за заплаха от атентати в Либия, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Чужденците са в опасност в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да са се варнали,зии го тарсят там в това време,нали им докараха нашата демокразя,каде е?

да са се варнали,зии го тарсят там в това време

Ама как бе, защо?? НАли вече го няма злия Кадафи лошия Диктатор, нали добричките французи и англичани го убиха и доведоха демокрация и в тази страна??

Агресорите на либийска земя ще получат заслуженото си наказание ,както го получиха всички агресори преди тях.Няма ненаказано зло !!

има --- у нас

Да благодарим на САЩ и техните подлоги, че сеят по света демократичен терор и хаос! Дано им се въздаде за усилията

Тия що реват? При демокрацията е така. Дето се вика скоро и у нас.

Къде си бе Николайчо (Младенов), нали Бенгази беше "люлката на революцията"-защо стана най-опасното място в Либия?При Кадафито нямаше опасност за чужденците, а? Ама пяхте в хора на американците , а сега ревем, нали?

Докато светът се взираше в Сирия, Зелената съпротива в Либия набирала сили. Това е повсеместно, патриотично, анти-натовско и анти-ислямистко движение, целта е да се освободят от марионетното, окупационно правителство съставено от предателите на Кадафи и да изгонят натовските окупатори - убийци на деца. 95% от либийците искали да си върнат социалистическата джамахирията и пряката демокрация. Обаче на 09.01.13 Всеобщия национален конгрес на Либия решили, че повече няма да има джамахирия и новото официално име на страната ще бъде Държава Либия (в джамахирията не съществуваше постът държавен глава). Не мога да съм сигурен, но предполагам, че тази промяна е преляла чашата, Зелената съпротива се е развихрила и правителството се кани да потушава бунтове. А може и да вика на помощ тройката САЩ, УК, Франция. Та, затова ще да са тези предупреждения. Гледам едни снимки на Зелената съпротива - възрастни и млади жени, омотани в разноцветни чаршафи и шарки по ръцете, нарамили калашници и тренират стрелба. Боже, Боже, какво стана с този наш свят!

НОВИЯТ ПОСЛАНИК В ЛИБИЯ НЕ СЪДЕЙСТВА НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В гр. ТРИПОЛИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ И ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. Оплаква се, че си имал работа. КАКВА РАБОТА МОЖЕ ДА ИМА ПОСЛАННИК, КОГАТО ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛИБИЯ И БЪЛГАРИЯ СА НА НУЛЕВА ПОЗИЦИЯ, ОСВЕН ДА ПОМАГА НА СЪГРАЖДАНИТЕ СИ??????? Имаше достатъчно време на си нареди кабинета в новата сграда.

Министерство на външните работи София 1113, България улица "Александър Жендов" 2 ЦЕНТРАЛА : +359 2 948 2999 Телефон: +359 2 948 2018, +359 2 971 10 54 Отдел "Ситуационен център", Ръководител : Лъчезар Петков Тел.: +359 2 948 2447 Факс: +359 2 870 30 22; +359 2 948 2551 имейл: crisis link (без разстояния от двете страни на ) сайт: mfa. government. bg

НОВИЯТ ПОСЛАНИК В ЛИБИЯ НЕ СЪДЕЙСТВА НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В гр. ТРИПОЛИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ И ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. Оплаква се, че си имал работа. КАКВА РАБОТА МОЖЕ ДА ИМА ПОСЛАННИК, КОГАТО ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛИБИЯ И БЪЛГАРИЯ СА НА НУЛЕВА ПОЗИЦИЯ, ОСВЕН ДА ПОМАГА НА СЪГРАЖДАНИТЕ СИ??????? Имаше достатъчно време на си нареди кабинета в новата сграда.

Западняците много добре знаеха, че така ще стане. За тях е важно петролните кладенци да са охранявани, защото по-напред Кадафи ги охраняваше. В Бенгази какво точно става Оланд ама хич не го интересува.

След демокрацията задължително идват талибаните на власт и започват свещен джихат срещу неверниците. Ще видите петрол, ама друг път.

Нали свалихте диктаторите миротворци такива. Взехте им нефта и оставихте тъй наречените борци за правова държава да си правят каквото си искат. Сърбайте си попарата терористични лекета.

Да бе да, това е долна инсинуация на комунистите! В Либия цари мир, спокойствие и просперитет! Така е в демократичните страни. Мдаааа... ;) Просто не е възможно такива неща да стават в страни, "сполетяни" от демокрацията. Ама какво да се прави, явно са верни приказките за Green Resistance, независимо че западните медии мълчат като пукали по въпроса. Който иска да се порови из гугъла за Green Resistance Libya и да види за какво иде реч. Само да спомена, че Green релолюционерите си имат списък от 500 лица от новия режим, т. нар. предатели, за които са се заклели, че ще избият един по един. Явно това и правят в момента.

Ей, голям агент 007 си ти! Благодаря за гугълската следа! :) Още едно доказателство, че размерът няма значение! Важно е количеството! Такива неща се правят с маса народ. И с някаква външна подкрепа, все пак - освен желание, трябват и пари и други неща.

Неумеятно бе участието на Големите, имате право ! ...И все пак - нека не забравяме пресложната локална 'кухня' между клановете.

Те поне са имали грамотен човек - та са написали списък на престъпници охранявани от псевдозакони. За съжаление у нас не се намери грамотен човек - та да напише подобен списък

Явно така си беше, от самото начало, за цял свят беше явно. Колонизаторите даже вече не си правят труда да е скрито.

Нали Либия вече е демократична страна, победила злото Кадафи, която е приятел на Франция, САЩ и тем подобни? Вместо да напускат страната чужденците да се учат на демокрация пренесена с оръжие, не че преди е било по-добре, но е било мирно поне.

много ама много по добре бехе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докато не убият Кадафи така ще е. Опа коя година сме , та нали подкрепихме Демокрацията в Либия . Да не би тази новина да е от преди години ?

Когато воината в Либия беше най-кървава си спомням реакцийте на нашите сънародници там : Ще воюват воюват па ще спрат ама в България спирка няма ...............без коментар

Нали има една приказка за това какво правил дявола като си нямал работа. Така са и извратените ционисти. Така си създадоха Осама в Афганистан и го въоръжаваха и пари течаха само и само да изгонят руснаците. Изгониха ги и какво стана - послед го търсим 10 години и го убиваме по холивудски. Така си създадоха Хитлер - резултатът го знаем. Сега цяла Северна Африка - Либия, Тунис, Мароко, Египет - я направиха територия на Ал Кайда. Съсипаха едни цветущи държави, за сега само Асад им се противопоставя, за какво? За едни 50 млн. да не връща евреина Саркози - егати тъпоумието. И били нацията с най-високо IQ???

Дали още има наши в Либия? Едва ли са много, защо не ги приберат с един самолет докато е време?

НОВИЯТ ПОСЛАНИК В ЛИБИЯ НЕ СЪДЕЙСТВА НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В гр. ТРИПОЛИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ И ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. Оплаква се, че си имал работа. КАКВА РАБОТА МОЖЕ ДА ИМА ПОСЛАННИК, КОГАТО ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛИБИЯ И БЪЛГАРИЯ СА НА НУЛЕВА ПОЗИЦИЯ, ОСВЕН ДА ПОМАГА НА СЪГРАЖДАНИТЕ СИ??????? Имаше достатъчно време на си нареди кабинета в новата сграда.

Как може да се дават препоръка да не се пътува към Либия.Нека др.Младенов си припомни как подържаше новите демократи, а добре знаеше какво ще последва.Към днешна дата на къде върви Либия, подобрявали се икономическото положение на държавата и хората?

НОВИЯТ ПОСЛАНИК В ЛИБИЯ НЕ СЪДЕЙСТВА НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В гр. ТРИПОЛИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ И ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. Оплаква се, че си имал работа. КАКВА РАБОТА МОЖЕ ДА ИМА ПОСЛАННИК, КОГАТО ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛИБИЯ И БЪЛГАРИЯ СА НА НУЛЕВА ПОЗИЦИЯ, ОСВЕН ДА ПОМАГА НА СЪГРАЖДАНИТЕ СИ??????? Имаше достатъчно време на си нареди кабинета в новата сграда. ЛИБИЙЦИТЕ СА ОРГАНИЗИРАЛИ РАБОТАТА САМО НА МОРСКИТЕ ТЕРМИНАЛИ ЗА ИЗНОС НА НЕФТН.ДРУГОТО Е НА МЪРТВА ТОЧКА.

Онези-там торби пари за Серко... Дърлянето около Ламанша.... Дърлянето от двете страни на Атантика... ... Една магребска земя, дето никой нищо не знаеше ама цял свят я ласкаеше, докато оттам плъзнаха вагабонти по същия-този свят... Набърза ръка едно бадабим-бадабум-бадабанг.... ... Да не забравяме, че освен целия Магреб - с пламналото И в Мали се създаде наистина-притеснителна ситуация. -------- Струва ми се, че имаме до към 1000 (Хиляда.) Наши сънародници/чки там все още.

Честита демокрация, другари либийци!Be happy!

Ако там, при "Революционерите", отиде другарката Дрън-Дърева, с пръст няма да а пипнат, дори няма да я изнасилят! Ще питат първо за наште любофчийки , "подарени" им там, от Костов!

Ауе, дирунгели, по колко пъти че ги притопляте тия новини, уе? А относно Либия....... според мене кръволочещия сатрап Путин и зловещата империя Газпром са виновни за тежкото положение там..... както и за всичко друго що е лошо на тая планета... естествено!

Руснаци има казват. Тяхно оръжие/амуниции - йощ-по. ... Лошото Е, че комай е маде ин нашенско.

Еден взвод наши "момичета", мед. сестри, ще разложат бойния дух на "революцйонерите" Даже онаа, Тарторката, Кристияна ли беше , половината ще ги натръшка, за два-три дни, и като котенца ще замъркат, в стройните Й кърка! ген.Млатко Радич.

Помислих си нещо такова, когато внезапно се намери нужното за работниците, ама аз не ги разбирам много тези работи, та знам ли.

Не знам дали сечеш - но, че си дървен - е ясно. "Революцията" беше извършена с натовско оръжие а не наше. Никой не се заинтересува кой и кога е доставил това оръжие. При положение, че имаше доставка на оръжие, инструктори (и наемни изпълнители) все още се споменава, че било дело на либийци? Смях - това си беше платено театро! А терористите - постановчици - ги знаят и децата

Арабска пролет?

Да не е възкръснал Кадафи? Що им припари , нали установиха тотлна демокрация там?

Тамън си бях спретнал екскурзия - обиколка по светите места на арабската пролет и щях да почна с Бенгази. Добре че ме предупредиха да не ходя

Е що така бе? Нали махнаха Гадафи и настана мир? Демокрация, ала бала. Що ся става опасно за чужденците. То щом за тях е опасно, значи положението е трагично.

дааааа,положението вместо да се влошава,става все по-критично

преди-урааа свалиха Кадафи сега-леле мале какво стана

с една забележка - убиха - а не - свалиха

Ако мога да си намеря работа в Либия бих отишъл пак .... Не мислете че ислямистите и джихадистите са глупави - те могат да мразят американците ,но иначе като всички нормални хора искат някой да им направи ел.инсталцията, да им пусне завод за обезсолена вода или да ги лекува в болница ... Поне методите им са истински - няма избори и шменти капели "демокрация"

Бил и видял.... лошо е, че не си разбрал!

Светът се променя с часове. Нищо не е такова, каквото е било вчера. Невероятно е направо! А и с времето човек забравя лошите подробности.

Защо бе приятели европейци бягате от Либия?Нали внесохте ДЕМОКРАЦИЯ!

Значи когато ЕВРОПА си бърка носа в работите на други нации и народи /държавно управление/ МОЖЕ, А КОГАТО ТЕ РЕШАВАТ САМИ ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ И ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗА ПО-ДОБРО - НЕ МОЖЕ!!! ТРЕПЕРЯ ЗА ДЕТЕТО СИ,КОЕТО Е В АФГАНИСТАН /ПО ФИНАНСОВИ ПРИЧИНИ РИСКУВА ЖИВОТА СИ/ ДА УЧАСТВУВА В ЕДНА ВОЙНА КОЯТО НЕ Е НАША, НО КАТО ДОБРИ ЧЛЕНКИ НА НАТО... СЕАТО... СЕНТО.... СМЕ ДЛЪЖНИ ДА УЧАСТВУВАМЕ, ДА ИМА "ПРО" - ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС И МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ДА ГО РЕША - НЯКЪДЕ ШВЕЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ФИНЛАНДИЯ.....МОНАКО, РУСИЯ ДА УЧАСТВАТ?????? ТА НИЕ ЛИ СЕ НАМЕРИХМЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МИРОТВОРЦИ НА СВЕТА ДА ОПРАВЯМЕ ХОРА С ДРУГИ РАЗБИРАНИЯ И НРАВИ "ПРИЯТЕЛИ" ДО ПРЕДИ 20 ТИНА ГОДИНИ, НА КОИТО ХАРЧЕХМЕ ПАРИТЕ ПО КОРЕКОМИТЕ ЗАЩОТО РАБОТХМЕ ЗА ТЯХ И ЯДОХМЕ ГОДИНИ НАРЕД ХЛЯБА ИМ??? ААААААААААААА!!!!????

Мълчим. Нямаме отговор на този въпрос. Само се моля, всички да се върнат живи и здрави. Има само една партия, която се обявява за излизане от НАТО и ЕС или поне за предоговаряне. Но нямат капацитет да свършат тази важна работа, дори искрено да го желаят.

Извинете, но участват всички де-факто. Къде явно, къде неявно. Колкото до Нашите Сънародници/чки (изяли по две кофи магребски пясък, както съм чувал да се шегуват самите-те) - комай са били далеч По-Нископлатени от техните западни/руски аналози Два до Три Пъти. ... Плюс - врътките с Реалното получаване на парите-им.

Как го виждате това с ЕС/НАТО ?

Като си спомня как ни обясняваха,че ще си приберем дълга от Либия и колко много поръчки ще получим от новото либииско правителство.....!А тя каква излезе-пак гол Х.й!

ааааа, ама господа западни политици, като ви предупреждаваха какво ще последва след свалянето на Кадафи, вие не та не, трябва да го убием за общото благо, свободата и демокрацията. На ви сега свобода и демокрация! и нека ви убиват в името на общото благо!!!

Едно време българите ходеха да работят в Либия, че там беше много зле нали? Сега е доста по-добре виждам, някакви обезумели мангали се стрелят по цял ден и по цяла нощ.

Войната срещу Муамар Кадафи беше персонална в лицето на саркози и камерън, нито имаше нещо общо с демокрацията или пък с петрола, просто еврейчето сарко и другият американски пудел камерън си разчистиха личните сметки с Кадафи и прибраха не малки суми от него, депозирани в английски и френски банки. Тепърва ще разберем истината за всичко.

Да за Либия беше! 325 млр. $ в чужди банки, а са върнати само 10 млрд.! Добра печалба!

тъкмо шанс за нашите радетели на арабската пролет да станат посредник между братската опозиция и запада. За целта да ги командирова Бойко в Бенгази

Сега кого ще сваляме?

изглежда-ще сваляме гащи

ДАЙ НА МЮСУЛМАНИН ВЛАСТ И ОРЪЖИЕ ДА ТИ НАПРАВИ ДЖИХАД.ТИЯ НА ЗАПАД ТАКА И НЕ ГО РАЗБРАХА.СЛЕД 50-60 ГОДИНИ КОГАТО ДЖАМИИТЕ НА ЗАПАД СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЦЪРКВИТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ.

Заплата в Либия - 5000 $, обезщетение за безработица - 730 $, субсидия от 1000 $ на човек всяка година, за всяко новородено - 7000 $ еднократно, за младоженци - 64000 $ еднократно за да могат да си купят жилище, за откриване на личен бизнес -20000 $ финансова помощ от държавата, образование и здравеопазване-безплатно, образование и стаж в чужбина-за сметка на правителството, бензин-0, 14 $ за литър. И всичко това БЕШЕ в една африканска държава, която ние мислихме за страна от третият свят.

Даже кредити и помощи им пращахме.

Забрави, вода - 0$

Еее, няма угодия за евро-атлантиците! Убиха кръволока Кадафи, за да освободят либийския народ. Защо бягат от свободата сега?! Защо не им харесва демокрацията, която стовариха с бомби върху главите на либийците!

Той е организиран, финансиран, снабдяван и обучаван другаде. Либийците, алжирците, малийците са държави, където декишът на световната революция е по-ефектен.

Аз не мога да разбера какво е ощото между капитализма и демокрацията и защо всички капиталисти се наричат демократи...

какво е общото между БКП и демокрацията. Защото те подеха вЕтъра на подмяната у нас.

хайде стига си се оправдавал с БКП и Тошо. Изпражненията сега са шит а не говно - западно производство са.

По-добре е да се изясни общото между БКП и капитализма. 45 г. БКП ни водеше към комунизъм, като първо експроприира всичката частна собственост на гражданите и селяните. Когато се натрупаха достатъчно количество материални блага във вид на държавна собственост, БКП тайно и недемократично направи преврат и ги присвои чрез приватизация. Така от комунисти се превърнаха в едри капиталисти и смениха името си на БСП, за благозвучие. През цялото това време демокрацията се държи далече от управлението на държавата. Е, сега капиталистите разрешават да ги псуват, защото това не променя нещата за никого.

Ми, нямат нищо общо и разбира се, че не са синоними. Капитализмът е само обществен строй, при който частни лица притежават средствата за производство. Управлението на капиталистическата държава може да бъде демократично, деспотично, монархично, плутократично. Демокрацията е вид управление, при което има съобразяване с мнението на болшинството. Може да се прилага при управлението на една монархия, република или халифат. Както виждаме по света и у нас, демокрацията може и да не се прилага, а само да се говори, че я има.

т.е. демокрацията си е чиста проба болшевизъм?

Ле-Ле, какой ты умный!

деер

И сега, защо не си припомнят великите демокрации, какво беше преди 2 години? Какво промениха? - Май, само собствените си ресурси от петролни продукти.....към добро, а човешките ценности към зле....

Който сее ветрове ще пожъне бури!

на ислямистите и им услужи с чадър срещу Пустинна буря.