Лекар отказа преглед на възрастна жена заради сенна хрема

Тя е върната при личния си лекар, който всъщност я е насочил към специалист

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редно е отказите да са в писмен вид и кано събереш 3 отказа да имаш право да се откажеш от услугите на осигурителната система капитализама не е само когато трябва да ни дерат , но и когато имаме право да се ъткажем от некачествена услуга !

0

Тая па.. заради сенна хрема отишла в националната кардиология.. Сигурно вече не я слуша главата на толкова години, но заради такива като нея капацитетите се запълват и няма специалисти и легла за сериозните случаи, особено сега, по времето на коронавируса. Не вярвам джипито да ѝ е дало направление за там, а и май се е държала лошо, като са я върнали. Бе, изкукала работа..

По-голяма простотия отдавна не съм чел. Ако има администратор ще изтрива подобни безсмислици на недочели и недоразбрали фенки

Е тогава защо има реклами да ходим в болниците хронично болните.

0

Няма реклами да ходите заради сенна хрема на кардиолог, заради запек на гинеколог и заради гъбички на краката при зъболекар.

Абе не разбрахте ли че в БГ (както и тук) само парата играе. Ако беше извадила някой бон, щеше не само да я прегледа, но и да и извика такси и почерпи кафенце. Какви лекари, какво чудо!

Жената бе уроди смотани.

0

Тя със сенна хрема, бре. Какво да ѝ лекуват кардиолозите?

Пий си редовно лекарствата, и прави по-често студени душове

Така ще е още няколко години, освен ако вирусът не мутира в по-безвреден вариант.

И въпрос на пари, или на Короната, масово те питат "Кой те праща?" И ако не праща никой...си никой...дори да платиш, дори и да няма вирус... А дори и някой да те "праща" и да си платиш. . Те не знаят....по-добре питай в бг мама. Бг лекарите са трагедия, невъзпитани, не четат, не знаят, неподготвени...Единици са ЛЕКАРИ.

Нищо лично, ама ми стана чудно как тази беззащитна възрастна женица се е оправила да се свърже с бтв, пък и репортер и камери в докарала, много оправна, то аз не мога да се свържа с бтв, а тази 80годишна успяла, много чудно, да не кажа друга дума

Така ще я чуят.

В София е пълно с кардиолози. В Националната кардиологична болница работят доста кардиолози. Нари това е предимството на системата-да има конкуренция.

Навсякъде по света в условията на пандемията хората с респираторни синтоми се преглеждат отделно със защитно облекло.

Откъде е тази информация? В Германия отиването на преглед в болница или при личния лекар с респираторни симптоми е абсолютно забранено! През март много лични лекари по тази причина затвориха практиките си генерално, много все още не работят с външни пациенти. Медицински бележки се пращат по пощата. С простудни симптоми от март до сега се ходи само в инфекциозна болница. Това, че жената по принцип има сенна хрема, не значи, че не е болна и от Ковид. При личния лекар веднага пламва всичко.

Тези некадърници.

Нямало да се лекуват хронично болните, за да може да умрат по-бързо ли?! И изобщо има ли данни за обявяване на епидемия в България, при положение, че епидемии се обявяват при 200 зараени на 10 000, а в момента от корона вирус няма и 3 заразени на 10 000?! Явно и България се включи във всеобщата програма за "заземяване" на възрастните и хронично болните, че много тежат на НОИ, НЗОК и бюджета.

Лекарите бяха първите които се изпокриха като мишки от страх. Не всички - уважение към малцинството от тях, които показаха кураж и професионализъм. Но за болшинството лекари мисля че те имат основна вина за разпалване на паниката и не заслужават ръкопляскане, а презрение!

благодарете на мутрата и муфтаджийски!

Това е истина! през последните 2 (два) месеца, всички лекари вкл и GP- та ни отсвириха, всички казват след, след>> Кога ще е това след, след смърта ли? Няма профилактика, няма талони, няма специалисти, които да се ангажират... Един месец търся специалист УНГ... Да има хора, които се нуждаят и от друга помош! Внимавайте да не изпуснете основното население, ще имате нужда от тях!

Колко са долни всички! Не се поддавайте на пропагандата, при свободните журналисти гостуват лекари, които обясняват за какво става дума. Лабораторни лекари, които правят тестовете, примерно. Лекари епидемиолози. Лекари вирусолози. Ако слушате такива, които "са ги издигали", ще се самоликвидирате.

10+

Тоя " доктор" Генов да не се крие зад Муфтата и Кантара като плъх!! Намерил зад кого да се крие!! Ха ха ха ха!!

Тоя "доктор" Генов,директно в затвора!!

А, да. Да го хрантутим. Да му вземат дипломата и лишат от лекарски права за винаги. Да ходи да бере домати.

Ако получи инфаркт или инсулт след унизителната история, която са и спретнали и липсата на адекватна диагноза и лечение, пак с въпросния вирус ли ще се оправдаят. Ако някой истински е загрижен за здравето на хората в България: 1. Официално ще се извинят на жената /Борисов, Здравният министър, Директорът на въпросната болница/ 2. Ще изпратят специален екип със скафандри, с апаратура до дома на жената и ще се погрижат за нея. /за Ямболските махали намериха мобилни екипи да ги молят да се тестват, а беззащитната възрастна жена са изхвърлили като мръсно коте/ 3. Гл. прокурор ще се самосезира и ще попита "прилежния" д-р защо отказва преглед на хронично болен, като праща жената пак при личния лекар, след като представя направление именно от него; учил ли е какво е сенна хрема и т.н. 4. Въпросната болница ще оттегли нелепите обяснения по случая и ще излезе с опровержение във всички медии, а въпросния д-р ще командирова на първа линия в помощ на ямболската болница. Но всичко това може да стане само в истинска държава...

Ако си над 50-60 години, за лекарите си никой.

Под 50-60 години също !

Много е лесно да се прикриеш зад мерките, препоръчани от Щаба. Но оттам всеки ден повтарят, че не трябва да се отказва преглед или лечение на пациенти със сърдечен, онкологичен или какъвто и да е здравословен проблем. Вирусът си е вирус, но нито инфарктите, нито инсултите, нито онкологичните болести са спрели. А катастрофите са ежедневие. Нали именно заради такива болни се предприе това разхлабване на мерките - за да им се даде възможност да бъдат прегледани от специалист. Просто лекарят го е домързяло да вземе предпозни мерки и да си свърши работата, за която му плащат. Престъпно нехайство. Точно такива провалят авторитета, който стотици други създават с ежедневните си усилия за спасяването на хората.

Няма вече лекари, всички медици са долни търгаши, ламтят само за пари и нямат грам съвест :(

Няма КОЛЕКТИВНА отговорност,за да се твърди,че всички са "търгаши"! Отговорността е ЛИЧНА!! В случая на " доктор Генов!!

За вчера 2 починали от Корона , а три жени от катастрофа, е какво правим, да спрем колите ли?

Колко ли хора са си отишли заради отказ за лечение? За това няма статистика, и не е важно. Накрая ще се окаже че короната е взела в пъти по-малко жертви, но нали сега е модерно да се борим срещу нея. Как може да върнеш човек от кардиология?

От 25 години се самолекувам от сенна хрема. Никой не е умрял от това. Точно в този момент не е необходимо да се занимават лекарите с подобни глупости.

Жената е пратена на кадиолог не заради сенната хрема.

Човек, жената е отишла за проблеми със сърцето и наивно е споделила, че има алергичен ринит.

Жената отива при кардиолог и сигурно е кихала от сената хрема. А и за есенната хрема да е търсила помощ, какво!? Няма право ли или има маловажен проблем?? Това, че ти си се самолекуваш си е твой проблем и право, но не значи, че е правилната методика на лечение.

"От лечебното заведение отговориха писмено, че СЛЕДВАТ УКАЗАНИЯТА НА ОПЕРАТИВНИЯ ЩАБ и пренасочват пациенти с респираторни симптоми." Топката е в полето на ген. Бойко и ген. Годжи, значи...

Да изритат едно мачле след брифинга.

Няма да е лошо :) Мачлето било СОЦИАЛНИЯТ ОТДУШНИК за Бистришкия тигър. И затова Обмислял разхлабване на мерките за футбола...

Хронично болните се самолекуват. И болните с корона в голямата си част също се самолекуват. Лекарите очакват по 1000 лева. И всичко това по процедурите на НОЩ.

Да пробват лечението с корона - лекарят е решил вместо Господ! Е и какво да се месиме - пенсионирала се е на 55 години през Соц-а, и още си е жива и почти здрава! На пенсия е вече 25 години, кога и ние ще имаме 25 години пенсия: 65-67+25-то стана 93 години-ха ха ха ха ха ....

да беше извадила 100 лв и щяха да я прегледат

Да я прегледат "Да" , да я лекуват и най вече излекуват "Не" !

Нормално, това не са лекари а боклуци, отиваш за проблем със сърцето, което по принцип е рисково и те връщат заради ринит...

Ало,защо се страхуваш да назовеш името ГЕНОВ??!

Викам, да им ръкопляскаме специално на тея.

Преди дни личните ореваха света за допълнителни пари, защото били на първа линия. Тази мародерска шайка само със сап се лекува

батеКуре, джипито я е прегледал и е дал направление за кардиолог Анадънму ?

Така наречените джипита изобщо не преглеждат! Там се подвизават най-некадърните "доктори"!! Получават пари за бройка записани!! Превърнали са се във "гара разпределителна"

Правилно, това, че е възрастна не означава, че не е заразена. Реално всеки, който търси лекарска помощ трябва да бъде третиран като заразен, иначе става страшно. Редно е всички лекари, медицински сестри и санитари да са с защитни костюми, иначе риска е огромен да се заразят.

Така е. Отидеш ли със счупен крак - коронавирус!

Владо, разсмя ме, добър хумор!

Не е лесно да си олигофрен баце, съчувствам ти наистина

Боклук!!!

Още един паникьор и параноик!!

Ето още един страхливец за мизерния си животец!! Ако работиш защо не сложиш "скафандър"?? За да предпазиш хората около теб??

Браво! Аплодисменти!