Лекар отказа преглед на възрастна жена заради сенна хрема

Тя е върната при личния си лекар, който всъщност я е насочил към специалист

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Аплодисменти!

Правилно, това, че е възрастна не означава, че не е заразена. Реално всеки, който търси лекарска помощ трябва да бъде третиран като заразен, иначе става страшно. Редно е всички лекари, медицински сестри и санитари да са с защитни костюми, иначе риска е огромен да се заразят.

Преди дни личните ореваха света за допълнителни пари, защото били на първа линия. Тази мародерска шайка само със сап се лекува

Така е. Отидеш ли със счупен крак - коронавирус!

Викам, да им ръкопляскаме специално на тея.

Нормално, това не са лекари а боклуци, отиваш за проблем със сърцето, което по принцип е рисково и те връщат заради ринит...

Не е лесно да си олигофрен баце, съчувствам ти наистина

да беше извадила 100 лв и щяха да я прегледат

Да пробват лечението с корона - лекарят е решил вместо Господ! Е и какво да се месиме - пенсионирала се е на 55 години през Соц-а, и още си е жива и почти здрава! На пенсия е вече 25 години, кога и ние ще имаме 25 години пенсия: 65-67+25-то стана 93 години-ха ха ха ха ха ....

Хронично болните се самолекуват. И болните с корона в голямата си част също се самолекуват. Лекарите очакват по 1000 лева. И всичко това по процедурите на НОЩ.

Боклук!!!

батеКуре, джипито я е прегледал и е дал направление за кардиолог Анадънму ?

"От лечебното заведение отговориха писмено, че СЛЕДВАТ УКАЗАНИЯТА НА ОПЕРАТИВНИЯ ЩАБ и пренасочват пациенти с респираторни симптоми." Топката е в полето на ген. Бойко и ген. Годжи, значи...

Да изритат едно мачле след брифинга.

От 25 години се самолекувам от сенна хрема. Никой не е умрял от това. Точно в този момент не е необходимо да се занимават лекарите с подобни глупости.

Колко ли хора са си отишли заради отказ за лечение? За това няма статистика, и не е важно. Накрая ще се окаже че короната е взела в пъти по-малко жертви, но нали сега е модерно да се борим срещу нея. Как може да върнеш човек от кардиология?

Жената е пратена на кадиолог не заради сенната хрема.

За вчера 2 починали от Корона , а три жени от катастрофа, е какво правим, да спрем колите ли?

Няма вече лекари, всички медици са долни търгаши, ламтят само за пари и нямат грам съвест :(

Много е лесно да се прикриеш зад мерките, препоръчани от Щаба. Но оттам всеки ден повтарят, че не трябва да се отказва преглед или лечение на пациенти със сърдечен, онкологичен или какъвто и да е здравословен проблем. Вирусът си е вирус, но нито инфарктите, нито инсултите, нито онкологичните болести са спрели. А катастрофите са ежедневие. Нали именно заради такива болни се предприе това разхлабване на мерките - за да им се даде възможност да бъдат прегледани от специалист. Просто лекарят го е домързяло да вземе предпозни мерки и да си свърши работата, за която му плащат. Престъпно нехайство. Точно такива провалят авторитета, който стотици други създават с ежедневните си усилия за спасяването на хората.

Няма да е лошо :) Мачлето било СОЦИАЛНИЯТ ОТДУШНИК за Бистришкия тигър. И затова Обмислял разхлабване на мерките за футбола...

Така наречените джипита изобщо не преглеждат! Там се подвизават най-некадърните "доктори"!! Получават пари за бройка записани!! Превърнали са се във "гара разпределителна"

Ако получи инфаркт или инсулт след унизителната история, която са и спретнали и липсата на адекватна диагноза и лечение, пак с въпросния вирус ли ще се оправдаят. Ако някой истински е загрижен за здравето на хората в България: 1. Официално ще се извинят на жената /Борисов, Здравният министър, Директорът на въпросната болница/ 2. Ще изпратят специален екип със скафандри, с апаратура до дома на жената и ще се погрижат за нея. /за Ямболските махали намериха мобилни екипи да ги молят да се тестват, а беззащитната възрастна жена са изхвърлили като мръсно коте/ 3. Гл. прокурор ще се самосезира и ще попита "прилежния" д-р защо отказва преглед на хронично болен, като праща жената пак при личния лекар, след като представя направление именно от него; учил ли е какво е сенна хрема и т.н. 4. Въпросната болница ще оттегли нелепите обяснения по случая и ще излезе с опровержение във всички медии, а въпросния д-р ще командирова на първа линия в помощ на ямболската болница. Но всичко това може да стане само в истинска държава...

Още един паникьор и параноик!!

Тоя "доктор" Генов,директно в затвора!!

А, да. Да го хрантутим. Да му вземат дипломата и лишат от лекарски права за винаги. Да ходи да бере домати.

Тоя " доктор" Генов да не се крие зад Муфтата и Кантара като плъх!! Намерил зад кого да се крие!! Ха ха ха ха!!

Няма КОЛЕКТИВНА отговорност,за да се твърди,че всички са "търгаши"! Отговорността е ЛИЧНА!! В случая на " доктор Генов!!

Ало,защо се страхуваш да назовеш името ГЕНОВ??!

Ако си над 50-60 години, за лекарите си никой.

Човек, жената е отишла за проблеми със сърцето и наивно е споделила, че има алергичен ринит.

Колко са долни всички! Не се поддавайте на пропагандата, при свободните журналисти гостуват лекари, които обясняват за какво става дума. Лабораторни лекари, които правят тестовете, примерно. Лекари епидемиолози. Лекари вирусолози. Ако слушате такива, които "са ги издигали", ще се самоликвидирате.

Това е истина! през последните 2 (два) месеца, всички лекари вкл и GP- та ни отсвириха, всички казват след, след>> Кога ще е това след, след смърта ли? Няма профилактика, няма талони, няма специалисти, които да се ангажират... Един месец търся специалист УНГ... Да има хора, които се нуждаят и от друга помош! Внимавайте да не изпуснете основното население, ще имате нужда от тях!

Владо, разсмя ме, добър хумор!

Не е вярно,чг не преглеждат! " преглеждат" и "лекуват" ПО ТЕЛЕФОНА!!Ха ха ха ха ха!!

благодарете на мутрата и муфтаджийски!

Ето още един страхливец за мизерния си животец!! Ако работиш защо не сложиш "скафандър"?? За да предпазиш хората около теб??

Лекарите бяха първите които се изпокриха като мишки от страх. Не всички - уважение към малцинството от тях, които показаха кураж и професионализъм. Но за болшинството лекари мисля че те имат основна вина за разпалване на паниката и не заслужават ръкопляскане, а презрение!

Нямало да се лекуват хронично болните, за да може да умрат по-бързо ли?! И изобщо има ли данни за обявяване на епидемия в България, при положение, че епидемии се обявяват при 200 зараени на 10 000, а в момента от корона вирус няма и 3 заразени на 10 000?! Явно и България се включи във всеобщата програма за "заземяване" на възрастните и хронично болните, че много тежат на НОИ, НЗОК и бюджета.

Тези некадърници.

Навсякъде по света в условията на пандемията хората с респираторни синтоми се преглеждат отделно със защитно облекло.

Под 50-60 години също !

Да я прегледат "Да" , да я лекуват и най вече излекуват "Не" !

В София е пълно с кардиолози. В Националната кардиологична болница работят доста кардиолози. Нари това е предимството на системата-да има конкуренция.

Откъде е тази информация? В Германия отиването на преглед в болница или при личния лекар с респираторни симптоми е абсолютно забранено! През март много лични лекари по тази причина затвориха практиките си генерално, много все още не работят с външни пациенти. Медицински бележки се пращат по пощата. С простудни симптоми от март до сега се ходи само в инфекциозна болница. Това, че жената по принцип има сенна хрема, не значи, че не е болна и от Ковид. При личния лекар веднага пламва всичко.

Нищо лично, ама ми стана чудно как тази беззащитна възрастна женица се е оправила да се свърже с бтв, пък и репортер и камери в докарала, много оправна, то аз не мога да се свържа с бтв, а тази 80годишна успяла, много чудно, да не кажа друга дума

И въпрос на пари, или на Короната, масово те питат "Кой те праща?" И ако не праща никой...си никой...дори да платиш, дори и да няма вирус... А дори и някой да те "праща" и да си платиш. . Те не знаят....по-добре питай в бг мама. Бг лекарите са трагедия, невъзпитани, не четат, не знаят, неподготвени...Единици са ЛЕКАРИ.

Така ще я чуят.

Така ще е още няколко години, освен ако вирусът не мутира в по-безвреден вариант.

Жената отива при кардиолог и сигурно е кихала от сената хрема. А и за есенната хрема да е търсила помощ, какво!? Няма право ли или има маловажен проблем?? Това, че ти си се самолекуваш си е твой проблем и право, но не значи, че е правилната методика на лечение.