НАСА откри на Плутон синьо небе и червен лед

НАСА откри, че Плутон има синя атмосфера, а на повърхността на отдалечения свят има замръзнала вода.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри на Плутон синьо небе и червен лед | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като приключат с въаръженията за световен мир, ще се заемат с отриване на много неща в Космоса и ще надминат тези американски военнолюбци.

А шистов газ няма ли?

след като откриха и вода на марс и кашкавал и сирене на плутон или където там нека просто се качът и наса и фбр и Обонго маймуна със чифутите кукловоди и просто освободят земята от присъствоето си :))) все откриват а все към нас наближават и драпат ха за петролче ха да копат злато в България и други държави ха предизвикано конфликтче и разединяване на Украйна ха Сирия и бунтовници срещу режима та тея скапани американци са навсякъде само не на марс и плутон мамка му !!!

адски е тъпо когато си се научил да пишеш и четеш що годе грамотно в училище построено във времето на соц-а в усилена търговия производство и размяна на блага между държави членки на същият този социалистически блок ...изведнъж да се извъртиш и да започнеш да плюеш срещу предишните си партньори ...ок има недостатъци ама онзи стар комунизъм отдавна умря а тази сегашна демокрация е някак болна ...изкривена ...новите ни демократични партньори някак не са лоялни коректни - демократизират ни някакси и ни зомбират малкото останало акъл и воля със брадъри планети и евтини ТВ шоа и средства за манипулация и дори малко по малко ни набиват в главите че довчерашните братушки посрещани със хляб и сол са най-злите твари на света и ето шайка малоумници или продажници незная вече пишат в Бг форум че тези които някакси спомогнаха България от аграрна държавица да се превърне в що годе индустриална държава и днес да имаме населени оформени градове със панелни блокове в които до днешен живеем на сухо и топло.................абе нямам думи за слабоумието и непостяонният нрав на българина да ви призная

само за секунда се опитайте да се замислите :) преди 10 години сащ са пуснали сондата към плутон преди 10 години сащ са били много по-напред от руснаците сега :) а и скоро нямат намерение да пускат апарати в дълбокия космос :) американците имат сонда която работи над 35 години в космоса :) вече е почти извън слънчевата система :) руснаците кога?? дори нямат и намерение да правят нещо такова :) смешни сте

Спокойно, спокойно, вдишай, издишай ... всичко е наред, продължавай така!

Кретените от Савушкина въртят, сучат и накрая всяка тема я докарват до агресията на Русия в Сирия.

Големи откриватели били тия американци, да им се неначудиш! Еми да земат да си се занимават само с това а не да демократизират нефтените кладенци и газовите находища на чужди народи.

само напоследък: ваксина против ебола 3Д принтирането роботи на марс

ДО : "Пиша ви от АБСУРДИСТАН" и още няколко човека във форума. Наистина не мога да повярвам колко целенасочено и спокойно обяснявате на някой който му е платено (той е само един този който пише не са много), че откритията и науката са нещо хубаво. :) Само заради думите ви успях да се насиля да прочета и глупавите коментари на платения трол...

На мене лично ми е забавно за другите не знам :)

Понякога се замислям, че точно този тип невежи хора са тези които са горели хора на кладата за магьосничество и са твърдели че земята е плоска. Задавали са същите въпроси когато нещата са се доказвали. Въпроси от сорта и какво сега ни помага това? И накрая са възхвалявали някой местен сатрап колко е велик като контрапункт на откритията. Явно историята не може да се отърси от такива хора. Радвам се от възможността да живея във времена когато може да четеш за тези открития почти свободно и се надявам човечеството полека лека да се освободи от този тип хора. Едва ли ще сме наоколо, но пък и това ще се случи ако не ни затрият дотогава.

Обама, ...Сорос и чифутите милиардери да се качват на Плутон и Марс дето щът и да оствят оставят земята на мира че аман от тях

и п-чи въшки ще открият, само да отклоняват вниманието от провалите на О-банана

не се дразни от откритията на наса открили вода на марс и плутон много важно! виж руснаците те всяка сутрин откриват отново и отново водката

абе незнам ама ако вземеш една карта на света - и си забучиш по една синя кърфичка на всяко място дето има конфликт и Америка е намесена и по една червена за Русия където е набъркана се обзалагам че сините ще преобладават и странно ама около сините кърфички винаги има петрол

са открили какво има на Венера,днешните откриватели на водата на Марс и Плутон са били в забавачката

е прелетял по орбита над САЩ,американците напълнили гащите от страх,да не би това чудо да вземе да ги затрие

а пък ние открихме нова водка от копита на росомахииииииииии!!!

За Холивуд и неговите подразделения НАСА и Пентагона няма невъзможни неща. Да внимават само да не срещнат на тоя червен лед некой от героите от "Ну погоди", като тия дни у Сирия, че че стане страшно.

Така е - и аз се чудя изобщо защо обръщаш внимание на НАСА.... остани си на радиоточката и слушай нивото на Дунава - там е истината!!!

За нивото на Дунав обаче не се лъже, а тука бате, оди докажи! Тия ни земаха за най-големите глупаци.

и в правенето на филми сащ са много по-добри от руснаците както и в проучването на космоса както и във всяко нещо дори в любимите ви оръжия :)

Най-добри са в промиването на мозъци.

Краварите отстъпват на земята пред китайци и руснаци и типично по комунистически търсят да се изявят в космоса... хаха... Ходи доказвай ква е тая снимка дали е от Плутон или от г.зъ на некой маймуняк

всъщност единственото което трябва да направиш е да позволиш на магарето да се прояви то само си показва магарията :))))

Да ни информират лошо, да не ни информират, пак лошо! Угодия няма!!!

Провала на българското образование си личи дори и в този форум. За съжаление по голямата част от българите не вярват на НАСА но вярват на Дънов и Ванга.

ХОДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ!

Мислиш че това, което казвам не е вярно ли? Огледай се около себе си.

На следващата епохална пресконференция от НАСА ще заявят, че червената вода е от Марс

Ако някой се чуди, защо НАСА в последно време ни "бомбардира " с разни сензации, да не се чуди. НАСА се опитва да оправдава съществуването си. И просто си търси още повече пари. Всичко е само и само да си увеличат финансирането.

А ти какво против това имаш???

смучете си глупости от пръстите с усърдието с което бихте смукали нещо на путлер

Тези май вярно не са кацали на Луната. Защо не направиха втори опит със сегашната техника?! И защо друга страна също не се занимава със спътника ни?! Ако на Марс стъпи човешки крак преди Луната ще е голям ташак. Освен ако и там не ни изментят.

сащ са кацали на луната над 10 пъти следите от стъпките на астронафтите си стоят

*астронавтите

да не ви подведа 6 кацания с хора над 10 човека

Поредния конспиратор...... все те ментят лъжат подхлъзват и не знам си какво още..... Има няколко кацания на Луната ако не знаеш - не само от хора но и от сонди..... Така че има "втори опит"...... стига мрънка...

Синя атмосфера? Атмосферата и тук и там не е синя. Просто се пречупва светлината и разбива, като при дъга и синият цвят се вижда от това. Ако гледаш земята отвън, атмосферата няма да е синя. А при залез слънце е дори червена.

Абе мурзилко, целия свят слуша западни медии, половината свят не знае какво е това Русия, всички знаят какво е долар дори бушмените в Африка! НАСА си работят целенасочено, ДОРИ И РУСНАЦИ ПОМАГАТ ТАМ. ВЪПРСЪТ Е В УСЛОВИЯТА , ЦЕЛИТЕ И РЕАЛИЗАЦИЯТА.ТАМ ГИ ИМА. Дрънкането на тенекии е във фокуса на примитивните мозъци,които друго не могат да родят!

докато в мозъчетата ви е пълно само с руска пропаганда военна да ви обясня защо са важни тези открития водата е средата която осигурява живот всъщност клетките ни са съставени главно от вода когато органично съединение попадне във вода то попада в среда подходяща за живот органичните съединения изграждат телата ни липсва само ДНК и се появява живот! откриването на живот на друга планета е може би най-важното откритие за човечеството което може би предстои скоро а путин само отнема животи

Само дето официалната версия за поява на живот тук не е фотосинтеза, както ни учеха в училище. Последната такава която чух, е от паднал астероид. То ест че живота тук идва извън Земята. А водата от разни късове в комоса които са обстрелвали планетите в Слънчевата система. Постепено били намалели. Така че живота и водата са от външно бомбандиране на планетите и въпроса е само изкючение ли е Земята и могло ли е да преживеят други. Живи организми има и при повече от 400 градуса и огромно налягане - например при вулкани при цепенето на пластовете в Атлантическият океан. Може да се окаже по-вероятно да има живот на Венера, от на Марс. Освен това е спорно, че човек може да разбере какво е живот. Дори Земята може да е живо същество. И хората съдържат сумати бацили в себе си. Теглото им бе май над 30% от това на човека. Е, ние може да сме бацили върху Земята. ;)

фотосинтезата не е начинът на създаване на живот тя дава кислород живот може да има без кислород дори на земята има организми които не дишат кислород наричат се анаеробни организми дали животът се е създал на земята или на марс и после е дошъл не отговаря на въпроса - как се е създал дори да не се е създал тук създал се е някъде за пръв път

НАСА открива най-различни неща по други планети, а НАТО се готви да ЗАКРИЕ планетата Земя.

Маруся, не се срамувай и не се крий. Зарежи позивните и си пиши с твоето име. :)

Лорд Съмърсби забравил щайга червен сайдер и те така.

НАСА в последно време пускат разни сензационни данни за открития,за да заглушат руските успехи срещу ИД. Защото хората се питат защо САЩ повече от 1 година нямаха такива успехи срещу ИД. Това с водата на Марс точно по време на речта на Путин беше жалко.

Ама разбира се целия свят се върти около "успехите" другаря Путин.

Пешев, това са реалностите и не е лошо да ги приемете защото сте жалки.

Всъщност това че си мислиш че Путин е центъра пък на вселената е още по жалко..... Много хора дори не знаеха че НАСА изобщо ще обявява нещо..... както и много хора не знаеха дори че Путин ще изнася реч...... Сондата Нови Хоризонти е изстреляна през далечната 2006 година..... всичко друго за тебе разбира се е "конспирация"....... Но ако е така то ЕВАЛА НА ПИЧОВЕТЕ ОТ НАСА - изстреляли са сонда през 2006 предвидили са точно кога ще мине покрай Плутон, знаели са точно какво ще открият и са насрочили реч предвиждайки с точност до секундата кога, какво и къде ще каже Путин само и само за да го "заглушат" още през далечната 2006 година...... ЕВАЛА..... Плюс това дори са те били през ръцете за да нямаш личен избор и да гледаш речта на Путин ако това те вълнува която беше предавана точно по толкова телевизии и онлайн колкото и тяхната реч...... ЕБАСИ И ЯКАТА КОНСПИРАЦИЯ!!! ПОКЛОН!!!

Тоя червения лед ще да е от брома в чая, щото кат' ни слагаха бром - водата ставаше червена...

Да не вземат да открият, че вече има и Руснаци там :)

няма няма скоро няма да има

ама разбира се русофили много по-важно е че путин бомби в сирия и в украйна от това че човечествотооткрива вода и органични съединения на друга планета! водата която е една от най-важните съставки на живота също и органичните съединения които са друга много важна съставка !!! ненормална работа

На фона на цялата земна неразбория и това, че Щатите все повече губят геополитическата положителна инициатива, кой го е еня дали има или няма вода на Плутон или Марс? И да се върнем на оня весел и хумористичен съветски филм от миналото "Новогодняя ночь" с Гурченко, където един залюхан "учен" казваше: "Има ли живот на МарКс или не - това ние не знаем!", което звучи и днес доста актуално! Така че, кой го е еня за марКсианската вода, ха-ха-ха?

Има хора които ги е еня - това са хора любопитни, които искат да се занимават с наука и да вършат нещо градивно и да оставят някакви знания и наследство за бъдещите поколения.... Не ги е еня хората които мислят как само да се напият, да водят войни, да си прокарват опорните точки, да политиканстват, интригуват, грабят, разрушават, да викат Аллах Акбар и да режат глави, да си мислят че като се прекръстят 3 пъти ще се излекуват от рак или други подобни глупости.....

Както отбеляза колега в друг форум, ако руската офанзива в Сирия продължи все така успешно, скоро НАСА ще излезе със съобщение за контакт с извънземни :)

нищо общо с киселото мляко дет се вика...... важното е да покажеш че явно си мислиш че разбираш от политика.....

Много е забавно да чета как хора които научните им познания са на ниво пети клас, коментират космическите изследвания на НАСА

НАСА пускат само менте инфо точно за такива дебили с претенции като теб.

А ти как знаеш дали е менте или не? Ходил си на Плутон ли?

Една паразитна структура, която се занимава със откриване на никому не нужни неща. Вместо да хвърлят милиарди на вятъра, могат да се съсредоточат върху проблемите на нашата планета. Защото накрая ще се окаже, че човечеството ще изчезне много преди времето, когато ще можем да си позволим разходки из космоса. Не виждат ли, че тук на земята има места където хората нямат питейна вода, а те тръгнали да откриват такава на Марс и Плутон.

Трудно е да се коментира простотията която облече с думи от типа на - ЗАЩО НИ Е НУЖНА НАУКА..... да така е има МНОГО ПРОБЛЕМИ НА ТАЯ ЗЕМЯ - но там се занимават с нещо градивно а не ги създават.... Между другото ако не знаеш НАСА провежда доста експерименти на МКС които имат за цел именно да решат много от проблемите на земята.... ТЕ ПРАВЯТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА - ТИ КОМЕНТИРАШ И СИ ЧЕШЕШ ЕЗИКА Вместо да коментираш НАСА вмеси се образовай..... ПРОБЛЕМИТЕ ОБИКНОВЕНО ГИ СЪЗДАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ А НЕ УЧЕНИТЕ ХОРА!!!

Абе ти да не си от БАН? Много си активен тук и така яростно защитаваш учените дебили, на които единствената им задача е да отвличат вниманието на хората от истинските им проблеми. Затова и така щедро са финансирани именно от тези които създават проблемите.

Няма да е лошо НАСА да открие , че в момента във всички щаб-квартири на НАТО цари пълна ПАНИКА ! Щото се оказа , че новите Руски крилати ракети СА НЕВИДИМИ за 'сичкото радари на Алианса ! И май хич няма да е далече времето , когато Хамериката ще гледа синьо небе единствено и само на Плутон ...

браво на НАСА за изключителната им работа по пручванията на близкия и дълбокия космос с многобройните им сонди из слънчевата система и орбиталните им телескопи за проучването на далечните галактики и планети!

най-вероятно във вселената има много вода и живот едва ли Земята е нещо изключително очевдино - рядко но едва ли изключително вече се знае че аминокиселините се създават при избухвания на свръх-нова и пътуват из космоса

Червеният лед е от пролятата кръв на красноармейците-плутоняни в местната октомврийска революция.

малки органични частици - интересно словосъчетание. особено "органични"

Предполагам че имат предвид прости органични съединения от химична гледна точка....

Да му мислят плутонците и марсианците,ако от НАСА открият петрол....

ся остава да пуснат снимки и на сини плутонианци!

Защо сини? Ще се сливат с пейзажа. По - добре да са оранжеви или ярко розови - за контраст.

А най-добре возови слончета :)