Арестуваните не са задължително виновни, смята съдия №1

Въпросът за вината на подсъдимите се решава с влязла в сила присъда. Това заяви председателят Върховния касационен съд Лазар Груев.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваните не са задължително виновни, смята съдия №1 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин Груев знае отлично, че след пускане на бандитите на свобода, всички свидетели на прокуратурата почват да твърдят обратното. Как и защо то става у нас всички го знаем.

я пак? В крайна сметка съда влияе ли се изказванията на министрите или "не се поддава на натиск"? Може ли да излезе някой отговорен фактор от ВСС и да се изкаже?

ИЗМАМА ЗА 250МИЛИОНА ,НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ . ТОВА СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ ,ПОТЪНАЛИ В НЯКОЙ ДЖОБ . ПРАВ Е БОРИСОВ ДА СЕЗИРА ЕВРОПОЛ И ФБР. ДА ДОЙДАТ И ПОКАЖАТ КАК СЕ ПРОВОРАЗДАВ

Човек преди да пише трябва да е запознат. ДДС - не влияе на пенсиите и измамата се доказва с ревизии от НАП а не с приказки от ЦЦ и ББ

преди време "с чиста съвест" размотавахте и осъдихте един доктор,за който знаем,че няма вина,но беше нужно зрелище за тълпата,.........е,направихте го за ОТЛИЧЕН 6...а освобождавате УБИЙЦИ,ЩО ЗА ПРАВОСЪДИЕ Е ТОВА И ДАЛИ НЯКОЙ ВЯРВА В НЕГО?.Нямате нито съвест,нито морал,достойни сте за казана

Ееехх, като гледам колко натопорчени има срещу съдебната система признавам, че евтините манипулации на "управляващите" ни кукли на конци работят доста добре. КАКВО ВИ СТАВА БЕ ХОРА? Зашо се връзвате на тези глупости? Не виждате ли, че ЦвЦв мъти водата и нагнетява напрежение срещу съдебната система, за да може на заден план да източват и крадат каквото е останало. Tomazow го е написал много подробно. А ако може с един куршум да ударят два заека и прокарат промени в наказателното право, така че да съдят и пращат в затвора който си искат - още по-добре за тях. Ще могат да крадат по-дълго и необезпокоявани. А тези, на които твърденията ми няма да им харесат, ще посъветвам да спрат за минута и да помислят трезво - ако ЦвЦв наистина се бори настоятелно с престъпността, както той се стреми да ни внуши, и наистина корумпираната съдебна система пуска ВСИЧКИ престъпници, нима цялото МВР и ДАНС не биха намерили доказателства за поне един корумпиран съдия, който пречи на техните усилия и не биха го разобличили публично. Това, което става би било смешно, ако не беше трагично. НЕ ОСТАВЯЙТЕ САМО ЕМОЦИИТЕ ДА ДИКТУВАТ ДЕЙСТВИЯТА И ПОСТЪПКИТЕ ВИ, А МИСЛЕТЕ САМОСТОЯТЕЛНО И ОТСЯВАЙТЕ ПОНЕ ОЧЕВИДНИТЕ ГЛУПОСТИ. ИНАЧЕ ЕМОЦИИТЕ СЕ МАНИПУЛИРАТ МНОГО ЛЕСНО , А КУЛОВОДИТЕ УМЕЯТ ТОВА МНОГО ДОБРЕ.

Да помислим и в другата посока: Ако съдиите и съда бяха абсолютно безпристрастни и съобразяващи се единствено и само с върховенството на закона, тогава защо го има Красьо Черния, защо го има казуса Приморско, защо години наред при нито едно правителство нито един знаков престъпник не е отишъл зад решетките - смеха с Митьо Очите, Маргините, Маджо и т.н.. Защо за сходни престъпления се съди по различен начин - например Максим Стависки и пияната перничанка - единия условно, защото е богат и известен, другата - 14 години ефективно. Казуса Стойков - Николов, казуса Борилски... Извинявай, но всички тези противоречия ме навеждат на една мисъл - българския съд е всичко друго, но не и безпристрастен и независим! Да не говорим за глупавата и куха фраза "в името на народа..." Ха-ха-ха!

Аз въобще не твърдя, че съда е безпристрастен. Точно обратното - и там има много корупция и престъпления. Но моята теза е малко по-различна - ЦвЦв развива мощна манипулативна кампания с някакави цели и сума ти народ тука му приглася. Ако ЦвЦв иска, моментално може да намери доказателства за корумпирани съдии и да започне някакъв процес на очистване. Обаче той не прави това, а заявява че иска да създаде някакъв СВОЙ СЪД. Какво е това? Мислете преди да повтаряте като папагали, МИСЛЕТЕ!!!!

Браво!

Ама, да си и малко умен, бе ..мислещ!? А демагог си пълен: да заблудиш плебеите, така ли? Ами, тия замъци-дворци с басеини и тлъсти сметки в швейцарски банки от къде ги имат магистратите ти, бе? От сама честност ли?

Да не е моя работа да ги разследвам тия замъци, бе? Да ги разследват и извадят на показ от МВР и ДАНС. Да ама не правят нищо такова. А сега ти ми кажи защо. Нали си много умен.

Браво на Злопаметен!Магистратите трябва да отговарят както всички останали за делата си .

Тезата на "опозицията" в България е, че новото правителство иска да направи полицейска държава! А съда се опитва всячески да докаже тази теза! Не знам, може пък да са прави.... ДАЛИ? 20 години не бяха прави, и само ни крадоха, а сега изведнъж се загрижиха... Хора огледайте се! Слепи ли сте? Едни и същи мутри се разхождат в този парламент от десетилетия... Как да има промяна? Кой ще я направи тази промяна?

Грую, а сега да видим как ще отговориш на ФБР и ЕВРОПОЛ, а Грую? Хубаво ти го начука Бат`Бойко -пожарникаря от Банкя: и да му лапнеш ..пушека- червена ...мутра такава!?

Правилно, а след като покрият доказателствата и се "разберат" със свидетелите ще излезе наистина, че са били невинни!

Как може двете инстанции на съда да са с коренно противоположни мнения? И как за толкова години тези съдии не намериха и един път доказателствата за достатъчни за да осъдят солидно някоя наистина едра риба. Борят се със зъби и нокти да ги освободят, а ако не успеят в крайна сметка им дават символична присъда.

Прав е! Ако трябва да избирам между решенията на съда или на полицията дали някой е виновен, избирам съда. В новините от време на време излиза поредния опит на МВР да изманимуплират нещо за да изкарат виновен някой. Все приоми от комунизма, които докато не се изчистят аз лично не мога да им имам вяра! Трябва ли да припомням за онзи арестант, които му намериха неразстворен наркотик след смърта с идеята да го изкарат наркоман умрял от свръх доза. После се оказа, че със смърта му се прикриват важни следи. Не случайно всяка новина от пресцентъра на МВР започва за дадена случка, в която почти винаги има криминално проявен. Това са приоми на МВР за да се притъпи вниманието. А дали действително е така и описаното лице е наистина осъждан престъпник с кражби, грабеж, убийства или изнасилвания, а не просто счупил процорец като малък и да е давал обяснение в РПУ-то, не се уточнява умишлено, защото целта не е това. Целта е реакцията на хората. Защото хората биха реагирали различно на обраха/убиха еди кой си или обраха/убиха криминално проявения еди кой си. А и определено етикетът "криминално проявен" не значи нищо. Защото само влязла в сила присъда указва, че някой е извършил престъпление. Арестуването, изказвания на МВР министър или на премиер не са от значение, спрямо законите на РБ. Ако беше така, то нямаше кой да предпази хората от произволията на МВР. Просто щяха да бъдат посочвани и съдени.

Този Червен Грую започва вече да се олива.

Браво, Лазаре! Бъди жив и здрав и пази законите за хората и хората от управляващите!

Естествено, че ще ги пуснат. Тези не са крали кокошки, че да заслужават да лежат. До толкова стига силата на българският съд.

Още от деветдесетте години на демокрацията в народното събрание масово се намърдаха юристи.И всеки приет до сега закон си има юридически вратички, така че след като излязат от народното събрание, народните избранници да стават адвокати или да основават адвокатски кантори и да изсмукват паричките на неуките граждани.Още в началото на поемането на управлението на герб , писах в сайтовете, че те трябва да подменят откорен всички държавни структури, оставени им от тройните крадци.Това особено се отнася за съдебната власт.За двадесет години ,,демокрация" маститите блюстители на съдебната власт, станаха едни от най-богатите българи.Така, че те са вного тясно свързани помежду си и си обменят ,,услуги" в полза на мафиотите.

Няма ли кой да организира подписка или най-добре жив протест. Или тук нямат интерес известните правозащитници.

Груев,марш от кораба,ти и всички като теб от съдебната система.

ХОРА НЕ СИ ОТВЛИЧАЙТЕ ВНИМАНИЕТО С ТАКИВА КРИМИНАЛНИ САПУНКИ ,ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА !!! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ПОВЕЧЕ НА ШПИОНЧЕТО НА МВФ , СБ , И ЦРУ - ДЯНКОВ ,КАКТО И МАРИОНЕТКАТА ИМ БОЙКО ,ПО-СПЕЦИАЛНО КЪДЕ МИСТЕРИОЗНО ИЗЧЕЗНАХА РЕЗЕРВА НА НЗОК(880 МИЛИОНА ,като даже се превеждат с 50% по-малка пари и се закриват болници, въпреки,че плащаме такси като преди, като дори не е гласувано в Парламента разблокирането му , тоест престъпление - държавна измяна) !!! След това какво става с фиксалния резерв ,обяснения не се дават ,но явно вече е под половината,че и не се знае има ли въобще нещо останало , при положение,че нито стотинка ддс не са върнали на фирмите , и въобще за абсолютно нищо не дават пари , но в същото време Ние плащаме все по-агресивно данъци , такси , акцизи ,винетки(които отиват в Цветелинка-Си-банк) и тн итн итн !!! ЗНАЕТЕ ЛИ СЪЩО , ЧЕ ИЗТОЧВАТ СРЕБЪРНИЯ ФОНД -О ДА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ ОТИВАТ В БЮДЖЕТА , А ПОСЛЕ НЕ СЕ ЗНАЕ !!! ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е МАФИЯ ? ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА МАФИЯ ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗА ПО-ЕДНА СТАТИЯ В КРИМИНАЛНИТЕ ХРОНИКИ ! СЪЩО ТАКА МАФИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО Е ДА ПОЗВОЛИШ ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ И ПАРИ ДА ОТИВАТ В АЛЧНАТА ГУША НА ЛЮБОВНИЦАТА ТИ , ВМЕСТО ДА СЕ ПРИБИРАТ ОТ ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ВЗИМАЩА И ДАВАЩА ТЕЗИ ПАРИ ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА , А ТЕ ПРИМЕРНО ДА СЕ ИНВЕНСТИРАТ В ЕНЕРГЕТИКА ,КОЯТО Е НА НАРОДА И ЗА НАРОДА !!! ПРЕДАТЕЛ , ИЗМЕНИК И БАШ МАФИОТ Е ТОЗИ КОЙТО ПОЗВОЛЯВА НАРОДА МУ ДА КУПУВА ТОКА ДВОЙНО ПО-СКЪПО ОТ ""РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ , ЗАЩОТО РАЗБИРАТЕ ЛИ """ДЪРЖАВАТА ЛОШ СТОПАНИН""", И ПО ДОБРЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ЧУЖДА СТРАНА , ВМЕСТО ПОНЕ ДА ОТИВАТ В БАЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ , ИЛИ ПРОСТО ВСИЧКИ ДА ПЛАЩАМЕ МНОГО ПО-ЕФТИН ТОК, А ТАКА И ДА НИ ОСТАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ !!! ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ АМЕРИКАНСКА КОРПОРАЦИЯ ЩЕ НИ ВАДИ ОТ НЕДРАТА НАШАТА ГАЗ , ПОСЛЕ ЩЕ НИ Я ПРОДАВА НА ЦЕНАТА НА СИБИРСКАТА , А ПЕЧАЛБАТА ОТ ТОВА ЩЕ ЗАМИНАВА В АМЕРИКА , А ТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ??? , ЗНАЕТЕ ЛИ ПО-КОНСТИТУЦИЯ НА КОЙ СА ПРИРОДНИТЕ НИ БОГАТСТВА ?...НА УОРЛИК ИЛИ НА НАС БЪЛГАРИТЕ ???!!! ТОВА Е ИСТИНСКАТА МАФИЯ , СЪБУДЕТЕ СЕ !!! А ОНАЗИ USA МАРИОНЕТКА ,КОЙТО ПОЗВОЛЯВА ВСИЧКО ТОВА ,ЧЕ ДОРИ И ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НИ Я ЗАКОПАВА ,НАШАТА ГАЗ ИМ ПОДАРЯВА(ШИХТОВ), И САМО ТЯХНИТЕ КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА , И ИМАЩ НАГЛОСТА ДА НОСИ БЪЛГАРСКИ ПАГОНИ НА ГЕНЕРАЛ .....ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ЗАПЛЮЕ В ЛИЦЕТО !!! ГЛЕДАЙТЕ САПУНКИ , ГЛЕДАЙТЕ.....ДО КАТО ИМАТЕ ОЩЕ ПАРИ ЗА ТОК.....И ВЪОБЩЕ ТОК !!!

Прав си, жалко че докато това достигне до главния ни мозък вече ще е късно.

ТЕ тоя само като му гладам смрадливата мутра , смърди на КОРУПЦИЯ та знае ли се

Каква корупция бълнуваш! Някой трябваше да му покаже на самозабравилия се баш мафиот ББ и слугата му ЦЦ, че те не са "последна инстанция" и, че, за да бъде някой посочен като извършител на престъпление (както те направиха двамата в един глас), трябва да е съден и съда да го е признал за виновен, а не Бойко или Цецо да са го посочили за извършител. Очевидно много им се иска на тях двамата съда да им изпълнява поръчките, както стана с оправдателните присъди на двамата братя Маргини. Това е корупция и държавна мафия! Всички тия акции на МВР са само за зрелище, защото народа вече няма пари за хляб и трябва да му се отвлича вниманието!

Прав е! Има страшно много невинни в затворите, само защото МВР е скалъпила "доказателства". Последният случй бе Макс, от Пловдив. Но има хиляди такива, които не се чуват. МВР да си върши работата, знаем, че полицаите не са много образовани и грамотни. Как да им се доверим, като постоянно скалъпват доказателствата, според своите си версии. Но като дойдат на адрес за кражба, казват има много такива, радвай се, че си жив, и дори отпечатъци не взимат.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕДИХМЕ.ЧЕ ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!!!

да добавим към смятанията на др.Груев и малко лайно. М-м-м-м, какъв гаден мирис...........

Абе Груйо, има ли все още някой по света и у нас да си мисли, че в България има правосъдие? Стига си се крил зад разни фрази за демокрация и ала бала правни термини.

Време е не само МВР да се напъва - Парламента трябва да се стегне и да създаде и приеме спешно изцяло нов Наказателно-процесуален кодекс (а не само козметични промени). Той да бъде написан от прокурори (в защита на потърпевшите) а не както досега от адвокати (в защита на престъпниците). Това ще е добре за всички вкл. съдиите (без алчните адвокати и престъпници).

Вече 12 месеца се мъчим да разберем накъде вървим?На никаде....Имахме надежда и с нея ще си останим.Внушава ни се колко сме велики в борбата с престъпността,всекидневно показни и примитивно поднесени акции с недопустими в една цивилизована държава наименования, на какво да научим децата....Това се прави тихо и кротко,доказваш ,съдиш и обевяваш вината и присъдата, а не сценарии ,като на филм.Какво постигна правителството в икономиката, в растежа на работната заплата, пенсии и т.н.Това е привилигированото, другото е в сянка.Хората искат да живеят нормално и спокойно, а какво му поднася....Има нещо тотално сбъркано в управлението на горката ни държава.Всеки, който дойде на власт започва да си прави експерименти и до никаде.....Колко ли още ще издържим?Човек е дяволски издържлив , но всичко си има граници.............

"Где суд, там и неправда!" - Л.Н.Толстой

колко кратко и правилно го е казал

А това значи ли, че невинен както си вървиш по улицата може да бъдеш арестуван? ......и да трябва да доказваш, че просто си вървиш .....

Ехо,вече 70 години вървя по улиците и до този момент никой не ме е спрял да ме арестува ей тъй,за едното нищо.И знаеш ли защо? Защото винаги съм бил БЕЗПОГРЕШЕН! Не казвам безгрешен,защото такъв е само Бог! Казвам: безпогрешен,т.е. действам съобразно възможностите,които ми дава законът.

Ако полициятя намери автомат "Калашников" и около 4500 бр. бойни патрона за него у дома ми,ако полицията открие 25 000 лв. "джобни" пари в портфейла ми , на колко години затвор ще ме осъди вашия съд,г-н Груев?

Г-н Груев е прав, за изказването си спор няма. Въпроса е кога съдебната система ще помогне на МВР и останалите разследващи органи, да им покаже, кои доказателства биха издържали и кои не в съдебната зала. От показни акции ефект няма, докато няма и качествено събран доказателствен материал, доказващ вината на дадена(и) личност(и).

Всъщност прокуратурата е част от съдебната власт. Ще рече предполага се, че прокуратура и съд играят в един отбор. Не мога и аз да разбера, след като прокуратурата осъществява надзор на всяко разследване - как така се случва, че няма достатъчно доказателства? Излиза, че проблема отново е в съдебната система.

При изказванията и ескалацията на упреците срещу съдиите в последните месеци, много се съмнявам, че някой съдия би пуснал някого без да може да се мотивира достатъчно добре. А мотивировката е в данните в делото, което му се предоставя.

В тази държава има много бити и убити без съд и правосъдие (вкл. и политици - Филип Димитров, А. Луканов и др.) но съдии.НЕ! Престъпниците ги е страх?едва ли. Идва ми на ум поговорката Гарван гарвану око не вади.

Това е така - подложени на анкетата - Сребро или олово?, масово съдиите избират бъдеще за децата си. До скоро нямаше кой да ги защити, а сега няма как да осъдят, защото са вече има обвързаности. Е, изградиха си тотална незаменяемост и независимост и решават съдбата на хората. Някой кривнал от правия път - те го оправдават с немотия,а немотията е от политиците. Кръгът е порочен и омагьосан - изходът: летище София. Аз обаче, ако бях брат, син или баща на убити от тия щях да се радвам, че ми ги оставят навън. Само вендетата води до справедливост в България, престъпниците не ги е страх, а ние сме овце със заешки сърца. Доказателствата за групата за отвличания не са по-надеждни. Оставиха ги в затвора и се свърши. Да се разследват имуществата на съдии и роднините им, пътувания, платени сметки - ама и политици ядат от същите маси. Цяла върхушка е за изриване

ти да си Цецо или Боко, пишещ зад това никче? Или поредното заблудено или платено момче, част от евтиния им ПР!?

Объркал си се, психопатът Ф. Димитров си е повече от жив. Два пъти го срещах на улицата миналия месец и ме засърбяваха ръчичките, ама не ми се лежи, пусто....

Кога ше почне чистка в съда??? Да почват с този номер 1 боклук избран от ДПС, БСП и НДСВ!!!

Не съм изучавал право, но моето възпитание за истина и справедливост не ми позволява да се съглася с горните каламбури. Защото смятам, че е много по-добре за обществото престъпник с "недоказана" вина да е задържан зад решетките, отколкото обратното - отявлен престъпник да бъде пуснат да вършее и вреди отново. Такива случаи са стотици хиляди, като резултатите са нови кражби, изнасилвания и убийства...Ако се въведе правило - адвокатите застъпници да лежат в затвора, когато техните подопечни са "духнали" (както е в нормалните държави) и ако освободен, като "недоказан" извърши ново престъпление - целия съдийски състав да носи отговорност - например забрана да изпълняват функции за срок поне от 1 година, ще видите тогава, колко "достатъчни" ще бъдат фактите.

Не става така; механизмът на функциониране на съдебната система не може без право на защита /каквото на практика искате да няма/ Защото адвокатите са професионални /в смисъл на познаващи правната система/ защитници, без които не може, и Вие бихте се оплели без помощ дори ако обжалвате акт за неправилно паркиране; Освен това не винаги нещата са прости, и очевидното на пръв поглед е истина; С това не оправдавам ставащото, напротив. Просто казвам, че нещата не опират до адвокатите, а до няколко други неща, според мен. Едното е ниската професионална компетентност на част от органите по разследването, които наистина трябва да осигурят силни доказателства /освен личните си впечатления и личната си убеденост, които, съгласете се, понякога може да са погрешни/. Второто е недостатъчно високото ниво на съдебната система пак откъм професионализъм. Този въпрос не е повдиган, поне аз не съм чул, от никого; Причината е, че единствените, които могат аргументирано да го коментират, са юристи на високо професионално и научно ниво; Те от свян някакъв ли, от незаинтересованост към конкретиката, или от лични съображения не го правят. И третото е нечистоплътността, която избива сред част /сигурен съм малка/ от съдийската гилдия, но само сред нея ли? Тези фактори се преплитат, омесват се, и е трудно да се изчисти, да се посочи проблемът, та да се отстрани в края на краищата. Всичките тези неща са проявления на ниския стандарт, на "омутряването" на масовото мислене, на живота на хората, в крайна сметка.

Явно зле помниш! Демократичния /и цивилизован/ принцип е: По-добре сто витовни на свобода, отколкото един невинен в затвора! Друг принцип, при това на един велик американец, а не на комунягите, дето московски рубли папат! "Който замени свобода за сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност". Колко сладко е да си роб! За съжаление сте мнозинството от този жалък народ!!!! Народе????

Този принцип важи за там, където има демокрация. Тук няма нито демокрация, нито независим съд. И въобще не може и да става сравнение с държави, където 99,99% от престъпниците си получават заслуженото а тук е точно обратната. С твоето твърдение приличаш доста на "Българският" Хелзински комитет. Когато набият някой циганин, този комитет се появява по всички телевизии. Когато цигани убият някой българин (дори прфесор по история) - комитета се покрива за дълго!?

Каква е господа тази правова държава, където хората притежават автоматично огнестрелно оръжие и над 4 000 бойни патрона..........и се разхождат по улиците спокойно!!! Същите тия рекетират, крадат, убиват но само съдиите не знаят за това. За всички престъпници е много удобно да се крият зад т.нар. правова държава и демокрация. Само че там където има право и демокрация буклуците се разхождат само по алеите в затвора, а не си пият кафето с "уважаемите" съдии.

Груев,смени си съдиите!И това ако е правосъдие....

Лошото е г-н Груев, че съдиите си съдят както си искат независимо от доказателствата. Затова и трябва да бъдат освободени. Ще ви намерим някаква работа г-н Груев. За нищо друго не ставате обаче, освен за изкопчия.

омръзна ми да няма доказателства, омръзна ми да ги пускат престъпниците, омръзна ми да слушам как ЕС критикува съдебната система и тя си мисли , че си е наред - т.е. ти го плюеш , то мисли че го вали дъжд

Трябва да се започне с омръзна ни от плямпащи ЦЦ и ББ които хем нищо не разбират хем приказват като селски клюкарки. Никой уважаващ себе си политик няма да дрънка наляво и надясно колко в велик без да е направил нещо стоиностно освен сутри обяд вечер да се хвали

За 20 години ехидни усмивки, нищо не се сличи!!! Нека се хвалят, нека да говорят на никой не му пука. Всички чакаме едно и също и това е нещо да се случи. Но някой хора не искат промяна! Те това са хората, който избират един и същи мутри във парламента от 20 години насам...

Как може да очакваме съда да осъди някой, като в България магистратите са социално слаби... Получават общинска земя в Приморско, защото не могат да си позволят почивка, а имат нужда след толкова напрагнатата работа! За какъв престиж на магистратите става въпрос изобщо след като дори те са социално слаби? Хора, огледайте се какво става около вас... това е дъното.

А на мен пък ми е съмнително как всички се оказват невинни?! То не бяха килъри, козовци, телефонни измамници, обирджии на апартаменти, наркодилъри, фалшификатори, рекетьори, сводници,крадци на едро и на дребно...и всички са невинни!Още малко и съдиите ще кажат, че МВР тръгва по улиците и арестува първия срещнат просто така ! И тоя с автомата е бил "невинен" при първия арест, та сега от кумова срама и за пред лицето на народа не го пуснаха. Не знамкаквооще трябва да направят всички тези отрепки, за да се "докаже" , че мястото им е в пандиза

Прочее затворите май се финансират от бюджета на съдебната власт. Мисля ясно е защо не искат да пълнят затворите.

Как па един с много пари от арестуваните не е виновен бе? Докога виновни ще са само кокошкарите? Простата логика подсказва, че от толкоз много заловени, СВЪРЗАНИ с престъпния свят поне един трябва да е виновен! Защо всички с пари ги пускат на свобода? И на Запад богаташите се отърват, понякога. Ама много често лежат. Особено ако са известни и на полиция и на прокуратура.

Време май за чистка в првосъдната система...време им е на всички да си ходят и правосъдието да се сложи в ръцете на жури от 12 души както е в нормалните държави + един съдия за административни цели, да си чука с чукчето и вика "Тишина!" от време на време.

Това, че ББ е извън ареста, не означава, че той е невинен!

Вместо Конституция и граждански права ни готвят "специализиран съд", сякаш сме във времето на Вишински и Сталин... а дали всъщност не сме, макар че имената са други?! Удивен съм до безкрайност от неадекватното поведение на изпълнителната власт в тази и други подобни сходни ситуации! Ако има корумпирани-докажете го, би трябвало това да е работа на полицията, като част от изпълнителната власт! Би трябвало да сте разбрали вече, че нито Лазар Груев, нито К. Пенчев може да заповядва на съдиите от съответните съдилища какво да правят. Но във всеки случай, ИЗОБЩО не е редно висши представители на изпълнителната власт да обобщават и да атакуват съдебната система - по този начин унищожават и малкото останал авторитет на държавата. Сигурен съм, че при такива изказвания във всяка цивилизована страна правителството би си отишло ЗАВИНАГИ! А единствения орган, който би могъл да каже кой е виновен и кой не, е съдът, не полицията, министър-председателя или председателя на парламента, г-н Цветанов. Би трябвало дори чавек с Вашето образование да разбира това.

Точно специализиран съд е необходим.Съд извън влиянието на БСП,агент Гоце и техния послушник и изплнител на поръчки-Лазар Груев със свитата си.В такъв момент е необходимо точно висши представители на изпълнителната власт да се намесят.Че кой друг драги РРР? И не правителството трябва да си отиде ЗАВИНАГИ според твоята препоръка.а гореспоменатите с обкръжението си.Ако искаш - последвай ги.А образованието ти, каквото и да е то,не ти е дало достатъчно знания и разум,за да съдиш за другите-просто ще си останеш дребен смешен маргинал.

малееейй, кВи високопарни приказки. Еййй, брато, в цивилизованите страни далавераджиите, убийците, мошенниците на едро и дребно са в затвора, даже и шофиралите пияндурници също са там. Но в държавата на великаните, наемните убийци и поръчителите им, присвояването на бюджетни и европейски средства, убийците по пътищата и битовите мародери са на почит

Тъй като доказателствата на другарите Борисов и Цветанов стават само за техните маниашки монолози по кабеларките, но не и за пред съдилищата, провинциалният цирк Борисов ще излъчи нов сериал. Народен съд-2. За да има демокрация, лично Диктаторът ще играе ролите на Главния Прокурор, на съдията и на адвоката-защитник. Цуци с удоволствие ще играе ролята на палача. Зад и пред камерата ББ, режисьор ББ, продуценти братя Маргини.

Това сигурно е така, ама в Германия, Франция и т.н.. Това, че Българския съд не е осъдил някого въобще не означава, че той не е престъпник.

Българските съдии са изключително подкупни, това е факт. В добавка на калпавите закони и силната комунистическо-дпс мафия ,никога няма да имаме осъден голям бандит или престъпник политик. Трябват строги и ясни закони.

И слава богу !!!

Правокация на държавата е министър председателя и министрите да не зачитат институциите в тази държава . Правокация е това децата ми да виждат от екрана облечени във власт и примитивно озлобени хора ,които единствено внушават типчно за ОФ годините опростенчество на механизма на функциониране на държавните и обществени отношения .Провакация е това вече 12 месеца икономиката на държавата се управлява с оплаквания свързани с предишното управление. Въобще правокация за бъдещото на държавата и хората в нея е оставането на власт на това правителство .

Напълно съм съгласен! Много добре казано.

Провокация срещу държавата и честните й граждани е също години наред да виждаме как се краде на най-високо ниво, как хора облечени във власт и престъпници, пазени от тези хора с власт, си правят каквото си искат, крадат , изнасят, купуват яхти, къщи, имоти с нашите пари и се хилят арогантно и нагло в лицата ни, защото няма съд за тях, няма вина, няма виновни! Престъпление е дори и това, че самите съдии се възползват от служебното си положение и се облагодетелстват на наш гръб - Приморско е само един пример, за който се разчу. Престъпление е да има съдии, забогатели от самия факт, че са съдии.

Дребна и незначителна провокация на държавата си и ти със своята примитивна озлобеност. Това правителство трябва да остане и да довърши работата си за да гледат твоите деца по телевизията весели и добронамерени хора,да се изчистят батаците оставени от тройните бандити и да се реформира съдебната система.Тогава,без да искаш и ти ще си щастлив.Но сега не го разбираш.

а 20 години що допусна да те правят на гъз. Що за 20 години многоуважаваните социалисти не направиха булгаристан нормална държава и боко нямаше да е на власт. 20 години експлоатация не ти писна, сага 12 месеца ти еб....а мамата. Много тъпо нещо ми се вижда двайсет годишният социалистически възход да се скапе за 12 месеца. Скрийте се бе паразити червеногъзи

Много правилно, Г-н Груев - презумпцията за невинност е в основата на првовата държава. И затова във всеки случай държавата в лицето на прокуратурата е задължена да докаже обвиненията в съда - ако ги докаже ги затваряме, ако не ги докаже ги пускаме на свобода.

В някой мюсюлмански и изявени комунистически държави има презумпиця за "ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО". Съседът казал, че жена ти ти изневерила - бой с камъни по жената, ще си взема още две!И т.н. "правосъдие"! Точно това е мечтата на ЦЦ/ББ - всички в затвора, като почнат да слушкат - да ги пускат... ако им е кеф след съботното мачле....

що ти не играеш ли мач в почивните дни. Или просто забравям как най-умните и великите булгаристанци работят 365 дни в годината и трупат ли трупат отпуски, които омразния боко им резна. Не хора, а желязо, особено в дребните далаверки

първо - в някои, някой просто е ед. число. Второ и мангалите са невинни, ма пищите против тях. И трето виждаме с очите си, че всички в булгаристан са невинни, положението не е бедствено и не се нуждаем от крути мерки. Най-нормалната държава в света е булгаристан, най-социалистическата тоже

браво Бибияне - отличен 6!!! само че на съда не му пука за твоята правова държава или за доказателствата на прокуратурата, а от кого ще получат най много кинти

Много правилно. Бойко за малко да им резне най-сладките бонусчета 15-тата заплата... Та сега са тръгнали от други места да си го подсигуряват...