В официално становище председателят на Върховния касационен съд коментира лаконично решенията на Софийския апелативен съд за освобождаване на задържаните при две шумни спецоперации на МВР - "Всичко коз" и "Килърите". Съдът прецени, че липсват доказателства по обвиненията.

По думите на Груев обществото трябва да бъде наясно, че нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането - виновен. Мярката за неотклонение по своята същност е мярка за процесуална принуда, а не краен съдебен акт, допълва още председателят на ВКС.

Коментарът му е и по повод реакциите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов след решенията на апелативните магистрати.
Най-напред вътрешният министър обяви, че държавата е безсилна пред съдебната система. След него министър-председателят коментира, че пускането на част от задържаните по време на операция „Килърите” е провокация към държавата.

Цветанов днес добави, че решението на апелативния съд да пусне част от "Килърите" ще има сериозни последици и вече е склонен да се съгласи с твърдението, че мафията си има държава

В конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск, категоричен е съдията от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев.