Разследване: Пастори купуват гласове, искат по 50 000 лева

Разследване на Нова телевизия разкри нова схема за купуване на вот - този път става въпрос за търговия с гласове в храм. Офертата е 50 000 лева за 7000 гласа.

Обратно в новината

Коментари - Разследване: Пастори купуват гласове, искат по 50 000 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стигам до естественото заключение че управяне в България не може да се получи! Избира се сигурно само по симпатия. Имат ли партиите програми?

Даа, надежда всяка тука в България оставете. Щом и Пасторите на Евангелистите започнаха да печелят с вярата. Това "пазарна икономика" в България направо си е болест, заразна. Ебола - ряпа да яде. Аз ги мислех евангелистите, Пасторите, за почтени хора, но Дявола, Сатаната, а и Пуитн, са мавсякъде и изкушават ....

ДПС е мафия, а ББЦ е нейно дете.

Що за църковна свинщина!

Нищо няма да стане, както нямаше последствия за БСП активистите, които на изборите за евродепутати, бяха сложили цапарагата на миньорите в Бобовдол.

Ако след това разследване няма осъдени, значи всичко е прах в очите и в България законите са само празни приказки. Защо не кажете какви партии купуват гласове? Същото с разкритията за некачествените храни: кажете на хората истината, за да може народът справедливо да отсъди. Явно е, че държавата няма сила да го направи и народният съд е единственото, на което може да се разчита в България.

Говорих с познати от кв. Надежда в Сливен. "Пастор" Стефан, който оглавява една голяма циганска църква в квартала редовно участва продава гласове на своето паство. На въпроса ми, кои партии са предлагали пари за глас, отговорът беше: ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ, включително и АТАКА. Правете си извода.

Който ми сложи минус е явно активист от някоя от посочените партии. Аз казвам истината. Ваше решение дали да вярвате или не. Истината боли. Лично аз съм крайно разочарован, че сред партиите, купуващи гласове са тези, за които гласувах преди.

jingiby

Независимо към каква църква или секта се присъедини даден човек, той запазва своите типични за народностната си група черти, дори и като свещеник. Тоест: циганина си е циганин, българина - българин, а шотландеца - шотландец...

Ами я вижте в големите цигански гета,където циганите се турчеят и масово изповядат ислям,кой плаща и за кого ще гласуват,без дори да могат да прочетат бюлетината.Това не е ли гавра с една православна държава.

България отдавна не е православна държава, а по-скоро светска-атеистична за съжаление.

Управляваща партия със мнозинство депутати във Народното събрание,тогава Планът Сидеров(написан още през 2005 г.) ще бъде изпълнен точка по точка. С Намъ и Богъ.

Гласувайте другари,за "КЛОАКА"-за,да потънем съвсем в батака!

Я да ми обясниш с факти кога ПП "Атака" е натворила батак във властта? А? Какво приватизираха, какво продадоха за жълти стотинки срещу комисионни, колко болници закриха, на колко хора отмъкнаха или разсипаха бизнеса, до какви обществени поръчки се докопаха, от колко еврофонда и държавни пари откраднаха явно и тайно и т.н,т.н...до безкрай...Ама аз мога да ти отговоря във цифри и факти и за БСП и за Костов и за Симеон и за Станишев и за Доган и за Бойко...Та КОИ вече 26 години натвориха безкраен батак???

Една лека поправка само - пише се "С нами Бог". Иначе дай Боже!

И аз искам едни 100 000 да си купя по голям апартамент ама нямаааа няма :)

Аз съм известен с това, че мога да изразя и най сложният проблем само с няколко думи. В случая моите думи са - РОДИНАТА Е В ОПАСТНОСТ. Пред очите само на едно поколение, се рушат вековните и устои-българщината и християнството. И това поколение сме точно ние, които смятаме, че да пишем по форумите е решение на проблема. Точно сега е време да си спомним за националистите, които проглушшиха ушите ни, че България е разграден двор без стопанин. Че границата ни с Турция не е обикновена граница между две държава, а граница между два свята, единият от които иска да ни върне в средните векове.Аз няма как да приема Слави Бинев или Валери Симеонов за националисти 1. Нямат такова излъчване. Като такива приемам само Волен и Боян Расате. Вие кажете прав ли съм или греша. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.

като атака е за Русия, що не ходи там? Да не забравя,че ние сме в Европейския съюз и НАТО. Ама те руснаците си го казаха в прав текст Ние, т.е. атака е проявския кон на Русия в ЕС.Я марш при Путя.

заден двор на европата и ,,лагер,, за бежанци!!! големи инвеститори не идват тук защото ,,знаят,, какво са решили за ,,нас,,!!!

лъжли. Кой се целувал по кафетата.Ти къде видя тази целувка. А целувката на Орлов мост - мляс-мляс - три пъти, а това че управлявахте долни комуняги винаги с ДПС. Това искате да забравите - но няма. Кой фалира държавата - още при Луканов - отказа да връща международните ни заеми - това си е чист фарит,при него имахме забравената необезпечена купонна система, при Беров "за Бога братя не купувайте", при Виденов - фалира всички банки, продаде и резерва на зърното ? Сега пак я докарахте до дъното. Ама как е добре,че за малко на фона на вашето 18 годишно управление коалиционно с ДПС си измивате мръсните ръце с Борисов.Нагли комунисти.

"Сега пак я докарахте до дъното". Това пак бива - ама при Борисов копаехме и под дъното...

Разбрах те, но я кажи сега за тройната коалиция нещо. За заплатите тогава, за Банките, които навлязоха, за размера на чуждите инвестиции, за законите за майчинството, пенсиите подоходното облагане, за емиграцията тези 4 години и т.н. Какво направи Боко след това? - изхарчи резерва, премести 1.5 млрд. лева от здравната каса, за да може да "строи" пък сега нямало пари за здраве, нова вълна на емиграция, по-скъп ток от Веи-тата на неговите "другари", безподобен рекет и полицейщина и т.н. За всичко на Боко му е виновен някой друг, само за осиранията се "извинява" и с това приключва неговата отговорност. Какво стана с "крадените" пари от Станишев и Доган? - Нали щеше да прави ревизии и да вкарва в затвора? Най-вредното правителство бе това на Боко и след това това на БСП-ДПС.

Кой беше на сюнет в Шуменско? Кой съсипа КТБ и крещеше наляво и надясно по света, че България била фалирала? Кой откри паметник на пехливанин в Шуменско пак? Кой се целуваше на кафета с Местан? Кой е Борисов+Местан=БоСтан! Кой краде НЕК с ВЕИтата? Кой е най-тъпата турска СИКаджийска мутра? Кой ще вдига цената на тока? Кой назначи ПлЕВНелиев? Кой върна Ваньо Танов? Кой манипулира изборите? Кой изкраде здравната каса? Кой изкраде Професионалните Пенсионни Фондове? Кой изкраде плащанията за пенсионерите? Кой изкраде фискалния резерв? Кой водеше правителството да заседава в Анкара и Оман? Кой назначи енергиен министър от ЕВН и кръга Прокопиев, към която е и ПлЕВНенлиев? Кой плаща на троловете да спамат тук?

Ти пък си запецнал на тази простотия от миналата седмица.

за ,,простите,, политици се говорят прости неща!!! ,,боко-хамамът,,!!!

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

Точно както беше в миналия парламент. Бяла Златка = златно пръстче.

На тези избори ще бъде вече по-различно - гласуваш за Борисов, получаваш Местан като бонус!

Който гласува за Атака гласува за турското малцинствма в България и за интересите на Путин. А неговите интереси не включват силна България.

Всичко това е хубаво, но има един проблем: думите и обещанията на Сидеров не се припокриват с делата му. Няма значение кво ги плещят политиците, важното е какво вършат.

Намъ Богъ??? Това на развален български значи няма Бог или какво?? Бахти артистите как се правят на Паисий:))

Гласувайте другари,за "КЛОАКА"-за,да потънем съвсем в батака!

Гласувай за Атака, спаси Задунайка :)))))))

Абе, той Бог ясно,че е с вас щом Волен още бръмчи на свобода. Но не ми е ясно кога точно- Когато се напива като едно презирано от мюсулманите животно и замеря сервитьорките с капачки и кюфтета ли, или когато налита на бой с жени по самолетите - щото той на мъже на бой няма как да налети? Или когато му изтуват пясъка от Варадерото при обмяната на опит? Или когато брои рубличките с които плаща за кампанията си? Не знам?

Извинявам се- би могъл да прави серт-сурат и на мъж, но когато глутницата е около него, сам е тих като мушичка /който го познава знае, че това е истина/.

За да не те управляват избраните от цигани , българино , отиди да гласуваш !

ако сте невинни, виновните отлъчете от църквата, а не чакайте съда.

В България основна религия е православието, не случайно им пречи САЩ и ЕС. Религията е голяма сила и обединява и пази народа. От 23 години САЩ инвестират много пари за да увеличи протестантите, това не е така случайно имат си цел и причини, ако погледнеш християни сме и няма нужда да променят религията от православни към протестанти. Ватикана и протестантите са с пирамидална структура на управление, един началник който управлява всички, което е международен контрол и мощ чрез религията. При православието е хоризонтална структура, всички са равни и БПЦ не може да заповяда на Руската църква и обратното. Което е гаранция срещу попадане на църквата под чужд контрол, при протестантите и католиците е централизирана диктатура.

Я кажи поне едно място в Библията с твоята хоризонтална структура ако обичаш, че много интересно ми стана, че нещо май бъркаш двата щата - демокрация с теокрация :D

Има бог, има и библия, за да стигне до народа има църква. Невъзможно е да са всички поотделно и затова се обединяват. При католиците държавата Ватикан управлява всички църкви, от назначения, премествана на свещеници, финансии, всичко в световен мащаб, което реално е разпространение на политиката на Папата навсякъде. При протестантите е също само дето централата е в САЩ. При нас имаме БПЦ, всички други православни църкви са равни между си, правят си Вселенски събори там решават някакви неща и за да се донесе някакво решение трябва всички да са съгласни. Това е хоризонтална структура.

Готово! Само че, щом се позоваваш на Библията1 първо ми покажи къде в нея пише за католици, протестанти, англиканци, православни, евангелисти и прочие все "християнски" течения!?

ДИР, това не е новина, а нещо от сорта "една жена каза"! Като сте казали А, кажете и Б - т.е. името на тази партия - нека това да послужи като предизборна "агитация", и на следващите избори да им е като обица на ухото.

Ква партия, бе. Я прочети пак.

След като "Купуването и продаването на гласове е престъпление" и има толкова доказани случаи за извършване на това престъпление,има ли подведени под съдебна отговорност и осъдени наруштели ?

Няма нищо божествено в религиите, те са изцяло човешка направия! Религиите манипулират, експлоатират и разделят хората и то невежите и необразованите! На практика са нищо повече от едни търговски дружества. Божественото е във всеки и то се проявява или не в зависимост от "качеството" на индивида. Не е нужен посредник(обекновено платен) за връзка с Бога!

Общо взето в случая религията се връща към КОРЕНИТЕ си ! А именно - търговия с влияние спрямо простаците с толкова тъпи и вярват !

В момента най-много гласове купува ДПС. Те финансират и Дудука, дори да ги плюе и по този начин стягат и твърдия си електорат. Голяма част от медиите са техни. Дудука плаща за да му влизат хора по митингите и камерите да показват по ТВ-тата пълните зали. Турците са се впили навсякъде. Замислете се, че докато ние се плюем те ограбват България. Иначе това не са пастори, а продали душите си хора.

ДПС са преди всичко ченгета и по-малко турци.

Хайде де си говорим като хората. БПЦ е инфилтрирана от комунисстическата безбожна ченгеджийница. Истинската БПЦ съществува само чрез малкото останали неопетнени свещеници и искрено вярващите. За протестантите може да се каже същото. В случая и на поръчковата журналистика и на ченгетата от БПЦ им е изгодно да се хвърля скъпо платена кал - едните за пари, другите - да затиснат конкурента по търговия в Божия храм....

Забележете колко високо вдига летвата той: Ще работя за прекарване на тунел под Петрохан до 2018 г. и незабавно узаконяване на ромските квартали. Единственото, в което можем да го укорим, е липсата на размах. Какъв е този тунел? Как така само тунел! Обещайте поне топла връзка между Монтана и София с молове на всеки километър оттук до края на света. Колкото ще изпълните едното, толкова ще изпълните и другото. Вашите избиратели са идиоти (или поне за такива ги мислите, както личи от отношението ви към тях) и ще гласуват безропотно. По-интересно е обещание за узаконяване на незаконно строителство. Очевидно човекът си е направил сметката, че наоколо гъмжи от цигани и не е зле да спечели гласовете им. Но и тук липсва мащабност. Не обещавайте само узаконяване на незаконното строителство. Обещайте поощряване на незаконната сеч, битовата престъпност, търговията с бебета и отказа от плащане на данъци и други задължения към държава, общини и доставчици. Обещайте отмяна на всички закони за циганите, с изключение на онези, които бранят правата им. Така поне ще докоснете циганската душа и ако тя не гласува за вас, то ще го направи със съжаление не защото не иска, а само защото си има принципи и не гласува безплатно за лъжливи обещания. В обръщението си този преференциален кандидат казва нещо много показателно: Този вот веднъж вече сработи. Това е революция. Нека се възползваме от нея, преди да са я забранили.

МНОГО ТОЧНО

Съвсем очевидно е, че социалистите умеят да работят с народа. И как не, след като беше направен цял филм със заглавие Човек от народа за един от техните лидери Тодор Живков. Друг е въпросът дали народът знае какво точно избира, гласувайки с 15/15 или 22/22. Между какво избира: между Европа и Азия ли, между свободен пазар и планово стопанство ли? Или просто избира между 15 и 15 за по-сигурно. Вероятно избирателите, на които се надат горните преференциалните мераклии, не са много интелигентни и не са много информирани. Някои от тях сигурно са направо тъпи, други са малодушни и страхливи, а трети откровено продажни. Това обаче не означава, че трябва да бъдат безогледно лъгани и манипулирани. Ето, аз десният човек, се застъпвам за левите избиратели. За правото им да бъдат честно информирани и да се отнасят към тях с уважение. А не да ги залъгват с бомбастични инфраструктурни проекти, с неосъществими обещания за незаконни придобивки, с фалшиви сайтове и първосигнални асоциации на еднакви числа. Мисля, че всеки човек заслужава уважение дори от страна на опонентите си, какво остава за собствените си политически лидери! Освен това мисля, че Картаген трябва да бъзе разрушен.

дайте ми власт и ще струта всички църкви, джамии, синегоги от всякакъв тип. ще забраня всички религии със закон и ще живеем по-добре. религиите са вредни, заради религиите през вековете са се водили стотици битки и милиони са измрели.

Ти ли си, антихристе?

пак м...нгали, облечени с власт също като депутата от дпс бат ви сали, дето събираше пари за частното си енерго. И местан ще ми плямпа в ПЛАТЕНИТЕ КЛИПОВЕ за свобода и защита и ще ми вкарва в нс крадец и наглец като този сали и успелия на 33 с декларирана 5 хиляди лева по банкова сметка уроди нагли

По отношение на парите Господ и Аллах са си на едно мнение!

На европейските избори Светослав Малинов показа, че смислен кандидат може да спечели, дори да не е водач на листа. На тези избори обаче спечели и един абсолютно несъстоятелен социалист, станал известен като Синдрома 15/15. В негово лице всички парии презрени (както се пее в Интернационала) видяха своето знаме и своята надежда да се изстрелят във висшата лига с помощта на преференцията. Тази надежда покълва върху вярата, че левите избиратели са олигофрени, които могат да запомнят само едно число и да го задраскват, където го видят и докато се върти колелото на историята, както беше се изразил техният кумир другарят Димѝтров.

Купуването на гласове е престъпление-Защо тогава не потърсите наказателна отговорност на ГРОБ за отпечатването на фалшивите бюлетини бас държа че и сега ще повторят същото като на миналите избори и насилствено ще дойдат на власт.Вече ми писна от бело сините.МНОГО СТЕ БЕЛИ НЕЩО БЕ ГЕРБЕРЧЕТА БИВШИ КОМУНИСТИ-ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ВАС!АМАН ОТ ДЕМОКРАЦИЯ И ОТ КРАДЕНЕ НА НАРОДНА ПАРА И НАРОДНИ ЕВРО ФОНДОВЕ-НЕ СЕ ЛИ НАЛАПАХТЕ И НАЯДОХТЕ И ПИХТЕ БЕ сини комунисти дайте нещо на народа бе 45 години стигат синя власт!Времето е наше наше времето е наше!

те купуват за дудука депесерски пеевски, ти за гроб ми плямпащ е...бати уроди нещастни

срещу серГея и милиционера от ДС - доган не пищиш, а много избирателно другарю, много

В България купуването на гласове трябва да се узакони... Едва тогава народа ще може да изнудва, командва и избира партиите и политиците си!

Ето, че в държавата настъпи религиозен мир.

Ми гласувайте пак за ГРОБ да живеете щастливо и доволно като граждани на европейския съюз с европейски цени и български заплати.Пак ще замразят минималните работни заплати и пенсиите и ще строят руското метро и магистралките да хвърчи БОКО цар БОКО по тях и турските тирове и мутрите в джиповете.ДА ЖИВЕЕ ЦАР БОКО НАШИЯ ВЕЧЕН ЦАР И ГОСПОДАР дето цял живот ще е на власт!

Цигани, пастори в протестанска църква купуват гласове:)))

Александър Тодоров е в схемата заедно с Бат Сали,купуват гласове за ДПС!!! А тези пастори нали уж са набожни,а ето,че и те се продават за пари! Явно в България и църквата не струва вече,парите за българина са пред всичко останало!!!

Дир крие коментарите и ги режи тези които пряко касаят Бойко Борисов и ГРОБ защо не кажат веднъж как купуват членовете на комисиите с 50 лв от горе над предвидената от бюджета сума и как купуват гласоподаватели като им дават по 50 лв.Защо никой не търси наказателна отговорност на Бойко Борисов и ГРОБ затова че насилствено взиамат властта.Като дойдат на власт ще вдигнат цените на всичко ток парно и живота ви ще стане още по щастлив и ще се гордеете че сте европейци и свободни сини аватарчета.И да се боядисате в синьо за изборите. Да ви знаем че сте аватарчета.

Време е да се захванете за някаква работа, а не само да плюете като платени тролове в мрежата. Ще ви отвеем от властта завинаги!

Всичко извън Православното християнство, в лицето на Българската православна църква, е секта.

Светата Апостолическа Православна Църква(както всъщност се казва),да е обявила за секта-Ватикана и Католицизма?? Или Светата Православна Арменска Църква?? "Евангелистите"са една пародия!! Ако не си посещавал техните проповеди-не говори... Ако ги посещаваш редовно-значи,и да ти се обясни-няма надежда.....

Да, обявила ги е - още от Великата схизма - 1054 г. Още от тогава е разделението на Източно православие и католицизъм. Оттогава са си еретици.

След като държавата не може да прекрати купуването на гласове от страна на ДПС, би трябвало, всяка друга партия също да може да си купува гласове. Основно ромските гласове се купуват от ДПС. Защо да не могат и други. ДПС се стреми да ислямизира ромите. Защо ромите да не бъдат протестанти?

Господ е Българин. Корумпиран, мошеник, крадец, мързел и т.н.

разкарайте ги всички тези идоти и им затворете миризливите заведения за лъжи!

А ако на журналистите са им платили за да направят правдоподобна една такава постановка - както на бившия журнвалист Дудука? Остава да кажат, че са купували за ГЕРБ за да ил лъсне задника като Костинброд 2.

Защо ми скрихте коментара? КАКЪВ Е ТОЗИ МАНГАЛО-ПРОТЕСТАНТСКИ "ХРАМ"? ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ НАПИСАХТЕ В ПРАВ ТЕКСТ, ЗА НЕВЕЖИТЕ ДЕБИЛЧЕТА ПО-ДОЛУ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСТВО А 'ЕВАНГЕЛИСТИ'?

а то православните скотове щото са всичките едни набожни самаряни!

С една дума : Светците носят ВНОСНИ дрехи , поповете смърдят на РОМ... Все се питам ,докога в църквите ще се извършва всякакъв вид ТЪРГАШ? КЪДЕ Е ДУХОВНОСТТА,... И В НАЙ-СВЯТИТЕ МЕСТА???

Според Библията Исус е изгонил търговците от храма. Да, ама това е било преди 2000 години. Пожелавам на всеки от тук пишещите да може да се разходи до Ватикана - за да види на какво завидно ниво е търговията там! А какво да говорим тогава за тези на по-ниско ниво - та нали имат "светъл" пример!?

Дори аз съм корумпиран!

Религията е най-мощното оръжие в света. Жалкото е ,че от хиляди години се използва от ХОРА за добиване на власт. А Бог съществува.

Бог съществува, но религиите нямат нищо общо с него, те са създадени единствено с цел добиване на власт, което значи, че си се използват по предназначение...

Отдавна съм отвратена от т.нар " църква " изобщо. Мръсници!

готов сектант си, значи.

Каква е тази логика??? Ако "утре" се разбере,че -примерно-един учител е педоф...л,тогава какво?? Ще се отвратиш от учителите "изобщо" ли???

"Евангелистите",да не се правят-на ни лук яли,ни лук мирисали!! Техните методи на проповядване,привличане,а и "общностите"които са им под "прицел" за увеличаване на "членската" маса-доказват,че става въпрос,единствено и само,за СЕКТА!!!!!! "Евангелистите"са популярният клон на протестантите,и са изцяло контролирани от пуританското крило(на протестантите)... Вижте в кои държави управляват протестанти,и ще ви стане ясно,че за съжаление,и християнството има "Ал Кайда"... Ако може тази гротескност,да се нарече Християнство де......

Минусите-да се аргументират?? Или са от тия с психическите проблеми,`дето всяка Неделя отиват там да се "клатят","реват",и да изпадат в необясним "екстаз",преди да мине "свещеникът",и да му бутнат на ръка 10% от техните доходи??Или и това не е така а??

А защо други/такива като теб/, не докажат ,..нещо по-ДОБРО???? Това е като СОЦИАЛИЗМА и КАПИТАЛИЗМА ... ---КОИ ДОКАЗАХА ,ЧЕ СА ПО-ДОБРИТЕ,КАК СЕ ЖИВЕЕ ПРИ СОЦА ,И КАК ПРИ ---КАПИТАЛИТЕ?

ЩОМ И ЧЕРКВАТА Е МОШЕНИЧЕСКА, какво да се очаква и от другите? За мен важи -НИКОГА ПОВИЧЕ ЧЕРКВА И ПОПОВЕ! Господ ли ги е научил на измазми? Пфуй!

ПОКАЙТЕ СЕ!!!