Коментари - Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро | Днес.dir.bg

Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро

През 1976 г. тогавашният държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър "сериозно" е замислял да превземе със сила Куба и да "смаже" комунистическия остров.

Обратно в новината

Коментари - Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро | Днес.dir.bg

Коментари

Заради загубата на Куба американската мафия, на която този субект от снимката е знаково лице, уби президента Кенеди! Пак заради политиката на този боклук Хрушчов инсталира на кубинска територия, тактически ядрени ракети, способни да изпепелят US. Да не говорим за първият опит за свалянето на Фидел Кастро през далечната 1958 г. Тогава само за 24 часа кубинската армия унищожи и издави американският десант в залива на Свинете(на какво подходящо място)!

припомни си сам събития и личности, че невежеството е эараэно!

34 гт. Куба ръководеше ЦРУ чрез свой разузнавач като зам.директор.Чифутът Кисинджър е пионка в ръцете на Частния Федерален разерв на Щатите.Кенеди п оиска да го одържави и ликвидираха целият му род. Хайдуци и убийци.Това са говедарите

"Големият държавник"така и не разбра къде е"точката на пречупване"на Виетнам.

В началото Кастро бе добре приет в САЩ. Ходеше на посещения , ръкопляскаха му. Знаеха че Батиста си е просил изритването. Но Кастро беше пълен некадърник и популист. Забатачи икономиката и почна Национализащия т.е. пладнешки грабеж. Така започна всичко...

Искаш да кажеш,че отказа да се превърне в марионетка,като Алиенде,Чавес итн

Никога никого не са успяли да смачкат, зад чиито гръб е стояла Русия. Нещастници! Да го д...т!!!

Напротив, никой не е стоял "зад гърба" на Русия, а точно обратното - пред Русия, пред гърдите и така да се каже, като жив щит!

Пич, прочети пак коментара, който си репликирал.

Интересно как би завършила една такава акция, защото точно през този период позициете на УСА в света бахя най-слаби - в политически, икономически и военен план. Освен това тогава СССР се ръководеше от твърдолинейни лидери, които едва ли щяха да отсътпят лесно както Елцин например предаде Сърбия в по-скорошни времена. А иначе войските на "недоносчето" Кастро изиграха за момента максимално ефективно своята роля в Африка, като подкрепяните от УСа антиправителствени сили бяха отблъснати и на практика ликвидирани.

"замислял да превземе със сила Куба" Много демократично, много !

Цялата т.нар. политика е една много мръсна игра, на която заложници са обикновените хора. Самият психопат Кастро стана тиранин именно благодарение на ЦРУ и американската помощ, защото искаха да махнат генералския режим, който не им беше изгоден за казината и развлекателната индустрия. По негово време кубинското песо беше по-скъпо от американския долар и испанци, французи и португалци емигрираха в Куба, за да работят. След това американките алчни дебили разбраха, че са подкрепяли един завършен психопат, жаден за власт и изтребление. Самият най-безскрупулен и същевременно страхлив убиец на червения режим - Че Гевара спокойно заплашваше да взриви ню йоркското метро и други такива, но другарите Рокфелер и сие го приемаха радушно, що ли?! Прочетете книгите на Умберто Фонтова за изродите Че и Кастро!

Батиста бил неизгоден за САЩ?! WTF? "Когато става ясно, че няма шансове да спечели президентските избори, Батиста организира военен преврат в Куба на 10 март 1952 година, опирайки се на армията и отчасти на подкрепата на САЩ. Той отстранява от властта президента Карлос Прио и се самообявява за временен президент на страната. Превратът е извършен три месеца преди изборите за президент. На 27 март 1952 г. президентът на САЩ Хари Труман признава правителството на Фулхенсио Батиста със закон. Връщайки се на власт, новият президент разчиства пътя на крупния американски капитал. Хавана се превръща в латиноамериканския Лас Вегас. Целият туристически и развлекателен бизнес в страната се контролира от американската мафия. Нараства броя на публичните домове. Американците контролират 70% от икономиката на Куба. Безработицата нараства на 30%, а през 1958 година достига 40%." Това дори в "сухата" Уикипедия го пише,ама кой да чете?

определението "недоносче" Ее много точно, не може да се отрече. например днес тук такива нещо може да се каже за бареков. тези хора са като зомбирани

За да ликвидират РЕЖИМА на прочутия комунистически лидер и техен отявлен противник, САЩ обаче трябвало да изчакат ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ в Куба. Е, на това му викат каламбур или да се оплетеш в политкоректно словоблудство.

На това му се вика "сериозен отговор, без "половинчати мерки" :))

А кога ще разсекретят сегашните документи на тази администрация на Бараката - как се готви да свали Путин и да смаже Русия чрез Украинската криза? Или да свали и да смаже Асад? Или преди това Саддам и Кадафи? Или пък Мубарак в Египет? .....Ама ние това го знаем и без да рзсекретяват нищо!

Кубинската революция е първата и последната в историята на революциите, която не е финансирана отвън. Та поради тая причина, УСА могат само да си пропагандират свойта гледна точка. Но в действителност USA знаят, че там никой не ги долюбва и техни режими ще претърпяват винаги фиаско на този свободолюбив остров

Затова ли когато ги попиташ кубинците: "Кой е най-хубавият град в Куба?" и те отговарят: "Маями!"?

А ти кога си бил в Куба?

Аз съм бил няколко пъти в Маями и кубинците не живеят толкова добре, колкото ти си мислиш. В Куба не съм бил. Но в Канкюн, Мексико съм бил също няколко пъти

А ти ходил ли си в Маями? Само силикони (при това по задниците) и яко геьовщина. Чалгата в Слънчев бряг изглежда като пиеса в читалище.

Ти "марани", знаеш ли кои са?

Hе! Tокущо потърсих термина в гугл. Tа, какво за мараните?

Че не си прав, ако имаш възможност за достъп до едни от най-тайните досиета в човешката история. Дори Кисинджър не е знаел за какво всъщност става дума. А става дума за един от най-законспирираните политически проекти, чиято цел е била да има трън в д-то на Щатите и непрестанен дразнител на върхушката в западното полукълбо и трамплин за износ на революции в района, Кастро (не случайно избран за тази роля - вижте произхода му) просто е бил изпълнителя на задачата.

Не вярвам в конспирации. Коагто Кастро след 2 години успява да изгони американците - няма план за управление на острова. Седят три месеца без каквато и да е програма и в един момент разбират, че да вземеш власт е едно, но да я задържиш е друго. Така ненадейно се сещат за ссср и молят за военна и упавленческа подръжка. Нито един от кастровите хора, нито той самият, са се увличали по идеологии или комунизъм. Но нуждата ги принуждава да вземат решение, ако искат да не бъдат експлоатирани като Ямайканците, Хаитянците, Доминиканците и тн и тн. Т а така стават комунисти Прочети мемоарите му за двете години герилска война.

Аз пък си мислех, че първата и едниствена революция, за която има смисъл да се говори е Великата Октомврииска Революция. Ама нещо на последък девалвира, май не било революция и съвзем не била велика...

Bеликата Oктомврийска е продължение на февралската и двете са финансирани и проведени от британските приятели) Както междувпрочем и френската е дело на британците. Изобщо британците създават технологии за изнасяне на хаос, но след 1945 банкерският олигархат се мести в Нюйорк.

Шило

1976г....При още съвсем пресни спомени от Виетнам и изключително силно антивоенно движение в САЩ. Интересно, какво ли щеше да стане, ако бяха нападнали Куба?

Добре щяха да направят! Жалко че не можаха да нападнат нас - много сме далече!

За какво им е да ни нападнат,като продажници с такова мислене им предадоха ключа от държавата- военните бази на наша територия с 5000 /официално/ американски войника какво са, драги гости ли?

kumalissa73@

Това не им попречи да момбардират София убивайки хиляди невинни, нито да избиват български деца с бомби-играчки!

Нямаше да позволи...или по-точно щеше да ги остави да започнат и ще се получи като при операцията в "залива на прасетата" по времето на Кенеди.

"Ще види сметката на кубинците". Такива са американците. Искат да изтребят един народ. Но за тях не важат никакви международни норми.

Дядо Кисинджър се осмели да отправи критики към Барак за политиката му против Русия и хамериканските намеси в Украйна. И отговорът последва веднага - излизат компромати против дядото.

Пъстрата адвокатка вероятно се рови за членове и алинеи, с които да оправдае "благородните" намерения на Кисинджър. Интересна особеност на американофилите е да постилат килимчето и да се кланят на Запад дори когато е очевиден двойния стандарт на политиката им. Нашето гардже винаги е най-хубаво.

И къде е новината ? След 40 години ? Че какъв е този държавник, който не разглежда всички възможни средства за справяне с един проблем, включително и военни ?! Особено когато ги имаш военните средства в изобилие ? Въпросът не е, че го е разглеждал, а че е имал мъдростта да не го направи, имал е умението да реши проблема с други средства !

Bell

Всеки месец десетки умират при опитите си да се доберат от Куба до американския бряг. В САЩ има закон, според който тези, които успеят, им се позволява да останат и живеят в САщ. Въпросът е защо тези кубинци рискуват живота си да бягат от Куба в самоделни салове, ако там беше толкова яко за живеене?

Също така повечето русофили, ако не и всички, имат поне един близък роднина, който работи на запад, а в Русия никой не ще да ходи.

"Западът" е крал векове наред от целия свят и продължава да краде още по-наедро - цели държави. Хората от ограбените и разрушени държави, отиват при парите, па макар и откраденати от тях, в стремежа си да оцелеят.

По същата причина, поради която африканските негри са се качвали на корабите на роботърговците, примамени с шарени стъкълца. По същата причина, по която и българите скачаха по площадите преди 25г. И по същата причина, поради която сега се избиват украинците.

ДАНО НАШИТЕ НЕ СЕ ЗАИГРАЯТ СЪС ДЕМОКРАТИТЕ И САНКЦИИ СРЕЩУ КИТАЙ ЗАРАДИ ХОНГ КОНГ , ЧЕ ХЕМ ДОЛАРА ЩЕ ЯДЕ ДЪРВОТО ОТ КИТАЙЦИТЕ , ХЕМ ПУТИН ЩЕ ИЗПОЛЗВА МОМЕНТА ДА СЪКРАТИ ТЕРИТОРИЯТА НА НАЦИСТИТЕ Ц УКРАЙНА ДО ОБЛАСТТА ГАЛИЦИЯ :))))

По принцип пишеш големи глупости, но тоя път си написал голяма истина!

През 1976 год е трябвало да се допита до бегееца Хиречек, как да смаже Кастро. Тогава Хиречек е бил все още с акъла си.

Хахахах, разсмя ме! Благодаря за което....

Ами то си има написано по въпроса, ама ти чакаш някой наготово да ти го сервира. Кубинската армия в Ангола е правила това, което подкрепяните от САЩ южноафриканска и заирска армии са правили по същото време в Ангола, ама е била от противниковия отбор.

Това беше отговор към нечетящия старец.

А другата распрана, Богатия и стиснат "Турчин" Килешиндърт, се размаза в собствината си Вонештаплът ! Идна пивица, пяла на кубински другар! Тюдор

Евреина участваше и с смачкването на Виетнам! Накрая на "смачкването" се наложи спешна евакуация на американското посолство с въртолети от покрива на сградата в Сайгон! А на еврейската мутра през далечната 1973 г. УНИЗЕН и СМАЧКАН подписа в Париж мирният договор с Виетконг!!!

само не ми обясняваи че Виетконг са цвете за мирисане, просто се опитаи да намериш малко информация за методите им, и между другото точно те и русия са виновни днес Vietnam да не е South Korea

Може да си полуидиот колкото си искаш, ама за пълни идиоти място във форума няма! Колкото до методите...US престъпниците бяха превърнали Виетнам във огромен изпитателен полигон! Изсипаха хиляди тонове напалм и пестициди, употребиха за първи път вакуум бомби и бомби отнемащи кислорода в широк периметър и принудиха виетнамците да се заровят в подземни тунели, за да оцелеят!!!

Мда, американофобите пак наизскочиха. Чудно ми е дали някой ще попита "Какво търсят кубинците, КУБИНЦИТЕ, в Ангола"???

американските войски и бази по целия свят?

БATKO

Мен повече ме интересува какво правят американските войски в България?

Така се налага демокрацията от САЩ. Като разсекретят и други документи ще лъсне истината и за цяла Южна и Северна Америка, Африка и част от Азия. За Европа ще почакаме доста...

Пуста му демокрация. Комунистите не са такива будали. КГБ когато разсекрети някои документи един русофил няма да остане!

комунягите никога няма да разсекретят нищо, надяваи се ти, ако все пак нещо изтече, тогава телетата ще се разпрачат че само ние си издаваме големите таини.. затова си и заслужават управлението, изобщо всеки народ си заслужава живота които живее ли лидерите си сега чакам разните бастуни да обяснят как народа на запад се мъчи и и раят е в русия и другите държави които се управляват от 1 човек

Tи се благодари на кгб, че не пусна досиетатa на източноевропейските си агенти, че Mеркел и Kостов, щяха да гният по затворите днеска

А "народно освободителните движения" в Африка и по останалия свят кой ги инициира и финансира? КОЙ?, КОЙ?, КОЙ?....

Вадят му кирливи ризи сега, заради скорошното му изказване в лека подкрепа на Путин

точно! ... понеже "посъветва" Обама да не се кара с Русия заради Украйна... защото това е руска зона на интереси.

Викаш, руска зона на интереси... 601 856 км² територия и около 50 милиона население, според теб, нямат право на собствено мнение?... За справка: Турция - 80 мил. Германия - 80 мил. Великобритания - 65 мил. Франция - 65 мил. И те ли нямат право на собствено мнение?

Да го бяха направили! Света можеше да е далеч по-подреден отколкото е сега.

най-малкия ти проблем.

как американците "подреждат" света, жална ми майка!

После "демократичният" свят се чуди на газовите камери.Тоя дърт еврейски главорез и крадец с какво е по-различен?

нищо ново и неизвестно. Беше Студена война! САЩ прати войски в Залива на прасетата преди това. Имаше и блокада през 1961 г. Намеренията на Кисинджър през 1976 г. не се били нищо ново в тази поредица. Но не е започнал война, за разлика от сегашната администрация на Обама, който атакува Сирия, Ирак и помага на фашист.хунта в Киев.

ТАКИВА ХОРА СЪВЕТВАТ ОБОНГО ЗА ТОВА КАК ДА СЕ ДЪРЖИ С РУСИЯ ПО УКРАЙНСКИЯ ВЪПРОС И КИТАЙ ПО ХОНГ-КОНГ-СКИЯ ВЪПРОС :))) ... ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ОБЩУВАШ С ТИЯ ФИЛОСОФИ Е ДЪРВОТО В ГЛАВАТА :)))

точно Кисинджър "съветва" сега Обама да не се конфронтира с Русия заради Украйна.... Той всъщност не е съветник на президента. Съветниците му го карат да нападне силово Сирия и да натиска Путин за Крим и Украйна. И да прати войски в Изт.Европа (Полша, прибалтика и т.н.)

ТОЧНО ТОЯ КИСИНДЖЪР СЪВЕТВАШЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПАТА , ЗА ДА СЕ НАСТРОЯТ КАТОЛИЦИТЕ В ПОЛША СРЕЩУ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТО ЦЯЛО И БЪЛГАРИТЕ В ЧАСТНОСТ ...

Кисинджър За Путин никога не се изказвал ущербно. A Обама го съветват глобалисти. Но понеже глобалистите в УСА се разделиха след Клинтъновия мандат на 2 групи, съответно се застъпват за различен подход за придобиването на глобална власт. Oсвен това не се препокриват с традиционните партии от републиканци и демократи. Имено затова за обикновения човек е трудно да разпознае подписа на ястребите като Кери и Клинтън. Разцеплението между глоабалистите заимства старата терминология, която се използваше доста години за демократи и републиканци, но разми границите между тези две партии. Така наречебите гълъби в глобалистичния сегмент смятат, че ще постигнат господство над планетата с дестабилизация чрез софтпаур - давaт пари на местни граждани, които ги стилизират като опозиция на дадена власт и ги правят премиери или президенти, а последните развалят страната си и предават националното натрупано богатство в ръцете на УСА. Пример е Вики Нюланд с нейните 5 мрд за киевската хунта.Обама - също е гълъб. Случайно и двамата са демократи. Глобалистите - ястреби (неокони), не вярват в софтпауер и настояват дестабилизацията на света да се проведе чрез военна интервенция. Между неокони и неолиберали се води ожесточена битка за валст в капитолия - Вашингтон. Общо взето се прецакват непрекъснато. Ако някой се пита, как Путин и Русия печелят дипломатичски битки срещу УСА - това е отговорът. Путин и администрацията му следят имено тези противоречия и ги засилват. Който и конфликт да вземем, Путин играе за своя сметка, използвайки противоречията вътре в САЩХилъри Клинтън и Кери, въпреки че членуват в демократическата партия са неокони или ястреби и са близки до въъзгледите на републиканеца русофоб Маккейн.

Паленето на войни е национален спорт в САЩ... Сигурно защото не са водили такава на своя територия и американците гледат на войната като на компютърна игра - убиват те, а ти ставаш и продължаваш да трупаш точки...

Миналата седмица Кисинджър пусна кова книга. Сигурно е забравил да ги напише тези истории ;)

Коментари - Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро | Днес.dir.bg

Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро

През 1976 г. тогавашният държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър "сериозно" е замислял да превземе със сила Куба и да "смаже" комунистическия остров.

Обратно в новината

Коментари - Секретно: Кисинджър замислял да смаже ”недоносчето” Кастро | Днес.dir.bg

Коментари

Заради загубата на Куба американската мафия, на която този субект от снимката е знаково лице, уби президента Кенеди! Пак заради политиката на този боклук Хрушчов инсталира на кубинска територия, тактически ядрени ракети, способни да изпепелят US. Да не говорим за първият опит за свалянето на Фидел Кастро през далечната 1958 г. Тогава само за 24 часа кубинската армия унищожи и издави американският десант в залива на Свинете(на какво подходящо място)!

припомни си сам събития и личности, че невежеството е эараэно!

34 гт. Куба ръководеше ЦРУ чрез свой разузнавач като зам.директор.Чифутът Кисинджър е пионка в ръцете на Частния Федерален разерв на Щатите.Кенеди п оиска да го одържави и ликвидираха целият му род. Хайдуци и убийци.Това са говедарите

"Големият държавник"така и не разбра къде е"точката на пречупване"на Виетнам.

В началото Кастро бе добре приет в САЩ. Ходеше на посещения , ръкопляскаха му. Знаеха че Батиста си е просил изритването. Но Кастро беше пълен некадърник и популист. Забатачи икономиката и почна Национализащия т.е. пладнешки грабеж. Така започна всичко...

Искаш да кажеш,че отказа да се превърне в марионетка,като Алиенде,Чавес итн

Никога никого не са успяли да смачкат, зад чиито гръб е стояла Русия. Нещастници! Да го д...т!!!

Напротив, никой не е стоял "зад гърба" на Русия, а точно обратното - пред Русия, пред гърдите и така да се каже, като жив щит!

Пич, прочети пак коментара, който си репликирал.

Интересно как би завършила една такава акция, защото точно през този период позициете на УСА в света бахя най-слаби - в политически, икономически и военен план. Освен това тогава СССР се ръководеше от твърдолинейни лидери, които едва ли щяха да отсътпят лесно както Елцин например предаде Сърбия в по-скорошни времена. А иначе войските на "недоносчето" Кастро изиграха за момента максимално ефективно своята роля в Африка, като подкрепяните от УСа антиправителствени сили бяха отблъснати и на практика ликвидирани.

"замислял да превземе със сила Куба" Много демократично, много !

Цялата т.нар. политика е една много мръсна игра, на която заложници са обикновените хора. Самият психопат Кастро стана тиранин именно благодарение на ЦРУ и американската помощ, защото искаха да махнат генералския режим, който не им беше изгоден за казината и развлекателната индустрия. По негово време кубинското песо беше по-скъпо от американския долар и испанци, французи и португалци емигрираха в Куба, за да работят. След това американките алчни дебили разбраха, че са подкрепяли един завършен психопат, жаден за власт и изтребление. Самият най-безскрупулен и същевременно страхлив убиец на червения режим - Че Гевара спокойно заплашваше да взриви ню йоркското метро и други такива, но другарите Рокфелер и сие го приемаха радушно, що ли?! Прочетете книгите на Умберто Фонтова за изродите Че и Кастро!

Батиста бил неизгоден за САЩ?! WTF? "Когато става ясно, че няма шансове да спечели президентските избори, Батиста организира военен преврат в Куба на 10 март 1952 година, опирайки се на армията и отчасти на подкрепата на САЩ. Той отстранява от властта президента Карлос Прио и се самообявява за временен президент на страната. Превратът е извършен три месеца преди изборите за президент. На 27 март 1952 г. президентът на САЩ Хари Труман признава правителството на Фулхенсио Батиста със закон. Връщайки се на власт, новият президент разчиства пътя на крупния американски капитал. Хавана се превръща в латиноамериканския Лас Вегас. Целият туристически и развлекателен бизнес в страната се контролира от американската мафия. Нараства броя на публичните домове. Американците контролират 70% от икономиката на Куба. Безработицата нараства на 30%, а през 1958 година достига 40%." Това дори в "сухата" Уикипедия го пише,ама кой да чете?

определението "недоносче" Ее много точно, не може да се отрече. например днес тук такива нещо може да се каже за бареков. тези хора са като зомбирани

За да ликвидират РЕЖИМА на прочутия комунистически лидер и техен отявлен противник, САЩ обаче трябвало да изчакат ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ в Куба. Е, на това му викат каламбур или да се оплетеш в политкоректно словоблудство.

На това му се вика "сериозен отговор, без "половинчати мерки" :))

А кога ще разсекретят сегашните документи на тази администрация на Бараката - как се готви да свали Путин и да смаже Русия чрез Украинската криза? Или да свали и да смаже Асад? Или преди това Саддам и Кадафи? Или пък Мубарак в Египет? .....Ама ние това го знаем и без да рзсекретяват нищо!

Кубинската революция е първата и последната в историята на революциите, която не е финансирана отвън. Та поради тая причина, УСА могат само да си пропагандират свойта гледна точка. Но в действителност USA знаят, че там никой не ги долюбва и техни режими ще претърпяват винаги фиаско на този свободолюбив остров

Затова ли когато ги попиташ кубинците: "Кой е най-хубавият град в Куба?" и те отговарят: "Маями!"?

А ти кога си бил в Куба?

Аз съм бил няколко пъти в Маями и кубинците не живеят толкова добре, колкото ти си мислиш. В Куба не съм бил. Но в Канкюн, Мексико съм бил също няколко пъти

А ти ходил ли си в Маями? Само силикони (при това по задниците) и яко геьовщина. Чалгата в Слънчев бряг изглежда като пиеса в читалище.

Ти "марани", знаеш ли кои са?

Hе! Tокущо потърсих термина в гугл. Tа, какво за мараните?

Че не си прав, ако имаш възможност за достъп до едни от най-тайните досиета в човешката история. Дори Кисинджър не е знаел за какво всъщност става дума. А става дума за един от най-законспирираните политически проекти, чиято цел е била да има трън в д-то на Щатите и непрестанен дразнител на върхушката в западното полукълбо и трамплин за износ на революции в района, Кастро (не случайно избран за тази роля - вижте произхода му) просто е бил изпълнителя на задачата.

Не вярвам в конспирации. Коагто Кастро след 2 години успява да изгони американците - няма план за управление на острова. Седят три месеца без каквато и да е програма и в един момент разбират, че да вземеш власт е едно, но да я задържиш е друго. Така ненадейно се сещат за ссср и молят за военна и упавленческа подръжка. Нито един от кастровите хора, нито той самият, са се увличали по идеологии или комунизъм. Но нуждата ги принуждава да вземат решение, ако искат да не бъдат експлоатирани като Ямайканците, Хаитянците, Доминиканците и тн и тн. Т а така стават комунисти Прочети мемоарите му за двете години герилска война.

Аз пък си мислех, че първата и едниствена революция, за която има смисъл да се говори е Великата Октомврииска Революция. Ама нещо на последък девалвира, май не било революция и съвзем не била велика...

Bеликата Oктомврийска е продължение на февралската и двете са финансирани и проведени от британските приятели) Както междувпрочем и френската е дело на британците. Изобщо британците създават технологии за изнасяне на хаос, но след 1945 банкерският олигархат се мести в Нюйорк.

Шило

1976г....При още съвсем пресни спомени от Виетнам и изключително силно антивоенно движение в САЩ. Интересно, какво ли щеше да стане, ако бяха нападнали Куба?

Добре щяха да направят! Жалко че не можаха да нападнат нас - много сме далече!

За какво им е да ни нападнат,като продажници с такова мислене им предадоха ключа от държавата- военните бази на наша територия с 5000 /официално/ американски войника какво са, драги гости ли?

kumalissa73@

Това не им попречи да момбардират София убивайки хиляди невинни, нито да избиват български деца с бомби-играчки!

Нямаше да позволи...или по-точно щеше да ги остави да започнат и ще се получи като при операцията в "залива на прасетата" по времето на Кенеди.

"Ще види сметката на кубинците". Такива са американците. Искат да изтребят един народ. Но за тях не важат никакви международни норми.

Дядо Кисинджър се осмели да отправи критики към Барак за политиката му против Русия и хамериканските намеси в Украйна. И отговорът последва веднага - излизат компромати против дядото.

Пъстрата адвокатка вероятно се рови за членове и алинеи, с които да оправдае "благородните" намерения на Кисинджър. Интересна особеност на американофилите е да постилат килимчето и да се кланят на Запад дори когато е очевиден двойния стандарт на политиката им. Нашето гардже винаги е най-хубаво.

И къде е новината ? След 40 години ? Че какъв е този държавник, който не разглежда всички възможни средства за справяне с един проблем, включително и военни ?! Особено когато ги имаш военните средства в изобилие ? Въпросът не е, че го е разглеждал, а че е имал мъдростта да не го направи, имал е умението да реши проблема с други средства !

Bell

Всеки месец десетки умират при опитите си да се доберат от Куба до американския бряг. В САЩ има закон, според който тези, които успеят, им се позволява да останат и живеят в САщ. Въпросът е защо тези кубинци рискуват живота си да бягат от Куба в самоделни салове, ако там беше толкова яко за живеене?

Също така повечето русофили, ако не и всички, имат поне един близък роднина, който работи на запад, а в Русия никой не ще да ходи.

"Западът" е крал векове наред от целия свят и продължава да краде още по-наедро - цели държави. Хората от ограбените и разрушени държави, отиват при парите, па макар и откраденати от тях, в стремежа си да оцелеят.

По същата причина, поради която африканските негри са се качвали на корабите на роботърговците, примамени с шарени стъкълца. По същата причина, по която и българите скачаха по площадите преди 25г. И по същата причина, поради която сега се избиват украинците.

ДАНО НАШИТЕ НЕ СЕ ЗАИГРАЯТ СЪС ДЕМОКРАТИТЕ И САНКЦИИ СРЕЩУ КИТАЙ ЗАРАДИ ХОНГ КОНГ , ЧЕ ХЕМ ДОЛАРА ЩЕ ЯДЕ ДЪРВОТО ОТ КИТАЙЦИТЕ , ХЕМ ПУТИН ЩЕ ИЗПОЛЗВА МОМЕНТА ДА СЪКРАТИ ТЕРИТОРИЯТА НА НАЦИСТИТЕ Ц УКРАЙНА ДО ОБЛАСТТА ГАЛИЦИЯ :))))

По принцип пишеш големи глупости, но тоя път си написал голяма истина!

През 1976 год е трябвало да се допита до бегееца Хиречек, как да смаже Кастро. Тогава Хиречек е бил все още с акъла си.

Хахахах, разсмя ме! Благодаря за което....

Ами то си има написано по въпроса, ама ти чакаш някой наготово да ти го сервира. Кубинската армия в Ангола е правила това, което подкрепяните от САЩ южноафриканска и заирска армии са правили по същото време в Ангола, ама е била от противниковия отбор.

Това беше отговор към нечетящия старец.

А другата распрана, Богатия и стиснат "Турчин" Килешиндърт, се размаза в собствината си Вонештаплът ! Идна пивица, пяла на кубински другар! Тюдор

Евреина участваше и с смачкването на Виетнам! Накрая на "смачкването" се наложи спешна евакуация на американското посолство с въртолети от покрива на сградата в Сайгон! А на еврейската мутра през далечната 1973 г. УНИЗЕН и СМАЧКАН подписа в Париж мирният договор с Виетконг!!!

само не ми обясняваи че Виетконг са цвете за мирисане, просто се опитаи да намериш малко информация за методите им, и между другото точно те и русия са виновни днес Vietnam да не е South Korea

Може да си полуидиот колкото си искаш, ама за пълни идиоти място във форума няма! Колкото до методите...US престъпниците бяха превърнали Виетнам във огромен изпитателен полигон! Изсипаха хиляди тонове напалм и пестициди, употребиха за първи път вакуум бомби и бомби отнемащи кислорода в широк периметър и принудиха виетнамците да се заровят в подземни тунели, за да оцелеят!!!

Мда, американофобите пак наизскочиха. Чудно ми е дали някой ще попита "Какво търсят кубинците, КУБИНЦИТЕ, в Ангола"???

американските войски и бази по целия свят?

БATKO

Мен повече ме интересува какво правят американските войски в България?

Така се налага демокрацията от САЩ. Като разсекретят и други документи ще лъсне истината и за цяла Южна и Северна Америка, Африка и част от Азия. За Европа ще почакаме доста...

Пуста му демокрация. Комунистите не са такива будали. КГБ когато разсекрети някои документи един русофил няма да остане!

комунягите никога няма да разсекретят нищо, надяваи се ти, ако все пак нещо изтече, тогава телетата ще се разпрачат че само ние си издаваме големите таини.. затова си и заслужават управлението, изобщо всеки народ си заслужава живота които живее ли лидерите си сега чакам разните бастуни да обяснят как народа на запад се мъчи и и раят е в русия и другите държави които се управляват от 1 човек

Tи се благодари на кгб, че не пусна досиетатa на източноевропейските си агенти, че Mеркел и Kостов, щяха да гният по затворите днеска

А "народно освободителните движения" в Африка и по останалия свят кой ги инициира и финансира? КОЙ?, КОЙ?, КОЙ?....

Вадят му кирливи ризи сега, заради скорошното му изказване в лека подкрепа на Путин

точно! ... понеже "посъветва" Обама да не се кара с Русия заради Украйна... защото това е руска зона на интереси.

Викаш, руска зона на интереси... 601 856 км² територия и около 50 милиона население, според теб, нямат право на собствено мнение?... За справка: Турция - 80 мил. Германия - 80 мил. Великобритания - 65 мил. Франция - 65 мил. И те ли нямат право на собствено мнение?

Да го бяха направили! Света можеше да е далеч по-подреден отколкото е сега.

най-малкия ти проблем.

как американците "подреждат" света, жална ми майка!

После "демократичният" свят се чуди на газовите камери.Тоя дърт еврейски главорез и крадец с какво е по-различен?

нищо ново и неизвестно. Беше Студена война! САЩ прати войски в Залива на прасетата преди това. Имаше и блокада през 1961 г. Намеренията на Кисинджър през 1976 г. не се били нищо ново в тази поредица. Но не е започнал война, за разлика от сегашната администрация на Обама, който атакува Сирия, Ирак и помага на фашист.хунта в Киев.

ТАКИВА ХОРА СЪВЕТВАТ ОБОНГО ЗА ТОВА КАК ДА СЕ ДЪРЖИ С РУСИЯ ПО УКРАЙНСКИЯ ВЪПРОС И КИТАЙ ПО ХОНГ-КОНГ-СКИЯ ВЪПРОС :))) ... ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ОБЩУВАШ С ТИЯ ФИЛОСОФИ Е ДЪРВОТО В ГЛАВАТА :)))

точно Кисинджър "съветва" сега Обама да не се конфронтира с Русия заради Украйна.... Той всъщност не е съветник на президента. Съветниците му го карат да нападне силово Сирия и да натиска Путин за Крим и Украйна. И да прати войски в Изт.Европа (Полша, прибалтика и т.н.)

ТОЧНО ТОЯ КИСИНДЖЪР СЪВЕТВАШЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПАТА , ЗА ДА СЕ НАСТРОЯТ КАТОЛИЦИТЕ В ПОЛША СРЕЩУ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТО ЦЯЛО И БЪЛГАРИТЕ В ЧАСТНОСТ ...

Кисинджър За Путин никога не се изказвал ущербно. A Обама го съветват глобалисти. Но понеже глобалистите в УСА се разделиха след Клинтъновия мандат на 2 групи, съответно се застъпват за различен подход за придобиването на глобална власт. Oсвен това не се препокриват с традиционните партии от републиканци и демократи. Имено затова за обикновения човек е трудно да разпознае подписа на ястребите като Кери и Клинтън. Разцеплението между глоабалистите заимства старата терминология, която се използваше доста години за демократи и републиканци, но разми границите между тези две партии. Така наречебите гълъби в глобалистичния сегмент смятат, че ще постигнат господство над планетата с дестабилизация чрез софтпаур - давaт пари на местни граждани, които ги стилизират като опозиция на дадена власт и ги правят премиери или президенти, а последните развалят страната си и предават националното натрупано богатство в ръцете на УСА. Пример е Вики Нюланд с нейните 5 мрд за киевската хунта.Обама - също е гълъб. Случайно и двамата са демократи. Глобалистите - ястреби (неокони), не вярват в софтпауер и настояват дестабилизацията на света да се проведе чрез военна интервенция. Между неокони и неолиберали се води ожесточена битка за валст в капитолия - Вашингтон. Общо взето се прецакват непрекъснато. Ако някой се пита, как Путин и Русия печелят дипломатичски битки срещу УСА - това е отговорът. Путин и администрацията му следят имено тези противоречия и ги засилват. Който и конфликт да вземем, Путин играе за своя сметка, използвайки противоречията вътре в САЩХилъри Клинтън и Кери, въпреки че членуват в демократическата партия са неокони или ястреби и са близки до въъзгледите на републиканеца русофоб Маккейн.

Паленето на войни е национален спорт в САЩ... Сигурно защото не са водили такава на своя територия и американците гледат на войната като на компютърна игра - убиват те, а ти ставаш и продължаваш да трупаш точки...

Миналата седмица Кисинджър пусна кова книга. Сигурно е забравил да ги напише тези истории ;)