50 000 детонатора откраднати от заводa в Горни Лом

50 000 капсул-детонатора са откраднати от завода за боеприпаси в Горни Лом, където на 1 октомври при експлозия загинаха 15 души.

Обратно в новината

Коментари - 50 000 детонатора откраднати от заводa в Горни Лом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е какво охранява като не обикаля не гледа и не пречи на тези дето крадат ?

На северозапад отдавна няма държава !

Откраднали от Летище София, откраднали от БДЖ, откраднали от завода в Горни Лом. Да има отрязана ръка, крак! Няма! Коя е гаранцията, че и взрива в завода не е предизвикан от берач на метали! Като не взимаме пример от Крум Страшни, да вземем пример от някои арабски страни! Да вземем пример от Нигерия -доскоро крадците ги разстрелваха показно на плажа в Лагос.....

Стават за цепене на дърва.

Ехаааааа... някой може ли да ми каже как се крадат тези хиляди детонатора? Това не е кражба.. Те не са откраднати, а са в двора на началника... а на бас.... :-)

Какъв завод за боеприпаси?! Що му галите егото на собственика- престъпник? Какво е произвеждал т.нар. завод? Всъщност се видя какво произвежда - изчезнали хора. Няма ги! Точка. Принудени от мизерният живот, който им наложиха новородени "бизнесмени". Работели са при изключително опасни условия, използвали са рискова технология, за жълти стотинки, притискани от собственика да бързат! Мир на праха им!

Пишете истината - метални части от 50 000 детонатора, а не 50 000 детонатара. След като са утилизирани са останали само части, без иницииращото взривно вещество.

бако дтонатор не може да се утвилизира ! има се предвид че това са извадени от утилизирани снаряди

Донеси ми го да те светна как става! Няма нещо което е събрано в "агрегат" да не се разглоби, при което абсолютно безопасно......

"Кражбата на устройствата, макар и обезопасени..."

ква е разликата дали се охранява или не - скоро сигурно няма да има нищо, освен входната врата

Ми то така се става милионер - масон, май? Кой от собствениците ще докаже, че не са ги изнесли и продали някъде по света?? Много удобно е да кажеш "откраднати", нали, ама количеството е огромно! Как си представяме такова количество да се изнесе от един крадец- под мишница ли ги е носил??? И как такъв завод няма охрана? Колко удобно!!! Язък за загиналите хора, те и за тях пробутваха идеята за саботаж, за да си измият гузната съвест, май!

Питайте господата от махалите!Те най-добре знаят къде са и кой ги е взел!

Това си е чист териризъм... и едва ли е заради цветните метали...

Крадецът бил съден 8 пъти :) В щатите още при 3тата присъда щяха да му дадат 100 години затвор... Ебати съдебвната "система", ебати съдебния боклук :(

Едно време (по соца), когато хванеха някой мангал да краде, доста често той умираше от притеснение... Трябва и сега така, ама надали...

Ово е Бугарско :))) Пазят отпред на портала, а какво става отзад не знаят и не ги интересува. Разпоредено им било да не влизат назад от портала. Егати измислената "държава" сме.

Родните "кръстоносци" от арчарско-ломския орден вече харчат заработката.как не са обрали и охраната,скеча да бъде пълен.

И това станало в охраняван завод... Вече и кварталните кучета ще ни се смеят.

Сега тези детонатори ги заложете заедно с бобми около парламента и нека цъкат,цъкат,цъкат....

тук милиарди изчезнаха при ,,електронен,, отчет вие за 5 0 000 хиляди детонатора складирани в полето и ,,пазени,, отпред!!! това ми прилича на приказката за ,,девицата,, дето се ,,пазила,, отпред ,а ,,ооотзааад,,!!!

Има купувачи в Пазарджик, ромска махала....

цялата територия наречена "българия" е разграден двор.

а основното занимание на прилежащото население е шмекерлък - едър, дребен, среден.

Ако ни се работи, колкото ни се краде, щяхме да сме велика държава..! Ама.. не! Един тъмнозелен може 5 дни да блъска с чук парче бетон, за да извади джелезото, но да се хване на работа - ни-ко-га!

Ако ни се плащаше като на нормални хора, а не като на роби, можеше да сме по-съсредоточени в работата. Ама когато Крадци са ти работодатели няма как да бъде друго...

Ами стани ТИ работодател, завърти някакъв бизнес и плащай европейски заплати на работниците си! Хайде да те видим! А ние ще се цаним при тебе за големи заплати и ще бъдем "по-съсредоточени" в работата. Хаде, като си такъв тарикат и много ги разбираш нещата! ;-)

Ей дирници вие адвокати ли сте на тия шмекери в оная сграда с име "парламент"... Изразявам се по друг начин тогава: Нека използват откаднатия ТРОТИЛ и детонаторите по предназначение за общото благо на народа !!!

Проверете документите за грешки преди да пишете глупости!

Търсете в ромската махала, измежду забранената литература. Само атомните бойни глави не пипайте- по давност вече са лично техни.

Ако видите някъде "Летящи вторични суровини" или летяща каруца, ще знаете причината. Няма да е Бойко всемогъщ чудотворец, а Банго от Суене Горни Ломско...