”Лъскава” кражба за 300 хил. евро в София

Най-крупната апартаментна кражба през годината е станала през септември, но по настояване на потърпевшите, информация за нея не е била дадена, съобщи бТВ.

Обратно в новината

Коментари - ”Лъскава” кражба за 300 хил. евро в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потърпивщите трябва дя доказват, как са ги придубили!

с100, не е истина колко си неграмотен... по-срамно нещо от това едва ли има! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Понеже младото семейство и двамата са мъже,затова не е обявена кражбата...

Ronin

"Оказало се, че всички ценности са купени легално, с нужните документи от магазините от различни градове в Европа..." ...Демек тия -новобогаташчетата не са откраднали тези ценности от някъде другаде,а са ги купили от магазини...това го разбрах! Не разбрах обаче,парите с които тези ценности са купени,легални ли са?Как са изкарани?Какъв е тоя бизнес?Това са 300 000 евра-близо 600 000 лева!Представяте ли си какъв престъпник трябва да си и с какво трябва да се занимаваш,та да имаш да дадеш 300 000 евра само за бижута!Какъв е тоя техния бизнес бе?Явно това е сигурно-дрога,бардаци,оръжие и контрабанда и то накуп,или "държавни"поръчки някакви? В случая тук е "...от крадец да откраднеш"!Ха-ха-ха!...

в бг.хората работят цял живот,и пак няма заможни,а пак да не говорим за младо семеиство,освен да са внуци на шеих амал......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ееех хора хораа.От всичките ви коментари мога да направя едно единствено заключение,че сте страшно алчни.

Що , ти да не си от тия дето тарашат коли и къщи... Там е работата, че тук за нула време могад да направят така, че да не си заключваме колите и жилищата, ама нали у нас един айдук храни полицая, адвоката, съдията, охранителните фирми... Не е на сметка за тия там горе......

Като са купувани нещицата в чужбина дали са декларини при внос? Но по-интересното е дали не са застраховани и младото заможно семейство да се яви като още по-заможно на друго място?

Предполагам, че ако е било застраховано подобно имущество, от застрахователната компания би следвало да изискват сигурно съхранение. В таванско помещение без сот, в шкаф, евда ли ще им изплатят и 5лв. Предполагам естествено, нямам си ни най-малка представа.

Позволете да ви представя резултатите от Разговор (по данните от материала) с Българ(к)и оттук-оттам : -в България всичко е едно . Кратичко, нали ?! Ама комай всеобхватно .

Присъединявам се към написаното от Нели и дали в случая "Крадецът не вика: "Дръжте крадеца"???

Хора хора,толкова ли не разбрахте,че колкото и да завиждате няма да получите диаманти.

Безбожно е да се краде !!! Но кои са тези заможни хора с такова количество диаманти???? и държи ли се това в къщи, дори и в сейвф!!!!! Това са техни познати или от фирмата на сейфа!!!???? Не сме публикували по тази статия нещо??????????????

Безбожно е да се краде !!! Но кои са тези заможни хора с такова количество диаманти???? и държи ли се това в къщи, дори и в сейвф!!!!! Това са техни познати или от фирмата на сейфа!!!????

Ей тия кражби показваг че най-темерутските ислямски страни са по-добре уредени държави от европейските, защото там кражби няма. Никой не си заключва колата или къщата.....

началника на сектор кражби кам сдвр е много обаркан човек

По мое скромно мнение,трябва да се започне от:това младо заможно семейство да докаже доходите си и тогава да ги съжаляваме.Ако с честен труд си си изкарал парите ,едва ли ще се отнасяш така безхаберно с тях.Бижута и часовници на такава голяма стойност и да не си направиш труда да си сложиш аларма или да си платиш за трезор...нещо не ми се връзва.А това ,че са купени с пари в брой и от чужбина...не означава абсолютно нищо.

А това ,че са купени с пари в брой и от чужбина...не означава абсолютно нищо. Hапротив точно това означава че парите са придобити(спечелени) по незаконен начин.B 21 век никои не носи голяма сума в кеш (всички трансакции минават през банката)или се ражожда с червено куфарче пълно с пачки.Hормалните хора(не българите)плащат големи суми чрез кредитни карти.Tова е или укриване на доходи или пране на пари.

Точно с това съм започнала:да си докажат доходите.

Такъв велик непрофесионализъм е достоен за Холивуд. Някакви нещастници, дошли от село и изведнаж забогатяли държат в къщи бижута за 300 хил евро. Без СОТ, без каса, без даже елементарна локална алармена система. Отделен въпрос защо в къщи, а не в банков сейф. А УЖ СА ЗАКУПЕНИ "ЗАКОННО". То това "законно" много намирисва на случая с оная варненската съдийка - джобни пари и ценностии в размер на 200 хил в къщи. Но там стана ясно откъде са - от рушвети. Полицията - други нещастници. Хванали съучастника, не могат да хванат извършителя. Такова чудо като го чуят в Америка ще си умрат от смях. И накрая, цялата работа се крие. Майтап отвсякъде.

Не мога да разбера, как при наличието на толкова ценности в дома си, ще ги съхраняваш по такъв безумен начин. По гардеробите и шкафовете и без СОТ. Даже и един тайник или сейф не са си спретнали и ако имаше и СОТ доста по трудно щеше да стане обира. На какво ли са разчитали че ще им се размине, такава случка.

Още една причина д закриете тези мол-ове - и без друго по Европа изчезват и хората си искат нормалните квартални магазини, за да си пазаруват необременени и неатакувани от "прИмоции" и Коледно-новогодишни "намаления"! А у нас - превърнаха се в развъдник на безделници, търгаши, перачи и основно място за прекарване на... децата. На никой ли не му прави впечатление, че разрастването на този вид сгради и търговия не се влияе и не й пука от прогресиращото обедняване на населението? Значи има нещо друго-о.....

Нещо не ми е ясно: Полицаите хванали част от обица, нали така? Е каква част е това от 300 000 хил, евро? Май нищожна. На мен ми обраха гаража и след два месеца ме викнаха да снемат показания!!!!!! Е това е Българската полиция с високи заплати ранно пенсиониране и куп привилегии!

e да, но тук става въпрос за заможно семейство, а не на случаен гараж на случаен гражданин /нищо лично/. Тук са се размърдали поне малко от малко милиционерите. В интерес на истината съжалявам за главоболията на хората, явно са си ги изработили парите, но е странна всякаквата липса на защита на вещите.

Щом имат 300 хиляди евро в дрънкулки значи имат поне още 10 пъти по толкова... не са за жалене!

От коментарът ти личи, че си страшен цървул. :)

Викаш тия дет оставили злато за 300 хиляди ей така не са цървули ?

Точно цървулите имат навика да си купуват безмислени дрънкулки.Твърде вероятно е това заможно семейство да е с работническо селски провинциален произход и съмнителни доходи

обраха апартамента на мои близки. Полицаите отказаха да вземат нзапис на камера от съседи с мотив, 4е не е доказателкство, 4е влизат в блока и излизат след 2 4аса посред нощ. След настояване от моите близки казвеат, 4е нямат софтуер...ама от кумова срама взедха записа...не са го и гледали. Миналата седмица прекратиха дознанието..Не са вземали и отпе4атаци... Това е нашата полиция.

Това е нашата полиция.XA-XA-XA,Това е нашата милиция.те не са се променили от 44 година насам.не можеш да заспиш милиционер и да се събудиш полицаи,просто няма как.като ги гледаш какви са тюфлеци,пародия на милиционери.

не се чудете,имам приятел в америка на когото 2 пъти му обират къщата.ченгетата "велики" американски,идват и си отиват и нищо.друг приятел българин,излиза за работа ,нощтна смена,приближава се до колата си и в гръб му опират пистолет на главата,скъсали му златната верижка,от полицията нищо.така че не се чудете нали наще бачкат по американски образец.

кви отпечатаци,кво видео,ами ако се познаят на записа...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо се научи да пишеш на български език и после кометнтирай.

Всичко било дадено за претопяване ахаха, дори часовниците и диамантите :))

Тия май наистина ни взеха за ШАРАНИ !?? ...Най-крупната апартаментна кражба през годината е станала през септември, но по настояване на потърпевшите, информация за нея не е била дадена !!??? И представете си всичката стока била намерена в чорапа на криминално проявеният !!!

По настояване на потърпевшите няма да питаме откъде накъде джобните им са стояли в нощното шкафче. Криза е. Горките ...

Интересно е какви данъци са платили ограбените и как са дали толкова пари за дрънкулки и просотийки.....

Супер коментари ,компетентното си е компетентно..........

Абе, не разбрахте ли, че тия пушилки и прахоляци са само и единствено, защото освободиха на Цецко "подпалвачите"?? Ми то вчера-днес - баси "чудесата" се натвориха в тая държава! И м/у другото осовбодиха поредните задържани за 1-то нищо и милиционерските напъни на физкултурен мозък в анцунг!

Някои хора не ценят парите виждам аз. Така ли се оставят толкова скъпи вещи? Явно поредните новобогаташи, които не са изкарали парите си с труд. Нито охрана, нито СОТ, нито сейфове. Тези с какво са забогатели?

Ами какво да се чудим. Когато не изкарваш парите си с труд ти не можеш да ги оцениш - нито тях, нито придобитото с тях.

- Апартамента да не би да е ползуван за нощен склад на някой бижутериен магазин наоколо? - Проверена ли е връзката на обирджиите с конкурентните магазини? - А СОТ-аджиите изненадани ли са били след обира? - Дали пък не е било инсценировка на обир? Следствена тайна. O.K.

То пък нямало СОТ. Направо хазарт. Новобогаташите са стиснати. Това да им е за урок!

Знам знам.Просто няма как да ти дадат парите си.

прав си,така е.

Абе тука некви мармоти дето увиват некви шитове ли говорим? Нямали СОТ, нямали бля-бля, ама имали документи, утре ще се окаже, че имали и застраховка и ква е тая новина да фък? Абе вашата рода ченгесарска около коледа и ЧНГ - само такива ги вадите къде за данъчна полиция или за стандарта на суджика тук там за освободени подпалвачи на коли???

за такива не ми е жал ама въобще -при толкова болни деца и възрастни -олекнали с пари голяма работа едва ли са спечелени с труд

Но крадците не са Робих Худовци. Т.е. това, което са гепили, не е отишло в помощ на бедните, болните и т.н., а са облагодетелствали собствените си задници. Крадците не са по хора от тези с диамантите. Чудно как имаш пари за диаманти, а се скръндзаш за 30-50лв за СОТ. То бива, бива алчност

"От тавана се качва в кола" ТОВА, ЧЕ ПО БТВ БЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕПИСВАТЕ ДОСЛОВНО?

Не се казва "блещят", а "плещят".

Вероятно е било "изтрещяш" :)

Това, че има дума "плещят", не значи, че няма дума "блещят", за справка - има речници на БАН, провери.

Иха какви са тези новобогаташи?

Преразпределение на капиталите.Нищо не се губи,само минава от едни ръце в други.От един се клонираха двама новобогаташи.Магистрати,внимавайте-човекът намерил обицата на улицата,навел се и я взел

"...От тавана се качва в кола, където го чака съучастникът му." Това е батмобилът ми, който Робин караше по празниците!

Може да е Москвич.

Пуснете смс на кратък номер 166 и дарете един лев на останалите без часовници и диаманти хорица! Но никъде не видях дали полицията е проверила и произхода на парите...

Не е работа на полицията да те пита, ако ядеш вафла и локум, дали си платил в НАП задълженията си, глупчо !

Да , но ако ядеш една вафла .. а ако ядеш 300000 вафли са длъжни да питат от къде са ти парите.