Срути се козирка на вход на жилищен блок в София, има пострадал

Предполага се, че пострадалият е домоуправителят, който е транспортиран в "Пирогов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само разследването на случилото се ще установи причината, всичко останало е в сферата на предположението.

строителна нискокачествена практика не е само в Бг. През 2009г когато в Акуила/Aquila It имаше силно земетресение, наред със старите сгради се срутиха новостроящи блокове, и то антисизмично уж проектирани. Впоследствие при тел подслушвания хванаха 2ма мафиотски боса да се радват доволно на трагедията, понеже много работа и печалби се очертавали за тях в тази зона. Опороченото човешко съзнание няма териториални граници.

еврокочинката София се рути от евроценности ,евроблагоустроиство и просто от EURO EURO тъпотия.. ббаахаха

В София е пълно с опасни фасади, тераси и разнообразни стърчащи елементи. Естествено, гордите собственици, които обикновено се интересуват само от жилищата си вътре, а не от потресаващото и опасно състояние на общите части. Общината трябва да минава с предписания и ако не са изпълнени в срок - глоба, глоба, глоба...

Още проектантът, жертва на кариталистическото образование не е направил правилните изчисления. После изпълнителят е сложил арматура с по-малко фи и по нарядко за да пести, че арматурата скъпа, отделно че желязото идва от Китай където едва ли е с изискуемия състав (чистота и желязовъглероден състав)и обработки пак с цел печалби. Заварено от апарат с недоправени електроди и накрая залято с с бетон някоя некачествена марка, допълнително компроментиран в завода и на място сложили повече пясък и то морски. Ама това е положението.

тоя блок е строен по социализма бре

някое капиталистическо шефче като теб е оставило материалите на козирката за по-.лесно. Цимент, пясък, строително лепило, итонги ....

ЗА ДА ПОКАЖАТ , ЧЕ "ПАНЕЛА НЕ СТРУВА", ДА БЪДЕ ПРЕДИЗВИКАНО ТЯХНОТО СЪБАРЯНЕ И ОВЦЕТЕ ДА СЕ ЮРНАТ ДА "КУПУВАТ БЕЗ ПАРИ" "НОВО СТРОИТЕЛСТВО" , КОЕТО ДА ДАДЕ ТАКА ЛЕЛЕЯНИЯТ "ЗЕЛЕН РЕСТАРТ" НА МАТРИЦАТА! СПОСОБНИ СА ТОВА, ЩОТО "ПЕЧАЛБАТА" И "ПОБЕЖДАВАНЕТО" СА ИМ Е "ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА НА ДАРВИН" И "ТОЗИ КОЙТО ПОБЕЖДАВА, ЩЕЛ ЯДЕ ОТ ДЪРВОТО НА ЖИВОТА"

Няма спасение в тая държава....

Когато се населява от добри хора.

Тя, нашата нещастна държава, отдавна се срути, вие за козирки пишете... Колко мъка има на този свят....

от снимщата се вижда че тече някакъв ремон..тва ще да е причината..торби с бетон

при панелите всеки бичи и руши...това е много опасно..и в тухлатахе така де

Неизбежния саморазпад на панелните блокове поражда въпроса - Да продавам и да бягам , или да чакам докато ме затрупа панелката ?

Все по-често ще чуваме за подобни инциденти, с оглед на застаряващия жилищен фонд и безобразното му НЕподдържане от съсобствениците му. След 5-10 години ще започнат да падат и първите панелки. И пак следварително ще се вайкаме, че никой, нищо не бил направил.

"Според "24 часа" има още един пострадал - работник, който вероятно е бил извикан, за да огледа наскоро ремонтираната козирка. " Четем ли изобщо какво пише в статиите или само предполагаме след прочитане на заглавието? Че много стари сгради не се поддържат както трябва е факт. Но също така е факт и безобразното изпълнение на ремонти и ново строителство. Често явление е стара сграда строена преди 40-50 години да е по-здрава и външно да изглежда по-добре от построена преди 10-на години.

Тиквето нали даде 4 милиарда от Бюджета за облепяне със стиропор? Него питайте! За толкова пари можеше да се ремонтират всички подобни коптори.

Тиквенистан се разпада. Скоро ще останат само мутри, ромове и антиваксъри.

Казал съм 100 пъти на Йотова да не заръчва от кухнята на ШЕРАТОНя боб с зели Днеска пръдна и козирка срути Вчера се оплакаха от казиното- топчето хвръкнало от рулетката за залагане и два игрални автомата блокирали Гвардейците се оплакват че Йотова като има газове и пада пепелта в комина все едно че 6 американски флот бомбардира Рашков и тои вика- може ли такива работи- блокирали 3 машини за гласуване Миризмата не е за разправяне

Аз съм сложил двама с кармазъ яморлуци пред ШЕРАТОНя и са запряли козирката с по една сопа секи Чиста рабта- няма падане, нарау е стабилна кат българския лев козирката Е ся Рашков ми докладва- ВЕРА СУ била мръднала малко назад- с метър После па напред Абе напред назад също кат ибани То наибанте сте вии ама то друг въпрос Инфлация

Никога не съм живял в панелка... Но съм е.... /сещаш се/ :)))))

неуместна просотия ..пълна

Резултат от 30 годишно управление, фокусирано върху собственото си облагодетелстване, чрез крадене от строеното през комунизма, докато ни обясняват колко лошо било през комунизма.

Глопости, същите които ни управляваха през комунизма сега ни окрадоха, ти явно си бил един от тах, но не си се уредил с нищо и сега се жалваш по отминалото време понеже си свикнал да взимаш без да правин нищо...

Има само чекиджиии От Булгерия Right?

Всичко се разпада при това безхаберно управление.

Слава Богу ! В СУХАТА РЕКА нямам имоти !

Кога?

Микрофона като сладолед Или си писал в сайт Прави ли те журналист?! Не мисля

Благодарим ти радев , и за тази козирка

Абе, пич, много ме кефят троловете като теб. Президенският пост е пост с представителна функция. Виж обаче решението на такива проблеми са от компетенцията на правителството. Кой беше 3 мандата и не направи нищо? То тепърва ще се виждат резултатите - няма енергийни мощности, падат панелки и т.н.

Ето го в една снимка събран всичкия ни 30-годишен евроатлантически просперитет.

ДЪНОТО Всяка вечер Всеки ден Мисирииии На килограм

Цяла вечер и има един пострадак Няма ни в дира Страхотна журналистика За Пулицър И чело - напрау breaking :)))))) Ужасно е

Всещи апартамент си има вход. Ето какво пробутват за инвестиционни имоти.

Направо апокалипсис станал! Направо целия квартал да затворят! Що само целия булевард. Аман от пишман майстори.

То добре, че не са срутили целия блок а се е капичнала само козирката. Когато наемаш цигани да ти правят ремонта така се получава. Ако си бяха наели читава фирма. строителите щяха да монтират две подпори от долу и тогава да правят каквото правят. Циганите не само, че не са обезопасили козирката. ами са се качили върху нея и са се сурнали с все бетоха върху главата на простия домоуправител. Загубена работа. Коментарите са излишни.

Явно не си от строителна фирма...

Догодина пак ли ще си играем а? Букса? :) Или твърдо ще си на 17 :)))

Охоооо, панелките почнаха да падат. Ей са почна големия купон за около 2.2 млн. от вас

Този блок не е панелен.

Кой са тия 17 дето ти бият минус.....значи всеки който мисли различно от хунтата, без да се интересуват кой го пише, се охарактеризира с число ? Това нормално ли е ?

Тя държавата се е срутила, те за една козирка вият.

Същевременно цените в тази панелка са от 1600€ на квадрат и нагоре...

Ако изберете Мунчо още един мандат, ще построи апартаменнти на всички, като дойдат изтребителите.

Който има мозък да продава по панелката. Много скоро ще ги изселват от опасните панели. Панел с парно е най-голямата набутвация в света.

да я продават на тези без мозък ли? ВЕЧНИТЕ ТЕРИКАТИ. Е затова сме на този хал. Не живот, а терикатлък=...смърт.

Булевардът също е бил затворен, а движението се е отбивало към 143-то училище. Заради козиркя на вход????

не се знае какво още може да падне, току целия вход се сринал, щото сигурно половината обитатели са къртили подпорни стени , за да прекрояват апартаментите си в опън план, или баните в спални и обратното ..та да се бсигурят хората

Разсъждава Луна.

Това е резултата от 32 годишната РЪНява демокрация,сичко на пустопаш в името на мангалите толерирани от всички правителства и живеещи с нашите осигуровки,а па ние станахме яки демократи нехаещи за всичко около нас

Дано се оправят хората, нооооо ... българина е с вкоренено мислене, че държавата трябва да му решава всички проблеми. Че държавата трябва да му ремонтира къщичката, че държавата трябва да влезе в тоалетната и да го избърше след ходене по голяма нужда! Пари за цигарки - има, пари под дюшека - има но пари за общото, щото блока е общ - аааа, няма! И се правят някакви ремонти на парче, някакви кръпки, някакви изпушвания и измазвания, които в крайна сметка се оказват замазвания. На блок от такъв калибър му трябва една санировка за около 250 000 лева, не 1 милион, колкото струваха на Боко, ама там схемата беше 750 за нас, останалото за подизпълнителя, а гордите обитатели на 1000 блока си казват - аааа, поне напрай нещо! А реално че е откраднал от ЕС и дефакто от нас - това никой не го брои! Както и да е, темата е друга. Но 80 апартамента, всеки да се бръкне с по 3-4000 лева на апартамент и ще имат и нормални дограми, и приветливи входове, и оправен покрив и по-малки сметки за ток. Ама не! Ще вземем от изикредит за трошка или за някоя почивка, но да си оправим къщата, не - да не сме луди да се минаваме - тя е обща, друг да му мисли!

Когато държавата е строила ти си бил на баща си у мъдата комунделски

Инженерче

Келеш може да кажете на сина на баща си, приятелю! И по манифестации съм ходел, видял съм и от едното и от другото. Дори и в момента държавата строи, но без надзор, за това пада и яко крадене, като главните действащи лица крадат със задните си части ! Но точно от това време е дошъл и този манталитет - държавата е дойната крава. Всеки от де що може пречопва и пребарва. Правим електропроводи - няма лошо, но половината бетон ще иде по вилите на бригадирите и прочее малоумщини. Дори и със знанието на Партията това е овековечено във филми като Господин за един ден, Опасен чар, Баш Майстора, Кит и прочее. Но въпреки всичко е имало контрол. Сега хората са същите, но без контрол и е джунгла-юруш! Толкова ли сме умни да си изберем бодигарда на бай ни Тошо за ръководител на държавата, и то цели 12 години? Явно си заслужаваме опашкарската съдба!

Инженерче

Баща ми отдавна не е между живите, но внимавайте от толкова злоба и жлъч да не идете при него. Нападките и глупавите реплики аз няма да ги приема, ще си останат за вас, но водят до излишни напрежения, които могат да доведат я до инфаркт, я до инсулт. Пазете се! Сериозно! Здравето е най-важно, а най-добрия лек е щастието, приятелю! Колкото повече обиждаш, толкова по нещастен става живота ти! Хайде със здраве! Пазете се!

Какво, за обидите така е не са приемливи. Но за другото ,ми звучиш като Мунчо. Общи приказки, наизустени фрази и мрънкане. Казано модерно бла бла блааа. Критикар нищоправец , с 3 хиляди може с голям успех да си направиш кочина,не панелката. Панелките ще ги оправи само динамита.

Инженерче

Винаги са ми били чудни хората, които си мислят, че знаят точно какво прави другия човек срещу тях, като дори не са били и една минута с него. До някаква степен ги съжалявам. Нито аз съм във вашите обувки, нито вие в моите. Но да руши може всеки. Точно панелките, с подходяща поддръжка могат да изкарат векове. Лошото е, че някои, за които планираната профилактика отдавна е минала, са извън възможностите за спасение. А иначе бетона колкото повече съхне, става по-здрав. Така, че аз тия блокове не ги мисля. Но пак казвам, има някои, които криво-ляво могат да изкарат още 20-30 години, но после ще трябва да се събарят. Просто няма да бъде рентабилно, а и възможно да се реновират. А такива пишман-майстори и такава работа на парче води до точно такива резултати!

В повечето панелни коптори не могат да съберат 3 лв за чистачка. Смятайте какво остава за поддръжка и ремонти... покриви текат, асансьири пропадат.. трагедия...

За 1500 ойро на квадрат толкоз.

Козирката е здрава, подала е връзка с колонката...

Егати новината сам ми се прехвърли в другия крачол. Утре да чакаме " бай Саздо от Обеля,република София ..пръдна:)))

Потна панелка…животът им отдавна свърши…

Не се грижиш 40 години и така става. Трябва си подръжка. Оглед на заварки,връзки,подсилване с арм.мрежа,замазка ,

Това, което ние сме построили, вие не можете да боядисате....

Един мавзолей не можаха да съборят, ти искаш да боядисват?!

Метежникът Радев ще срути държавата!

ОСТАВКА на крадливата служебна хунта на Резилдента Румен Радев!

Мунчо ке падне.