Съдът обяви мотивите за присъдата по делото ”Костинброд”

Делото "Костинброд" показало само, че бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков не само не е извършил престъпление, а си е свършил работата.

Обратно в новината

Коментари - Съдът обяви мотивите за присъдата по делото ”Костинброд” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво чудно има? Я си спомнете на последните избори колко фалшифицирани протокола бяха показани и по телевизии, и по вестници? И как пък нямаше НИТО ЕДИН, който да е в полза на някоя друга партия? Все едно коя - БСП, ДПС, АБВ, РБ, Атака и т.н.? ПОНЕ ЕДИН! Всички преправяни - в полза на ГЕРБ! И след това исковете за касация в съда отпадат с мотив: "НЕ СА ПОВЛИЯЛИ НА КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ!" Е? Защо да се чудим на това "съдебно" решение?

Костинбродското "активно" мероприятие си свърши перфектно работата с помощта на Цацаров, Манолова,много често забравяния Бареков, Местан и българския съд. Лишиха ГЕРБ от възможността да излъчи самостоятелно правителство, отнемайки му меду 3-5%. Докара на власт Орешарски и изпълни директивата нито едно българско правителство да не може да изкара 2 последователни мандата, независимо от огромната преднина в изборите. Така най-голямата по гласоподаватели партия не беше допусната да участва в управлението. Подобен опит беше направен и на сегашните избори посредством хакерски атаки с цел да се предизвика хаос и да се обявят изборите за невалидни.

Много добра работа свършиха,дано се повтори!Нямаше как, дори и Борисов да беше фалшифицирал изборите ,а то беше сигурно,дори и "спечелил", след това катострофално падане,щеше да бъде изхвърлен отново от народа и както мисля може би, бе добре да се случи,за да получи урок!Той пак получи,но не толкова успешен!

Мотива на Съда е : Хора от ГЕРБ и от групата Банкя не подлежат на Съд и Разследване , точка по въпроса ! Който почне да рови започва Хибридна Война с ГЕРБ иНАТО !

И така за всички неуки червени маймуни: Когато се печата за всяка форма се предвиждат 100 листа макулатура. На един лист се побират 3 бюлетини. 350 000 : 300 = 1000 форми (1000 различни изборни листи). В България има 13 650 изборни секции. Няколко секции са обединени от една листа. Никъде не можах да намеря бройката на изборните листи. Като добавим, че печатът е ролен, че има няколко постпечатни процедури - рязане, сгъване, лепене в кочани, макулатурата е съвсем редовна. И Манолова трябва да бъде съдена за манипулиране и да плати всички разходи по разследването.

Pesh0

Мая Манолова , призна че е подала сигнала , съда разследва ли я ??????????

За какво по точно?Нали бюлетините са налице!Сигнала е верен!

Сигналът беше за "преполагаема" манипулация, която не се доказа. Трябва да бъде разследвана за подаване на фалшив сигнал. Цялото полиграфско общество ви се смя. Петър Кънев, шефът на печатницата на БНБ, още тогава каза, че това е маулатура, както се оказа всъщност. Петър Кънев е бесепар, ако не знаеш.

Ей,"Безспорни доказателства за ежедневен контрол и отчетност"! Ей,браво на момчето!Само дето незабелязал,че остават 350 000 годни за експедиция,но то ще да е " дребна работа"!По тази логика,трябва и да не е забелязал колко са извозени,но и то ще да е пак "дребна работа",щом има толкова "безспорни" доказателства за " отчетност",а и човека си е облякъл бяла риза,"бяла"якичка,не може то така да се уличава изпълнител, и да се шуми,а поръчителя ,кой е....?

Определено няма да е забелязал и колко са извозени,трябва да са още 350 000,щом бройката е толкова " незначителна" и "незабележима"!

пчеличката МАЯ -баш обусманката да плати масрафа на държавата 30 000 лефа?

Тази присъда и поведението на прокуратурата - да си подвие опашката и да не я протестира, показва, че така мечтаната съдебна реформа се е състояла, без хората да разберат, как е станало това, а някои политици да продължават по инерция да искат съдебна реформа! Реформата се състои в това, че не могат да се съдят партийци от ГЕРБ, или безпартийни изявени ГЕРБ - аджии, ако управленческият орган на ГЕРБ не ги е изключил, ако са партийци, или порицал, ако не са! Както бе по време на управлението на БКП начело с Бай Тошо! Иначе как мооже да се оправдае някой, които е похарчил държавна пара за отпечатани в повече Х бюлетини! Прокуратурата заедно с вещи лица тогава ги брои поне 10 дни, показаха се публично пред ТВ камерите и броят им бе фиксиран в протокол на следствието и прокуратурата! Не смея да го напиша този брои. Той бе много голям! За стотици хиляди потрошени левове! Затворите са пълни с престъпници, злоупотребили с по две-три хиляди лева! Но, провинените лица от ГЕРБ няма да получат присъда, защото Партията не разрешава, май! Даже си изкараха и политически дивиденти, че са били наклеветени! Наклеветени, пък не съдят за клевета нито Н.Бареков, ни Мая Манолова, нито Прокурорите от, които броиха бюлетините, че са заблудили целият български народ пред ТВ екраните! Кой и с какви пари плати надпечатените бюлетини? Кой подписа договор за отпечатване на брой бюлетини над разрешените от закона и защо? Това е табу! Това е ГЕРБ! За тях всичко вече, може! Имаме съдебна реформа!

Тъпак - Манол!!!!!!!

Кой, къде , кога видя че държавата е поръчала в повече от необходимото бюлетини, че и платила. Но никой не може да ти избие от главата това твое твърдение. Вярното е, че държавата поръчва и плаща колкото й трябват бюлетини, но печатаря произвежда и се презапасява с толкова бюлетини, колкото той прецени.

Само за 16 000 лв. решил да си попечата в повече,да си ги има,казваш!А ти разбра ли защо е решил,като не му трябват?

Има ли значение? Важно че опорочиха изборите, а заключението малко късно излезе. Още едни избори минаха.

Че какво казваш опоричиха,че не разбрах?А ти може би мислиш,че иначе щеше да има честни избори,каква шегичка!

моите извинения!!! омбудсмана и европейският депутат са за съд,щото нарушира закона в предизборния ден!!! така по-добре ли съм се изразил ?!

Не ,че бюлетинете не бяха открити в точния момент,а именно след извозването,не че е нямало надпечат на 350 000 бюлетини,а за това че са ги открили или издали далаверата в предизборния ден,уведомили обществото и прокуратурата така ли или не,герби?А,да бил нарушен деня,ами изобщо не беше нарушен,това не бяха агитационни материали,а реални бюлетини над договореното!А защо са били напечатани,я да обясниш?Няма значение кой ги е открил,фактите са си факти!

Неука маймуно, редовната макулатура се връща на вторични суровини и затова е фолирана на палети. Първо знаеш ли колко време ще отнеме да се нарежат и залепят в кочани ненарязани листа? Ай стига фантазира, ами се прибирай в черупката си.

До всички червени шебеци: 350 000 по 3 на лист = 100 000 листа 100 листа макулатура за оригиналн плака = 1 000 оригинали при 13 650 секции се пада средно на една секция оригинал плака. Дано вденете впоследствия. Напълно редовна макулатура.

Ама ти мислиш,че ще ги разнасят по секции,е много несериозно!Има си секции фантоми,ти недей подценявай моля ти се борисовата гвардия службопоклоници и изпълнители!Който прави избори за себе си на всяка цена,особено когато никой не го иска,знае много добре как да постъпи!

Абе я седни да попълваш и сгъваш 350 000 изборни бюлетини. Които всъщност на се нарязани. Търкаляй аспиринчите, целият полиграфски свят ви смя.

Свикнете с мисълта , че съд и правосъдие в България не съществуват . Има организирана престъпна групировка , която цоца от хазната т.е. от нашите кинти , за да всява чувство за безнаказаност в престъпниците . Вижте тази класическа дебилна физиономия . Пак я погледнете и се опитайте да не повърнете . Сега да грабваме гьостериците / ак / рпг / кухнеска посуда и да ги почваме . И тия , както електоратът им само от това разбират ;))) СЪС ЗДРАВЕ :)

"Евала"на този съд.Да тиражираш 350000 годни и свръх бюлетини,да ги пакетираш надлежно и да ги надпишеш по области,за да ги изпратиш по "предназначение"-това не е престъпление.А какво е тогава?

ако ще и 300 млн. да са в повече,нали трябва някой да ги попълни бе!!!

Мнипулации,фалшификации и лъжи са стила и метода на работа на ЕТ,,Герб-Бойко Борисон".Найголямият им продукт беши настоящият им фалшив президинт макето Плевнелиев и последните избори.Факти неоспорими от пировите им победи.

А,добре,разбрахме вече!Много е важно какво пише в нормативните актове и в длъжностната характеристика,за задълженията!А какво пише когато се печатат бюлетини,особено у нас и се договарят от министерството,е хубаво,вече никой няма да упражнява контрол на печатниците,чиста работа!Ами поне ги запечатайте тези печатници до приключване на изборите и предаване на бюлетините в ЦИК!Без контрол,много ,много несериозно бе съдии!

Само не разбрах,след като всички са си свършили работата,защо имаше 350 000 бюлетини надпечат,това са 10% от гласовете и няма как да не пробуди съмнение! Защо никой не повдигна обвинение на управителя-печатар,ами го скриха,като шапка невидимка!То и досега няма сносно обяснение от него,нито от никой,нито са го интервюирали,нито прокуратурата се е "сетила" да му повдигне обвинение!А защо,защо,ей тарикати?

Редно е да се уточни, че "посочените последици" не са просто свързани, а нарочно създадени от един лансиран с много зелено дудук и една здраво подкрепяща го институция, кояти вместо да съблюдава законността, наруши драстично и безцеремонно т.нар. Изборен кодекс за да създаде условия и стане така, че БСП и ДПС да обсебят властта. Воленчо, също беше ключов фактор и ги подкрепи с игри на присъствия-отсъствия и вот и сега не разбирам защо се джафкат с цацата, след като тогава бяха ортаци в избора и подкрепата на БСПаро-ДПСарското правителство.

За кой ли пъд се доказва ,че в Вългария няма въобще правосъдна система ,а и нормална власт!Всичко е МАФИЯ!Истината тресе гузният парламент и купения прокурор!

12 май 2013 Манолова призна, че БСП е подала сигнала за бюлетините Мая Манолова от БСП е подала сигнала за 350-те хиляди незаконно отпечатани бюлетини в склада на печатница в Костинброд. Това заяви самата тя пред bTV. "Откога на истината започнахме да викаме компромати?", каза тя. "Този сигнал се оказа истина, както беше истина и сигнала на Сергей Станишев за подслушването", заяви тя

И какво сега, кикимората за награда е Омбудсман?!

Добре направи,беше много забавно и много поучително как щяха да се направят избори с вкарани допълнително бюлетини,ако не бяха ги прибрали!Умно "девойче" и хладнокръвно,на фона на далаверата!

А бе имаше ли 250 000 - 300 000 хиляди бюлетина в склада? Имаше. Два дена преди това беше ли подписан протокол, че всичко е изнесено? Беше. Значи или длъжностни лица а подписали документ с невярно съдържание, което е престъпление по служба или печатарят е печатал НЕЗАКОННО още. Което също е нарушение на закона. Мотивите ги огласят с рупора, но свенливо си затраяха за "експертните мнения" на "експертите". А те бяха, че бюлетините са негодни, защото в момента на намирането са подлепени на едро, а не са разделени в кочани по 50 както изисква законът. С този "аргумент" ги обявиха всичките за брак и спестиха на героите въпросите "ЗАЩО" на горните ми два въпроса. Та нека сега тия, дето джавкат по Барека и Манолова, да кажат нещо по това. На идиоти ни правят, ама на някои явно им харесва да бъдат идиоти.

Уважаеми, това което пишеш не е вярно. Български съд ДВЕ ГОДИНИ разглежда въпроса и накрая НИЩОООО! Откъде ги вадиш тези бюлетини, протоколи и дрън дрън. Засрами се!

А бе разбирам иронията, ама хич не е за смях. Григор Лилов направи журналистическо разследване за секциите - фантоми и как се фалшифицират избори. С тия бюлетини нещата добиват завършен вид. Обаче неговото разследване потъна в пълно забвение, все едно не го е имало, а тези бюлетини са "брак", мушморокът от МС невинен за това, което го обвиняват (у нас става добра практика прокуратурата да обвинява за неща, за които оправдават, и да си траят за неща, за които могат да осъдят), а печатарят никакъв го няма. А плебсът в Костинброд ще ти каже, че печатницата е на Георги Първанов.

Бюлетините бяха разпределени по градове,това беше първото което се видя и след това доказаха ,че са годни,а не негодни,но вече в продължението на сагата ,се случиха разни,и уж станаха "негодни",а въпросния изобщо не забелязал че остават бюлетини,айде холан,та и мотивите,колко време ги съчиняваха,и ние нищо не разбираме сякаш от техните игри!

Глупости. Като печаташ един тираж, винаги го надписваш, понеже върху него товариш следващия. Иди в печатница и виж как става това.

Абе идиот долен, разбира се че са годни бюлетините, бе. Кой ще си позволи да печата негодни бюлетини за изборите, бе. Нали ще го направят луд, ако напечата негодни бюлетини.

Балансът ще се върне като изпраскат няколко безимени престъпници и статистиката си е наред. Щом Цецерон е невинен в тази държава не чакайте нещо повече от съдебната палата.

Няма и няма и да има осъдена политическа мутра Много скоро забравихте последните избори какъв ФАРС бяха А сега плюете по Тиквата НИЕ сме си виновни че ги търпим затова има много още да ни ЯЗДАТ

...по обвиненията повдигнати от прокуратурата и разгромени в съда, разноските по делата да се заплащат от бюджета на прокуратурата ... а също и евентуалните обезщетения присъждани на потърпевшите ... иначе вече години наред шумно се огласяват някакви обвинения без каквито и да е било последствия...

АНАТЕМА! АМАТЕМА НА КОСТИНБРОДСКАТА ЛЪЖКИНЯ. АМАТЕМА НА ЛЮТВИ МЕСТАМ ЗА ПРЕВРАТА!АНАТЕМА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР! Ако Борисов не поиска на всичките тези главите, тази страна няма бъдеще!

Ш-ш-ш, Ало-у-у, колегата! Борисов да поиска? Какво да поиска?Не разбра ли, че Борисов е на "къса каишка", дърпана от Сараите?

Чакаме коментар от Братя-Галевата адвокатка, Костинбродската принцеса и понастоящем БГ-омбудс-ман-пич-ката, а иначе кюстендилската ... череша.

Излезе ИСТИНАТА за АФЕРАТА "Костинброд'' Сега КОЙ ще отговаря за манипулирането на избирателите в деня за размисъл??? Къде е сега пчеличката Мая да обясни??? Къде е сега Бареков да обясни КОЙ му нареди манипулацията по национална медия в деня за размисъл преди изборите?!?! Не трябва ли сега омбудсмана на България да защити правата на Българските граждани от подобни манипулации и да иска наказателна отговорност от Мая Манолова и Бареков за предизборни манипулации?!?!

Медиите са виновни,разбира се!Я повече не ни занимавайте с тази замазана и пребоядисана вече пет пъти издънка на ГЕРБ!Две години ли бяха нужни за да се установи и докаже нещо толкова ясно, чисто и непорочно...?

Българите вече не се хващат на червената пропаганда и гласуват доверие на избраният лично от тях премиер Борисов да проведе необходимите реформи в полза на родината ни !

Два гласа са сигурни - на Левски и Ботев! А защо ми се струва, че точно тези двамата се въртят в гробовете си като гледат сега кой ни управлява и на кого е послушко?!

се въртят в гробовете си като гледат червените мародери украинския жид станишев и моника,хидроинженера доган и продажни псевдопатриоти като сидер ага

единствените реформи, които ще проведе Борисов ще бъдат само и единствено в негова лична полза.

Pesh0

Съда може ли да сметне , колко са загубите от правителството на Съсела ?(да сметне само кредитите които изтегли да прави 7 ми реактор и газопровода южен поток .) После делото се води срещу неправилния човек . Мая Костинбродска , която ми пази правата в момента , кой я избра ? За това Вапцаров е писал - приказка за стълбата

Шило

Пеше, по-малко са от теглените за година.Но това не е основният проблем, а проблемът е, къде са отишли.

Pesh0

да се , аз за това , за тях питам , защото няма как да са отишли по предназначение .

Недей точно за кредити да говориш сега!Ако сега можеш да кажеш къде отиват В ПЪТИ повече заеми, тогава си отваряй устата!

знаеш ли, че докато такива неграмотници дават тон в живота на около 7 млн. човека, все ще е така(гадно, тъпо, безперспективно, идиотско). Провокиран съм да ти кажа, че си голям тъпанар.

сигурен, че си прочел коментара ми отпреди малко, но освен, че си чул за "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски, според теб на Никола Йонков Вапцаров, знаеш ли една по-различна дума от "стълба" ? Не обиждай такива светли личности и творци с простотията си, вреден си, ти и такива като теб работят за разрушаване на българската държавност.

гледа треската /кредитите/ на БСП, а гледай гредата - кредитите на ГЕРБ, които изтегли в последните две години - ШАМПИОНИ по милиарди.

да бъде награден с орден стара планина, тои и сидията

Съдът в БГ никога не е бил обективен ако беше такъв отявлените червени престъпници жида станишев ,моника хохигер,усмихнатия крадец софиянски,ахмет доган и бандата му отдавна щяха да са в затвора

много ти е кратко, непълно, тенденциозно и манипулирано списъчето. Не ти ли се струва, че пропускаш основни червени фигури(ЦЦ, РП, ББ, Цв.Цв. и хиляди знайни и незнайни герои, спасители на България) Надявам се интелигентността ти да разшифрова тези абревиатури. Подредени са по йерархия, ако знаеш какво е това, ще ти подскажа РБ е парламентарна република. Държавен глава е не президента, който и да е той, а Парламента, макар и ръководен от партийния секретар, най-добрия стругар и съмнителен отличник на Рабфака(работническия факултет) другарката ЦЦ.

Той невинен,оня от ДПС невинен и Джак изкормвача е поканен за връчване на Орден "Стара Планина",за приноса си към медицината с неговите открития по анатомия.........

Ами представи си, че наистина си е свършил добре работата. Факт. Онези избори минаха перфектно. Няма признаци да не е свършил работа, освен лъжите на патологичната лъжкиня Манолова. Печатницата си беше складирала непопълнени чисти и гдни бюлетини - технологичен резерв в границите на законния и както всяка печатница по света.

dionisiosd@yahoo.com

Разбирам те напълно,но само ако знаеше какви далавери се въртят и по какъв начин(от всички имам предвид-не само от сегашните управляващи)......

Ние в Пресцентъра на Партията сме много разочаровани от нашата независима съдебна система, в чиито дела не се намесваме. Не разбираме обаче защо тя се меси в нашите дела. Аферата Костинброд я открихме Ние и трябваше Ние да си я доведем до края. Грубо погазване на конституцията е съдът да се меси в делата на Партията и на българия.

То и с Маргините и Трактора така,разбираш ли......:):)))))))))

Та според съдя Зхариева излиза, че отпечатването на 400 000 допълнители / фалшиви/ бюлетини е доказателство за идеално свършена работа от правителството , назначено от Плевнелие. Тргедията е пълна!

Не са фалшиви! Истински са. И са резервите, които всяко печатно производство предвижда. А когато става дума за бюлетини, всеки риск при транспортирането е реален и може да провали изборите, ако няма допълнителен тираж. Само безумец може да приеме, че бюлетини, комбинирани в сто вида, непопълнени - могат да бъдат извозени, попълнени и ползвани за фалшификация в рамките на една събота! Смешници! Освен това фалшиви бюлетини не стоят под камери с постоянен запис, не са достъпни за публиката и за простакесата манолова, която без угризения се класира до оня бунак Бареков. Ако някой е искал да фалшифицира с тези бюлетини, трябваше да ги търсят зад ключ и скрити, бе тъпаци! Човек трябва да има капка чест, за да се нарече човек. За това наичам комуинстите човекоподобни. Всеки, който може да си върши работата тобре, е за тях враг, обект на всякакви плювни и явна опасност. Комунистът е безчестно бездарно и изродено същество, приличащо на човек.

Да си узаконим фалша с изборите! Какво сме се разглезили, права?

ПРАВ Е СЪДЪТ ЗА ПРЕСАТА. ВРЕМЕ Е ЗА ЗАКОН ЗА ПЕЧАТА И ОТГОВОРНОСТ! ЧОВЕШКАТА СЪДБА СЕ ПРОДАВА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!!

Мотивите на съда просто показват нагледно как се замитат успешно следи в прокуратурата. Накрая ни лук яли, ни лук мирисали. Всички са невинни (е, нашите хора де). За какво се плащат заплати и премии на прокурори, които работа за 5ст не вършат? (и не само по това дело)

Продължавате лъжите на Манолова ли? Не разбрахте ли, че БСП са мошеници? Не рзбрахте ли, че опитваха с последни сили да свалят резултата на ГЕРБ и го направиха, което не им прави чест! Каква чест при БСП всъщност?!!! Звучи смехотворно.

или с бинокъл видя, така детайлно описаната картинка. По вероятно е да си спал.

Съдът в БГ никога не е бил обективен.Искат или не един ден ако има държава, ще се учи, че избори не е имало, а чували с които са назначавани подлоги за да ликвидиратдържавата Дире не трий истиата, тя ще остане

1. Не може никога да не е обективен. Винаги има и справедливи решения. 2. Елементарният разум на човек ще схване, че случаят Костинброд е професионално и политически чист, а всички задължени лица са си свършили работата според закона и с пълна отговорност. 3. Самото обвинение към Костинброд беше отчаян опит на лекето и комунистите от БСП да ударят по ГЕРБ, успяха и бе за кратко. Не случайно бе за кратко, защото н алъжата краката са къси и далеч не може да стигне. Само последствията от лъжите могат да са дълготрайни - гледам колко прости хора оставя социализмът зад себе си. И понеже още живеят такива, държавата ни не може да поеме демокрация, възход и благоденствие. С лъжливи и прости хора държава не се прави, прави се посткомунистически кенеф.

А омбуцмая , бюрека и цацата , ник лук яли ни мирисали !

Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле........