Министърът на прозрачността в Бразилия потулвал корупция

Бразилският министър на прозрачността Фабиано Силвейра се оттегли от поста, след като го обвиниха, че се е опитвал да саботира разследване, съобщи Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Министърът на прозрачността в Бразилия потулвал корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министър на прозрачността - той какво министерство оглавява? Можем пък ние да имаме министър на добрите помисли (само на помислите, не на делата - да не вземете да се объркате), министър на идеите във всички области, министър на далаверите (един стига; финансово не изгодно е да са повече, защото сега всеки министър е И министър на далаверите). По избори може да се назначава Временна комисия по кебапчетата. Към Комисията да има съответно Секретариат по въпросите за кебапчетата, Комитет по плановото разпределение на кебапчетата, Управителен съвет по общокебапчевите въпроси, Надзорна комисия за определяне на доставчиците на кебапчета, Поднадзорна комисия, която да контролира Надзорната комисия, както и Отдел за работа с логото и герба на Временната комисия по кебапчетата. Логото - две кръстосани кебапчета (нито много сурови, нито твърде прегорели, за да се запази идеята за златната среда и умереността) като знак за солидност и сплотеност. Около тях - венец от преплетени дъбови клони. Сядам да пиша Устройствения правилник на Комисията и го пускам за одобрение в МС и НС.

Министъра на прозрачното министерство - Боко как не се е сетил да напрами невидимо министерство.

Министърът на прозрачността в Бразилия потулвал корупция Това е Министерство само за "творчеството" на Оруел.

В САЩ и Русия имат министър на отбраната, а се надпреварват според възможностите си да правят войни. В Бразилия имат министър на прозрачността, значи корупцията там е голяма!

Никой не се надпреварва със САЩ в правенето на войни. Те са далеч пред конкуренцията.

А вие сте далеч от истината.

аззз

къде стъпи български крак трева не никне....

Нищо ново под слънцето. Крадеца ВИКА дръжте крадеца.Обаче в България всичките министри са прозрачни и " покриват " корупцията - така да се каже.

Мда, всъщност те са толкова прозрачни, че дори не се прикриват, като прикриват корупцията. Това си е честно и почтено, всички знаем, че прикриват и явно сме доволни, щом им позволяваме да продължават да ходят на работа.

Моето беше предупреждение, не инструкция за употреба! Министър на прозрачността със задача да се бори с корупцията, обаче вместо това я прикрива.

Тая Бразилия само българи са направили "икономическия модел". Но не се образоват, да гледат челния опит от нас и затова страдат..... Е поне малко достойнство имат- подават си оставката,а у нас няма такова нещо- и да ги арестуват, после си ги пускат и пак си крадат.

Това е много важен момент - Русеф я свалиха от власт на фона на започнатото от нейното правителство разследване на петролната мафия. А новоназначения министър на "прозрачността" тръгнал да прикрива разследваните.

Пусти бразилци!?! Същински българи.

''Министър на прозрачността''-тия надминаха и Оруел?!