Кабинетът излиза с антикорупционна стратегия

Необходимо е да се направи нов орган, най-добре агенция, който да се занимава с превенция на корупцията и конфликта на интереси, заяви Меглена Кунева.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът излиза с антикорупционна стратегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е шампион по писане на стратегии в ЕС. Към момента е приела 160 национални стратегии. Ако искаш да излъжеш проверяващите, пишеш стратегия и я представяш в Брюксел. Комисията отдавна е престанала да ни вярва и ни се подиграва за това.

ТИ ОЩЕ ЛИСИ ТУК НЯМАШ МЯСТО В УПРАВЛЕНИЕТО УТИВАИ СИ

Какъв орган бе?Сега това не е комисия ,а нов орган?куневица новия орган се казва автомат Калашников за вас в парламента и правителството.Друго не помага.Боклуци крадливи.

Това ми звучи като "неизбежната победа на комунизма"! И как да повярвам на тази "жена на всички времена"!? Това е все едно политиците да си направят харакири!!! Че къде е в най-голям размер корупцията? Във висшите етажи на властта. Народът с "голия си задник" ли създава корупция? И тези гадове, които ни управляват ще направят агенция и ще се откажат о "БЛАГИНИТЕ"!? Айде няма нужда!!!!

Поредната измислена структура на бюджетна издръжка, в която да уредим наши близки и роднини с високи заплати, да ги обзаведем със скъпи офис мебели и техника, да ги возим със служебни автомобили и те само да излизат с разни кухи доклади за състоянието на корупцията и за мерките, с които ще я борим... и така - до Второ пришествие... или поне до пенсия...

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ В БЪЛГАРСКОТО ПРАВО КОНФЛИКТЪТ НА ИНТЕРЕСИ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ -ТО Е САМО НАРУШЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още една агенция, за да плащаме на чиновници заплати, а всъщност трябва да се променят феодалните закони, който са дали много власт в ръцете на чиновниците и никакава отговорност.

Пак имаме зор за орган, агенция най-добре, която щела да почне да лови корумпета. Да, ама не! Където и да се яви в България корупционер агенцията ще му назначава агент - негов авер. Да го следи! И всеки с Вейрон и Бентли пред нея отчет ще даде. Къде и как точно е скътал парите. А ние ще сме добре. Добре кат сардели в трамвая и пред гишетата в НАП. Докато агентите пият с айдуците и просто ни провят масраф. Дори и отец Онуфрий да вземат за таен агент - не може измоли от Бог да ги бутне! Айде не тези на мен! Това е BG.

На крадците от Борисов 2.

привиждеат и се органи ... просто като дават не взимай .. всичките като почнете да не взимате корупцията ще свърши

Госпожа "Yes Sir", да хване да научи поне малко устройството на държавата и функциите на структурите, които дебелака от Банкя създаде. Аре стига правили разни агенциики и службички, които да си дублират функциите, че да си назначавате родата там, а хванете свършете някаква работа. БОРКОР като е създадена от поне 6 години, какво свърши? Една тумба тунеядци, харчат маса пари.

Даааа ... 5-10 млн от Няколко Десетки Милиарда ... --> Не Кьовеши, а ! - Кьовеши на Ен-та степен Иде.

Стига логорея! ЕС като говори за корупция има предвид не само търговете. Корупцията в РБ започва от Конситуционния Съд, срещу който не се приемат сигнали.... А всички съдии от КС знаят, че вкупом са в "конфликт на интереси"! Визирам липсата на ограничител в "тавана на пенсиите им".

Стратегии, организации с неясни инициали, комисии..... Резултат никакьв. Да монтират камери сьс звук на тридесетина коли и ги пуснат из София да нарушават нарочно правилата....... Ще изловят доста корумпирани ченгета, при това и на доста изгодна цена-50-60 лева на кола.... :-) Няма воля и желание за борба с корупцията, точно корумпираните трябва да се борят..... Срещу корупията.... т.е срещу себе си!!!

Всичко което правите е НЕРАБОТЕЩО.Включително и четири блока на Козлодуй.......

Чак пък всичко? Хайде да има нещо, което пък да работи, а? :-) Намаля безработицата, покачава се износът, има освобождаване на финансиранията от ЕС, раздават се пенсиите редовно, има излишък в бюджета вече, гледам натискат против корупцията и макар да е трудно, все ще има ефект. Много са недостатъците, но чак пък всичко да е НЕРАБОТЕЩО, хайде да има и нещо РАБОТЕЩО, не ставай смешник :-) Ако случайно не усещаш нещо да става по-добре, или нямаш търпение, което е много голям недостатък, или лъжеш. А от липса на търпение българинът стана като иганите: хайде да повярваме пак на обещанията на комунустите, че може този път (на 5-тия път) да вземе да стане нещо по-хубаво от икономически спад и криза. И хоп - пак избирате БСП, което ви раздава 5 лева, прибира милиард-два, разбива бизнеса, връща престъпността на високи нива и като ги изгоним, идват последствията от управлението им и пак вие лумпените го отнасяте.

Да, ама явно си чел за някоя друга държава, че тук подобно нещо не се забелязва. И какъв излишък се отчита, когато това се прави на тримесечие, а то още не е свършило? Аааа да, забравих, че вожда ви се е учил на пропаганда от правешкия хитрец!

Вицепремиерката, направила солидни мангизи от комисионни в наш ущърб и в интерес на ЕС и "Париба", има наглостта да говори за корупция и борбата с нея! Мълчанието около удъпжаването на живота на блоковете на "Козлодуй" и вероятното затваряне на АЕЦ, както и договора с "Уестингхаус" вещаят нови светли хоризонти пред Кунева - останалото е от лукавия!

Абе няма ли достатъчно институции, ДАНС,БОРКОР,и разни подразделения на МВР.И още 10 да създадат -все тая ,ако никой не си върши работата.Само хрантутници, начело с тоя кърлеж на снимката.

Вика дръжте крадеца.

кифла *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От къде на къде тая е в управлението и днеска се пенеше от трибуната.Повечето хора е факт,че не я харесват. И от къде на къде партиите с най-малко доверие като ей тази Пръмова,АБВ ПФ ми вземат участие във властта.А сега кажете не сме ли сбърка държава?

Управлява бате Бойко,тия само му асистират т.е. опъват лентичката и подават ножичката.

Госпожо Кунева, не схванах нещо, защо е необходимо направата на нов орган. Според мен и стария с общопознатите харектеристоки си е добър. Разликата от новия е тази , че движението е болезнено еднопосочно навътре. Дано новия след излизането ... си, да почне най-сетне да се занимава с превенция на корупцията и най-вече с конфликта на интереси. Моля вИ да ме извините, ако сте разбрали това, което не исках да кажа. Лек ден..

Назначават за директор - от квотата на РЕАНИМИРАНИТЕ, дето ЦВИНОКИОто през 2011-та го е разследвал за ЧЕРНО ТОТО... Ама то туй сега е КОАЛИЦИОННА ПОЛИТИКА... А според ПРЪМОВИЦАТА - и стратегия за УЖ борба с корупцията. НА КНИГА И ПРИКАЗКИ ПРЕД ДЖУРНАЛЯТА ША Я БОРИМ КОРУПЧИЯТА.. Остава и РУМЕН БАНИЧКАТА ЗА ШЕФ НА БОРКОР ДА ВЪРНАТ..

Голям майтап е тази госпожа. Невроятно е, как говори без нищо да казва. Сега ни знимава със стратегия, вместо да се заеме с конкретна работа. ОСТАВКА!

ква оставка тези така са налазили власта няма отърване , тази от снимката ми напомня една комсомолска имах само ни тормозеше самоотлъчки пишеше доноси и кво ли не после не я бях виждал сигурно 20 год. познаи къде работи хаха общински съветник и кои знае в коя партиика е навряна пак те така цвета сменят ама службичката не изтърват ...

ЗАКОНА ЗА КОНФЛИК НА ИНТЕРЕСИ ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВА НЕ САМО В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ,НО И ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ,ЗАЩОТО ТАМ РОДНИНИ РЪКОВОДЯТ /РЪКОВОДНИ ФУНКЦИИ СЕ ДАВАТ САМО НА РОДНИНИ/ПРЕПРИЯТИЕТО ВСЕ ЕДНО ЧЕ ИМ Е СОБСТВЕНОСТ.ТАКА Е В МИНИ МАРИЦА ИЗТОК ЕАД И ТО ОТДАВНА.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПРАВИ КАКТО КАЗВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТРУКТУРНА РЕФОРМА ЗА ДА СЕ ВИДИ КОЛКО НЕОТГОВАРЯЩИ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА-ЗАЕМАТ СЪОТВЕТНА ДЛЪЖНОСТ НЕ ЗАРАДИ КАЧЕСТВА ,А ЗА ТОВА ,ЧЕ СА РОДНИНИ И"НАШИ"ХОРА.

Крадецът вика "Дръжте крадецът"-това е накратко и "антикорупционното" мото на това правителство или казано направо нова програма за яко крадене. Чудех се защо им трябваха толкова много заеми. Или то било ясно-под предлог за агресията от Русия наште властващи олигифрени ще получат яките подкупи за да купуват с "наште' пари секънд хенд военна техника или пък абсолютно ненужна ни техника. Вместо да откриват заводи, малки фирмички, да поощряват селското стопанство, то те заробват България със заеми и тонове скраб за циганите...

условието за финансова стабилност прави малките фирми чирааци на стабилни фирми състоящи се от президент счетоводител и управител !

Геният Кунева иска нов орган за борба с корупцията. А старият ще бъде ли закрит или два органа ще виснат на шията на данъкоплатците?

на първо време два, и като видим, че няма резултати , ще прибавим и трети , и четвърти и защо не да поискаме направо помощ от цереуто и ефбиаи!??

Какъв нов орган, какви пет лева! При това изобилие от органи досега да има някакъв резултат?Няма и няма да има.Внесете сигнал например за някой гербер и чакайте резултати! Няма смисъл да ни заблуждават. Още по лошо ще стане, докато ни управлява неуправляемия. С две думи- прост народ , слаба държава.

и глухите чуха че в България има само две Политически партии: Атака и всички останали! Честито ви гЪрбаво правителство.

Нема начин,нали го спамиш по сто пъти на ден.

Още преди изборите беше ясно - ГЕРБ създаде Реформаторския блок, за да съберат недоволните от ГЕРБ десни, които не искат ГЕРБ, а Патриотичният фронт да събере всички националистически гласове, които също не искат ГЕРБ. И двете групировки се кълняха, че нямат нищо общо с ГЕРБ и го анатемосваха, с цел да съберат гласовете на наивниците и глупаците, и сега след изборите поднасят на тепсия тези гласове на Боко и ги изтъргуваха. Да, но на следващите избори хората няма да забравят това! Хак им е на глупаците, които гласуваха за тези два политически хамелеона! Лошото е, че тъпи същества гласувайки за подлеци определят и нашето бъдеще.

Радаан идва от Адвокатска кантора Натан Кьнев и ко специализирана по Правата на Човека по Хагската Конвенция както и в областа на патентите и защита на тьрговските марки от ментета .Неговите колеги адвокати сьщо сефариди специализирали в Хагския Холандски у-т гнездо и свьрталище на ционизма.Кантората на Кьнев не е спечелила НИТО едно дело с това е известна но се намира на СТРАТЕГИЧЕСКОмясто само на 60 метра срещу ИРАНСКСОТО ПОСОЛСТВО в София.Като се има предвид че ИРАН и неговото правителство е обявено за враг номер на Израел.Можете спокойно да предположете че в кантората на Радаан е монтирана специализирана техника насочена кьм Посолството-Да припоним че СОФТУЕЬРА на прочутия Цецомобил-Крайслер е Изрелско производство на базираната в Хайфа компания Гамма Текнолоджи

Гласуваш за Борисов, получаваш един разчекнат от Кунева и Костов -Рамадан Кунев Костов Честито БУДАли!

ЗАЩО в РБ членува лицето корман исмаилов-доказан троянски кон на османиста ердоган???? Защо в РБ членува другарката-КуКунева--загробила Атомната енергетика в България??? КЪДЕ е моралът на РБ да приема в партията си такива АНТИ БЪЛГАРИ??? ЗАЩО???

Дори и децата, които са малко по-умнички, разбраха че Кунева не е проваляла енергетиката, а че договорите са подписани доста преди нея, тя само е парафирала изпълнението на тези договори. Само че в една гнусна комунистическа държава като България, каквато и лъжа да пуснат на уродливците, те почват да я скандират. Като стадо маймуни на команда сте. Независимо коко уродлива е насоката, нямате задръжка, изпълнявата всяка пошлост. Човекоподобни...

Като кажа, че съм гласувал за Атака, значи, че съм гласувал за Атака! А вие суеци от Герб, ПФ, РБ,ББЦ знаете ли за кого сте гласували

НЕСРЕТНИЦИ! КАКВА КОРУПЦИЯ, ВЕ НАЛИ СТЕ В ЕС?????!!!!!В ЕС НЯМА КОРУПСИЯ, ВЕЕЕЕЕ!!!!!!

Или за скриване на корупция? !16000000000лв! Крадецът вика крадец!

Ще им повярвам като видя червените кхмери зад решетките. А бе какво стана с онова ла...но от ДПС ?

Габонската афера е на стойност 200 млн. долара. Банковата гаранция от Балканбанк е била на стойност 20 млн. марки, но не и сделката в Габон.

към хорор - защо се спря на 120 депутати, не са ли прекалено много за 7 млн. население - кажи ми как в германия се оправят с около 600 депутати при население от 82 млн. - а някой знае ли колко депутати има в китай - със сигурност не са повече от няколко хиляди

предложение. Колко агенции и агенциики има в момента. Нищо не вършат. Кунката прави от тъпи по-тъпи предложения. Аман от мързеливи и безидейни политици.

на тъп и безидеен народ му се падат такива политици, щото сам си ги иска!

ами тя може би наи-голямата корупционна сделка на века я извърши точно мигленчето пръмова като съдеиства за затварянето на атомната централ в козлодуи и уреждането после на милиярди заем от масонската банка париба където я вкараха в борда да лапа официялно премиите от заробената ни държавица ...

"Докато умните се наумуват, лудите се налудуват" вече 25 години.

"До края на месеца в МС ще излезем със стратегия, която ще каже какъв е пътят за създаване на единен орган за борба с корупцията, близък по модел до този, създаден в Румъния. Смятам, че ще е необходим и нов закон за тази дейност", каза още тя. Но най-важното е да пускаме престъпниците, а още по-добре да не допускаме разследване. Тогава корупцията ще изчезна завинаги.

Това го казва кривоустата, която затвори малките блокове на АЕЦ Козлодуй и натресе на българския народ загуби за милиарди.Такива като нея ще загробят България.За едно потупване по рамото от западните си господари и майка си ще предаде.

Надали е само за едното потупване. Май бая тлъсти премии получава от БНП Париба за особени заслуги към дъравата и народа.

Борбата с корупцията не може да се води от корумпирани и компрометирани хора.

и ако може, уважкаема г-жо кунева, новоизлюпеният антикорупционен орган да удари метлата първо в парламента,да им излязат наяве кирливите ризи на баш хрантутниците в държавата - и още едно предложение - антикорупционният орган да работи на доброволни начала, т.е. без заплата, за повече прозрачност - със сигурност ще намерите честни и принципни висши чиновници

Да започнат от подкупите, давани от ПариБанк на г-жа Кунева!

Мдааа, на борбата с корупцията и трябва единствено и само... нова агенция! В нея трябва да бъдат назначени нашите хора, да бъде настанена в сграда на някой наш човек, да и бъдат закупени компютри, коли, обзавеждане и прочие - все от наши хора, разбира се... След което борбата с корупцията може да започне немедлено... Я да попитам аз - защо, след като е подаден сигнал до комисията за предотвратяване конфликти на интереси за оная професорка-дерматоложка Кадурина, дето източи 10 милки от ВМА и ги делна с генерала-дерматолог Тонев, въпросната комисия прекрати производството? С какви мотиви, при такъв вопиющ конфликт и защо не изпрати сигнала до други органи, като например ДАНС, МВР, прокуратура или някоя от хилядите агенции, комитети, съвети, БОРКОР, ДРЪНДРЪН, ПЛЮСПЛЯС и т.н.? Защо, м?

че следващите заседания на министерския съвет ще се провеждат в централния затвор?

На Меглена Пръмова-Кунева доверие нула.Стандартното и купешко говорене доказва нейната кухота.От нея тръгна съсипването на БГ атомната енергетика.Тя няма и грам мозък на политик, защитаващ интересите на България.Тя е опростена формула на политически буфосинхронист.

тия всичките са боклуци направо в затвора доживот ...дами кажат кои в уругваи ...чили ..им помага и в кои съюз участват ...а се развиват ..добре НЯКОИ В БГ ЛЪЖАТ БЕЗКРУПОЛНО САМО И ДСАМО ДА МОГАТ ДА КРАДАТ ...КРАДЦИ НЕЩАСТНИ ПРИ ДР. ТОДОР ...КРАДЦИТЕ ХОДЕХА В ЗАТВОРА...СЕГА ТЕ НИ СЪЗДАВАТ З А К О Н И