Русия почете организатора на бунт в нацистки концлагер

Руската държава и еврейската общност отдадоха почит на лейтенант от Червената армия, организирал бягството на затворници от нацисткия концлагер Собибор, станало преди 70 години, на 14 октомври 1943 г.

Обратно в новината

Коментари - Русия почете организатора на бунт в нацистки концлагер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликата е в това какъв си. Не може да живееш в една земя десетина поколения, да ядеш хляба на хората и след толкова време да кажеш, аз съм евреин и не ме интересувате вие. Това си е вид предателство. Ако този генерал е руснак и защитава народа и страната си, понеже ги счита за свои, какво значение има какъв е бил пра пра прадядо му. Същото е и с този войник. Лошото е, че евреите се опитват да си правят пиар с него и името му, за лична изгода. Което е много грозно. Подло, по еврейски, както обикновено. Човекът се е сражавал за страната си СССР. И днес изведнъж, ама видите ли той е евреин, значи ние сме добрички. В това е смисъла на гадната и долнопробна еврейска манипулация. А прочети малко за евреите от Хабад-Любавич, какво са творили.

Каква е разликата - евреин, не евреин! По време на чеченската война в Русия имаше такъв генерал Лев Рохлин. Потърсете във википедия "Рохлин, Лев Яковлевич". Беше еврени и беше истински боен генерал смелчак. Руските войници в Чечения с гордост казваха "ние сме хора на Рохлин". По време на щурма на двореца на Дудаев в град Грозни той беше първи с БТР, преди своите войници. Вероятно за повечето от вас всичко това нищо не означава и може би е досадно... Нека. Но исках да кажа, че има хора и Хора и няма значение с каква народност са.

Това е стандартна еврейска реклама. Опитват се да разгърнат мащабна пиар кампания в Източна Европа. Провеждат еврейски фестивали, пиар агентите им вършеят здраво по форуми, като винаги се представят за местни граждани, преизпълнени с обич към евреи и делата им. Путин навря Израел в ъгъла по въпроса за Сирия, та сега ходят да се мазнят. Евреите винаги се мазнят на по-силния. Сега се опитват да играят на военната карта, за да получат симпатии от Русия. А и да вкарат малко интрига в Русия-Германия.

Пристанете да побликувате измишльотини на непочтенни писачи.То бива анти русизъм , но се минават всички граници на добрия тон.

Странни твърдения в "британския" филм - бил преследван в СССР, щото бил евреин!? От 1917г. насам СССР/Русия винаги е била управлявана от евреи. Като почнеш от Ленин, през Сталин, та днес до Путин.

Еврейски глупости. Ние сме навсякъде, ние сме на всеки сантиметър, не може да избягате от нас. Голямото Око от пирамидата ви следи и ви гледа където да идете. Много сте прости и тъпи евреите с рекламите си. Путин не е евреин. Това го разправят евреи. Всъщност, евреите мразят Путин и Русия, защото ги постави на мястото им. И ги изгони в голяма степен от Русия.

Голия патриотизъм се сборил с голата истина-борили се борили и накрая паднали и умрели.

Няма толкова жалка държава като Русия!!!

Разбира се, че е жалка. Евреите са вън, не можаха да откраднат ресурсите или поне да ги контролират. Позорно изгонени. Сега покрай Сирия, точно когато си мислеха, че контролират всичко и ще разпарчетосат и контролират тази държава, намесва се Русия и край на мечтите. И не само, еврейския рахат в Близкия изток става една илюзия. Как няма за евреите Русия да е гадна държава. Ще храчат в килограми. Но е редно евреите да си отидат в Израел и да правят това от там. А не да се крият зад български гръб и да правят това от името на българите. Евреин ако не лъже и мами, какъв евреин ще е.

евалата на Путин. А нашия Левски седи окичен над главите в кабинетите на всички политици и министри, но на никой от тях не им действа

За какво се възхищаваш на Путин (Шаломов) Какво общо намираш между жида Путин и Левски ?? Сравняваш несъпоставими неща !!

Ей евреин, Путин не е евреин. Отдавна се доказа, че името на майка му не е с еврейски произход, както и че тя няма общо с евреите. Има достатъчно инфо за еврейските напъни да изкарате Путин Нашето момче. А той руснак. Христос се опитвате да изкарате евреин, а той арамеец. Навсякъде, където има силен човек, ведйнага евреите почват да го изкарват евреин. Най-малкото да погледне благосклонно към тях и да са едни гърди пред другите, за някоя финансова измама.

Добра статия !! ДОКАЗВА, ЧЕ СТАЛИН ПО ПОДОБИЕ НА ХИТЛЕР Е МРАЗИЛ ЖИДОВЕТЕ С ТЕХНИЯ ЦИОНИЗЪМ ТЕ НЕ СА ЗА ОБИЧАНЕ !!

Но ти доказваш много по-често и по-неопровержимо, че си слаб ум и супер озлобен тип!

ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ ДЖУГАШВИЛИ ("джуга - швили"груз. - "син на Юда"бълг.)

Свобода за българите в Русия, които са подтискани и наричани татари! Свобода за руснаците, които са подтискани от авторитарния Путин! Толкова ли няма в 150 милионна държава пълна с умни хора кой да го смени?!?!?!

Много елементарна пропаганда, стил вестник Дума', къде сложи Спартак наравно с евреите? Нима болшевишката революция и съветския строй да не е дело на евреите? Нима евреите да не са финансирали фашисткия режим в Германия? Нима в днешни дни евреите да не стоят зад всяка лоша новина в световен и регионален мащаб? Нима фалита на САЩ да е сътворен от индианците?

червените също са престъпници!В Малта може да не са ама ние тука сме го запомнили! Не давай акъл на чужд гръб-социално е несправедливо!За теб и Че Гевара е голям човек ама няма как да госравняваш със Спартак! Невежа си май -и то доста!

Когато Русия почете чужденец, организатор на бунт в комунистически лагер в СИбир тогава ще имаме новина, а сега нищо особено.

червените също са престъпници!В Малта може да не са ама ние тука сме го запомнили! Не давай акъл на чужд гръб-социално е несправедливо!

...колко години още ще ни занимавате с проблемите на руските съюзници на Хитлер от 41 година? Колко души са били организирани и избягали от концлагерите на Сталин? И русия и и Германия са с еднакви режими сега да почитаме победителя .Ами ако Хитлер не ги беше нападнал 41 година а след 20 години ?! нямаше да има русия-то и сега след няколко години няма да я има -както са почнали да я крадат местните червени .

Ей тоз другар ако беше американец що филми щеше да навърти Холивуд...Избягалите щяха да са 3 000,нито един заловен,цялата немски охрана щеше изпотрепана с лъжици и накрая на филма дядото щеше да вдигне поглед към знамето със звездите и да отдаде чест.

Дрън-дрън! Холивуд на теб ли ти е длъжен или пък на Москва?! Да си направят руснаците филм! Ама никой няма да го гледа!

Ако е като "9-та рота" или "Сталинград" може и до Оскар да го докара.

Поклон пред смелостта и достойнството на този човек. Достойнство и смелост да не се предаде в концлагера, достойнство да понесе предателството на "своите"след това. И да продължи!

са изнасяли лекции как с минимум охрана да се пазят на открито максимум арестувани...под открито небе.

са избили самите съветски власти от 1917 до края на ВСВ от своите граждани? Нещо се губят тия данни.

Над 10 милиона някъде.Най лошото е че зад тия цифри стоят раелни съдби, не знам дали се замислята каква трагедия е било това и как още има идиоти, които не разбират каква гадост е комунизмъ, нищо по различно от братчеда си фашизма.

Оставили са го жив, за да напомня за предателството, той е Юда! Четете пак - колко е убил, предал и кажете след това - колко са оцелелите?! Хайде сега, ционисти, слагайте минуси!

Знаете ли каква е щастливата съдба след 1945г. на червеноармейците имали нещастието да попаднат в немски плен, а след това "освободени" или от ркка, или от англо-американските войски ?

ГУЛАГ!!!

Това доказва, че и обикновени редови хора могат да оставят достойна диря в историята дори и в най-ужасни условия. Стига сме се оплаквали. Време е!

и ние обикновените да организираме , но не бягство, а изгонване на изродите, стъпкали нашия живот.

Когато започнат да честват жертвите на техните концлагери, тогава ще приема, че Русия се е променила и е станала демократична държава!

Съжалявам, но Печерски е един "от техните концлагери". Светла памет на такъв герой, преживял нацизма и комунизма!

Няма проблем, човекът е пострадал от лудоста на двата режима, но идеята на изказването ми беше друга и мисля, че е лесно да се разбере, каква е. Меркел наскоро изказа съболезнования в немски концентрационен лагер. Руснаците от друга страна, въпреки многото гадости, които са сътворили, все още се правят на невинни жертви на световната конспирация. Все още до голяма степен са тоталитарно общество.