Геолози провъзгласиха нов континент - Зеландия

Геолози идентифицираха нов континент източно от Австралия в Тихия океан и го нарекоха Зеландия, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Геолози провъзгласиха нов континент - Зеландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Откритието" има две перспективи - географска и геоложка. От географска гледна точка това не може да бъде нов континет, по простата причина, че този нов континент няма брегова линия, т.е. не отговаря на географската интерпретация на понятията суша и океан. От геоложка гледна точка обаче нещата стоят по различен начин - съществуват различия между континеталната и океанската земна кора. По тези критерии вероятно бихме могли да се съгласим с наличието на континентална земна кора на дъното на Тихия океан. Въпросът е дали тя е нова. Не е. Това вероятно са отломки от праконтинета Гондвана (Ю.Америка, Африка, Австралия и Антарктида).

В зоната около новия континент можело да има изкопаеми горива на стойност десетки милиарди долари. немам думи!

Ти нямаш думи, ама Чичо Сам вече стяга войската за да раздаде малко демокрация на "Зеландците" :Д

можеше просто да е прамакедония например, щото що е земя все е македонска.

Боколандия също потъва, неудържимо. Някои и викат България, ама аз и викам Боколандия, щото като я яхна бокото и взе да потъва неудържимо, въпреки че все ме залъгват с европросперитет и натовски върстове.

A баба Пена откри срамни въшки у вмирисаната си вуна, и са надра с дарака, па белки й олекне.

Винаги е стоплящо да видиш как форумната научна общност посреща с отпор всяка научна новина. :))) Все пак тя всичко много добре си го знае и не е имало смисъл да се дават пари за ново изследване, а това, което не знае, не е вярно и пак не е имало смисъл да се дават пари. :)))

Абел Тасман се превива от смях в гроба! Много Зеландии станаха! Вече има една в Холандия! Що не я нарекоха Нова Австралия! Хахаха!

ЯВно огладняха като кучета, за да почнат да си измислят простотии.

Сега очакваме учените да открият, че на Земята има вода.

Континентите са следните: Африка, Евразия (разделен на Европа и Азия) Антрактида, Американа ( разделен на Северна Америка и Южна Америка), Австралия, Зеландия и Гренландия. Преди да пишете проверете в интернет, в някой литературен източник или питайте някой познат, защото иначе се излагате.

нещо си се объркала. гренландия не е континент, а е най-големият остров на земята.

Ако земята се издига, едва, когато се издигне над повърхността първо се признава за остров, после за много голям остров и едва, коагато имаме основание да приемем, че това е земна плоча, тогава имаме континент. Освен това Тихият океан ще слее Азия със Северна Америка , едната част ще изчезне в повърхността, друга ще образува морета и ще има нов океан. Немислимо е да приемаме , че е налице континент под водата, ама видите и той щял да се издигне. Когато се издигне, тогава. Първо малко ще почакат драгите сензатори!

Сега англичаните ще превземат този континент.

Ха сега дайте няколко милиона да го проучим този "континент,нищо че отдавна е потънал.

Ееее, чудо голямо станало - открили континент! Ние пък тук, в България, също открихме нов континент: Казва се "Галиче".

Като стигнат до консенсус за броя на океаните, може да се захванат и с континентите. Наскоро и в индийския океан откриха подводен континенти, има и един в тихия край Япония. Така няма да му излезе краят.

То май по цялото земно кълбо има подводни континенти.

Псевдонаука. Трябва ли да им напомня на тези псевдоучени, че континентите и сега всъщност са 4, а не 6 и те са: Евразиафрика, Америка, Антарктида и Австралия. На незнаещите ще напомня, че Суецкия и Панамския канал, които уж делят Евразия от Африка и Северна от Южна Америка, всъщност се дело на човека, а не на природата. Е, как може един общ масив суша да бъде обявен за 2, че даже и 3 контитента? Смях!

Аз

Пука им на хората за напомнянията на некъф форумен михлюз, който не може да си намери лигавника, а тръгнал да определя границите на континентите.

Чакай, чакай. Индия също е континент, който се е врязъл в Азия и е част от разделянето на Америка Африка и Мадагаскар..Нищо не пречи да се злоупотреби и да наречем Мадагаскар континент. Тия австралийци нещо са препушили от скука. Нищо не пречи и да кажем, че България е друга планета, след като има толкова много извънземни.

Хей, геолозите, не си мислете, че пак ще прецакате наший бг-депутат Лъчо Мозъка (типаж)! Веднъж те хукнаха за "едни телефони", но вече разбраха, че истинския (зелен евро-атлантически) Рай за тях е тук, в РБ!

Нов, нов, колко да е нов? А, ми той си бил там има няма 80 милиона лазарника, преди да се пръкнат слепеняците от рода гнусотник беснеещ.

Едни хора оправдават парите си Поставят и дискусия която ще ги храни още много години

Правителството на Македония обяви Зеландия за тяхна !

В момента на морското дъно там се изгражда паметник на Тодор Александров!

путлерландия

язе що континенти съм открил.... просто са в океана.... и се не появяват на повърхноста... страх ги е да не ги осерат хората

Нищо ново - от геоложка гледна точка е континент, но към общоприетите представ за континент не се вписва.

последното изречение си заслужава прочитането и обяснява "научния смисъл на откритието"

Отдавна се знае,че е така.

Не е сто процента сигурно, но вече се говори, че ще има санкции за Зеландия...

Защо? И те като Путкин ще нападат ама не Украйна, а Нова Зеландия, понеже сигурно нейните територии са ''изконно зеландски'' ?!