Акционер за един ден в офшорка бил юристът Иван Тодоров

Проф. Иван Тодоров, юрист, е бил акционер, макар и за ден, в офшорна фирма, регистрирана на Сейшелите, пише "24 часа". Името му е цитирано в "Панамските книжа".

Обратно в новината

Коментари - Акционер за един ден в офшорка бил юристът Иван Тодоров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Иван Тодоров убеждава клиентите си, че големите му хонорари са за съдиите, и им дере кожите! Той е началото и края на корупцията, но се чука с Меглена Кунева и нейната бивша снаха Мегито от кантората му, която е май Мара общата. Машата за трудни клиенти е Меги Трудната, трудно отказвала на чичковци с дебели портфейли! Аман от далавери! Къде е ДАНС и ВСС?!

господин за един ден...

да живее бкп ,дс и (нашите хора)!

Законно е само ако я декларираш и също свързаните лица, сделките между свързани лица са незаконни. От правителството мълчат като пръднали. Ако в БГ се извърши едно сериозно разследване за офшорки , цялата държава ще почервенее и ще се разкрие основната причина за бедността на българина.

Евреите можеха да го направят и почетен консул на Папуа и Нова Гвинея! Срещу скромното възнаграждение от няколко милиона гущерчета годишно! И в това няма нищо незаконно нали! Докато си срича лекцииките, гущерчетата палаво преминават от единия му джоб в другия, галейки нежно увисналото му достоинство!

Това с офшорките ,май стана форма на реклама.

българската държавност и икономика се крепи единствено на валутният борд към еврото,членството в еу и нато (но и това не помага срещу злоупотребата със власт,корупция)а.не на потенциала на българският бизнес и икономика,ние нямаме нито една единствена българска фирма,която да се търгува на международните финансови пазари!

Този юрист демонстрира какво е дебелашка наглост. Очевидно е, че правните науки не са му открехнали понятията за морал и чест. В отговорите, които е дал, личи да е поредната юридическа гнида в България и по света. От кога правните основания дават основание за морална оценка, бе?! Залюханяк богат.

Няма нищо случайно на този свят. Така е и с еднодневното акционерство на въпросния професор. Най-малко е за замитане на следи от някаква далавера.

това, че нещо е "законно", не го прави правилно и морално. Проблемът е не в данъците, а в тъмния произход на парите. Затова ги криете в офшорки, а не за да не плащате данъци.

"...криете в офшорки..." Законът го позволява приятелю, законът! И това важи за ЦЯЛ свят. И всички са доволни (без простолюдието, т.е., т. нар. "народ"). Така е било от много години и така ще бъде! Обратното се нарича комунизъм, а пък ние не го искаме, нали?!

Стига сте ни занимавали с тези офшорки; трябва ли и най-простия човек в БГ да разбере, че " ... регистрацията на офшорно дружество въобще не е нито престъпление, нито даже нарушение..."

той е много богат и влиятелен човек, че и с политика се занимава. Собственик е на сиела и търговски фирми, а в случая май е прикривал израелец, който е криел нещо в Израел

българия трябва задължително да се изчисти от авторитетите и елитите от 09.091944-1989-2016,иначе удадъкът и разложението на българинът са гарантирани!промяна и чискта на всички партиини цветове!

Съгласен на 100%,нищо читаво не е останало вече,само номенклатурчици. Стига обаче да се съгласиш,че младите неолиберасти и протестърите също не трябва да се допускат във властта,защото икономически и политически сектанти-българофоби не ни трябват.

Всеки "елит" след определено време, обикновено едно - две поколения - се извращава и губи човешкия си облик. Народите търпят търпят едно две столетия, па вдигнат революция и го изколят. Идва нов елит, с който се случва същото. Това показва историята

Точно така. Човечеството се движи по една възходяща спирала на революция-възход-терор-революция ad infinitum. Възходяща технологично,но във всеки друг аспект повтаряща едно и също.

Звучиш налудничаво. Не си личи критерий за чистене от думите ти, което говори за лудост. От именно такава сме на сегашното си дередже, докато някои нормални нации си живеят добре. Май трябва да почнем да чистим луди като тебе и неморални. Тогава може да се оправи Родината.

"Още от времето на правителството на царя данъчното облагане в България стана такова, че не си заслужава да имаш офшорна фирма по причина да си спестиш данъци. Разходите по регистрация, поддържане, деклариране и всякакви други усилия не си заслужават. България със своите 10% данък печалба и 10% данък върху доходите на гражданите също изглежда като офшорна за много други, които имат значително по-тежки финансови режими." - след като по думите на професора в България бизнеса цъфти връзва, защо нашите бизнесмени използват тази схема с офшорките, защо чуждите инвестиции са минимални и още куп защота.

Офшорките се ползват за пране на пари и скриване на доходи, не заради облагане а заради престъпен произход. Няма инвестиции в България заради корупцията и липсата на справедлив и работещ съд

Лошия инвестиционен климат у нас не е от данъчната политика, а от корумпираните управници на всички нива.

Зависта е много лошо нещо, българино.

Завистта е лошо нещо! Но да окрадеш, общодържавна собственост и да я скриеш в офшорка е къде, къде по лошо!?

тук не става въпрос за завист а за огромни и ненаказуеми кражби!

Колкото и да жонглира с думите професорът не може да скрие от простите хора още по-простия факт,че офшорките са създадени изначално от богатите с цел тези паразити и престъпници от останалия свят да изпомпват страните си. Либерализмът прокара чутовно перфидната /Местане, благодаря за тая думичка;-)/ доктрина, че е нормално да ползваш инфраструктурата на една държава за правене на бизнес, а да не плащаш данъци в същата. Чудно ми е дали щяха да считат Форд за един от стълбовете на американския съзидателен капитализъм, ако вместо да плаща тройно на работниците си, да реинвестира всички печалби в бизнеса си и да плаща данъци на държавата като поп беше решил да "аутсорсне" производството на "модел Т" в Китай, а печалбата да си я изнася в офшорки чужбина,заобикаляйки легално данъчните.

Този професор много рафиниран правен еквилибрист!Целта на "офшорците" е да скрият, да измамят най-общо казано държавата, за да се облагодетелстват. Купешките приказки са ала-бала!

Регистрирал офошорно дружество и другарката от 24часа и последващите подобия на медии раздухват нулев факт. Всеки юрист има право да регистрира дружество, както се прави. В държавата дори и информацията принадлежи на установения поток на силни на дена с комунистически произход. Даде се власт за всеки... от бкп. Това е червената демокрация!

Журналистите да отисат в Лозенец и да видят какво строи този нахалник????

Ако е незаконно, бързо да идват багерите и да го бутат! Аман от нахалник-съдници край ракиената маса!