Парламентът избра Константин Пенчев за конституционен съдия

Мнозинството депутати избра досегашния национален омбудсман Константин Пенчев за съдия в Конституционния съд от квотата на парламента.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът избра Константин Пенчев за конституционен съдия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""За" Пенчев гласуваха 98 народни представители, против бяха 12, а 33 се въздържаха".... Или общо 143 "народни" представители са били на работа. Това наистина е и оптамалният брой за нашия парламент - 140 човека. Нямаме нужда от излишни хрантутници. За бедна държава като нашата е цинизъм и престъпление да издържаме нагли и корумпирани лица с нашите данъци.

Защо загърбиха новината, че кухата лейка Мая Манолова е избрана за омбудсман? Това събитие е съпоставимо с избора на Прасчо за шеф на ДАНС, но никой не го коментира и никой не протестира?

Браво! Поне един добър избор! Надявам се да не ни предаде! И по времето на проестите се опълчи, и на Манолова каза истината в очите! Харесва ми! Разумен и достоен е! Смятам че ако се опитат да му влият няма да се поколебае и оставка да подаде и истината да каже!

гласувайте,за да си се нагаждат както си искат. Това е върхът на цинизма и на липсата на държавност. Просто народ няма в тая държава. Иначе щяха да се притесняват за изборите. А то вече се знае кой къде ще бъде.ВСики призиви за гласуване са или на наивници,или на свързани с тия идиоти

Кучето (в случая електоратът) си лае, керванът (т.нар. политически елит) си вървиИзбират си се, преназначават си се и пак електоратът им виновен. Константин Пенчев. Изникнал от нищото и незнайно защо лансиран успешно посредствен юрист тип мижи-турка. За няколко години обходи цялото топ-магистратско и обществено политическо пространство. Най-добре е да го назначат за БГ-специалист по всичко. Защото още малко и ще задмине Гиньо Ганев и Петко Бочаров взети заедно. Сега в КС ще бъде най-независимият КС. Защото нищо няма да зависи от него. Само трябва да внимава как да гласува. Мая Манолова. Креслива, безпардонна и с липса на елементарен морал креатура на нашето време. С килийно образование и спорен юридически стаж, наложена силово в БСП елита. По-известна като Костинбродската принцеса. Сега като омбудс-ман (не омбудс-дама, защото според Кирчо Д. тя е БСП-пич) ще до-омбудсманира държавата ни. Е-га ти сделките, е-га ти БГ-полит-елита.

Анализа ти доста куца византийче но зомбирания ти мозък пречи както винаги......гледай си там сиризата и не се бъркай в българските дела!!

Читав човек изглежда, макар и малко нещо мухльо. Реформаторите натискаха за Екатерина Михайлова ("Класната", както й викаха по времето на Костов). В сравнение с нея Пенчев определено е по-добрият избор на коалицията.

Не си само плешив!

НИЩОНЕПРАВЕНЕТО

Dостоен избор на достоен човек. Yспех!

Ако всички политици днес и пореди бяха с поведение и акъл колкото две личности към момента....а това са именно Константин Пенчев и Светослав Гаврийски то България може би щеше да не е в това положение....но жалкото е че и постовете които въпросните двама заемаха и преди и сега не им позволяваха действия заради единици в огромното обкръжение на лисиците и лешояди в тази малка несретна държавица

Състоянието на България не зависи от двама или трима души. Зависи от милионите български граждани, които трябва да могат да правят пари. Българите в по-голямата си част за мрънкащи готованци чакащи някой (най-често държавата и управляващите) да им напълни хладилника. Преди дни когато зинесоха данните че на българина му трябвали 1400 лв, ма месец за да е щастлив журналистите се обърнаха към управляващите да вземат мерки. Това е така не защото българина е лош по природа. МИНАЛОТО научи тзои народ някой друг да мисли вместо него. Днешните млади не са такива и заминават. Мойсей е открил топлата вода преди 3300 години - 40 години трябва да минат.

Значи пак договорки - махаме те от обутсман и ставаш съдия.Относно Манолова има поне 15000 човека по достойни за нейния пост.

Ти какво предлагаш да работи един юрист с над 30 години практика като такъв? Може би таксиметров шофьор или рекламен агент?

К.П. ( както пишат журналята ) бил честен и почтен. Писах му веднъж за дискриминация - отговорът беше "не е в прерогативите ми". И други съм срещал да се оплакват за същия отговор. Избирателю, дай пример за мандата си кого е защитил, освен правото си да получава заплата ( от парите на данъкоплатците )???

за 63 годишен му е много черна косата и мустака. Това е първата измама която долавя човек. После ходи и вярвай....

Не разбрахте ли че Паричният Фонд на Винкела,не са никой,а???Не може да обиждаш Борисов две години по Скат,и после да искаш да му лижеш задника,за да се докопаш до властта,колкото и да се прави Борисов че няма нищо със Винкела,нещо във него му подсказва Винкела да седи по настрана от баницата,че Циганина козината си мени,но нрава никога това е Винкела Циганин Симеонов.

К.Пенчев ,е единственият ЧЕСТЕН ДЕМОКРАТ ,в Бг. Други демократи като него ,няма в Бг .

Честните нямат място във властта.

Не, просто умел "лизач" в подходящо време

Очаквах на този пост да изберат бареков, та да си комуникират по-лесно със сестра галева. :)))

ПФ да вземат да се скрият, аман от ДС сътрудници, Пенчев е почтен човек, стига сте плюли по него.. Докога ще ни управляват сътрудници на ДС ???? ЛУСТРАЦИЯ !!! Затова сме все така бедни, най - бедни в ЕС.. навсякъде имаше лустрация..

Почтен е на вид - наистина прилича на почтен, особено за някоя бабка, която преценява хората според любезността и "възпитанието" им. Кажеш й "добър ден" и цял ден ще коментира колко свястно момче си (и обратното). Та и тоя Пенчев е същия - на вид почтен, а реално супер удобен и управляем.

Абе глей сеа , нашите кадри не мож ги остаяме така.Местенце трябва да има , ако не едно то друго , но да е блажничко и мекичко.Нил за туй зееме властта , да я упражняваме и да я консумираме.А това момче много добре стои на таквиз или онаквиз постове , къде и да го бацнеш нищо не прави , седи се и си пелтечи.

Този плазмодий, лизач на силните на деня......, каквато ни държавата, такива ни и съдиите......

Как най-лесно може да запушиш устата на един магистрат - като му дадеш "почетен" пост

В България по презумпция, чести магистати няма. Просто такова обществено доверие са си заслужили.

Синьорче,или си тотално изкукал вече или си бързал да си вземеш копейките преди руснака да се е запил......я си виж правописа,че нищо не се разбира какво си драскал

Сакън да не остане без служба.