17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жена и пешеходна пътека е смъртоносна комбинация, като млад нерез и беемве

Ей... голямата работа. За всеки пострадал на пътя отделна статия. Защо няма 31 статии - по една за всеки приет в болница с Ковид през последния ден?

Не казвам, че трябва да се блъскат пешеходците на пешеходни пътеки и изобщо. Дебилите обаче, не разбират, че пешеходната пътека е измислена за да не се шматкаш като гъска по цялата улица и не е вълшебна обезопасителна клетка. Убеден съм, че всички блъснати на пешеходна пътека са от тези, дето като я видят и хукват по нея без да се огледат, напротив - гледат надолу или в обратната посока, демек: "Шафьоре, аз та не видя, затова ти ще ме пазиш, че да не влезеш после в дранголника!". Като дете ходих в София и вуйчо ми така ме учеше: "Не гледай в колите, щот оте си мислят, че като ги виждаш щ ес апазиш, пък като видят, че не ги виждаш, те ще т епазят". Е, резултатът от такова хитруване и "аз съм с предимство" е ясен. Така че като чуя, че някой са го блъснали на пешеходна пътека, освен ако не е дете, изобщо не ми пука за него - ДА Е ГЛЕДАЛ!!!

Типичен българопитек. Пожелавам ти някой селяндур без книжка да те блъсне на пешеходна пътека или на зелен светофар докато пресичаш. Боклук

абе нещо блъснати на зелен светофар няма. за последната седмица това е втората жена блъсната на пешеходна пътека, но не съм чул нито един човек (нито мъж нито жена) блъснат на зелен светофар, защо така?

аз напълно сериозно уча децата ми (особено женското), че пешеходните пътеки са по-опасни за пресичане от немаркираните места, точно заради "предимството". уча децата ми че няма такова нещо като "предимство", "равенство", всички тия благородни глупости вредят на тези които "защитават". аз самия съм заклет пешеходец, кола ползвам само извънградско или ако трябва да нося нещо тежко

За Пловдив, неотдавна с чужденец тъкмо да пресичаме до кръговото на весилото село, един с пасат даде яко газ на пешеходната и аз го сграбчих госта за рамената назад. И после му обяснявам, в България пешеходците нямат предимство....такива са правилата.

Абе тези пешеходни пътеки, само в Пловдив и Бургас ли са невидими или шофьорите в тези два града са слепи? Общините да променят обстановката(ако имат пропуски) или поголовно да взимат свидетелствата за управление на МПС. То бива бива, ама само тези два града са в новините.

никой не блъска нарочно хора, просто в софия може да минеш между колите в задръстването и това предполагам намалява инцидентите.

Пълен кошмар е наистина движението в Пловдив. Баба ми я блъсна кола преди години на пешеходна пътека и беше цялата изпочупена. Месеци наред беше на легло неподвижна. Шофьорът я умоляваше да не го съди, че имал деца и тя го съжали. Той повече не я потърси след като разбра, че отърва съда. От тогава всички в семейството имаме ужасен страх при пресичане. Докато не видя, че шофьорът е спрял и ме изчаква, не стъпвам на пешеходната пътека. Но е факт, че повечето от пловдивските шофьори имат много ниска чисто човешка култура и гледат на пешеходците като на някакви досадни насекоми, които само им се пречкат.

"Шофьорът я умоляваше да не го съди, че имал деца и тя го съжали. Той повече не я потърси след като разбра, че отърва съда." Тук нещо не ми е ясно... Гражданския иск, който пострадалата може да заведе срещу извършителя или да се откаже е едно, прокуратурата е ДЛЪЖНА да възбуди наказателно преследване по смисъла на НПК и НК, след като тук очевидно става въпрос за поне средна телесна повреда!!! Как така се е измъкнал виновният шофьор? След ПТП-то нямаше ли полиция, линейка? Те са длъжни да докладват на прокуратурата...Този или си е платил на разследващия полицай да се потули случая или пишете без да сте наясно?

Забравих да уточня: И тук има изключения...не е практика!Предимно чужденци....от изтока....

Поясни, че са от близкият исток. Джоревци демек, талибани. Щото и аз правя такива наблюдения

Тук където живея,когато човек приближи пешеходна пътека,колите спират!Ти дали ще пресичаш,това е друг въпрос.Като подминеш и не пресечеш,колите си тръгват и това на никой не прави впечатление,то си е в културата и манталитета на хората!Пише 30,карат с 30....това в булгаристан скоро няма да се промени! Казвам го със съжаление,не от високомерие на живеещ в чужбина,просто трябва да вземем от добрият пример и да го спазваме!Но ....

Но в много други европейски държави, в които съм бил направо ще те прегазят като куче. По трудния начин го научих, точно щото слушах изказвания като твоето.