Княжевският лифт може и да заработи отново

"Поискахме да направим обследване с външни експерти, което да покаже възможните начини за възстановяване", заяви Йорданка Фандъкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще заработи ама аз вече съм в Испания и не ми дреме. Чаках 30 години. Баста.

Отвратителна, нищоправеща, вредна, некадърна лелка. 3 мандата само приказки, обещания, обследвания и какво ли не за тия лифтове, а те все не работят. 3 мандата ''влиза в кварталите'' , а там продължава да е като в Бейрут след експлозия, 3 мандата строи детски гредини, а всяка година децата без детска градина и ясла се увеличат. И софиянци си я избират по някаква причина. Щото ги пази от комунистите и от соросоидите, предполагам. Да се чуди човек как в столицата живее такова малоумно население.

А Драгалевския когаа????

С една дума - срам. Това е Фандъкова за София и нейните жители.

Докато заработи в гората ще останат само мечките.Тая кметица само плещи врели некипели от празник на празник-за чеп за зеле не става!

Ще, с ток от Белене.

Ние ще сме доволни и ако на първо време просто се оправят Симеоновския лифт, Бай Кръстьо и Драгалевския... Лифтове, които през детството ми ни позволяваха почти всеки уикенд да сме на Витоша и да правим преходи. Исках да заведа моите деца това лято... няма лифтове... Качихме се с кола до Алеко, там пътеките до Черни връх от Алеко - обрасли с растителност над метър... пътека се вижда, чак като се излезе на платото... Толкова ли е сложно да се поддържа минимална инфраструктура. Любовта към природата не е даденост, тя се възпитава като се качват малките деца в планината. Защо Витоша, която е такова богатство за всички софиянци е толкова недостъпна??? Оправете първо най-тривиалните проблеми и след това ми говорета за Княжевски лифт, който е най-скъпият и трудноосъществим проект в сравнение с поддръжката на това което работи/работеше до скоро.

Оправят Княжевския лифт и след това влизат в крайните квартали, нали?

Няма да стане, защото сме в България

А кой ти пречи да тръгнеш пеша от Драгалевци? За 2, максимум 3 часа си горе при добра физическа подготовка. Това аз наричам преход. А не да те качи лифтът догоре, да се изсереш, да си хвърлиш боклуците и да се си мислиш. че си ходил някъде. Лифтовете само докарват навлеци в планината, които замърсяват. Да не говорим за автомобилите, които трябва да бъдат забранени изцяло по пътищата към Алеко и Златните.

Ако няколкостотин метра седалков лифт е "скъп и трудноосъществим проект" (в Австрия, само за сезон 20/21 построени 11 кабинкови и 4 седалкови лифта с обща дължина 14.7 км - skiresort.info) просто трябва да се оградят планините с ограда и никой да не се пуска вътре, защото е опасно.

Обесни сега и като си в Испания и ? Как е там? Мед и масло по Гран вИа и на Плаца Майор езеро от банани?

Още един зелен дебил, дето се има за "голям турист", кой знае каква си торба с лайна. Ами ако хората искат да си закарат малките деца да се попързалят, да подишат чист въздух - на гръб ли да да ги носят ?

поредна порция от глупостите на фандъка и тулупа, за 15г управлявение успяха само да осерат пейзажа, вземайки милиардни заеми.

ти харесва симеоновския лифт , а на мен ми харесва княжевският . Като бях дете баща ни всяка неделя ни водеше на Витоша с него . Добре би било всички лифтове да работят и всеки да си избира кой да ползва.

Може да заработи... Ама най вероятно няма да заработи. Що не изгърбите концесионера на другите лифтове да ги ремонтира, А сега ще се опитате да налеете десетки милиони във построяването на нов лифт по същото трасе. Защото не само от стълбовете и станциите не става нищо, но трябва да се изгради и модерна инфраструктура, паркинги и така нататък. Типично за столичната община. В междублоковите пространства в големите софийски комплекси има новопостроени детски площадки до такива които са били построни преди 10 години и са се саморазрушили.

В момента на Витоша не работи нито един лифт! Ако действително имат желание да ги оправят...в света са няколко фирмите занимаващи се с това! Простите комунисти го знаеха и затова проектите и изграждането на въжени станции беше поверено на австрийци! Същите тези фирми работят и до ден днешен и предполагам са обновявали лифтове и влекове в други държави и имат готови решения! Според мен Фандъкова говори глупотевини за да привлича внимание върху себе си!

Има ли столица в Европа където тротоарите за пешеходци да са паркинги? Бездомни кучета, каруци и т.н. да кръстосват центъра а парковете да са клозети за домашни любимци???? ....за какви лифтове ми говорите????????!!!!!!!

не стигаче ще го платят с моите данъци а после ще искат по 40 лева в едната посока...боклуци

са реститутки и новодошли по партийна линия заради уредената държавна службица. За какви гласуват според теб такива? Няма нормален Софиянец, който да не стиска зъби или да не се е изнесъл отдавна...

Браво Фандъчка! Успя да се докажеш през годините, като слаб и корумпиран кмет. На Княжево вече има построени БЛОКОВЕ далеч от приетата кота за този район. Нали уж бе вилна зона ? Има изградени хидранти и комуникации буквално в гората предназначени за няколко баровски имения. Това го няма в много квартали, където населението с пъти повече. Друг в въпроса, как консервира този лифт през годините ? Сега разходите за съживяването му ще бъдат страшни и както винаги ние ще платим а ти ще го "построиш". Аз лично, няма да простя за това безумие със Западен парк. Слаб кмет си, Фандъчка! Слаб .!.

"Зелен Дебил" - много точно казано

Само глупотевини плещи таз жена.Този лифт се нуждае от изцяло нови подпори и вс. останало, а някъде минава и над частни имоти.Ужасно ще е прост човек да управлява подобен проект.

Колкото скелето на детската болница може да се използва, толкова и останките от княжевския лифт.

Ако бяхме нормална държава, щеше да има лифт от НКД до Алеко, ама за съжаление не сме...

Ще стане идеален простор-цяло Княжево ще си простира гащите и чаршафите, продухани от свежестта на планината.

Може да има площадка на параклиса на "Златен век"

Малко преди да настъпят необозримите демократични промени,имаше решение Княжевският лифт да бъде продължен до към хижа "Бор", а Все още съществуваща станция "Копитото" ,да бъде междинна станция и отправна точка към "Планинец" и поляните край хижата.Трябва да бъде възстановен режимът ,събота и неделя до 14 часа ,достъпа до планината над Бояна да бъде ограничен.В противен случай Витоша бавно деградира към едно планинско сметище

Фандъчка, просто си взимай партакешите и си тръгвай. Защото ако дойдат да те вземат, крайната спирка ще е Сливен

Сигурен съм че ще заработи след магистрала "Хемус"

просто лъже

Тази жена трябва да я свалим час по скоро!

Така е и с Княжевския лифт.Осигури ли се финансиране, няма проблеми.Друг е въпроса дали е ще е рационално технически и заслужава ли си парите.Ако питате мен я оставете планината на мира, че и без това е замязала на кошче за боклуци. Който иска да става турист, пешачката е решението а като не може да си стои до радиатора и пред телевизора.

Кои са тия "експерти"?? Ако е абсолютно по същото трасе на този дупотопен лифт, това значи със сигурност много лимити как да се изгради един съременен лифт, който би бил светлинни години напред в технологиите. Съответно производителите на съответните съоръжения може ама въобще да не се съгласят да изградят нещо ново и високо-технологично в рамките на старото поставяне на стълбовете, защото просто няма да е ефективно, безопасно, или несъвместимо с новата технология. Защото там е спора - не самата линия на трасето, а поставянето на стълбовете на същите места. Така че да каже кои са тия "експерти" първо! Ако са български "вещи" лица, с които съдът се е съобразил, като си пратят изискването накрая за оферти и световните производители ще им откажат. Освен ако Фандъчето не вземе оферта за лифт от някоя китайска фирма, дето ще е готова на всичко и ще и продадат някое скрапище, като рейсовете из София.

Заглавието подсказва: -Може и да не заработи -ако някой не заработи!

Тоя лифт "заработва" все около кампаниите.

Лифтовете на Витоша бяха съсипани, за да ходим на Банско и Боровец. Сега са нужни повече от всякога.

лошо не е, но не е България. Какво очакваш да чуеш?

А драгалевският кога,.? Обичах го този лифт и зиме и лете,нисичък и те носи над поляни и прекрасни гледки.Изтискахте го го зарязахте.Обясни,фандъчке,защо не е поддържан и модернизиран?Далавера ли няма?

Може да може да заработи, но за какво. Той е безмислен. Стига до никъде и до нищо. Абсолютно не е рентабилен. Смисъл има ако се удължи , примерно до златните мостове или по нагоре до Конярника. Там да се възстанови влека. Да се възстанови и модернизира драгалевския лифт, симеоновския, влековете и лифтовете на Алеко. Като цяло да се възстанови и модернизира Витоша като съвременен зимен курорт.

Диалог трябва. Общината със собственика и да се види тяхните желания и решенията на Общината и възможността. Аз не виждам такива. Едно перчене и махленски истории.