ГЕРБ оставя минималната заплата на 340 лв., КНСБ иска 400

Минималната работна заплата ще остане 340 лева и догодина, заяви Менда Стоянова. Синдикатите настояват за 400 лв.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ оставя минималната заплата на 340 лв., КНСБ иска 400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда ДИР-а замръзна.

Да не забравяме ,че това е ДЯСНО управление,което не краде,не назначава калинки,не прави рестрикции на работещите и пенсионерите,и при него държавата задължително постига просперитет.Е после СИМЕОН ДЯНКОВ ще отиде да се жертва за други държави и народи,след като тукашните изроди не го оценяват.ИСКРОВ също.И останалата ,,глобална,,измет - също.

Важно е да се дадат бонусите (под формата на направени икономии и т.н. ) по министерства и агенции, а народа, в това число и пенсионерите с пенсии от 287 до 450 лева кучета ги яли. Нещастни гербери!

тези от герб вече ми писнаха с техните запори на работни заплати и пенсии и какво ли още не, как тогава ще искаме да има семеиства и деца и така на татък, няма проблем да оставим заплатите 340 лева ама хаиде да върнем и цените на зад, 1 хляб 36ст, една баничка 25ст, кило салам 3лв хаиде де.

ДОЛНИ ПОЛИТИчЕСКИ ТВАРИ--МИСЛЕщИ САМО ЗА СЕБЕ СИ..................

Безобразно нагли сте!

Преди всичко трябва да се прекрати обвързването на заплати на високопоставени политици и администратори с минималната заплата.

Жената говори само за минималните заплати, другите автоматично се увеличават. Така разсъждава Минда, гребаджии и вся останая десного сволоч. Разбрахте ли какво е дясно.

Честито завършване, ранобудни студенти! Честито и на вас, гласували за ГЕРБ! Искате "да довършат започнатото' и те ще сбъднат мечтите ви!

Благодарим на ГРОБ.

Голяма Партия с мизерни минимални заплати, но с МАХХХ-И шанс да се катурне през зимата.

Некадърниците от коалиция "ГЕРБ & ЛАКОМНИЦИ" смятат да пестят с икономии! ТАКА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА, защото: ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА! Веднъж вече мизерствахме при Бойко. Нека не пропилява дадения му 2-ри шанс! Трети няма да има!

Намаляй Боко ,Мендо...и това ни е много...а как ще се засрами Куневата за гражданите, или Умяна Бъчвар социо...от червенияКазанлък

Какво стана със заплатите на депутатите, дотациите на парламентарните и някой други партии, с измишльотината за парламентарна телевизия - от къде за тези дейности има пари, а, а ????

В България бизнесмените правят по 200% печалба,а навсясъде по света дори 12% е много голяма печалба.Бизнесмените в БГ плащат нищожно малки заплати и надуват цените необосновано.Оплакват се,че вносните стоки и храни са по-ефтини,а не искат да намалят печалбите си.Бизнеса в БГ е бандитски и държавата е такава.

Айде пак юруш гласувайте за партия гроб и не ми излизайте с мнението, че нямало от къде да вземат парите.

Тоя народ до когато не разбере че ,го крадат и лъжат както си искат,няма да се оправи .Значи бързо се сетиха за данък "лихва" и че не могат да вдигнат минималната заплата , но за офшорните си сметки ( и то много големи) много мълчат и си трайкат . Защо си затварят очите пред така наречените " инвеститори " от които никой обикновен човек в държавата ни няма полза???? Отговора е ясен. Може би скоро пак ще има камъни .

Някой разсъждават като малките деца. Искам, но за да се даде нещо трябва да се изкарат тези пари. Да направим нашата продукция конкурентноцпособна, да повишим качеството, да повишим произвидителността на труда, да намерим пазари и т,н. Много е лесно да искаш, господа от КНСБ не с думи с дела докажете как да стане това, потреблението от кризата е свито, но някой си знает едно и също - от къде този ръст от 10%. как си го обяснявате?

не ми хвали продукция ,хвали ми пазар....

тази заплата на германците я даите а не на нас нали всички сме "европеиици"тази година те да пробват.....

Долу някъде има коментар,става на въпрос за автосервизите,комшията закара колата си за ремонт,като обяснил на автомонтьора за какво става на въпрос /електронният ключ не може да подава напрежение на таблото/монтьорът,поне една седмица колата требва да остане в сервиза казва!След една седмица колата е готова,а услугата 200 лева,възможно е да струва толкова,но на държавата от тези пари плащали се нещо?!

Минимална заплата без промяна, връщане на данъка върху лихвите по депозитите, връщане на купчината некадърни калинки и калинчовци във властта, които сринаха държавата, премахване на възстановяването на данъците на най-нископлатените работници през 2014 г., излагации и унижение в Еврокомисията при изпращане на БГ министри да просят. Това е само началото на управлението на мутрата. Какво ли ще бъде след няколко месеца? Сигурно няма да се различава от предишния мандат- тупане в косматите гърди, хвалби за глупости и унижение на държавата пред света.

Огледайте се! Всички партии: ГЕРБ, БСП, деформаторите, ДПС и т.н. са срещу Атака. Защо? Защото само тя се осмелява да каже истината: за експлоатацията ни от Запада, за наложеното ни НАТО, за натрапените ни американски бази, за въвличането ни във война с Русия... Да, Сидеров наистина е луд сред останалите демагози, крадци, манипулатори, лакеи на американците. Единствено той проявява смелост и казва открито, че за 25 години загубихме промишленост, селско стопанство, армия, енергетика, народ, достойнство. Наистина е луд, защото при "демокрацията" такива работи, пък били те и истини, не бива да се казват... Вие за какво сте - за истината или за лъжата?

Защо "Атака" не казва нищо за Лукойл и Газпром?Те да не би да са с благотворително присъствие в България?

Че кой даде Нефтохима на Лукойл? - Сивия кардинал на Деформаторите! - Ив. Костов, нали?

"зависят от размера на минималната работна заплата и се изчисляват спрямо нея. Един такъв пример е потребителската такса за посещение при личен лекар."Мента Шмента лъжи като дърта циганка каквато най-вероятно е защото потребителската такса отдавна не зависи от МРЗаплата,а зависимостта беше премахната именно от тях през предходният им мандат когато решиха най-после да повишат МРЗ с 20лв.Затова и таксата при Джипито е 2,90лв. а не 3,40лв. както трябва да бъде!

МРЗ в България е малко повече от еднодневната надница на товарач на багаж в някое шведско летище. 2700 евро е заплатата за такава длъжност там.

И да предложи, ако не е написано във "Винету", то няма да се случи!

Да, тези на които им е широко около врата ще изкарат хиляди доводи, че минималната заплата не трябва да се вдига. Ако можеше и да се намали даже... И да се работи и в събота и неделя за наглия "бизнес". И даже да не се плаща... Многовековната история на човечеството е показала, че от време на време управляващите трябва да бъдат пребити...

След няколко седмично управление се разбра, че ГЕРБ нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Обаче явно са забравили защо народът ги изгони с камъни, развалени яйца и домати. Аз ще им припомня, че бяха изритани точно за такъв вид "политика", на замразяване на доходите и увеличаване на данъчна тежест, цени и безобразно разпищолване на монополи и глобалисти. За липса на правосъдие и на правда. За пълно разминаване на това което говорят и това което се случва. За насочване на всички парични потоци и придобивки към столицата и гербаджийските кметове и за рестрикции и геноцид към всички останали българи.

Колко време трябва да работиш на седмица за да получиш тая минимална месечна заплата? Ама то някои месеци са по-дълги от други. Как става тая работа? Мерси

Цитат: През пролетта на 2009 г. Борисов посещава Вашингтон и се среща със зам. директора на Европейския департамент на МВФ. Мой познат от този департамент, присъствал на срещата, ми разказа тогава за поведението на г-н Борисов. Той започнал с познатите ни тиради за лошото наследство, което ще получи като бъдещ министър председател на България, от престъпната Тройна коалиция, за корупцията и престъпността в досегашното правителство, за намеренията му да вкара всички сегашни министри в затвора и т.н. Домакинът го послушал няколко минути, но го прекъснал деликатно, като казал, че в МВФ не се занимават с политика и че това, което Борисов разказва не го интересува. Казал му, че се интересува много повече каква финансова политика ще провежда бъдещото правителство на Борисов. Без да се замисля Бойко отговорил: Каквато ни кажете вие. Това изненадало домакина, който до тогава не бил чувал подобен отговор, макар че се бил срещал със стотици важни личности от страните членки на МВФ. Той направил необходимото да се излезе от конфузното положение и от своя страна разказал на Борисов с какво се занимава неговият департамент. Борисов мълчал и кимал одобрително. Не е трудно да си представим какво е помислил домакинът за Борисов и за България, какво е разказвал на своите началници и колеги в департамента за нашия бъдещ министър председател, какви съвети е давал на своите колеги, посещаващи България с официална мисия през следващите месеци и години. Беше ме срам като българин, като слушах този разказ на моя познат. Не зная как бихте се чувствали вие, читателю, слушайки такъв разказ!

Кой викаше,марабара аскер, кой искаше да се взима заем от МВФ, кой заповяда да се стреля срещу Чакъра и България беше осъдена, заради кого България е на държавен арбитраж за Белене за над 1 млрд лева, кой даде лицензии за ВЕИ и фотоволтаични централи над допустимата квота,кой имаше над 300 фалшиви подписа като кмет, кой пращаше студентите да гледат овце и да копаят картофи, кой имаше частичка от офшорна фирма щото бил див каратист,кой викаше ,дисис наш химн, кой обясняваше ,че щял да изпълнява какво му кажела Меркел, кой протежира Фидосиева, кой викаше ,ало Ваньо, кой обясняваше ,аз съм прост и вие сте прости, кой обяви пенсионерите за лош матриял който бил изял парите,кой обясняваше ,че плащал пенсии, кой искаше оставка за правителството,кой вдигна чената на тока и беше прогонен с ценатана тока, кой обясняваше че пидлите били интелигентни, кой риташе топка с митничарчетата, кой летя със самолетчета щото трябвало да тренират, кой изгони митничарите от фабриката на Мишо Бирата, кой произнасяше присъди от екрана на телевизора, кой излезе от тефтерчетата,кой подслушваше,при кой се случиха над 100 убийства не разкрити повечето, кой, кой има още много кой . Сега да видим кой иска да управлява съдбините на българите и кой обяснява какви варианти имало и защо. А може и без него,България може и без него ,със сигурност.

Браво, гербаджийски наглеци! А на депутатите, максимална, нали???За 10 дена се насрахте до ушите, а до Нова година сигурно лайната ще ударят вентилатора??Долу престъпните безродници от ГЕРБ и ортаците им!!!

Не правителството, увеличава заплатите в частния сектор ? А би трябвало, 300-те червени фамилии, заграбили пари и имущество за над 150 милиарда долара да увеличат заплатите, само че те са "СОЦИАЛНИ"!

Че да си бяха направили еднопартиенн кабинет бе, нали "спечелиха"?

Тая на снимката от кои е?

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал.

От Утре пълни проверки по авто сервизите дали издават документи за взети пари за ремонт на автомобила.Масово хора работят и се правят на майстори,бе да имат Фирми и без да изготвят договори. Повечето Аптеки и те не издават касови бележки,единствени изрядни такива са ХиперМаркетите.

А магазините за алкохол

Встрани от това, че по въпроса за данъчното облагане отново си имаме коалиция (ГЕРБ, ДПС, РБ) с участието на специалистите по разпределяне на порциите, аз се чудя толкова ли е трудно няколко финансисти да седнат с лист и молив и да кажат: от плосък данък печелим толкова, от прогресивен - толкова? Но все пак да има и някакво приличие, защото да искаш човек, който получава заплата от 3200 лева, да плаща данък 1376 от тях, както иска Атака, е тъпо. Никой няма да го плати, поне докато страната не се управлява от хунта. Отделно че тази заплата не е чак толкова фрапираща и дай Боже всекиму да я получава. Не, въпросът не е труден. Труден го правят играчите, защото играта им е трудна. Те нито могат да вършат това, за което говорят, нито могат да говорят за това, което вършат. Милионери се правят на хора от народа, олигарси на социалисти и социалисти на либерали. Всъщност държавата е едно ООД и всички те са съдружници в него. Само от време на време леко варира размерът на дружествените им дялове, но това вече сякаш не интересува никого.

Къде е Виденов?Той ще направи заплатите големи..Хилядарки ще се раздават

Това с хилядарките при Виденов, не го направи той! Но го направиха неговите си, така е, за да дойде на власт Костов! И да се облажат "кредитните милионери", пак избрани свои хора! Друг път ще ти разкажа, каква беше схемата!

Ами като четеш форума, май точно това искат пишещите. Жалко наистина, че навремето Виденов не остана да поуправлява мааалко по-дълго. Друга страна щехме да сме сега.

Не трябва да я оставя, а трябва да я премахне въобще! Колко хора не могат да си намерят работа заради тая простотия!

Хората не си намират работа не зарди "високата" минимална заплата! България е член на ЕС и като тъкъв синдикати и държава трябва да обезпечават на населението нормални условия на труд и социални придобивки! За това членуваме в ЕС и плащаме всяка година огромна вноска. Експлоататори не спазващи закона тук не ни трябват! Силни браншови организации и синдикати това е нужно!

Ти наред ли си с главата или си поредния Дираджийски трол и провокатор?

Като изключим г-н Здравко Димитров ,Пловдив е източник на некадърни кадри на ГЕРБ,които се гаврят с най-бедните-по отношение на заплати и пенсии/вкл. и Предколедна добавка /.Не случайно някога столица на България е станал град София.

Как ли умно ще продължиш да гледаш, като полетят камъните отново! Бързо забравяте вие, но ще ви припомним. Няма проблем!

Че кой работи за минимална заплата? Май само некадърните комуняги.

По-скоро неграмотните тролове на заплата на НДК ет. 17! Защо малко ли са ти?

Много си досетлив. сигурно пиеш от кафявите хапчета на д-р Дрис -Дрис.

Докато има хора които заобикалят законите и не плащат данъци,няма как да се оправи финансово Страната ни,има хора които нямат фирми и ремонтират на хората къщите апартаментите,слагат дограми,лепят плочки във баня,и не плащат данъци за тези взети пари от хората,а не взимат по евтино от истински майстори със фирми.

Така ми липсва Орешарски!Такъв експерт!И онова пълничкото момче дето прие исляма Чобанов!Даже свинктеропредложителя Сидеров ми липсва!Такива добри хора !Така хубаво ни грабеха!Върнаха ни 15-20 години назад!Нека бедния и избушен народ се огледа!В какви къщи живеят и какви коли карат те и децата им!

Не на тебе ти липсва лечение , лекарите са те изпуснали , като те гледам .Егати ненормалника -сега нали са твоите хора , които никак ама никак не крадат .

Божо да виждаш някъде да съм написал че тия сега ми харесват!А колкото това дали съм нормален -не давай квалификации!Панимеш

2014 - 340 лв 2015 - 360 лв 2016 - 390 лв 2017 - 410 лв 2018 - 430 лв 2019 - 460 лв 2020 - 490 лв

мин.пенсия 2014 - 154,50 лв 2015 - 159 лв 2016 - 163,50 лв 2017 - 168 лв 2018 - 172,50 лв 2019 - 177 лв 2020 - 181,50 лв 2030 - 200 лв

КОЙ КОЙ Каза ОСТАВКА,чух ли ОСТАВКА???

То само с викане не става

500 лв минимална заплата,но през 2020 година.