2017-а номер две по жега: опасното затопляне продължава

Настоящата 2017 година е втората най-топла на планетата, откакто се води статистика, съобщава американската метеоагенция НОАА.

Обратно в новината

Коментари - 2017-а номер две по жега: опасното затопляне продължава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и не вярвам на очите си. В края на 2017-та годена сме и още има хора, който се съмняват в глобалното затопляне, причинено от човешката дейност!? Още в началото на 80-те години на миналият век Carl Sagan, в една от сериите на документалната поредица Cosmos, предупреждава за глобалното затопляне. В новото издание на същата поредица от 2014, наречено Cosmos: A Spacetime Odyssey и водено от Neil deGrasse Tyson, също е отделено доста внимание на проблема. Има и филми специално посветени на опасностите от глобалното затопляне и последиците от него, като например An Inconvenient Truth от 2006-та година на Davis Guggenheim, с участието на Al Gore, Billy West, George Bush и други известни личности Ако все още се съмнявате в глобалното затопляне и влиянието на хората върху климата на планетата, моля отделете два часа и изгледайте An Inconvenient Truth! link

Кънчо, майка, говориш на хора които смятат, че ваксините са най-голямото зло, и които топят парчета сурова сланина в сол за да заменят на ракията. И така по литър, че и повече, после се поопънат потупат се у гърди и измислят някоя теория. Любимите ми са за Харпа, който ги убива, за Ран и Ът, за Сорос който само иска да ги изтрепа, за световният еврейски заговор срещу тях и няколко ме кефи за невероятните им гени и серията как българина щял да спаси човечеството за това толкоз е мразен по света от лошите. А, че сме на 5 място на света по смъртност, преди Афганистан дори, то е щото имал много стрес и щото Ран и Ът и щото ...

Никой не се съмнява в моментното затопляне на Земята. Това е факт. Съмняваме се, че това е причинено от човешката дейност, а не от други естествени процеси. И не само ние, а и огромна част от некупената научна общност. Останалото е преекспонирано медийно облъчване и нищо повече. Целта е доброволна деиндустриализация на развитите страни с цел по-лесно управление и отклонение на вниманието от истинските проблеми.

Всъщност точно учените са сред поддръжниците на тезата, че замърсяванията причинени от хората водят до промени в климата. Да изригване на голям вулкан може да доведе до отделяне и натупване на големи количества CO2, вече се е случвало, но този CO2 е различен от онзи, който се отделя и натрупва от тежката промишленост и другите човешки дейности, така казват учените и го подкрепят с факти. Привържениците на обратната теза се водят най-вече от аргумента, че редуцирането на вредните емисии ще доведе до спад на печалбата, защото ще трябват сериозни инвестиции, може да има и съкращения. Вероятно ще доведе и до спад на растежа в големите икономики, понеже имено те са сред най-големите замърсители. Не случайно президента Тръмп отказва да подпише Парижкото споразумение. По-долу коментирате, че става дума за власт и пари точно така е. Истината за глобалното затопляне е неудобна за някои, но не може вечно да се крие, особено когато обикновените хора трябва да ходят с маски, понеже не могат да дишат замърсения въздух, когато заболеваемостта скача заради отровите около нас, когато поредната буря сее разрушения и наводнения, и взема човешки жертви. А Баба Ванга беше казала власт и пари, само за това мислят хората, сякаш нямат само по една уста и един гъз.

Затоплянето не може да бъде опасно.Опасно е застудяването.

Опасно е за топлофикация София,че от това затопляне ще вземе да фалира...

При това 8 милиарда население и възможна обитаемост само на около 15 % от повърхността на планетата (другото е вода, пустини, високи части и т.н.), достатъчно е стравнително малка площ но гъсто населена да стане необитаема (залята от вода, с температури над 50 градуса и т.н.), за да почне як купон!

Който е учил физика знае закона за ентропията и енталпията , че топлината се движи от по-топлото към по-студеното. Земята е заобиколена с космическа температура от -273 градуса целзий, така че по-добре глобално затопляне отколкото глобално замразяване. На някои хора е дадено да печелят пари от периодичното разпространяване на глупости.

Потвърждавам - при нас е достатъчно да си изнесем агнето навън за да се опече. Топлината си има предимства. Е алкохолът се изпарява преди да го изпиеш ама .... не всичко е идеално

Един руснак кисне пред локвичка а друг пита какво прави. - Счупих си бутилката с водка и чакам да замръзне.

Дир! Вие новинарски сайт ли сте или някакъв апокалиптично - сектантски? Ден няма в който "видният" апокалиптик, климатолог, палеонтолог и въобще всичколог некитов, да не ни поднесе с патос и фанфари поредния апокалиптичен сценарии! Прекален светец и богу не е драг, прекален слуга наглобализаторитесъщо! Свържете го с Брус Уйлис, човекът и без това отдавнане е спасявал света, и ни избавете от никому ненужните паранои, които се опитва да ни внушава всеки божи ден този "експерт"!

А ти си виден метереолог както виждам, ако за теб бъдещето на света, такъв какъвто го познаваме не означава нищо, то за мен значи всичко. Ясно е че това глобално затопляне се дължи на човешката дейност и наш дълг е да се опитаме да намалим влиянието ни, за да може да има бъдеще и за децата и внуците ни!

още едно канарче...

Няма нищо общо с глобалното затопляне. Всеки може да намери достатъчно информация за слънчевите цикли и продължаващото излизане на Земята от последния ледников период. Всичко друго е събиране на такси и източване на средства. Скоро очаквайте и такса въздух за дишане.

Стигаааааа!!! "Глобалното затопляне" Банда учЕни, дърпат милиарди от икономиките, под претекст, че се занимават, наблюдават и търсят решение на проблема. Най-лошото е, че ни втълпяват, как човечеството има основна вина за затоплянето. А медиите се надпреварват да го разпространяват. Земята следва своите климатични цикли. Студ-нормално-жега-студ-нормално-....... Възможно е да човешката дейност да оказва някакво влияние, но то е минимално в сравнение с това, което истериците ни пробутват.

Хората засичат температури от 130 години спрямо 4,5 милиарда години история на планетата и изпадат в паника.

Как вярвате че Земята е на 4.5 милиарда години? Какви научни методи са използвани в подкрепа на подобна хипотеза?

Наистина комплексарското му изказване прилича повече на изсмукано от религиозно доверие, отколкото на приятелски връзки с критичната методология. И такива са хиляди тук и тролят, че и със самочувствие...

Главния виновник за глобалното затопляне на Земята е Русия! Тя добива най-много метан на планетата и се изфука, че тази година е увеличила добива си с 30%!

Като любител риболовец цяло лято съм следил температурите на водата в Егейско море. Цяло лято бяха под средните , а на картата сме градус над средните. Със здраве.

И колко градуса са средните за егея барем знаеш ли или пишеш, колкото да не ти умре рибата?

Кво се коркате бе? Радвайте се, че няма да плащаме за парно, я вижте има ли парно в Африка! Пищят "топлофикаторите", щото няма да може да ни скубят и бизнесът им отива на кино!

Очевидно е, че промените в климата не зависят много от човешката дейност, поради простата причина, че са се случвали и преди да има хора. Защо е тази "климатична" истерия? Явно става дума за власт. Трябва да бъде унищожена най-тежката промишленост на най-развитите бели страни. Металургия, големи заводи за машини и оръжия - могат да създадат независимост, а и народите по трудно се управляват и "насочват" накъдето трябва ако на територията им има такива неща. При демокрацията винаги има вероятност хората да поискат истинска свобода и ако имат ресурси - току виж си я осигурили. Развиващите се страни не са толкова опасни за юдею-банкерската мафия. Те могат да се контролират много по-лесно. Ето защо цялата тежка индустрия се изнася там, ето защо деиндустриализацията е официална политика в САЩ и Европа много преди парниковата истерия да е достигнала такива размери. Ето защо безсмислени технологии фалшиво заместват истинската икономика. Ето защо банките правят каквото си поискат.

Става дума не за власт а за пари.

Ако се замислите, парите са само хартийки без особена стойност. Ако имаш власт можеш да си отпечатиш колкото искаш от тях - както всъщност и прави Федералния резерв на САЩ, контролиран от същата тази юдейска мафия. А ако имаш достатъчно власт може да вземеш каквито си блага поискаш и без никакви пари - така беше при комунизма. Неслучайно в "Протоколите на циониските мъдреци" пише, че парите нямат никаква истинска ценност.

На Краварите им изгореха неколко квартала в Калифорния и са пищят на умряло. Нали си добивате ШИСТОВ ГАЗ и НЕФТ, Ползвате си ХАРП, нема да ревете

Пийвайте, хапвайте, носете си новите дрешки, чукайте чат-пат, и хич да не ви дреме на дедовия....

По темата за парниковите газове: Метанът има близо 20 пъти по-силен парников ефект от въглеродния двуокис. Най-много "течове" на метан се получават при добива му от шисти, модерният напоследък hydrofracking.

Метана глупако се разпада за дни, въглеродния диоксид с години.

След като 2016 е била по-топла от 2017, тогава имаме захлаждане. Един градус на година е твърде бързо захлаждане. Въй! Че то само след 10 години ще настъпи ледников период!

поздрави на газовиците и енергетиците! топли, сърдечни и всякакви- на тях и на семействата им!

Предвид, че сега се намираме в ледников период не знам за какви затопляния говорите. било е време когто на северния полюс са расли банани и са скачали маймуни. е това е затопляне.

В океана ли? Баси маймуните дето скачат в океана и бананите дето растат от него

Объркал е полюсите.

Ами значи е време за акциз върху тока и още един акциз върху горивата за да се финансират разработки за възобновяема енергия и борба с последиците от глобалното затопляне. Може и върху месото, че за да пораснат говедата бая са попърдяли и са освобождавали метан във въздуха. А дали не трябва да се обложи и бобът?

Принципът, който движи икономическия ред на планетата, е крайно неразумен и антиекологичен. От това са и проблемите. Ентропията расте, творческите сили, единствено умеещи да вкарват абсолютен приход в системата, са или потиснати, или липсват напълно. В такива случаи преспективата е ясна - предстои ни топлинна смърт.

Хайде де, дай да видим твоя принцип. Поведи хорото.

Откога повтарям, че ключа от бараката е в ентропията, ама, а де...

Супер, още по-топло да стане. Искам палми и тропически климат в БГ

Време е да се прибираш в Африка.

Не е вярно! Тръмп каза, няма глобално затопляне.

УЧЕНИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО БЪРКАТ. СПОРЕД ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ ВСЯКА ЗИМА Е ПО-СТУДЕНА ОТ ПРЕДНАТА И Е НАЙ-СТУДЕНАТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ.

вчера гледах доста по-различни карти, които показват началото на нов малък ледников период с начало 2021, който до 2028 ще обхване цяла Северна Америка и Канада, Европа някъде може би до Унгария, както и по-голямата част от Русия.

Ако това е истина Империята на Злото Русия ще банкротира, защото никой няма да купува газ и петрол.

На папството - звярът от последната книга на новият завет Откровение излизащ от морето, който символизира политическият аспект на тази езическа езотерическа църква и Вавилонската блудница, която черпи с виното на своето разпалено блудстване (гибелни езотерини учения царе и народи), с която Господа нарича духовният и аспект, са необходими много лъжи и митове, един от които е мита за глобалното затопляне предизвикван от стопанската дейност на човека, за да предложи и наложи в световен мащаб своето универсално решение за всички човешки беди на света, породени от неспазване на десетте морални закона на Господа, които са любов към Бога и ближният. Това универсално решение е неделният закон - белегът на авторитет на тази езическа църква, който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед, която неслучайно започва с думата "Помни". Тоест представители на тази църква искат привидно да лекуват нбедите на света породени то беззасконието с беззаконие, което е морален и логически абсурд. Но всъщшност те искат да съборят Божият порядък на Земята и да установят царството на князът на този грешен свят на който служат - бащата на лъжата, който не може да спаси дори себе си от гарантираният Божи съд и да избегне абсолютна справедливост в битието. Вавилонската (халдейската) митология продължава.

И какво сега, да вземем да я изключим стопанската дейност като източник на замърсяване? Ами това е ефектът на щрауса и на шопа - "мене ма нема"...

Когато започнат да падат язвите на Божият гняв върху непокаялите се до краят на благодатното време грешници, при четвъртата от тях Господ ще даде сила на слънцето да гори с непоносима жега нечестивите човеци които са се кланяли на творението и с тази язва ще удари идолопоклоническото поклонение на слънцето, което няма да има нищо общо със стопянската дейност на човека. Тази Земя е натрупана за огън и ще бъде опустошена. Затова човек не трябва да се фукусира върху спасението на планета, която не може да бъде спасена, а върху спасението от греха и смъртта, което е приорит на Господа и разумните и честни хора, отегчени от безсмислието на греха.

ПО - ФАЛШИВА НОВИНА ОТ ТАЗИ, НЯМА!!!! КАК, ЩЕ НИ ДЕРАТ КОЖИТЕ, АКО НЕ СИ ИЗМИСЛЯТ ТОВА ЗАТОПЛЯНЕ - КОЕТО Е ПЪЛНА ЛЪЖА!!!!!!!

С термометър и статистика.

Кое е лъжа бе колега...Лятото се пържихме на 40 градуса 2 месеца или ти живееш някъде около Рилските езера

Колега, аз и преди 20 години съм виждал такива лета, нормално е лято си е!

Ужас. Усещам че трябва да се вдигнат цените на тока и акцизите на горивата, а за всеки случай и данъците на колите и таксите смет.