”Топлофикация София” въвежда код ”платец” на фактурата

"Топлофикация София" въвежда от днес редица промени с намерение да подобри работата с клиентите и комуникацията с тях.

Обратно в новината

Коментари - ”Топлофикация София” въвежда код ”платец” на фактурата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема с топлофикация е морален и юридически - монополиста има отношения с някаква измислена "етажна собственост", вместо индивидуални договори с всеки абонат. Това че такса "сградна инсталация" се превръща в такса мощност или не знам си каква друга не променя нещата, че се нарушава справедливостта и един куп закони. Най-нормалният търговски принцип е, че се плаща това, което си потребил. И което си искал да потребиш, а не си бил принуден да го направиш.

Преди първоначалния пуск на отоплителната инсталация в сградата, всеки собственик е попълнил и подписъл бланкова молба-заявление до топлорайона, че желае да бъде топлофициран. Поне в нашия вход беше така. След това дойде група енергетици от топлорайона и след като направиха обстойна проверка на цялата инсталация, включиха отоплението.

Докога гадове ще ни мътите главите . Топлофикация София е общинска т.е. ОБЩА на всички столичани. Интерес от приватизацията на ТС имат чужди фирми и банки. Пазарната ниша която запълва ТС е много голяма, над 400 000 абоната , физически и юридически лица. В нея могат да се намърдат стотина дистрибутори на гориво и отоплителна техника, а централното топлоснабдяване ще остане само СПОМЕН, както в редица окръжни градове на България. Топлофикация София АД има около 3 000 МВт инсталирана топлинна мощност, отделно е над 300 МВт електрогенерираща, сигурно вече схващаш какво се опитват да направят мафиотите.Топлофикация е виновна , че я има, дори когато нямаме държава. Топлофикация е неудобна защото със съществуването си запушва устата на всички плачльовци които се оправдават за неудачите си с прехода, кризата , некадърни правителства и т.н. Топлофикация е гадна защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Запази въздуха на София чист. Не даде своя принос за увеличаване на раково болните. И т. н. и т. н.

Топлофикацията е гадна, защото е монополист и прави каквото иска. Така беше и с ЧЕЗ, докато не въведоха конкуренция в доставиките, сега се изпреварват кай да да даде по-голяма отстъпка в цената. Стига до 30%. как така става? На загуба ли ще работят? Не вярвам!

Търсейки някакво оправдание на гнусните манипулации спрямо "Топлофикация София", пишеш пълни глупости. Точно 4-ри държавни и общински органа проверяват ежедневно Топлофикация София включително и фирмите за топлинно счетоводство свързани с нея. "Топлинните счетоводители" не крадът, но играят много хитро, само и само "Топлофикация София" да разтрогне договорите си с тях защото са им неизгодни, след като се нагушиха с пари от монтажа на радиаторните вентили и разпределите. В отговор тя започна да изгражда собствено звено за отчитане с което да ги конкурира.

Председателят на СОС Елен Герджиков Снимка.: БГНЕС - Most Wanted with Reward! The Rewards for Justice program.

Клептоманите окопали се в Топлофикация София и клептократите наречени Столичен общински съвет (СОС), принципал на "Топлофикация-София" въвеждат код платец на фактурата?Клептоманията е своеобразна зависимост непреодолимото желание да се краде трябва да бъде задоволено. Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните и общински решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.

Ако "Топлофикация" се откаже от юрисконсултските възнаграждения, нали може да наеме адвокати, на които осъдените потребители ще дължат адвокатски хонорари в същите размери. А потребителите, които съдят "Топлофикация" ще се откажат ли да претендират адвокатски хонорар от нея, като спечелят делото? Възнагражденията, било то адвокатски или юрисконсултски, се дължат по силата на закона, а размерът им е нормативно регламентиран в наредба. Така е било и при отменения ГПК от 1952г., така е и сега. Проблемът не е в юрисконсултските възнаграждения, а в неплащането на сметките от потребителите-това е причината за водене на съдебни дела. Няма длъжници-няма дела-няма юрисконсултски възнаграждения.

По скоро си ннагла и несправедлива затова отговори юристконсулите на топлофикация ще се откажат ли от щатните заплати които получават от нея. Ти ще се откажеш ли от заплатата си при работодателя си и да работиш на хонорар и той ще те търпи ли.

Напълно съм съгласна щом си на щат това ти е работата.Каква друга работа имат .Договори с абонатите си не сключавт и какво работят завеждат дела копи пейсте и големи хонорари и отгоре заплати ,които ние плащаме.Да ги закрият най- добре.

Проблемът е в липсата на доверие към сметките, които ни предоставя за плащане топлофикация. Изходът - премахване на топлинните счетоводители, възстановяване на старото положение на отчитане по кубатира, отказ да се събират сметки от абонати не желаещи да ползват услугите на "Топлофикация", амнистия за неизплатените сметки за абонати, които си изплатят сумите за последните 3 години.

Не хвърля брат и това ще издейства. Мая Манолова е пич. Този път имаме истински обдусман(не знам дали точно така се пише), но вярвам в нея.

Манолова да не хвърля прах в очите на хората. Юрисконсулското възнаграждение е най-малкия проблем в случая. Проблем е измислената такса сградна инсталация, която излишно товари сметките.

кога Топлофикация ще почне да издава фактури.До момента няма такива и е много интересно къде отиват парите и ддс-то.Документа,който издават "Съобщение към фактура" е измислен и нито в закона за счетоводство нито в закона за данък добавена стойност има такъв.Питам и господа уважаемите съдии до кога ще интерпретират законите както им е удобно и ще толерират незаконни и измислени документи.Да не говорим ,че от описаното в тях потребление нищо не може да се разбере.

Мен ако питате трябва всички банки да направят сметките на всички съдии публични и да се организира един народен съд на един стадион и ще видите как всичко ще си дойде на мястото.

Новата "услуга" на "Топлофикация" има една единствена цел - да се идентифицира максимално бързо и точно всеки един клиент, за да може да бъде одран по законен (съдебен) начин за начислени (не казвам реално ползвани) услуги! И вместо да подобряват качествата на предоставяната услуга, като отопление и топла вода, мафиотите от "Топлофикация" подобряват репресиите срещу клиентите си, които при това са поставени пред факта на безправен роб пред нея! И "труда" на служителите, заети с подобни "подобрения" също е включен в сметката на платеца! Бъдете сигурни!

someone

мисля, че в българия отношението към такива длъжници е много жестоко. в западна европа при неплатена сметка поне 6 месеца не те търсят сериозно, само писма пращат, а тук на секундата да има как да те вкарат в затвора за минимална сума.

Ще ни го татуират ли на челото кода, та да могат да ни сканират камерите по магистралата, освен винетката да ни проверяват дали и парно плащаме?

Припомням на всички крепостни, пардон, абонати, че топлината, която Топлофикация продава, е отпадъчен продукт на ТЕЦовете от производството на еленергия.

Даже най-добре да ни плащат, че им помагаме да я изхвърлят ;)) По тази логика и водата трябва да е безплатна - Господ не ни таксува за валежите, нали? О, и слънчевата енергия също!

Много прости хора се нароиха по темата енергетика! Може ли да се пишат толкова големи глупости!

Най простите, тъпите, крадливите и наглите са в топлофикациите.

Промените в отчетните документи на "Топлофикация" винаги се правят не само в ущърб на клиента, но като правило винаги със скритата цел да се продължи практиката за неговото ограбване, принуждавайки го да плаща за всякакви допълнителни "услуги", но не и действително предоставени, за които всъщност клиентите имат отношения с нея -отоплението на имотите и подаване на топла вода! Но щом държавата е в ръцете на мафия, то какво да очакваме от едно подобно дружество?

Код "платец" има, а договор за потребление няма?!

Срещу колко ще да е този ''код'' при плащането???? Врътки всякакви могат да измислят ама да си бръкнат в джобовете от кражбите не ги бива..

Ако рекетът , представен в съобщения за фактури може да се нарече работа с клиентите... В тях някои суми просто не могат да бъдат съпоставени с никакво измерване, защото например няма измерване на загубите към атмосферата , но има загуби към вътрешния обем на сградата. Няма измерване на кубици топла вода, а има подгряване на топла вода. Топлофикация е не търговско, а прогнозно дружество.

Скоро някое "наше момче" ще приватизира "губещата" Топлофикация. И ще изземе жилищата и цялото имущество на всичките и длъжници, както и на техните деца и внуци.

Решението на сагата "Топлофикация" е закриване на това измислено дружество. Не може да плащаш за нещо, което не си ползвал. Това е все едно да си занеса фактурите за ремонт и зареждане на автомобила само защото някой от топлофикация го е виждал по улиците или е дишал изгорелите газове от него.

Ко каза ко ? Не можах да ти хвана мисълта нещо... но пък си забавен....

КАК МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ В ИМОТ НА СЪСЕД , КОЙТО СИ СМЕНЯ РАДИАТОРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД.НИКАК - ТОЙ ПОЛЗУВА БЕЗПЛАТНО, А ПОСЛЕ ВСИЧКИ ПЛАЩАТ - ОБЯСНЕНИЕТО Е ,ЧЕ ТОВА КОЛИЧЕСТВО ПАРА Е ВЛЯЗЛО В АБОНАТНАТА . СЛЕДВА ВЪПРОС ,ЗАЩО СА ИЗМЕРВАТЕЛНИТЕ УЖ УРЕДИ.

байпас на тръбите.

Ти как така реши, че в абонатната ти станция влиза пара само не мога да разбера? Ясно ли ти е, че парата отдааааавна не играе тука

Добро предложение,но е редно да се помисли за обработката на данни-не получаваме изравнителна сметка плащаме редовно и изведнъж ставаме длъжници??

Няма да бъда многословен. Ще кажа само,че не е правилно топлофикациите да събират такси когато нямаш радиатори! Никъде по света няма дружество,което да взема пари ЗА НЕПОИСКАНА УСЛУГА !

Топлофикация не е държавна административна единица или съд за ти налага такси. Толко ли не се научихте 100 години, че "такса сградна инсталация" няма. Това е енергия, която се отделя по вътрешната Ви инсталация в блока мой човек....

Нарича се загуби, а те не са услуга мой човек и никъде другаде по света не ги продават освен на тази кърджалииска-бандитска територия.

Цялата ситуация е създадена не от Топлофикация, а от топлинните счетоводители и те са единствените, които имат полза от нея. Преди се плащаше на кубатура на апартамента. Е, недостатък на тази система е, че бай Ганьо пускаше парното на макс, а като му станеше горещо отваряше прозорците, но отчитането беше честно. Но независимо от всичко е нагло да не си плащаш сметките - имал сметка от 20 лева, ама не я плащал и му завели дело - ами плащай си я и всичко ще е наред. Никой съсед не длъжен да ти плаща отоплението. А ако всички не искате парно - просто се отказвате и не плащате нищо.

има различно усещане за температурата.

Ти откога си специалист и по въпросите на "Топлофикация", како? И май за теб неща като топломери не значат нищо? Хората са ги измислили само за да хвърлят прах в очите на клиентите, сигурно! И интересно как така разбра, че сметката ти е 20 лв по време на сезона, след като реалното отчитане на показанията става в края му? Ами ако не си ползвал отоплението през това време? А, че това има резон, говори и фактът, че спряха да начисляват лихви на неплатените т.н. прогнозни количества топлинна енергия, които фактурират през отоплителния сезон, защото доказването на ползвана услуга става само в края на периода! Но събираните с години НЕПРАВОМЕРНО суми за тези лихви не върнаха на изправните платци в края на сезонното отчитане. Ама какво да обяснявам на човек, който е като кон с капаци? Те го дерат, той си мисли, че му правят лечебен масаж!

на Мая Манолова! За сега тя е единствената която предприема реални стъпки срещу айдуците от Топлофикация.

Гледам свините-тролове на топлофикация налазиха и осраха тази тема.

За бога, братя, спирайте парното. По-добре малко да постудувате, отколкото да ви закопават с огромни суми и съдилища.

НЕ ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ НАСЛЕДСТВЕНИ ЗАВИСИМИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ?? ИМА РЕШЕНИЕ ! ДА РЕШИМ ДАЛИ ДА ПЛАЩАМЕ НА СГО, ЧИЯТО СОБСТВЕНОСТ Е РЕКЕТЬОРСКОТО ДРУЖЕСТВО !!!!!

ДАНЪКОПЛАТЦИ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА ВЪРТИ " СТОПАНСКИ СУБЕКТ" , КОЙТО РЕКЕТИРА И ИЗНУДВА СЪЩИТЕ ТИЯ ДАНЪКОПЛАТЦИ !!! РЕШЕНИЕТО Е НАШЕ !!!

Взимай два плаката и бързо пред общината и пред парламента да сваляш правителството

За повечето олигофрени "Андрешковци" върхът на сладоледа е да не плащат сградна инсталация и да се греят от тръбите и съседите. Истинската битка трябва да е за прозрачност и реални сметки за да може всеки да си плаща.

"Андрешко" си ти, защото без да си сключил писмен договор с рекетьорите от топлофикация се криеш зад техния гръб и разчиташ загубите които правиш да ги платим ние по принудителен начин. Това говори че си подло и мръсно копеле нямащо чест и достоинство, мястото на такива като теб е в затвора заедно с корумпираните съдии и топлофикатори.

Това беше най-тъпото нещо, което бях чела. Още повече, че явно си от тези дето ние другите трябва да им плащаме сметките, а в случая с горния коментар да бъдем и обиждани за това. Принудителни събирания се правят явно на разни хитреци дето си викат " Аз съм много велик и няма да си плащам" и после ревете като ви дадът на съдия изпълнител. Който както си постели.....

Андрешко е положителен герой.

Българинът е селски тарикат и мрази да плаща, особено общите неща. Абе какво искате от хора дето си мислят, че най-добре е като си болен не да отидеш на лекар, а да се лекуваш с греяна ракия и чесън?

Хе-хе.

Влоговете в КТБ красноречиво говорят за това от къде някои властимащи са спечелили стотици хиляди и милиони.

Ето тук трябва да се зададе въпросът"Робство,владичество или съжителство"е правилният термин спрямо "платецът"на Топлолъжация-София.Еленко,майстор Еленко,ти как мислиш?

Доволен съм, стъпки в правилната посока.

Престъпленията и Рекета срещу Народа са Държавна Политика в България!Разходи по Делото:Минимум 150-200лв за Адвокат, 400лв за 2-ма "Експерти" назначени от Съда и препоръчани от Топлофикация + пари за Обжалване и минимум 6-800 лв за подаване Жалба в ЕС - Страсбург, където няма гаранция , че ще тръгне Дело срещу Държавата и КОГА ще стане това заради многото дела!! На края след като ви осъдят, ще платите и разходите на Топлофикация за техните Собствени Адвокати и Колекторски Фирми! Не си мислете че с т.нар. 3 бр. "Съюзи на Потребителите" 100% ще спечелите Дело срещу Таплофикация СФ! За Дело при техните Адвокати си подгответе 150лв - 200 лв + членски внос за 1 - 2 години! Съдиите въобще не гледат какво пише в Делото и те съдят на общо основание! За тях "Закона за Защита на Потребителите" НЕ СЪЩЕСТВУВА! Въпреки че "ЕС" уж ги "Задължава" да се съобразяват с него!!

Плащай си навреме. Защо ние коректните платци трябва да ви издържаме когато не си плащате с години? Аман от цесекари наглеци.

Отрепки като теб не плащат нищо. На теб ти плащат някакви мижави кинти за да тролиш и тук.

Браво на МаяМанолова!!!Дано успее! Но защо не се обръща внимание на загубите по топлопреносната мрежа в това дружество, които се ПЛАЩАТ ОТ КЛИЕНТИТЕ на дружеството!!! Защо не се анализират професионалните качества на служителите?

А бате Бойко няма ли да се изкаже и той по този въпрос с рекета на топлофикациите, защо мълчи като шаран?

По въпроса с рекета може да се изкаже, но едва ли ще бъде по очаквания от тебе начин. Все пак са колеги.

Абе не съм го чул да се изказва по никакъв начин, но съм видял как негови министри променят законите с цел по лесно да ни рекетират и той едва ли не е запознат.

Властта се нуждае от длъжници и кокошкари, които да живеят в страх за да не смеят да вряскат много много. "Топлофикация" е прекрасен инструмент за всяване на страх от властта.

Защо никоя Управляваща Партия НЕ премахна до днес Несправедливостта към хората и Рекета на Топлофикация и Собственика - Софийска Община? Защото Топлофикация прави тлъсти "ДАРЕНИЯ" на всяка една Партия преди началото на Изборния маратон!

copy-peast: ".....Създават се отделни производители на топлинна електрическа енергия. Топлофикация остава с преносната система и с абонатите. Ликвидират се неработещите временни отоплителни централи, работещи на мазут и довършваме процедурата за приватизация при едно оздравено дружество без задължения, което предвид на своята функция като топлопреносна система с наличните абонати, би се явила една АТРАКТИВНА ХАПКА за всеки един потенциален инвеститор, каза Росен Желязков........" Който има уши, нека слуша. Лука 8:8

Никога няма да отменят доброволно топлофикационното робство!

Тези хора, които не желаят този вид отопление не трябва да бъдат РЕКЕТИРАНИ от Топлофикациите да плащат Данък Сградна Инсталация и Загуби, Пренос и т.н...!В "Закона за Енергетиката" трябва да се анулира тази поправка! След като са си махнали радиаторите и не ползват Топла вода, те не са Клиенти на Топлофикация! Някои от тях дори са си изолирали топлопреносните тръби а т.нар. "Съд" и Топлофикация ги съдят да плащат Сградна Инсталация?! И още ЗАЩО Топлофикация и Софийска Община работят като Банки начислявайки огромни лихви върху просрочените задължения, без да се погрижат хората да разберат за това?! Как ще се отоплява Гражданина не трябва да зависи нито отМафията - Топлофикация нито от Етажната Собственност! Всеки човек има право на Алтернативно Отопление!И още хората с ниски доходи и пенсии и безработните не могат да си позволят "услугите" на Адвокат и Правна Помощ при изключително завишените цени на "адвокатите" у нас! /80 - 100 лв само заКонсултация!!/

Да бе хора дето се мислят за много велики и не си плащат с години, щото видиш ли ти на село така са свикнали като им е студено да си накладат печката и милите не знаели, че имат задължения и ще ги съдят. Възрасни хора ще си плащат коректно всичко, а разни ми ти селяни и "тарикати" дето цял живот все мрънкат не знаели горките че имат задължения. Да ги съдят, много ясно... Аз като си плащам, защо не ме съдят мен?

хора, които се смятат за велики, че получават държавна заплата и се греят ката ден на държавен климатик ще ми дават акъл какво и дали да плащам.

Тези хора които не искат да плащат сградна инсталация, да живеят в сгради без парно , а не да се греят на аванта от тръби и съседи

шъ си прекарат свои тръби другаде, щот тия изгниха и дават фира. Сгради без отопление са именно нашите дето се греем с други източници и гледаме да не измръзнат съседити, пестящи от парно.

Кирлива, некачествена услуга - това предлага Студенофикация София. Но защо да си оправи качеството на услугата и отношението към клиентите, след като я управляват стари комунисти, учили по онова време и знаещи как стават нещата... Достатъчно им е просто да си осигурят законодателен чадър, за да могат свободно да ограбват всеки, който се е родил и има ЕГН. Начислените мегаватчаса енергия, ако бяха реално консумирани на електричество, трбяваше да сме вечно на отворени прозорци и да произвеждаме стъклени бутилки у дома. Така стоят нещата в момента, драги ми абонати. Когато станете клиенти, тогава ще може да вирнете глава. Сега сте просто крепостни или роби, което ви е по-ясно.

По времето на Социализма всеки можеше да се откаже от Парно и топла вода, като измисления Рекет "Сградна Инсталация", такса "Пренос", Такса "Загуби", "прогнозни температури", Криминални завишени Лихви и т.н... не съществуват!

И аз мечтая да няма комунизъм, но реалностите у нас са силно изкривени спрямо нормалните държави именно, защото старите кримки са си прокарали обирджийските политики, подковали са се законодателно и ти просто си им длъжен, докато си повтаряш, че няма комунизъм. Можеш ли да си представиш на село, да се отопляваш на дърва и въглища и да плащаш 80 процента от тяхната цена, защото имаш такса загуби на топло през комина!? Да, и понеже тази топлина не я използваш, няма да я заплатиш! Освен това, ако къщата ти е на два етажа, всеки месец ще искаш такса мощност на съседа си отгоре, защото видиш ли той се топли наготово от тебе! И понеже това не са нормални отношения, затова хората протестират. Жалкото е, че само протестират, а не са хванали тоягите!

Че Топлофикация изпълнява най-вече тъкмо такава функция! Не да прави живота на хората по-поносим, а обратното... КЕВР е ракова структура и трябва да се премахне. Те определят рекета с цените на парното и топлата вода, а Топлофикация само изпълнява. Нейните шефове са наясно с рекета, който ги задължават да извършват, но не могат нищо да направят. Или поне така представят нещата. Но най-големият парадокс е, че ТЕЦ-вете прозвеждат ток, който се изкупува от държавата, а парното в голямата си част е продукт от производството на тази ел. енергия Т.е. получава се , че за едно и също нещо на Топлофикация й се плаща 2 пъти, а в същото време била задлъжняла към Булгаргаз. Някой много лъже народа и го прави съвсем на глупав. Това го няма никъде.

Днес по БНР една дама, представителка на Топлофикация, надълго и нашироко об[сняваше всичко друго, но не и основният проблем: Цените на парното! И за да няма съмнение с каква нагласа се изказваше, без да й мигне окото изрече:Топлофикация продавала "услугата" под себестойност, затова била задлъжняла към Булгаргаз. Сигурно и в най-черните страници на човешката история няма да срещнем пример за подобна кощунствена лъжа и лицемерие. Що за държава сме ние?! Къде е съдебната с/ма, къде е омбудсмана и евродепутатите ни?!

Море, къде е тоягата неокастрена!?

Както и да се върти и суче проблема винаги опира до корумпираните съдии чиито сметки може да видите в списъците публикувани от синдиците на КТБ, а колко сметки имат в други банки не е ясно и всичко това са го смъкнали от нашия гръб бандитите в тоги.

ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА КАТО НА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, КАКВИТО СА МЕТОДИТЕ И ! И КАТО ТАКАВА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТРЕТИРАНА ОТ ОРГАНИТЕ НА ВЛАСТТА !! НО....ВЛАСТТА УЧАСТВА В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ !!!! ИЗВОДЪТ ?!?! БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ЯСЕН ЗА ВСЕКИ С ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ !!!!!

Какво плюете само по Топлофикация-най-евтиното отопление.Просто българина е свикнал да ползва без да плаща.Аз съм редовен абонат и не съм съгласна да плащам на някой сметките,така че съда да си върши работата.Писна ни вече от навлеци ,живеещи на гърба на другите.

тези хора, които ти наричаш навлеци са рекетирани от Топлофикация да заплащат нещо, което те не ползват. Да се помисли, как да се спре рекета, а не да настройват хората едни срещу други!

От Топлофикация насилствено са ги накарали да си си купуват жилища в топлофицирани сгради и насилствено са ги топлофицирали, само за да може да ги "рекетират" Така е, не са свикнали тези от село да се топлят и да си плащат. Къде по-лесно е да ходиш в някоя гора и да си насечеш безплатно дърва, пък тука ще плащат даже за отопление.... Ега си несправедливостта.....

Напълно подкрепям! Имам изолация и сменена дограма. Поддържам 23 градуса в целия апартамент заради малкия син, който още лази по земята. За отоплението на 120 квадрата апартамент плащам 600 лв. за целия сезон. И да, нямам съседи, които да крадат.

Сега остава и да ме убедиш. Вие там не се ли къпете!

аз живея в София в апартамент 110кв с три включени радиатора и три свалени. Отоплителния сезон ми струва 3000лв това значи ли че трябва да тръгна с пушка да се разправям със съседите? ДА, ИМА ХОРА, КОИТО КРАДЪТ, НО ИМА И ТАКИВА КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПЛАЩАТ ТОЗИ РЕКЕТ.

Вземи си постави един термометър на чешмата и пусни само топла вода в най-студените дни. Използвай тази стойност за да пресметнеш количеството енергия, което е необходимо за да се сгрее водата до тази температура. След това умножи тази енергия по времето от предната до последната си фактура и ще се удивиш колко повече енергия са ти начислили. За парното измамата е същата. В най-студените дни ако не си пуснеш печка ще си умреш от студ. По мои изчисления между 6 и 8 пъти е завишена всяка сметка по тази система. Да не говорим, че водомерът се върти, независимо колко е студена течащата вода. После и от там те мамят.

loyola

Аха - "събирането на тези такси е нечестно". Значи трябва да се обезщетят пострадалите и да се накажат виновните?

Това може да стане само в страна с реална демокрация. Нашата си е фасадна и не очаквай да ти е от полза. Огледай се дали има реално съдилище и равни права за всеки и тогава се осмелявай да мечтаеш толкова смело. Пожелавам здраве на всички!

Перу може да осигури безплатни слънчеви Панели на над 2 милиона души живеещи в отдалечените планински райони на страната /осигурявайки ток и топлина/ а Демонократична, Ционистка - България НЕ !?

А бре в страната има и други ТЕЦ-ове, защо тази Мая не се боеи за всички граждани, а не само за софиянци! България не е само София