Китай затваря небето си за "Боинг" и "Еърбъс" на руски авиокомпании

Законовият им статут е неясен след налагането на санкциите срещу Москва заради войната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ме е страх от санкцъй

Те няма как да летят тези самолети, защото не са минали технически преглед според авиационния регулатор. Кой ги поддържа? Части откъде? Застраховката кой я прави?

Възможно е Еърбъс и Боинг да натискат Китай, защото двете авиокомпании смятат самолетите си в Русия като откраднати. Реално самолетите са собственост на Еърбъс и Боинг, защото са на лизинг в Русия, а руснаците ги ползват без разрешение. Производителите имат правото да изискат Китай да им задържи самолетите.

Има ли култ към личността, няма цивилизация!

Много подвеждащо заглавие... ама какво да очакваш от тукашните продажни медии.

хахахахахахахаха Шундьо пак го подмокриха

Нормално. Без официална история на поддръжката никоя застрахователна компания няма да ги застрахова. Оттам никоя държава няма да ги пусне на тяхна територия. С руската авиация е свършено освен ако не си разработят собствени самолети. След 10-15 години.

хахахаааа ... Ако Путкин няма къде да се качи и повози, то може да ми се качи на ХУЯ, за да го повозя !!! хахахахаааа .... ихууууууу !!!

Е, полетите между Москва и Пекин ще се поемат от Китайски авиокомпании, или руски самолети.Боинг и Еърбъс са на минус.

Лапай кура на Путин, герберастки миризлив мангал.

Когато преди месец писах,че руснаците ще летят само през северния полюс,имах предвид точно такива действия на Китай.

Нищото са всички лизингови самолети,които никой няма да застрахова и няма да летят по тази причина.

Говорех конкретно за самолетите, за които в новината е казано "Законовият им статут е неясен след налагането на санкциите срещу Москва заради войната". Има общо 5 самолета, които са регистрирани едновременно в Русия и Малта. Китайците поискаха документ доказващ, че въпросните 5 самолета НЕ са регистрирани в Малта. По някаква причина, вероятно свързана със санкциите, малтийците не предоставиха този документ. Съответно Китай забранява временно полетите на тези 5 самолета. Отделно, че в оригиналната новина "забраната" идва от някаква спедиторска фирма в Хон-Конг. Мисълта ми е, че това дали руските Еърбасове и Боинги ще летят в Китай няма нищо общо с въпросната новина.

Това просто племе телевизор не може да направи,а какво остава за граждански самолет. Кой би се качил в руски самолет,сглобен в петък след обяд?

Иначе не знам каква е ситуацията с полетите конкретно до Китай на лизигновите западни самолети, които Европа и САЩ не можаха да изтеглят заради взаимните забрани за полети. Предполагам, че ако Русия се договори с Китай, то ще могат да летят понеже така или иначе преди време имаше новина, че Китай изглежда, че ще доставя части за Боинг/Еърбас на руснаците. Дали са се договорили или дали планират да се договарят е друг въпрос.

явно някой не помни как диша прахта още в първия рунд

Нйе!

Руските телевизори - Polar; Erisson, Rubin, а белоруският е Vitiaz. Имат си всякаква битова техника собствени марки. Най-вече белоруси. Това, че не го казват по БТВ е друг въпрос. Самолети - Сухой Суперджет.

И както бббр бррр фиу, още 1000-2000 укробоеца станали на печено укро месо

Да, сега погледнах полетите на Аерофлот за 28.май.2022. Аерофлотовските Боинги и Еърбасове продължават да си летят до Китай. Така че както и писах по-долу поне за момента руските авиолинии си работят нормално със западните самолети. Новината е за чисто документационен проблем с конкретните 5 самолета регистрирани едновременно в Русия и Малта, заради което на конкретно тези 5 самолета временно са им забранени полетите.

май май братски Китай не е вече толкова братски :)

И майка ти я чака същото.

Наглата, украинска паплач е заляла черноморието ни и местните са пропищели от тези отрепки. В Бяла е пълно с тях, не си плащали в ресторанти и бензиностанции. Неприятна, самозабравила се напаст, на която всички са длъжни.

Те боингите по принцип си падат, а китайците не оскат да им падат боинги на главите. Еърбасите не толкова , ама китайците са решили да се застраховат

Да де, ама руските маймуни само на това летят! Нямат резервни части, нямат застраховки и Китай ясно показва червен картон на цървулите. А ЗА ЦЪРВУЛИ, КАТО ТЕБ - В ЦЯЛ СВЯТ ТОВА ЛЕТИ! ЗА РУСКИ САМОЛЕТИ НИКОЙ НЕ Е И ЧУВАЛ! ПОЗДРАВИ, "ДРУГАРЮ"!

Така казват от Масква! Ама на истинските БЪЛГАРИ, не на русофилите, не им пука за масква!!!

Русофилска мечта!!!

И аз се притеснявам за руските войничета, къв го ядат, ама важното е, че го духат!

Мони, Мони, купи си жълти бонбони, защото мисленето и изразяване на мнение (по-точно повтаряне на опорки) не ти се отдава.

Май ги бъркаш с руската паплач която ни мисли за сателит и че могат да си правят каквото искат.

"Новината" се отнася само за самолетите с двойна регистрация - в Русия и друга държава. Нищо свръх това.

Ха ха ха.... Руские не многа обосрались

Лъжлива копейка.

Тази статия е идеалното място, където другарите Валентин Вацев, Иво Христов и Петър Волгин могат да доразвият тезата си за стратегическото партньорство между Русия и Китай. Както казваше един много умен руснак "Китай няма съюзници. За тях държавите са две категории - васал иби враг"

Такаа… Накрая капутите ще си останат на практика изолирани и отритнати от целия свят! А Китай - това е държава с мъдър народ и умни ръководители. Сега ще навеждат руZZките мизерници и ще черпят от тях, а накрая - ще нанесат на мизерниците довършващия, съкрушителен удар (най-вероятно икономически). Нищо добро не чака огромната територия и населяващите я мизерници…

Вие сте удивителен кретен. БТВ не ни казвали какви марки руски телевизори съществували!?!? И колко им е пазарния дял в световен мащаб? А ето и малко информация за Сухой Суперджет, та белким влезе нещо в празната ти руска тиква - две компании купиха този самолет, като не след дълго започнаха от налични самолети да ползват части, за да поддържат останалите. След известно време зарязаха и наличните, а в момента нито една чуждестранна компания не ги експлоатира. Жалка руска отрепка!

Мирище вече, на пор.

Освен Балкан разпродаде ялста държава ,а като го видя по телевизийте съвети да дава буквално повръщам.

Не се тревожи, руснаците много добре познават китайците. Много по добре от всички други европеици - все пак от 500 г са съседи. Никой не очаква подчинение точно от Китай а партньорсто. 2014 китаиците помогнаха Русия да преживее първа серия на санкциите - ще помогнат и сега. Вярно тогава бяха по леки но руснаците бяха неподготвени, сега вече са готови и чакат наесен да захладнее - тогава ще видиш хевропеиците готови ли са да страдат заради Украина...

Още Осеменителят на крави- ветеринарят Пламен Пасков,Волен Пиздин....

Обяви,ли ги вече за вражеска страна.

Путинокретении яко кра в гз

Време е путлеристите да оседлават конете. Скоро ще ходят с каруци по лайняната си федерация.

За да ти се качи, първо трябва да го извади своя от задника ти ..........................

Я па тоя. Оседлаят ли руснаците конете, милиони " БИСТРА" ще се появят в Европа. И що бре МО-ДЕРА-ТОРА ме трие?

Я посочи един руски самолет дето може да долети от Москва до Пекин.

Жълтурчетата го намушиха на Жужу късокракий по особено болезнен начин. А тука троловете се кълняха в Китай и вечената дружба.

Русия да не вземе да падне скоро.

Те тия лизинговите ще са за резервни части за да се поддържат останалите, които са си купени. Лизингодателите няма да видят повече тези самолети цели.

си сънуват съня на Путин в някаква паралелна реалност която няма нищо общо с действителноста.А действителноста е че съществува правов ред и закони които трябва да се спазват.И ако не ги спазва Путин и Русия то другите държави ги спазват и Ресия ще си понесе последствията