17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прати оркестъра да ги посрещне! Тъпунгер...

Щом цената е на 1/4 , да не са натоварили сероводород , а той да не е разбрал ??!?

За един приятел питам а комисионната от зделката преведоха ли ти или като дойде “ефтината” презокеанска газ. В харвард май е учил за баничар тоя чакал крив

Аз ли нещо не схващам тази фраза "да вкараме държавата в хаос по време на война е безсмислено "....???? Кире, пак обърка словореда, нека да го поправя вместо теб "да вкараме държавата във война по време на вътрешен хаос и криза е безсмислено". Ето едно адекватно изречение

След два месеца ще се къпем в газ...кеф!

ама Гуглена каза юли-август....

Да ходи да организира посрещането на корабите. Хляб и сол, пионери с червени връзки.

Двата кораба с газ от САЩ се превърнаха в притча во язицех и много приличат на американските кораби с царевица в началото на прехода преди 30 и колко години вече. Тази царевица се оказа в повече на американските складове и те ни я изпратиха барабар с плесента ѝ, възрастта ѝ, а и с факта, че си беше ГМО отвсякъде. От нас се очакваше благодарност, както пишеше в покани за сватба навремето, а може би и сега: "Подаръците само в пари", та пресната булка тичкаше със специална чантичка за банкноти и с чаша вино за наздравица като неуморна пчеличка от гост на гост. Е, американците няма да тичкат, те ще гледат да уредят въпроса за благодарността още преди да пратят корабите - щом се знае кога пристават, значи вече благодарността е уредена още на място от нашия човек, тичкал през земи и океани и той с меморандуми ли, споразумения ли, договори ли, още преди отплаването на корабите. И с клетва да не наруши изискуемата омерта - на кого да благодари. Прозрачност? Ха! Търговия по правилата? Хайде, холан! Счетоводни стандарти на ЕС? Сакън! Е, хайде да е хаирлия - таз година булка, догодина, люлка!

_stankow

"цената е на една четвърт от тази в Европа" Това при купуването, може би. А в Европа и даже в България, колко ще е ? След транспорт, втечняване, газификация, пренасяне от терминала (от Турция или Гърция) до Чирен. Колко ще бъде цената ?

Брех, те тия кораблета, по- бързи от БДЖ- то :)

Яжте боровинки! Пийте си лекарствата!

Ти да видиш - цели два кораба идват с газ, леле мале, то като ни наточат една хубава азерска газ, чак до догодина по това време ще имаме....

А може ли премиерот да вземе да даде малко подробности за корабите ? https: // www. marinetraffic. com/ Ние сами ще си ги следим до къде са. Само дето да не се окаже, че ако ги има са някакви дребосъци дето това което ще го докарат я стигне за седмица я не :)

Единия кораб от запад а другият от изток ли ще идва, че такава разлика в пристигането (две седмици)? Нали и двата уж са тръгнали?

единият е с платна, другият - с греба...

БЪРЗИ И ИЗГОДНИ ДОСТАВКИ! НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ! СЪЩО КАТО Ф-КИТЕ! МАЛОУМНИЦИ!

Този и от снимка да те види, ще те излъже. Как така корабите вече са тръгнали и ще пристигнат на 23 юни? А пътят е най много седмица! Пълен измамник!

Браво на Кирил! Умен човек. Но тъмните Байганьовски ватенки не могат да мислят толкова нависико...заслужават съдбата си!!!!!!!!!!!!

Нашата работа е все едно да си спреш чешмата вкъщи и да ходиш за вода от поточето през пет баира. Киро, Кироооо...

Да не се окаже накрая само Киро съюзник на САЩ срещу Русия.

Дълго пътуване ще има и още толкова докато ги разтоварят.......

Ще тръгнат когати и ти тръгнеш за оня свят р ТЪПАКО кире

..."Очаква се те(корабите) да стигнат в България на 8 и 23 юни". Къде по точно в България? В Бургас ли, Да ходим да ги посрещаме с американско байраче...? Клоун, явно го е ударил през просото!

Кога подписа и кога ще са тук :) Корабчетата ако дойдат, то те ще пълни с Руски газ, а офшорката, която стои зад тази фирма си прибира комисионната и препродава т.н. руски газ с печелба. Да не е директно от тръбата .. а през две ръце и по-скъпо. Само дебили и малоумници могат да вярват на празните приказки на бай Киро.

А в цената за американският газ включва ли всичките разходи по транспортирането или това са отделни надценки? След като първо трябва да се втечни за да се транспортира от Другият край на планетата и след това да се върне обратно в газообразна форма! След като пристигне от Другият край на планетата!!!! Пък и щом е на една четвърт от цената в Европа!?!? Е тогава защо за 8 години ЕВропа се мъчи да прави нови газопроводи с Русия? То не беше южен поток, то не беше турски поток, то не е северен поток! Сега друг е въпроса колко дълго време може САщ да внася към Европа газ след като при новата администрация се занижиха значително добивите на петрол и газ. И то до такава степен, че вече смучат студеният си резерв(който ще стигне до преди последното тримесечие на годината) с нагласата, че ще могат да внасят разликата от чужбина. А от друга страна след като само САЩ са ни достатъчни защо ще внасяме и от Гърция и Азербайджан? При толкова внос наистина ли ще е по евтино от колкото с руският газ? Пък и какво ще правим с толкова газ след като ужким нациите от западна Европа ще могат да ни доставят и те газ на нас!?!

ПростоКиро и без тебе и измишльотината ПП, България ще остане само с лош, много лош спомен за този срамен период...Дано получим някога истината за това какво те „изстреля“ и как спечели изборите...Дали ще влезеш в затвора за тази измама?

Koраби пресичат Атлантика за 5-6 дни, но тези се движат на зиг-заг или назаден ход...Все едно-трябват още 10 кораба които ще дойдат...догодина...

Както ДПС се изказаха - на киртака кой му делегира права, че еднолично взима решения за газта, че и договаря еднолично?! Тоя задмина ББ-то ... Ще ги видим тия два кораба до зимата до къде ще стигнат по- напред.

Изчезни от политическата сцена, София и България, мършо продажна, колко дадоха на теб и останалите да продадете националния интерес, да разпродадете България и да ни докарате до тук? Казвай колко!? Шибаняк прост канадкси!

А цената Киро, цената, защо я криете. Защото това е поредната ви изцепка и лъжа, с цел заробването на българите. Айде бегай вече, че ни се повръща.

Е, че Бат Бойко е много умен, но се прави на тъп, а Просто Киро е много тъп, но се прави на умен! Това е жестоката истина и това личи по начина по който се живееше преди 2 години и сега! Изключвам световните проблеми - аз лично НЕ усещам правителството да взима правишните решения и то на време!

Двата кораба тръгват от Хамерика, пълнят от различни места руски газ, заобикалят земята по различни пътища за заблуда и идват някъде си за източване. В това време България получава "конвертируема" газ от другаде си. Българти балъци плащат масрафа и пътните разноски на Зомбито Киро Лъжеца.

с тъпотиите на този малоумник

Продажнико, тоя газ даже Мъск да ти го достави чрез СтарЛик пак ще е по-скъп от "тръбния". Горницата , женати да я плати с продажба на пасти на окупаторите янки в Ново село. Ама лижеш газа на америка, долно продажно зомби.

Знам къде кораба ще ПРИСТАНЕ! Няма такъв олигофрен, този е тотална обида за всички българи! Няма да кажа, защото целия свят търси втечнен газ!!!! Тива в Харвард ли го научи???? Марш бе боклуци долни!

Значи! Този тъпак счупи тъпометъра!

Е все пак не можа да ти измъкне първото място

Канадски боклук в ролята на американска отрепка!

Нека уточним, че от Мариците до самолетите, САЩ изгоден договор за България не са подписвали никога. За базите им тук да не говорим. Така че, Сириле - go fuck yourself, stupid.

Заводът за корабите построен ли е?

Минава, извънредно големия кораб минава...

Дай да видим договора бе каун? Да не се окаже, че корабите са на весла и ще дойдат след 5 години...

Смешен си

А годината съвпада ли с доставката на самальотите или ще ги изпревари с малко?

Най-после имаме читав премиер, беше ни омръзнало от простаци.

колко е читав като ти каже че корабите не пристигат защото са потънали :)))

Договорена е цената на два кораба. Нищо повече. Няма друго регистрирано на борсата.

Ей тука дори си ги призна. Бяма дългосрочна сделка. https://bntnews.bg/news/kakvo-e-dogovoril-premierat-kiril-petkov-v-sasht-spor-mezhdu-upravlyavashtite-i-opoziciyata-v-ns-1194517news.html "Два кораба ще са около 200 милиона кубични метра. Ниската цена е за тези количества, които в момента са договорени. Предстоят и договорки за дългосрочни договори, но щом успяваме за еднократни доставки да достигнем по-ниска цена, то смятаме, че и дългосрочните договори ще са също с добра цена", уточни Радослав Рибарски

Как така хем и двата са тръгнали хем ще пристигнат по различно време? Единия да не заобикаля земята от другата страна?!

Прост и каквото и да ти се обясни няма да разбереш.

Ако дойдат в едно и също време как ще ги разтовариш?

Па то още Бай Наско Буров ги беше казал просто и ясно тези неща ... Щом стоката иде отдалеч и се доставя сложно - скъпа ще е ... А щом е и малко и доставките не са регулярни - още по-скъпа ще е ... И, накрая, щом минава през 2-ра, 3-та и 4-та пъка, преди да стигне да теб - вече ще е мнооого скъпа ... Така че въобще не е задължително да си "харвардски" простак, за да ядеш кофа Lайна, но помага ...

А Бойко беше здрав крадец и изпечен бандит.

Да,ама успя да изтегли 12 млрд за 12 години, а тези "неизпечени бандити" изтеглиха 9 млрд само за шест месеца, които никой не разбра как са изхарчени... После ще ги връщаме аз, ти и датата ни, ама вие продължавате да си лянката за Борисов и не виждате какво става пред очите ви!

При Бойко хората се чудеха къде да идат на почивка и какво да подобрят в къщата. При този се чудят дали ще им стигнат парите, как да спестят от храна и коя кръпка на покрива ще закърпят. Бойко може и да е крал, ама строеше яко и имаше за всички. Този не е ясно дали краде, ама всички сме яко окрадени. Ако не е от него, от американците с които преговарял. И цената в такива сделки бе е само пари ами и политическите отстъпки на договора. Може и децата ти да продаде за да остане на власт.

Далеч от Русия е истинската свобода и независимост.

Правителството на България, което е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС. Разделението в България вече е видно от месеци, но това не трябва да рефлектира на всички страни”. Думите са на унгарският евродепутат Ерно Шалер – Барош, който изнесе реч пред комисията по международна търговия на ЕС в Брюксел

Смешки говориш.

Трима британски граждани, заминали за Украйна малко преди началото на руската военна спецоперация, може да са на територията на завода "Азовстал" в Мариупол. Това съобщи в неделя британският вестник "Дейли Експрес", цитиран от ТАСС.

Байрактаров: Газа от САЩ ще дойде колкото дойдоха самолетите Ф-16

Не цитирай това лайно.

Явно ри от ПП или ДЪБЪ. Само обиждаш и крадеш.

Ей , Шило не обръща внимание на артиста! Казали са му да поства това, и той, артиста, старателно изоълнавя! Ха ха ха ха Няма да те разбере, какво му говориш

Кире, имаш ли готов терминал за разтоварване на газ от кораби? Това е съвсем нова много сложна и отговорна акция и ако си мислиш, че е лесно и елементарно, значи наистина си Простото Киро... Такъв специален терминал къде имаме, на жълтите павета ли? ОК, идват корабите...и какво, ще наредиш една армия цигани да преливат в шишета газта ли???