КАТ: Повече тежки катастрофи след смяната на часовото време

От Пътна полиция алармират, че след връщане на зимното часово време са зачестили тежките пътни злополуки в периода от 17.30 до 20 часа, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - КАТ: Повече тежки катастрофи след смяната на часовото време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как няма да има катастрофи! толкова нагли шофьори и най-важното прости! Бързат, светкат, свирят, изпреварват рисковано, за да стигнат на 4ервения светофар и да чакат. Няма такова безобразие. Кофти нация, сбъркани умове. Заотва ни се случват постоянно лоши неща и затова винаги ще сме на дъното, защото никой не иска да се промени индивидуално, а само искаме оставки. И да има оставка, пак ще си останем същите, защото управляващите са част от нас, а ние знаем какви сме..

Ами може да увеличите глобите. Ето ви повод.

Днес само в рамките на 5 минути, кола на градска мобиност с катаджия вътре наруши два пъти правилата: каране по трамвайни релси, при което на забележката ми катаджията се издразни каза да внимавам и неспиране на знак стоп. КАТ случайно да не са над закона?????Срамота и наглост!!!!

Не е до времето. До некадърноста на шофьорите е.Кара бързо,опасно,вечно на ръба.Сякаш са някакви пилоти в състезание.А те не са никакви пилоти.Реакциите са им бавни,преценките безумни,автомобилите скапани .. Не,часовото време и гумите смениайте.Ако има някакъв начин да им смените мозъците и да ги направите нормални

Е това време за кво го местите напред назад, ква е ползата никва само се скапват хората. Махнете го Русия го махна и още някои страни пак го махнаха. Няма полза от това местене на времето само загуби.

Ами така ще е. Геноцид над пешеходците. Ами над шофьорите няма ли геноцид??? Та според КАТ шофьорите са виновни по подразбиране. Само защото са седнали зад волана са виновни. Идиоти. Вижте как са ни осветени улиците - все едно със свещи. Вижте ни маркировката. Та то муха да се изплюе на нея и тя вече е или изтрита или не се вижда. Вчера след дъжда все едно нямаше маркировка. При мокро време тя въобще не е видима ( ако въобще я има ). Идете на Запад - маркировката на тъмно сввети, та чак ще ти извади очите. И не е от боя за дограма, която се изтрива на 2-рият ден, а е от специална материя и е дебела 5 мм. Няма триене с години. И в тъмното СВЕТИ, за да се вижда. Тя затова е направена драги ми полицаи - да се вижда. И не защитавайте пешеходците - те въобще не се съобразяват с движението. Пресичат когато им скимне и където им скимне. Айде тоя Костов да се завре в мишата си дупка и да не говори простотии.

прав си но и паркралити идиоти по пешеходни пътеки + тъмнити като кучи г*з улици правят големи бели

еми не го връщайте това часово време, не го местете.

Е, добре, какво още да стане, за да се възстанови нормалното астрономическо време, което вероятно е закодирано и в биологичния ни часовник. Та, тая планета е живяла по него над 3 млрд. години. Кой ли ни пита.

Ами ние точно към нормалното астрономическо време се върнахме. Лятното е вкарано допълнително преди 80-90 години.

Чета и немея. Мислиш ли, че човек, написал горното, може да е толкова неинформиран. Бъди здрав и се радвай на астрономическото време. А, напролет какво ще ми кажеш?

Сега пък времето ни било виновно! Няма значение - дъжд, слънце, вятър, мъгла, фарове, гуми - бг шофьора е над всичко и всички. Може би все пак ако нещо се виждаше по улиците, като маркировка, която да не пада при първия дъжд, нещо като котешки очички, или пък отразители на мантинелите, които да се подмиват веднъж годишно, можеше и да имаме някакъв шанс да оцелеем като тръгнем на път и да не караме само по интуиция!

Може би ние българите трябва да караме само по светло,а?!?!?

popovam@yahoo.com

Може би ;) Лошото е, че състоянието на повечето пътища е такова, че и по светло не можеш да разбереш къде караш!

причината за повечето ударени пешеходци са самите пешеходци защото са невнимателни изведнъж изкачат на зебрата без да се огледат. повечето от тях явно не са ходили в училище защото си спомням навремето ни учиха огледай се ослушай се и тогава премини

Така е! Пешеходците са невнимателни, но за пешеходец книжка не се взима! За това и ограничението в населено място е 50 км/ч. , а преди пешеходна 40 км/ч. С две думи културата на движение е еднакво ниска и при шофьорите и при пешеходците...

Аз пък съм забелязал нещо друго. Когато вали дъжд, на нашенците като че ли нещо им става и пощуряват. Може би решават, че по време на дъжд законът и правилника не важат. Вчера около 19:00 за пореден път наблюдавах това явление на кръстовището, през което минавам всеки ден. Валеше леко, лудостта ги беше хванала. На всяка смяна на сфетофара имаше автомобили по средата на кръстовището, които едвам успяваха да се изтеглят на червено. Следваше същото нещо за другото направление. През цялото време клаксони и бъркотия. А времето топло, няма нито поледица, нито сняг, само мокро от лекия дъжд. Как се обяснява това явление, не е със смяната на времето.

Не, нашенци не пощуряват. Толкова могат да си карат. 99% от българите могат да шофират когато е сухо, светло и температурата на въздуха е 22 градуса. Всяко минимално отлконение от тези параметри водят до задръстване на мозъчната гънка.

Хм - нали караме нон стоп на фарове, това трябваше драстично да намали жертвите - защо вместо да се намалят, се увеличиха ? Защото фаровете нямат абсолютно нищо общо с катастрофите и докато не отпадне малоумната милиционерска наредба да караме целогодишно на фарове - ще продължим да сме глупаците на ЕС ! Вероятно сега ще излезне наредба от някой гениален милиционер да не се сменя времето !

за фаровете си прав,но времето наистина не трябва да се сменя- това само създава хаос без никакви ползи

И ОСОБЕННО ОТ КАКТО КАРАМЕ ЦЕЛОГОДИШНО НА ФАРОВЕ.ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ СЪМ ШОФЬОР В НОРВЕГИЯ ИЛИ ФИНЛАНДИЯ.

Ето още една причина да не се сменя времето. От наглите намеси на държавата в живота на хората, смяната на времето може би е най-наглата!

Присъединявам се към призива Ви да престанат със смяната на времето!!!

Ей, тези от милицията ще поискат сега да не се пипа часовника. Отварял им много работа. Снощи като валя в София един жив полицай не видях. Ама те работят, но явно под прикритие...

Търси ги сутринта, на групички по 6-7, пред накоя баничарница или магазин за цигари...

На калпавия х...р вълната му пречи. Няма контрол, няма строги технически прегледи, няма шосета за 20 - 30 тонни камиони, каращи с 90 - 100 км. Имало промяна на часовника! Рекорди по глупост!!! Не в ЕС, в света се постигат на тази земя!!!! Бъдете горди, българи!

аз съм за лятното време това на кат са глупости и дир-а да престанатс тези прозорчета които НЕПРЕКСНАТО се отварят на екрана ти и пречат който иска да си ги чете отделно

Ако си с ИЕ Tools (от менюто) и чекни ActiveX Filtering. После можеш да го включваш и изключваш от иконата до адресбара. Ама за лятното часово време не си прав, да знаеш!

Да бе американците, белгийците, германците, се са комунисти гадовете! Там комунистите са въвели слагането на коланите и светлините през деня! Карайте всички червени и жълти коли и ще се виждате отдалече! Черната кола лятото така се слива с пътя в маранята, че не се вижда, а фаровете помагат да я видиш! Аз откакто карам на фарове, не съм забелязал да ми горят по-често или колата да харчи повече! Като пусна климатика, ето тогава разхода се вдига!

Абе ти си карай на фарове по собствено желание - даже си сложи и сирена на покрива- да те и чуват отдалече, че е много опасно когато се слее черна кола със сивият асфалт ... кьорчо ! И естествено, че колата харчи повече на фарове - това, че ти не си го забелязал показва какво ти е нивото ! Ако имаше смисъл от тези целогодишни фарове - и в Германия и във Франция и във Великобритания и в други развити Европейски държави щяха да го въведат ! Но на простият Бай Ганьо като му дадат малко власт и веднага иска да си наложи скапаното мнение !

На Бай Ганьо все друг му е виновен :)

Най-глупавите разпоредби на 21-ви век: Смяната на времето, карането на фарове през лятото, задължителното опасване на пътниците с колани, толерирането на бездомните кучета, гейпарадите, управлението на комунистите и още много недомислици!

Крайно време е да престане тази игра с мърдането на часовника напред и назад. Това го разбраха вече по-умните народи - руснаците и китайците. Не си играйте с природата!

Само дето от много умност руснаците "останаха" на лятното часово време, което не е физиологичното.

Физиологично е как свикнеш и разлика от 1-2 часа е все едно. Въпроса е да не се сменя.

Път - няма. Пешеходни пътеки и маркировки - невдидим са дори при светло и слънчево време, при дъжд и мрак - 0 видимост. Всички изроди с фарове, които светят в небето и съсипват видимостта на всички участници в движението. Ако ушев започне да спира за нерегулирани фарове, няма да останат и 1000 души на пътя...

Какво стана с теорията,че карайки целогодишно на фарове щели да намалеят катастрофите ?

Наистина много намаляха, но напоследък се забелязва една тенденция 10-тина процента от шофьорите да не си пускат фаровете.

Теорията си е явна глупост и в това не съмнява никой.Целта е да се прибират парички от разсеяните шофьори. Проста сметка : Летен ,светъл като светлото бъдеще на комунизма,ден .От 50m не се вижда дали светят фарове или не.Обаче следва друга проста сметка.Две главни лампи по 55W=110W ,пюс 4 "габаритни лампи по 5W=20W.ИЛи инак казано 130W мощност в най-лекият случай отиват за тоя дето клати стоп-палката и дето работа в живота си не е виждал. А говорим за икономии и за чиста околна среда. Дори има идея ,коите дето нямали някаво си "евро" и такива ,които са по-стари ,да плащат много по-голям данък.Демек ,видите ли ,радеем за Природата. Всичко е фалшименти и одиране на кожата на обикновенния човечец.

Стига бе... ти сериозно ли ? И какво като са 130W? Как отидоха в "тоя дето клати стоп-палката" :)) Или ще стигнем до световна конспирация как колата харчи повече ... крушките горат през ден и трябва да копуваш нови от капиталистите ... А ако фаровете не ги видиш на 50метра ... помисли за очила.