Шофьор без книжка виновен за смъртта на четирима

13 души са загинали при станалите през изминалото денонощие 23 пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор без книжка виновен за смъртта на четирима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щях само да чета коментарите, ама не мога... някой да е пробвал, да види, че ако кара със 130-140 вместо с 95 извънградско ще спести само 15 минути за 4 часа път? струва ли си нервите и опасностите? Но за това се иска стаж, а някои не доживяват...

да речем: Аз имам книжка карам си ,но съм я забравил,спирта ме проверка и оп няма я(плащам си глобата виновен съм)Но примерно има журналисти на проверката.По мидията се казва без книжка, не се казва дали шофзорът е правоспособно лице.По този начин много да не кажа всички медии направо си маниполират публиката У повечето хора се насажда представата,че повечето катастрофи са от неправоспособни водачи.

Какво значи без книжка?Неправоспособ или без документи(примерно си ги е забравил)Защото много се спеколира с това без книжка.

DO 1 Blagodarja ti! KAZA GO s dve dumi! DANO se promeni neschto v taja nasoka i to skoro! ETO pochti vse mladi zagivat!!! A kak moze AKO sa go znajali che njama knizka, da mu dadat da kara??? VIZDA se, che e poveche ot hlapak-KADE sa roditelite mu-SCHTOM NE MOZE DA MISLI-drug e trjabvalo da MISLI ZARADI nego! Haj-me e zal za detenceto milichkoto!!!

Колите,които караме станаха много по-сложни от нас самите.Вместо призиви по радиото да караме внимателно,ще е по-добре да се въведе висок ценз и тежък изпит за правоуправление.Защо повечето родни виновни за катастрофите са наистина малоумници/09:09 и олигофрени/09:02

За кой ли пореден път. Това е безобразие. Забранете ги тези кучета в тази ненормална държава след като никой нищо не може да направи.

Нека не забравяме и част от гордите собственици на Фолцваген ГОЛФ и тунингована Лада с възможност за качване на още 6 човека :))

то този където да го вкарвате полза няма. Той умрял вече. :-) Което разбира се ме прави по щаслив в момента, защото един малумник по малко който да застрашава мен и семейството ми по пътищата! :-)

А неграмотните с книжки? Те не са ли точно толкова опасни?

Подкрепям възрастен шофьор има малоумници с мерцедеси,бмв-та, и ауди-та, както и тези с джиповете се мислят за недосегаеми. Идиотчетата, с току-що взети книжки, и подарени мощни автомобили... докато дойде и техния ред. В Германия има камери дори извън градовете... така че решение има и мерки с наказния също могат да помогнат. Но най-важното е на всеки примерно 3 или 4 години да има проверовъчни изпити за всички шофьори, не може някой, който е взел книжка преди 10 години, да не управлявал автомобил, и изведнъж иска да кара и той... Бих допълнил, че не възрастта е определяща, а булгура в главата на всеки един.

Ай стига рецитирали кой и колко умрели! Кога ще видим как въпросният шофьор без книжка влиза в затвора за 20 години? Как мислите иначе да стане оправията?

Ужас! Агресията, арогантноста, безотговорността ,чувството за безнаказаност и липсата на строги и драстични закони срещу всякакъв вид престъпления най-ярко ,ежедневно и директно се изразяват чрез осеяните с трупове пътища в България.

Какво лицемерие, бе! Искаш ли да си на моето място - задна дясна и да не можеш да извадиш 3 годишно дете от смачкана кола, само защото 2-3 с мощни коли решиха да продължат ОТДЯСНО НА БАНКЕТА, вместо да спрат ,както направиха цяла колона други пътуващи коли, докато поне хората от пострадалите излезат от смачканите возила! Това е бездушие! Именно за него ти говоря!

От....... ДО до Софянец (19.10.2009 г. 13:11ч.) а ти на какъв се правиш не виждаш ли че сте едни прости софиянци със голямо самочуствие и не се виждте че вие сте селяните и живеете в тоя боклък наречеб София и не се виждте какви сте изпанали . Защото като дойдете на морето с цялата си мизерия и си мислите че всички са ви длажне не се вижадате че говорите най-диалектно от сички !! ДА ВЕ ЕБА И МРАСНИТЕ ШОПИ И ЦЯЛАТА ВИ МИЗЕРИЯ !!! АБЕ ТИ НЕЩО НЕ СИ ДОБРЕ, ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ, ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ЛОШО ПОЛОЖЕНИЕТО,ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА СЕЛСКА!!!ПОМЯРИ МРЪСНИ СЕЛСКИ!!!!

От трийсетгодишният ми стаж, като шофъор мога да кажа ,кои са най опасните участници в движението. 1.Водач до 25г. 2.Водачите на Мерцедеси ,БМВ,Ауди и джипове. 3.Таксимет шофъори. 4.Мотоцикл

Подкрепям те напълно !!! Пуснаха селяните от селата и си е*а мамата тая държава :(

искам да кажа принудителен труд в морга!

няма значение колко внимаваш! за съжаление жертви стават тези които не нарушават правилата , шофират разумно и пазят другите на пътя! Трябва да се вкарат в моргата тези , по чиято вина се случват ПТП !

1. Sled kato e bez knijka, oznachava, che ne e nikakav shofior 2. Takiva, kato toia sa iavno nemalko i sledva da se promeni zakonodatelstvoto. Glasuvame za promiana, a iskame da pravim bezobrazia, kakto dosega. Ne stava. U nas nai-boli imushtestvenata sankcia i triabva barzi proizvostva za konfiskacia na imushtestvo na podobni izrodi nesaobraziavashti se s nishto drugo. Zashto kogato se prie da se konfiskuva kolata na upotrebil alkohol, tova ne sraboti - opravdania mnogo, no ako ne e negova kolata moje prosto da mu se vzeme imushtestvo i pari na negovo ime.

В закона за пътищата (или някаде) да се запише ,че всеки който предизвика катастрофа пиян , без книжка висока скорост да плати лечението на ранените и своето а също и материалните разходи и затвор 10 ГОДИНИ без право на обжалване!!! ИЗРОДИТЕ- ВЪН!!!

Нужни са много строго санкции,които да се приолагат без компромис.

полицията, правителството и прокуратурата. Като че ли някой иска наистина да се решава демографския проблем и по този начин. Само махнете неправилно паркиралите коли, въведете навсякъде синя зона, да нямат децата (възможност да купуват евтини) коли да се изпопребиват и да убиват другите. И върнете военната служба като в съседна Гърция, само за 6 месеца да има дисциплина за всички мъже (от Асен до Асан).

Ти какъв идиот си бе? Кои закони спазват? Природните? Напиваш се и в дървото. Този се спазва. И кой спазва закон, когато няма кой да го контролира? Кой изобщо знае там какво става?

Да управляваш без книжка си е опростачване , но да севозиш при шофьор без книжка си е малоумие по рождение.

Тази полемика с катастрофите и пътищата се води от 20 години. Смятам, че новото правителство, воглаве с Борисов, след като дава вид, че е запретнало ръкави за промяна, трябва да започне точно от този проблем. Не може така да измират по 10-20 души на ден и само да врещим. Редно е да се направи нещо, и то адекватно за българите и България. Пиян ли е шофиращият - затвор и конфискация на автомобила, в нарушение ли е - било неправилно изпреварване, било неспазване на светофар или знак - просто тлъста глоба и там каквото щете друго наказание. Това вече на нищо не прилича - постоянно треперим за живота на децата си и за нашия собствен.

Всеки ден на началната страница на Дир и на първите страници на вестниците има снимки на катастрофи и съобщения за убити хора, и въпреки това продължава да е пълно с тарикати, които се мислят за големи шофьори и нарушават правилата за движение, с тъпанари, които пият и се качват за д волана ...

ЛИЧИ СИ КОЙ Е СЕЛЯНИНА. ТО ПОВЕЧЕТО БЕЗУМЦИ ПО ПЪТИЩАТА СА СЪС СОФИЙСКИ КОЛИ - БИЛИ ТО И НА ЛИЗИНГ. ТУК НЯМА СЕЛЯНИН ГРАЖДАНИН - ТУК ИМА МИСЛЕЩ И БЛУЖДАЕЩ ИЗ ОБЛАЦИТЕ. НАЙ - СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВАЩИНЕ ЗАКОНИТЕ СА ХОРАТА ОТ СЕЛО.

от комплексарщина и газареене се умира..! но уви това а малкия и наглия Български народ.... Българи все ще си остане най-комплексираният в целият свят, но трябва ли заради неговото ниско самочувствие и кола на старо ,да страдат семействата на загиналите!!!!?!?!?!

Снощи около 20.40 ч. по пътя Царево - с. Лозенец, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост /мокър асфалт/ и неправоспособност на водача, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в еластичната ограда и преобръщайки се по таван, лек автомобил БМВ, с бургаска регистрация, управляван от 16 годишния Ц.И. от Царево. От катастрофата на място е загинал пътуващия на задната дясна седалка пътник - М.И., 16 годишен от Царево, а останали двама младежи - С.С., 18 годишен от Царево и М.Ю., 18 годишен от с. Бузовград, общ. Казанлък, са приети в МБАЛ - Бургас, с опасност за живота.

Ужасно нещо ти се е случило. Но какво ще ни накара да повярваме, че ако ти си бил в съседните коли си щял да спреш и да помогнеш, вместо да си продължиш? Сори, но не ми се вярва...Така че да не бъдем прекалено лицемерни.

Нали пускаха една реклама , че до края на годината жертвите ще станат 900! Ами май го закодираха някъде! Като повториш едно нещо стотина пъти .....и то вземе да стане!!Рекламни гадове!!

Имал книжка,нямал книжка.Няма значение.Някой да е виждал циганин в учебна кола, а карат на поразия.Никой вече не е в състояние да отличи водач който е изкарал курса и такъв който си е купил книжката,а дори и да предположим ,че това е възможно не виждам кой ще го направи.Едните снасятдругите прибират парите и труповете се множат като ракови клетки.Медийте вдигат гюрултия колкото да се вдигне малко тиража или от кумова срама,а отговорните фактори каканижати мъдруват,но не предприемат нищо.Защо да се тормозят.Така и така числото на убитите всяка година е около 1000.Ако има спад ще го отчетат тържествено и ще си пишат актив.Ако са повече убитите,ще вземат крути мерки за 2-3 дни и ще вдигнат пушилка до небето-вижте ни колко сме загрижени за проблема.Проблема с путищата.Ремонтите се правят така,че на следващата година пак да се ремонтираа фирмите са едни и същи и познайте чии са,но никой не се сеща да ги подгони за качеството на ремонта.И то как да гониш сам себе си.Да не говорим за автомобилния парк.Вкарахме всичките боклуци на запада,а сега се избиваме с тях.Като отиде човек на ГТП механиците държат повече на това колата да е измита от колкото за техническото и състояние,за да не си изцапат смокингите по време на проверката.Никой не си задава въпроса защо изобщо са нужни тези прегледи след като на излизане от пункта може да се скъса спирачен маркуч или да грумне нова гума или да изгори мигач.Никой не се сеща да вмени на водачите правило за поддръжка на изправността и всеки сам да си носи отговорност ако се случи нещо поради неизправност.Чвно се печели от годишни прегледи.За наказанията на провинили се водачи изобщо да не говорим,че зависят от настроението на наказващия орган и банковата сметка на провинилия се.И тъй нататък,и тъй нататък.Причини много,но основната е,че няма адекватна реакция от държавата,защото тези дето трябва да реагират основно печелят от смъртта на другите.Провинилите се плащат скъпо и прескъпо за да се оттърват с условна присъда или порицание пред трудовия колектив.Ако се вземат мерки нали ще пресъхне едно изворче.Никой не е луд да си реже сам доходите.Тhat's the way it is, драги зрители.

да мисли малко по-земно в резултат на естествения подбор броят на боговете ще понамалее. Така от езичници ще станем отново християни. А кой е Бог знаят и малките деца вече.

От софия до бургас с 40?

Лятото на Петолъчката - малоумник изпреварва 4 коли едновременно и естествено се забива пред първата. Резултат: три коли една в друга, малоумника по живо , по здраво, изфучава напред , без дори да се обърне да види какви ги е свършил. КАТ-аджият на Петолъчката не реагира изобщо. А шофьорите на следващите след ударените коли, един през друг минават покарай тях, отдясно на банкета с мръсна газ - въобще не ги интересуваше какво става в ударените коли, важното за тях беше да си продължат пътя. В колите имаше малки деца, които безуспешно се опитвахме да изкараме - останалите шофьори не ни даваха възможност. КАТ гледаха безучастно... Това е- мила родна картинка!

Promenete zakona i konfiskyvaite kolite s koito 6ofirat horata bes kni6ka i ypotrebilite alkohol !!!

КАТ и цялта власт казват че не могат да се оправят с войната по пътищата. Това какво означава, че държавата е абдикирала и властта е връцете на престъпниците. Ами като не можете вие да се оправите, кой тогава. вземете сменете законите. Как в другите държави се оправят само ние не можем. Вземете пример от другите. Например в САЩ като те хванат с алкохол не ти вземат книжката, ами отиваш в затвора. Ето това се казва власт. Дори и в съседна сърбия пак отиваш на топло за превишена скорост и алкохол. Много е лесно да се оправдаеш че не може и не става. Пък убийците на пътя са си друга тема. Като вземеш че опандизиш няколко, виж може и да почнат да се съобразяват с властта. Засега нека мрат не ми пука за такива дървеняци по пътя, постоянно ги срещам по улиците и пътищата всеки ден. При ограничени от 50 км те карат с над 100 в града. За пътищата да не говорим. НЕКА МРАТ и тия които се возят с тях, защото явно и те са малоумни. Само че да мрат не като се блъскат в другите. Има достатъчно стълбове, реклами, дървета и полянки покрай пътищата. ЗАБИВАЙТЕ СЕ В ТЯХ МАЛУМНИ КРЕТЕНИ!!! ОСТАВЕТЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ДА СИ ЖИВЕЯТ!

Марш всички селяни на поляната да пасат овцете,кравите и децата си!!! Заради вас си е.а мамата в градът ми, заради вас измират невинни хора,заради вас живея в кочина и мърсотия(щото вие така сте свикнали),заради вас ме е страх да си пускам детето да тича свободно по улицете(за да не го утрепете). Аре марш!!!!

Спрете и не пишете...тъжнои много жалко за човешката съдба е ежедневието у БГ-то... но дали са цигани, турци или българи, няма значенвие... все пак някой да е ВИЖДАЛ ЦИГАНИН в учебна кола ... а колко таратайки се движат по селските пътища с печки, бала слама, или нещо друго КРАДЕНО разбира се - УПРАВЛЯВАНИ ОТ ЦИГАНИ ...

Затвор за хванати да карат пияни, дрогирани, неправоспособни, и разни други извратеняци по пътищата.

Глупако, архитектите и пътищата ли са виновни, затова че говедата те изпреварват отдясно на магистрала и се мушкат между колите,като на рали състезание? Истината е,че българинът е необразован, нахален до безочие и със самочувствието на Бог. И докато не започне да мисли малко по-реално и земно нищо няма да се оправи в тази държавица.

УЖАС, УЖАС, УЖАС.......... Не с радари зад храстите, а на магистралата и 100% спиране и проверка за книжки и алкохол, отнемане на колата, книжката, затвор поне 6 месеца за проба как е там. Малоумниците с БМВ и др. край нямат. Вчера от Търново до Варна се разминах с 2-3 такива

от комплексарщина и газареене се умира..! но уви това а малкия и наглия Български народ....

Е че променете скапания закон бе. Караш без книжка - затвор. Убиеш човек на пътя - затвор. Убиеш го и нямаш книжка + 10 години. Убиеш и си пиян + 10 години. Разберете, само сериозни санкции ще променят нещата. Ама да са сериозни и тия дет следят за спазването на закона.

Шофьорът неправоспособен малоумник, а останалите пътници в злополучната кола хора на които не им пука за живота им щом се качват при такъв. С кой акъл се качват при такива шофьори винаги съм се чудела. лошото е , че не се е утрепал само той.

Ти книжка имаш ли изобщо и как я взе ако имаш, много тъп и ограничен коментар в стил на калпавият водолаз водораслите му пречат ............ жалко за загиналите особено за детето, шофьора е виновен ама заради него и други са си заминали.

ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА ЧЕ НЕ СА ВИНОВНИ КНИЖКИТЕ - ТЕ НЕ КАРАТ, КАРА ЗАДКОРМИЛНО УСТРОЙСТВО КОЕТО НЯМА СТРАХ ОТ НИЩО ЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГО СПУКА ОТ БОЙ.............