Коментари - Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране | Днес.dir.bg

Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране

Нефтена утайка, превозвана в товарен камион - тип самосвал се е изляла върху лек автомобил "Рено" на пътя Бургас - Созопол.

Обратно в новината

Коментари - Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране | Днес.dir.bg

Коментари

Що за идиот трябва да си, да превозваш течност в леген?

Ха ха ха това може само да се случи в "европейска България" ............. в истинската Европа ще ви вкарат в затвора и яки глоби ви чакат за глупавото ви нехайство и некомпетентност за превоз на течни товари.

Малееее, е ся, кой ше чисти?

смесен спикня от сантините на някой кораб.

В самосвал не се ли возят насипни товари,а не течни?Егати простотията.

Какви уплътнения има един самосвал, за да може да превозва течност?

Железни, какви да са?

ИДИОТИЗЪМ по нашенски. Другият път опитайте с бензин.

Червената кола символизира БСП а камиона с мазут е енергийната мафия. Социалната партия е залята с катран и всъщност въобще не е червена вече разбирай социална....

Извинявай, драги, но ако това събитие предизвиква политически асоциации у теб, говори, че нещо не си у ред! Не "нещо", а съвсем не си у ред! Съвет, обърни се към най-близката психоклиника, там имат начини да ти оправят мисленето...И намали поркането преди обяд...

Въпросът е и политически - трябва да си зададем въпроса защо в един държави това може да се случи а в други не. Това лято гледах в Гърция самосвали със строителни материали или строителни отпадъци - всички самосвали бяха покрити. На връщане в България, докато бяхме спрели на един паркинг, един самосвал натоварен със строителни отпадъци и движейки се с висока скорост буквално ни засипа с облак циментов прах.

Ти нещо си много тъп щом не разбираш кво ти казва човека. Тая снимка е много точен портрет на българската простотия, малоумие, дивотия, и незачитане на всякакви норми на законност и приличие. Всичко е започноло с някакъв дребен тарикат който е задал простият въпрос "защо пък да не превозвам (токсична) течност в самосвал? Отговорът е на снимката...

Оставаше и камион с кокшки да има, та да се овалят и с пера...

и защо не извикахте пожарникаря ?

Може и да не съм прав, но са първи път чувам течност, каквато явно е разлялата се смес, да се превозва в открита каросерия на камион! Първо, колкото и малка да е, все пак има опасност от пожар, щото нефтените утайки са запалими. Второ, при по рязък завой и спиране, както е в случая, течността прелива, както е станало, и създава предпоставки за ПТП (хлъзгав път). Трето, КОЙ ИДИОТ Е РАЗРЕШИЛ ДА СЕ ПРЕВОЗВА ТЕЧНОСТ ПО ТОЗИ НАЧИН???

няма да има проблеми с "паленето" :)

Пепелац добили....

И Кара (Мрсна) Цвета излива своята Черна душа, върху Партията-майка! Страхувала се, да не бъде ОБЕСЕНА с Червения гс нагоре, в Парламента!

Бордови гондолен триос цистерносвал с предно заливане... С две думи, по определенията и категоризацията на на дир: "траулер за мазут".

Овъргаляни в катран и набодени с пера...

Закони, инструкции, правила, всичко на тази територия се съхранява в кръглата папка. Да живее матряла!

Освен къде е тръгнала, искам да попитам и точно откъде е дошла тази утайка.

Това не е цистерна а самосвал. Някой е искал да мине метър, защото не е намерил цистерна за тази свлеч. А и самосвала после се чисти по-лесно.

....с маркуча. Ама тече от него, като лейка, кой знае колко гняс е поръсил по пътя дорде я излее.

Цистерна тип самосвал ми звучи като руснаци от Сливен.

А сега кой ще плаща за почистването?

шофьора на рендето - да не спирал рязко, като има камион зад него! При по-добра организация, с тези си спирачки, можеше да види и фабричния номер на радиатора на камиона от близо в огледалото, докато емблемата го гали нежно по врата.

бе да питам, щото явно тука има много знаещи, чий са рафинериите в бургаско, които могат да произведат тази цудесия? и къде е това място , дето ще е заустена??

Епа на некоя ливада ще бъде "заустена", абе "излята", е по-точната дума

Колата да е била дизел - ще си я запали безплатно.

тия с дизеловите коли по южното черноморие да черпят, защото иначе щяха през октомври да карат на мазутно- дизелова смес! Бас ловя, че това е отивало към нЕкоя бензиностанция... със самосвал, да не буди съмнение...

A "будните" природозащитници къде са? Така ли се превозва такъв товар?

Цецка, Цецо, хлевоуста Карацвета а даже и Бойко, всички, ВСИЧКИ са УТАЙКА, след Криминален аборт от Партията- майка! Поради това сега с Вагената си се зъбят, против Нея!

Вижте му задната част на коша. Има следи от стари разливи. На тоя не му е първия курс на течни фракции. Я да го проверят 3 месеца назад къде какво е разнасял и с кое разрешение.

Някой да ме светне това на кой метър става от наливането. Бас давам, че е при първото спиране. Сигурен съм, че на всеки завой има излято. Не вярвам и при потеглянето резултата да е бил по различен.

Като се смеси с пясък и фекална вода, става Супер- асфалт за Вип- паркинга на 1 приятел на Цацата, а тя, ще хваща Циганина, който крадна гладна кокошка която, със зеле не става! Балос и Мамата , казаха: - Тази "Утайка" се разлива върху нашата мила Родина, а "Майката" ще ни види сметката! Внимавайте , закого ще гласувате, брятя!

не вярвам това е контрабанда!Явно хората са си отворили частни дестилатори,а иначе леката кола е импрегнирана срещу ръжда :Д

Този, който е изпратил да се превозва тази утайка със самосвал да си понесе отговорността Не съм виждала такова малоумие честно ви казвам

Без да знам повече подробности от изложеното, предполагам профила на шофьора на камиона - селяндур, с комплекси че не кара скъпа марка, но за сметка от това виден представител на селската авиация, докато учил не полагал усилия и по физика оценката му не е била повече от три с два минуса и то по милост...

Ако вярно си психолог, вземи публично си изгори дипломата и се извини на преподавателите си, че си им изгубил времето да те учат, защото разбираш от психология, колкото баба ми от космонавтика.

весело е с бантускотовете

Госпожата пита, а Марийка смело отговара: -Тази Утайка* госпожа, е тръгнала ЗА РИБА! Госпожата мисли 5 минути и вдига мобифона. Някъде "По жицата" Цвятко вече я подслушва!

кой е този идиот, който е решил да превозва мазут със самосвал????

Г-жо Чалева, сменете си заглавието! Това не е цистерна! Що за безумие?

Честита баня!

Нищо и няма на колата. Към 10-тина автомивки и толкова поредни изпирания на тапицерията и почти няма да си личи. Само дето ще понамирисва малко после и при затворени прозорци да не се щрака със запалка вътре.

с колата, криво ляво ще се справят, ама с асфалта.... Ами екологията, там сето гургулици гнездят и таралежи газят... Къде е екологията?

Добре, че този от количката не е пушил. Снимката нямаше да изглежда така.

що, как щеше да изглежда ако беше пушил ? Я пробвай да запалиш с цигара кофа с нафта, петрол, или ако щеш с бензин? Аман от неуки тикви, намерили трибуна по форумите !

ти филми не си ли гледал/а ? Какво е това физика и има ли почва у нас;)

- Мааму стара, няма ли поне ЕДИН пожарникар в тази държава, да обясни на народа, как може да му подпали Скъсаната черга!

Това не е кофа с нафта, а петролни продукти излети върху нагорещени от двигателя ламарини. От това следва, че има пари, а те са запалими.

Добре де тоя явно е тъп, ама тези които са го напълнили и са го пуснали по маршрута са тъпи до небето. Туй няма как да стане с участието само на тъпия шофьор.

Тоя надмина всичката простотия на руснаците от техните видеорегистратори.

абе не съм сигурен дали я е надминал...веднага се сещам за последния клип с гръмналия и залял няколко коли лай*овоз в Москва - центъра на евразийските ценности :)))

Само си помислете ако това беше на пешеходна пътека, майка с количка, деца или нещо на две гуми пред самосвала.

Яко!!! Не карайте с отворени прозорци, не натискайте рязко спирачка, спазвайте дистанция. Щофирайте дисциплинирано и няма да бъдете залети с мазут. ЯКО!!!

Не е от Пристанище - Бургас link

Очевидно камиончето се е движило на дистанция и със скорост в рамките на позволеното, което е 80км извън града за МПС категория Це. Виновен за инцидента е шофьора на лекия автомобил. Предполагам, че той се е движил с бясна скорост на задна предавка. Отивал е направо с/у камиончето. Чудо е, че лекият автомобил не е премазал и стъпкал самосвалчето.

Нарушени са чл. 23 и чл. 24 от ЗДвП. Чл. 24 е нарушен от водача на камиона, а 23 от водача на леката кола.

Аа ти сериозно ли мислиш, че течности се превозват в такива камиони? Май си мислиш, че си карал курсове и изпити за шофьор!

В България течности се возят със самосвал. Тухли в цистерна а домати в бетоновоз.

с автовози и лятото сеем на нивата с снегорини,който зимата разпръскват сняг :Д

Това показва, как дърт руски трол с комион, преследва обикновен гражданин със автомобил, за да го залее с мазут, само щото човека не кара Лада. Хванало го е яд, че онзи не е чакал 20 години ред за Лада, а със заплатата си е позволил качествен европейски автомобил...

я иди да спиш явно главата ти е прегрела

Ристо ,Ристооо, точно преди 3 дни ,прибрах от пътя един приятел ,закъсал със своя "качествен" западен ,германски автомобил , даже бус ,при това натоварен със стока , ,влачейки го на буксир цели 45 км. с моята ..."скапана" ЛАДА "...Съвсем сериозно ...поне 2 500 кила си беше ...

яко - и двамата пребоядисани за секунда.

Надявам се застрахователите да платят колата на човека и дано той не е заприличал на нефтодобивник. А иначе може мода да стане, автомобила няма да гние...Само видимостта не знам как ще е? Ако трябва да сме сериозни обаче, такъв превоз е пълна идиотщина!

напротив по телевизиите го даваха карал е с отворени прозорци и приличаше една идея след нефтодобивник. КАТ даже не му помогнаха да се измие някак си. Даже беше редно да извикат Бърза помощ. Доста хора явно не знаят, че кожата е орган и то доста важен орган. Тоя ще страда от просмукването на петролния продукт в тялото му.

Застрахователите не плащат по пазарна цена, а по остатъчна стойност на колата след амортизация. Овехтяването е 10% годишно. За 10 г. кола пазарната ѝ стойност е 0. От хорска срама може да му платят миенето ако предостави фактури. С интериора обаче ще е по-комплицирано.

... цената на колата ще следва цената на нефтта/мазута отcега и... завинаги...

КАТО МАХНЕМ СПИРАЧКИТЕ .... КЪДЕ СА ЕКОЛОЗИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЧЕ НЕФТОХИМА ЛЕЕ ТАЗ ПОМИЯ В ГЬПЛОВЕ ОТКЪДЕТО ОТРОВАТА СЕ ПРОСМУКВА НАВСЯКЪДЕ ... ПРИ НАС ИМАШЕ СКАНДАЛИ - ДАЖЕ ФИЛМ "ЕРИН БРОКОВИЧ " С ДЖУЛИЯ РОБЪРТС КВО ПРИЧИНЯВА УТАЙКАТА .. - ГЕНЕТИЧНИ ДЕФОРМАЦИИ :))

Къде "при вас", бе селяндур прост? Чувал ли си за психическото разстройство "митомания"? Иди да се лекуваш!

"При вас" за тоя калмук е Маскве. Той е отявлен путлераст и Путю му е най-милия на света. Само не знам защо си е сложил този НИК, след като мрази американците и обича алкохолиците :))))

... при нас - е, където е тои... & където ви се иска да сте вие... поне, според него...

КОМЕНТАРИТЕ НА ПРИМАТ-ИЗИРАНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ САМО ПОТВЪРЖДАВАТ КАЗАНОТО ОТ МЕН ЗА ГЕНЕТИЧНИТЕ ДЕФОРМАЦИИ ОТ ОТПАДЪЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМА И ПАНЕЛНИЯ ЖИВОТ :))

Коментари - Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране | Днес.dir.bg

Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране

Нефтена утайка, превозвана в товарен камион - тип самосвал се е изляла върху лек автомобил "Рено" на пътя Бургас - Созопол.

Обратно в новината

Коментари - Цистерна с мазут заля кола след рязко спиране | Днес.dir.bg

Коментари

Що за идиот трябва да си, да превозваш течност в леген?

Ха ха ха това може само да се случи в "европейска България" ............. в истинската Европа ще ви вкарат в затвора и яки глоби ви чакат за глупавото ви нехайство и некомпетентност за превоз на течни товари.

Малееее, е ся, кой ше чисти?

смесен спикня от сантините на някой кораб.

В самосвал не се ли возят насипни товари,а не течни?Егати простотията.

Какви уплътнения има един самосвал, за да може да превозва течност?

Железни, какви да са?

ИДИОТИЗЪМ по нашенски. Другият път опитайте с бензин.

Червената кола символизира БСП а камиона с мазут е енергийната мафия. Социалната партия е залята с катран и всъщност въобще не е червена вече разбирай социална....

Извинявай, драги, но ако това събитие предизвиква политически асоциации у теб, говори, че нещо не си у ред! Не "нещо", а съвсем не си у ред! Съвет, обърни се към най-близката психоклиника, там имат начини да ти оправят мисленето...И намали поркането преди обяд...

Въпросът е и политически - трябва да си зададем въпроса защо в един държави това може да се случи а в други не. Това лято гледах в Гърция самосвали със строителни материали или строителни отпадъци - всички самосвали бяха покрити. На връщане в България, докато бяхме спрели на един паркинг, един самосвал натоварен със строителни отпадъци и движейки се с висока скорост буквално ни засипа с облак циментов прах.

Ти нещо си много тъп щом не разбираш кво ти казва човека. Тая снимка е много точен портрет на българската простотия, малоумие, дивотия, и незачитане на всякакви норми на законност и приличие. Всичко е започноло с някакъв дребен тарикат който е задал простият въпрос "защо пък да не превозвам (токсична) течност в самосвал? Отговорът е на снимката...

Оставаше и камион с кокшки да има, та да се овалят и с пера...

и защо не извикахте пожарникаря ?

Може и да не съм прав, но са първи път чувам течност, каквато явно е разлялата се смес, да се превозва в открита каросерия на камион! Първо, колкото и малка да е, все пак има опасност от пожар, щото нефтените утайки са запалими. Второ, при по рязък завой и спиране, както е в случая, течността прелива, както е станало, и създава предпоставки за ПТП (хлъзгав път). Трето, КОЙ ИДИОТ Е РАЗРЕШИЛ ДА СЕ ПРЕВОЗВА ТЕЧНОСТ ПО ТОЗИ НАЧИН???

няма да има проблеми с "паленето" :)

Пепелац добили....

И Кара (Мрсна) Цвета излива своята Черна душа, върху Партията-майка! Страхувала се, да не бъде ОБЕСЕНА с Червения гс нагоре, в Парламента!

Бордови гондолен триос цистерносвал с предно заливане... С две думи, по определенията и категоризацията на на дир: "траулер за мазут".

Овъргаляни в катран и набодени с пера...

Закони, инструкции, правила, всичко на тази територия се съхранява в кръглата папка. Да живее матряла!

Освен къде е тръгнала, искам да попитам и точно откъде е дошла тази утайка.

Това не е цистерна а самосвал. Някой е искал да мине метър, защото не е намерил цистерна за тази свлеч. А и самосвала после се чисти по-лесно.

....с маркуча. Ама тече от него, като лейка, кой знае колко гняс е поръсил по пътя дорде я излее.

Цистерна тип самосвал ми звучи като руснаци от Сливен.

А сега кой ще плаща за почистването?

шофьора на рендето - да не спирал рязко, като има камион зад него! При по-добра организация, с тези си спирачки, можеше да види и фабричния номер на радиатора на камиона от близо в огледалото, докато емблемата го гали нежно по врата.

бе да питам, щото явно тука има много знаещи, чий са рафинериите в бургаско, които могат да произведат тази цудесия? и къде е това място , дето ще е заустена??

Епа на некоя ливада ще бъде "заустена", абе "излята", е по-точната дума

Колата да е била дизел - ще си я запали безплатно.

тия с дизеловите коли по южното черноморие да черпят, защото иначе щяха през октомври да карат на мазутно- дизелова смес! Бас ловя, че това е отивало към нЕкоя бензиностанция... със самосвал, да не буди съмнение...

A "будните" природозащитници къде са? Така ли се превозва такъв товар?

Цецка, Цецо, хлевоуста Карацвета а даже и Бойко, всички, ВСИЧКИ са УТАЙКА, след Криминален аборт от Партията- майка! Поради това сега с Вагената си се зъбят, против Нея!

Вижте му задната част на коша. Има следи от стари разливи. На тоя не му е първия курс на течни фракции. Я да го проверят 3 месеца назад къде какво е разнасял и с кое разрешение.

Някой да ме светне това на кой метър става от наливането. Бас давам, че е при първото спиране. Сигурен съм, че на всеки завой има излято. Не вярвам и при потеглянето резултата да е бил по различен.

Като се смеси с пясък и фекална вода, става Супер- асфалт за Вип- паркинга на 1 приятел на Цацата, а тя, ще хваща Циганина, който крадна гладна кокошка която, със зеле не става! Балос и Мамата , казаха: - Тази "Утайка" се разлива върху нашата мила Родина, а "Майката" ще ни види сметката! Внимавайте , закого ще гласувате, брятя!

не вярвам това е контрабанда!Явно хората са си отворили частни дестилатори,а иначе леката кола е импрегнирана срещу ръжда :Д

Този, който е изпратил да се превозва тази утайка със самосвал да си понесе отговорността Не съм виждала такова малоумие честно ви казвам

Без да знам повече подробности от изложеното, предполагам профила на шофьора на камиона - селяндур, с комплекси че не кара скъпа марка, но за сметка от това виден представител на селската авиация, докато учил не полагал усилия и по физика оценката му не е била повече от три с два минуса и то по милост...

Ако вярно си психолог, вземи публично си изгори дипломата и се извини на преподавателите си, че си им изгубил времето да те учат, защото разбираш от психология, колкото баба ми от космонавтика.

весело е с бантускотовете

Госпожата пита, а Марийка смело отговара: -Тази Утайка* госпожа, е тръгнала ЗА РИБА! Госпожата мисли 5 минути и вдига мобифона. Някъде "По жицата" Цвятко вече я подслушва!

кой е този идиот, който е решил да превозва мазут със самосвал????

Г-жо Чалева, сменете си заглавието! Това не е цистерна! Що за безумие?

Честита баня!

Нищо и няма на колата. Към 10-тина автомивки и толкова поредни изпирания на тапицерията и почти няма да си личи. Само дето ще понамирисва малко после и при затворени прозорци да не се щрака със запалка вътре.

с колата, криво ляво ще се справят, ама с асфалта.... Ами екологията, там сето гургулици гнездят и таралежи газят... Къде е екологията?

Добре, че този от количката не е пушил. Снимката нямаше да изглежда така.

що, как щеше да изглежда ако беше пушил ? Я пробвай да запалиш с цигара кофа с нафта, петрол, или ако щеш с бензин? Аман от неуки тикви, намерили трибуна по форумите !

ти филми не си ли гледал/а ? Какво е това физика и има ли почва у нас;)

- Мааму стара, няма ли поне ЕДИН пожарникар в тази държава, да обясни на народа, как може да му подпали Скъсаната черга!

Това не е кофа с нафта, а петролни продукти излети върху нагорещени от двигателя ламарини. От това следва, че има пари, а те са запалими.

Добре де тоя явно е тъп, ама тези които са го напълнили и са го пуснали по маршрута са тъпи до небето. Туй няма как да стане с участието само на тъпия шофьор.

Тоя надмина всичката простотия на руснаците от техните видеорегистратори.

абе не съм сигурен дали я е надминал...веднага се сещам за последния клип с гръмналия и залял няколко коли лай*овоз в Москва - центъра на евразийските ценности :)))

Само си помислете ако това беше на пешеходна пътека, майка с количка, деца или нещо на две гуми пред самосвала.

Яко!!! Не карайте с отворени прозорци, не натискайте рязко спирачка, спазвайте дистанция. Щофирайте дисциплинирано и няма да бъдете залети с мазут. ЯКО!!!

Не е от Пристанище - Бургас link

Очевидно камиончето се е движило на дистанция и със скорост в рамките на позволеното, което е 80км извън града за МПС категория Це. Виновен за инцидента е шофьора на лекия автомобил. Предполагам, че той се е движил с бясна скорост на задна предавка. Отивал е направо с/у камиончето. Чудо е, че лекият автомобил не е премазал и стъпкал самосвалчето.

Нарушени са чл. 23 и чл. 24 от ЗДвП. Чл. 24 е нарушен от водача на камиона, а 23 от водача на леката кола.

Аа ти сериозно ли мислиш, че течности се превозват в такива камиони? Май си мислиш, че си карал курсове и изпити за шофьор!

В България течности се возят със самосвал. Тухли в цистерна а домати в бетоновоз.

с автовози и лятото сеем на нивата с снегорини,който зимата разпръскват сняг :Д

Това показва, как дърт руски трол с комион, преследва обикновен гражданин със автомобил, за да го залее с мазут, само щото човека не кара Лада. Хванало го е яд, че онзи не е чакал 20 години ред за Лада, а със заплатата си е позволил качествен европейски автомобил...

я иди да спиш явно главата ти е прегрела

Ристо ,Ристооо, точно преди 3 дни ,прибрах от пътя един приятел ,закъсал със своя "качествен" западен ,германски автомобил , даже бус ,при това натоварен със стока , ,влачейки го на буксир цели 45 км. с моята ..."скапана" ЛАДА "...Съвсем сериозно ...поне 2 500 кила си беше ...

яко - и двамата пребоядисани за секунда.

Надявам се застрахователите да платят колата на човека и дано той не е заприличал на нефтодобивник. А иначе може мода да стане, автомобила няма да гние...Само видимостта не знам как ще е? Ако трябва да сме сериозни обаче, такъв превоз е пълна идиотщина!

напротив по телевизиите го даваха карал е с отворени прозорци и приличаше една идея след нефтодобивник. КАТ даже не му помогнаха да се измие някак си. Даже беше редно да извикат Бърза помощ. Доста хора явно не знаят, че кожата е орган и то доста важен орган. Тоя ще страда от просмукването на петролния продукт в тялото му.

Застрахователите не плащат по пазарна цена, а по остатъчна стойност на колата след амортизация. Овехтяването е 10% годишно. За 10 г. кола пазарната ѝ стойност е 0. От хорска срама може да му платят миенето ако предостави фактури. С интериора обаче ще е по-комплицирано.

... цената на колата ще следва цената на нефтта/мазута отcега и... завинаги...

КАТО МАХНЕМ СПИРАЧКИТЕ .... КЪДЕ СА ЕКОЛОЗИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЧЕ НЕФТОХИМА ЛЕЕ ТАЗ ПОМИЯ В ГЬПЛОВЕ ОТКЪДЕТО ОТРОВАТА СЕ ПРОСМУКВА НАВСЯКЪДЕ ... ПРИ НАС ИМАШЕ СКАНДАЛИ - ДАЖЕ ФИЛМ "ЕРИН БРОКОВИЧ " С ДЖУЛИЯ РОБЪРТС КВО ПРИЧИНЯВА УТАЙКАТА .. - ГЕНЕТИЧНИ ДЕФОРМАЦИИ :))

Къде "при вас", бе селяндур прост? Чувал ли си за психическото разстройство "митомания"? Иди да се лекуваш!

"При вас" за тоя калмук е Маскве. Той е отявлен путлераст и Путю му е най-милия на света. Само не знам защо си е сложил този НИК, след като мрази американците и обича алкохолиците :))))

... при нас - е, където е тои... & където ви се иска да сте вие... поне, според него...

КОМЕНТАРИТЕ НА ПРИМАТ-ИЗИРАНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ САМО ПОТВЪРЖДАВАТ КАЗАНОТО ОТ МЕН ЗА ГЕНЕТИЧНИТЕ ДЕФОРМАЦИИ ОТ ОТПАДЪЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМА И ПАНЕЛНИЯ ЖИВОТ :))