Ранени лекарки при катастрофа с линейка

Двама души загинаха, а трима са ранени при две тежки катастрофи, станали на входа на Плевен и край града тази сутрин за по-малко от два часа.

Обратно в новината

Коментари - Ранени лекарки при катастрофа с линейка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде е прокуратурата сега-тези с огромните заплати?Има свидетели,ако наистина е имало лед значи тази агенция е за затвора веднага като се почне от онази грозотия Лиляна Павлова.Вие сте за бесилото бе!!!

СВАЛЕТЕ НАЙ - ПОСЛЕ ЛЕКАРИТЕ ОТ ЛИНЕЙКИТЕ. Просто вижте, че по линейките в Англия, Германия, Франция и тн няма лекари, а само парамедици. В линейка един лекар може да направи ограничения брой процедури, същите неща са обучени да правят и парамедиците. Останалото е комуникация. Мястото на лекаря е в клиниката.

Парамедиците да мрат,така ли,помоли се за здравето на хората,вместо да коментираш неясни за теб неща,всеки можеше да бъде на тяхно място!

Парамедиците също така шофират линейната, те са екипирани и са преминали и физическа подготовка. Като лекар на линейка седем години и работейки спешност във Великобритания мисля, че трябва да последваме този пример.

Агенция "Пътна инфраструктура" да си гледа работата - пътя беше много заледен. Стига се оправдавахте, че е зима, само в България ли е зима, само тук е ледена епоха. Засрамете се, поддържайте пътищата, Майка ви стара!

Минах малко след като беше станал инцидента с линейката. Автомобилът не беше силно повреден. Най вероятно по някаква причина лекърките не са били седнали и с колан. Както разбирам шофйорът е без наранявания

FuckTheEU

Ами нормално е зимата да има лед по пътищата! Зима е, за бога! Да не искате да ви сложим реотани по пътищата? Ама-ха, простаци....

Лекарите в Б-я са тъпаци и/или мазохисти. Да те бият, да те псуват, да те окалват по пресата и да продължаваш да работиш за жълти стотинки като лекуваш предимно "лош материал". Гледам и не вервам на ушите си!!!!!

две неонатоложки се бастисаха заради заледен път...години учение и градене на кариера срещу простотията на община за която пясъка е по-скъп от хората...аз така виждам нещата

Хубаво бе, една добра новина ли няма около нас? Пускам си аз дир- и в четирите водещи новини: няколкозагинали в катастрофи, убийства и сблъсъци в Германия... Еми, извинявам се, но така се формира част от негативното мислене на нашенеца! Наистина ли нищо хубаво се се случва в тая държава или в целия свят?

Няма как да чуеш добра новина, защото за БГ "журналистите", добрата новина е лошата новина! Не забелязваш ли, че вечер като си пуснеш новините само битовизми и гадории се изливат..., дори липсват новини от света! ...Да не говорим за наука, изкуство, култура, образование и т.н. Това е целта - да сме неинформирани, дезинформирани, смачкани, подтиснати и стресирани! За съжаление този план върви добре, а народът продължава да оскотява и затъпява...

Ако не е малоумник да изпреварва и да не може да се прибере, и да се убие като простак, то ще е простак който не знае, че не е август месец и пътя е студен и на места, където е усойно е мокро но и с лед!!! Омръзна ми да правя огледи на ПТП-та и да ви гледам разпиляните прости мозъци! Мислете бе!

Простотия ширеща се навсякъде! Агресивни деца, прости родители. Крадливи политици и мъже с сокубани вежди. Поредната простотия разбрахте ли я? ИЗмислена е от тъп провинциалист на службичка в софия. Да се отписват автоматично колите без гражданска, за да може да висим по опашките непрекъснато!!!! Да плащаме 2 лв за регистрация и пак и пак и пак. Вечно висене на опашка заради прости служители и българи ...те май българите заминаха у чужбина./..

Съжалявам за погубените животи. Дано хората почиват в мир.

Наивно е да се надяваме, че все по-честите статии за катастрофи и жертви могат да променят манталитета ни. ..но ще съм щастлива, ако поне ни накарат да се замислим за собствените си действия! Поправете ме, ако греша, но все по-ясно забелязвам, че шофьорите определено се замислят и започваме да караме по-нормално. Естествено, категорията джигити е неизбежна, но пък и честото връчване на Дарвиновата награда на голяма част от тях намали чувствително броя им.

Нормалното каране означава да умееш да предвиждаш и да си предвидим. Казано иначе, по първата част да гледаш цялостната ситуация и с действията си да разрешаваш, а не да създаваш конфликти. По втората част е да пускаш мигачи, да се престрояваш плавно, да си караш в лентата, а не по средата на две ленти. Когато има стеснение на пътя, да се подреждаш като цип, така че да не се налага спиране там, където се стеснява. В стеснения участък караш максимално бързо в рамките на безопасното, защото зад теб има други, които чакат. И така. Малко повече мисъл как максимално много хора да минат безопасно по пътя, а не ти да си две коли по-напред в задръстването.

Сутринта укиците в града бяха заледени. Изглеждаха сухи, но падаха пешеходци, боксуваха и се въртяха коли.

Мисля,че тройната коалиция е виновна.

Пътният участък е бил заледен. Нещо министърката изчезна - няма я по тв, няма я по пресата. Май е време журналистите да и поставят въпроса защо не се опесъчават пътищата навреме и къде изчезват парите от акциза на горивата?

Пътя заледен - някой ще каже нормално за зимата, друг щ каже трябва да се кара със скорост съобразно пътните и атмосферни условия.... е да де ама слънце пече цяла седмица.....защо не са взети мерки бе прасе Павлова, като няма тежки климатични условия с които да се оправдаеш

БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА СКОРО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ.ОБАЧЕ ДАВА ЛИ СИ НЯКОЙ СМЕТКА КАКВА И КОЛКО МНОГО ТЕЖКА РАБОТА СА ОТВОРИЛИ НА ЛЕКАРИТЕ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.В ТОВА ВРЕМЕ ДАСКЪЛЧЕТАТА СЛАДКО СИ ДРЯМКАТ ИЛИ СА В ВАКАНЦИЯ ИЛИ СА ИЗКАРАЛИ 4 ЧАСА ПО 40 МИНУТИ И ПОЛОВИНАТА ГОДИНА СА ПОЧИВКА.САМО ЧЕ ЩЕ ВЗЕМАТ 10 ПЕНСИИ А ЛЕКАРИТЕ САМО 6 ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ.Е ТОВА АКО НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ КОЕ ДА Е .

Говориш за даскалите! Ясно ли ти е че трябва да търпя лигавото ти дете да ме псува и да прави каквото иска в час без да мога нищо да направя , щото утре ще дойдеш и набиеш

Кой разби работеща здравна система и на оня свят място да си не намери.Защо лекарите не протестират.Как може линейки да хвърчат по улиците като за рали дакар и хора и коли да се разпръскват кат пилци да ги не згазят.Първо стигат до мястото с часове второ возят болните от болница в болница като такси.По тошово време всяка поликлиника и районна болница имаше линейка и никога не се е чуло да вият на умряло и да бягат хора и коли по улици и кръстовища.Кой разби зравеопазването хаир да не види.

Може би искаш линейките да ти дават предимство? Те затова имат и такъв режим на движение, когато бързат, за да спасят нечий живот. Обаче съм виждал много шофьори, които не им дават път- явно смятат, че тяхната работа е по-спешна от спясяването на умиращ. Някои даже се сърдеха преди време, че линейка не им давала предимство!!! Хора, вникнете в смисъла на законите най-сетне! Някой ден някои от нас ще са в тези линейки с инфаркт или нещо такова.

И като протесирам следва какво...?

Бог да ги прости! Хайде сега,онази"възпълничката"Министърка,с малките устета и подопечният й лакей,шеф на АПИ,да заобясняват,защо скача цената на винетките.И как"перфектно"ГЕРБ се грижи за зимната подръжка на РПМ.

Най ми харесаха Велоалейте във Плевен за милиони Пари:0)

Алейте??? Какво е това животно?

Пикаещия във....от Плевен ли беше?

Човекът просто е искал да имитира статуята на пикаещото момченце в Брюксел! ;-)

А линейката имала ли е винетка и следва въпросът , ако е нямала, защо се е движила по този път?

Поради заледяване преди с.Извор вече има десетина коли в канавката на пътя Кюстендил-София и бог знае още на колко места!!!!! 1 стотинка за винетка Ви е много!!!!

За 97 лв. винетка - толкова пясък ! Като станат по 300 лв. тогава ще има пясък за всеки път. Айде бегайте да пълните цилиндрите на Поршетата ....

Да се радват,че са живи защото други ги застреляха в главите заради дългове. Аз също съм длъжник...

Не се застрелва кредитополучателя, а кредитора, за да не се връщат парите! Ако застреляш длъжника как ще си вземеш парите обратно?

Не бъди толкова сигурен. Ако си раздал кредити на 100 човека, 1 ще го преживееш, но трябва да служи за назидание на останалите. Звучи брутално, но пък условията по тоя тип кредити са такива.

Ако са се движили Русе-Плевен по Е85 може и на разклона за Овча могила да е станало. Но това е вече друга област от Обнова.

Кой не е е опесъчил пътя?!?!?!? Кой? Кой?? На първокласен път да има заледени участъци е меко казано престъпление!!!!

Не само първокласен, а и международен и един от най-натоварените в България.

има една група така наречените ЛЕТНИ шофьори желателно е сутрин до 10 да си стоят в къщи поне да не пречат на движението те в мъгла,лед ,сняг и мокро не могат да карат защото са си купили книжката през лятото не излизайте в студеното на пътя че и без това българите сме малко както е тръгнало свърших ме се

Какво би казала ако в линейката беше твоето дете? Да изчакат да омекне времето и да го закарат или да го закарат веднага?

в къщи имам само професионални шофьори и знам какво говоря а колкото до линейката явно шофьора не е истински професионалист а е назначен там защото е нечии човек жалко за детенцето което е преживяло това не всичко в бърза помощ са добри шофьори просто защото някой постъпват с връзки без да са за там

Това, за летните шофьори, по принцип е вярно, но шофьорите на линейки не влизат в тази гпупа.

Бягай при професионалистите да си оправиш правописа и после пускай словесните си .иарии ;)

Лиляно, що не се опесъчават тези пътища, ма? За какво да ти плащаме 97лв винетки? За тоя търбух дето си направила ли?

Абе УЖАСЕН, стига рИва! Има фирми, които са спечелили търга за подържане на пътя. И го е спечелила фирмата, която е дала оферта за НАЙ-МАЛКО пари. И е за най-малко пари, щото такива като теб ще дадат 60 лв.за стек цигари ама за 30 лева увеличение уревахте орталъка под давлението на ОПОРНИТЕ ТОЧКИ. Като нямаш 30 лева НЕ МОЖЕШ да подържаш кола. Нито пари за гуми ще имаш, нито за накладки и ще караш едно торпедо по пътищата, с което ще убиеш и себе си и невинни хора около теб. Нека плюенето да започне сега!

Не, тъпако! 30 лв. къде ли не ги дава човек през седмицата, но въпроса е защо се дава нещо, а срещу това не се получава нищо! Опорни точки? Умен си като ръководителя си от Банкя!!!

Колко години трябва да минат и колко хора трябва да бъдат избити за да разберете, че това с фирмите не работи ?! Защо във Швеция, Норвегия, Франция, Швабия и къде ли не още тези "фирми" са държавни и са на мястото си, а в колонизирана България тези фирми избиват невини хора ? А-а-а-а разбрах - това е конспирация ! И соросоидите са конспирация ! Няма соросоиди ... Марсианците направиха от България пейзажа и държавата да изглеждат като на Марс !

Какво да ти кажа? Много просто парче си! Аз не пуша, но дори да пушех и да давам по 60 лева за цигари отивам на магазина плащам и получавам. Кажи ми за какво ще си дам 97лв сега като насреща не получавам нищо - дупки, кал,сняг и лед и една матрона с три тона грим да ми обяснява, че не било задължително. Ами аз си ползвам колата за работа и за мен е задължително, както е задължително срещу парите си да получавам за каквото плащам. Но докато има такива като тебе, дето не им дреме кой им бърка в джоба, няма се оправим никога. Винаги си анти, винаги срещу другите. Разединени, бедни ...заради такива отрепки като тебе.

Напомняш ми за вица за непушача, дето правил сметките на един пушач и изчислил, че оня можел с парите за цигари да си купи "Ферари". Отговорът на пушача бил: "Ти нали не пушиш, къде ти е Ферарито?" :P

Плевен има нов кмет.Докато влезе в час,ще е така.

Преди да влезе в час, трябва да излезе от алкохолното опиянение.

Не че нещо, ама Обнова е в община Левски там си имат друг кмет, който трябва да отговаря.

Видимо подценена ситуация от поддържащите фирми - и в града и зивън него. Сутринта около 8 часа в местния квартал "Сторгозия" си беше лед навсякъде, даже, за разлика от преди 4-5 дни, по тротоарите се вървеше по-лесно, отколкото по улиците - били те основни за квартала или междублокови. Инциденти не видях, но унасяне, буксуване, псуване - достатъчно ... Бог да прости загиналите ...

Оправете си информацията... Селото не е Овча могила а Обнова!!!!!!

Без значение е къде и как се казва ...Дали е Овча могила или Овча купел или Овчарово,щом е на територията на България ...все ОВЦЕ ЖИВИЯТ ...По-точно ...СЪЩЕСТВУВАТ И САМО ...БЛЕЯТ !

УПРАВНИЦИТЕ НИ ЗАПОЧНАХА ДА НЕ СЪОБЩАВАТ,ЧЕ ИМА ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА!ОТ НОВА ГОДИНА НАСАМ, САМО ДВА ПЪТИ СА СЪОБЩИЛИ ЗА ЗАГИНАЛИ ПО БНР,ЗАЩО ЛИ ТАКА???

Отново преобладават лошите новини, без да се коментират истинските причини за произшествията.

Шефовете на пътно поддържане - на бесилката. Но бас държа, че никой няма да ги съди. А и да ги съди, съдът ще се претрансформира в адвокатура и ще ги защити.

Няма как да ги съдят, защото полицаите ще запишат несъобразена скорост с пътната настилка, въпреки че никъде не е имало знаци за заледяване за да можеш да се съобразиш!!!

Като нямаш глава да разсъждаваш... като не можеш да прецениш, че е напълно възможно през януари месец, сутрин рано да има мокро и лед... не си за шофьор! Знаци иска... че има заледяване :) Смешник!

Николов, за хилядите км. първокласни пътища... какъв ресурс е необходим според теб, за да може една определена бройка хора да ги обикаля с техника, за да може да слага и маха знаци - "има лед", "няма лед". Или пак търсим виновен някъде другаде, а не в самите нас като шофьори? Като си шофьор трябва да умееш да се съобразяваш с пътни условия, да умееш да прецениш какво може да е на вън - все пак огромна част от автомобилите имат поне датчик за външната температура. Ако не умееш да правиш трезва преценка - катастрофираш или не караш.

Не пътувайте нощем и сутрин рано! Разчета на русенците явно е бил до вечерта да се върнат,ама на. Не разчитайте на брътвежите на пълничката бърборана.

"... пълничката бърборана". Много меко казано. Направо си е дебела лицемерка!

Първо пишете Обнова, после Овча могила. Знаете ли изобщо къде е едното и къде другото. Намират се в коренно различни области и то далече. Спрете да копирате и паствате инфо от други източници, че ставате за смях. Що за новинарски екип сте!!!

На моят автомобил, когато температурата падне под 3 градуса, предупредителна светлина започва да мига. Това не е случайно, означава, че при тази температура на пътя може да има заледявания. Това което блести на слънцето може да е не водица а лед. Особено важи за сенчести места, мостове, подлези. Намалете скоростта и шофирайте с повишено внимание при ниски температури.

Като ти гледам ника и картинката, четейи ти писаниците - съм убеден че си ЛАЙНО!!!

"...плевенското село Овча могила..." Ало, журналистите проверявайте информацията. С.Овча могила се намира в общ.Свищов, обл.В.Търново.

Така става, след като магистралите се "опесъчават" срещу заледяване с камъни, вместо чакъл. Все пак, разбиването на камъните до чакъл струва пари, които някой е прибрал като тлъста комисионна...

За какъв лед става на въпрос??? Днеска е прекрасно пролетно време, само си измислят през пръсти директорите в болницата простотии, да не излезе че шофьора на линейката е карал с превишена скорост...

Сутринта в 5 дали беше прекрасно и пролетно?

линейка с включени светлини и сирена се придвижва с предимство!!!

Сирената не подобрява сцеплението с пътната настилка.

Излез сутрин преди 8.30-9.00 ч. стъпи на пътя и тогава коментирай.

Този път не го познавам. Но има един участък между Казанлък и Стара Загора. Скоро имаше някаква класация, бяха го посочили като третото най-опасно място по пътищата на България. Става въпрос за път с еднопосочно движение с две ленти в едната посока, въобще път мечта. Но хребета на Средна гора хвърля сянка, този път слънце през зимата не го огрява. Замръзне ли, много трудно се размразява дори при положителни температури. Малко по-надолу пътят си е сух и подмамва водачите. Лично съм виждал няколко пъти автомобили да излитат от пътя на този участък.

А за някакви актьорчета може хеликоптер, нали?

Боко и торбата му с мас ако не се возят ще има пари и свободен хеликоптер

Дай Боже да спасят бебенцето..,да му помогнат да живее живо и здраво и лекарките да се оправят да са добре и те. От зор са тръгнали толкова рано за София, но не всеки може да го разбере. Дано всички се оправят.Господи помагай!

Дано да оздравеят всички.

Хайде сега мързеливците, които слагат скоби в центъра на Плевен, да ходят да поизчистят... Или поне пари за препарати да им останат.

СЛожна комбинация от много параметри... А да караш бебе в 4-5 часа сутринта от Русе към София с линейка... кой век е това Хората превозват такива спешни пациенти от десетилетия с хеликоптери

ами ако се обледът перките на хеликоптера и падне ,а

Съгласен, но това е друга тема и не оправдава съответните служби, които не са почистили и опесъчили пътя.

Хайде сега да излезе дебелата свиня Павлова и да обясни защо участъка е бил заледен и неопесъчен? Нали парите от "винетните стикери" отиват за "поддръжка на пътища и зимно почистване"?

Сега ще глобят фирмата дето трябва да поддържа пътя и готово.

ама надали