”Зелена светлина” за референдум в Каталуния

Парламентът на Каталония гласува закон, който разрешава обществено допитване за независимостта на тази испанска област.

Обратно в новината

Коментари - ”Зелена светлина” за референдум в Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европо, значи и в Шотландия може, и в Каталуня може, а в Новоросия не може и в Крим не се признава...

Историята не признава условно наклонение!

няма обединена, а има обеднена европа, благодарение на лобистките закони, които се прокарват от фирмите "пощенски кутии", не без помощта на цк на е-комисариата. ес отдавна вече не е одата на радостта за народите, а е една зона с прогресивно обеднявано население, чиято младеж ако работи, то е за жълти стотинки и перспективи за едно мрачно пенсиониране. но кой мисли за тез далечни времена, когато могат да те банват за мнение, което "свободните" медии могат спокойно да определят както си пожелаят. войната я почнахте пак вие. така че, и този път ще си носите последствията.

И румелийци могат да поискат отделяне,така както някога са се присъединили към Княжество България.

накои да им пречи.да искат.

Румелийска държава няма и не е имало. Докато Шотландия и Каталуния са съществували векове! Ясно и просто мисля, че ти го казвам вече за 3601 път ама аз съм си такъв последователен и упорит българин, какво да правиш!

Супер тъпо тия пък и те откога се помислиха за държава

за да говориш първо научи историята.

След скотландците - сега пък и тези откачалки......Какво им става бе, като не искат там, да дойдат тук, пък ние ще идем да се "мъчим" под "гнета" на Мадрид. Не, този свят е напълно изперкал вече! И точно в такива моменти фанатизмът и ислямът са в подем и напират. После какво се вайкат от кървища, взривове и атентати?!

ПИПО

Вари го, печи го, робът си остава роб.

айде да се разберете дали е Каталония или Каталуния.

маика ти казала ли ти е че си много тъп/а,сигурно е пропуснала да ти го каже.

Брех, брех!

Шотландците някак си ги разбирам , все пак е имало държава Шотландия, но тия смешници каталунците няма как.Кога е имало държава Каталуня? ????.И "богата"каталуня има това което има благодарение на Франко и целият испански народ!!!!!!

научи повече за историята на испания.за да не дрънкаш глупости.пък и за това имаш интернет да чукнеш и да видиш.

link КМ -Запознай се добре с този материал.Чети внимателно и тогава разсъждаваи.Никога не е съществувала държава Каталуня .Ако за теб "Reinó de Aragon " означава Каталуня е друг въпрос.А опитите за манипулиране на историята от страна на каталунските сепаратисти (ннционалисти ) не е от вчера.За това по добре е да се запознаеш с нещата в детайли а не да "чукваш "в интернет.

Стоичков за министЕр в каталунската народна република.

Четете история ... ако владетелите на Кастилия и Леон - Изабел и Фернандо, не бяха изтикали маврите от сегашните територии на Испания и не бяха финансирали експедицията на Колумб, Испания и Каталуня ... нямаше да са това, което са сега.

Айдеее !И тези в Испания започнаха с пушилката! И там няма да има независимост,ама нека се порадват на момента! То и без друго няма друго зрелище в близко бъдеще, което да вдигне адреналина,малко да поскачат с духът на свободата!

А може каталунците да се окажат по-упорити и по-добре да си скроят шапката. Но дори и да не успеят е напълно ясно, че в близките години и Шотландия и Каталуния ще се отделят.

В контекста на това започвам да се питам защо се обединяваме в ЕС?