Вестник се извини, че е препечатал карикатури на ”Шарли”

Японски вестник се извини, че е публикувал на първа страница препечатка на карикатура на пророка Мохамед на френския всекидневник "Шарли ебдо".

Обратно в новината

Коментари - Вестник се извини, че е препечатал карикатури на ”Шарли” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва където има протестиращи мюслемини да бъдат бити ама много яко. Само така ще им дойде акъла в кифилиците.

Правописа си оправете!!!!!

Искам да попитам защото не знам. Как може да направиш карикатура на нещо което не си видял и никой не е виждал? Някой виждал ли го е този "Пророка Мохамед" на живо или на достовеоверна снимка или портет?

ЯПОНИЯ И МЮСЮЛМАНИТЕ Япония е единствената страна във света, която не дава гражданство на мюсюлманите. Мюсюлманите нямат право на продължителен престой на територията на Япония. Японското законодателство забранява разпространяването на исляма. Всеки, който разпространява ислям се преследва от закона, а присъдите са доста строги. В Япония това се счита за углавно престъпление. В Япония няма нито едно училище, или школа, където се преподава арабски език. Корана е забранена книга и притежанието й също е нарушение на закона. Позволена е само съкратена версия, адаптирана на японски. Пребиваващите в страната мюсюлмани имат право на молитви само в закрити помещения. Ако направят традиционната си молитва на публично място нарушават закона и могат да бъдат вкарани в затвора. В Япония е немислимо, както у нас, джамия да огласява половината град с виковете на ходжата. Говоренето на арабски е строго забранено! В Япония дори няма посолство на нито една арабска държава. Точно 0.00% японци изповядват ислям. Пребиваващите мюсюлмани в Япония могат да работят само в чужди компании. Японските компании не приемат мюсюлмани на работа. Много е трудно, а и рядко, даването на визи на мюсюлмани. Дори, ако става въпрос за известни личности, учени и тн., които изповядват исляма. В трудовите договори в Япония често се записва, че ако работодателя узнае, че неговия работник изповядва ислям има право незабавно да го уволни. Мюсюлманите в Япония нямат право да купуват имоти или земя. Самите японци се отнасят лошо с мюсюлманите и не гледат добре на тях. По презумция те се считат за престъпници или неприятели. Ако японска жена има връзка с мюсюлманин тя бива отхвърлена от обществото. Само за справка: Ако в Япония те уволнят повече никога няма да можеш да си намериш работа, защото това се счита за голям позор, какво остава, ако имаш връзка с най-презрените от японците хора на света.

Абе шматко небесна ти за марсиянци ли на взема. Това какво е : Изданието посочва, че е получило две протестни писма срещу препечатката от организации на пакистанските мюсюлмани в Япония, които казват, че са били шокирани и възмутени от новите карикатури на пророка. Ей тарантуло , бил ли си някога във Япония ,че коментираш измислици, цели 3 години съм бил там . Тези хора ,този народ има мноооого да се учим от тях. Има и мюслюмани и всякакви и аз съм мюслюманин нищо ,че съм БЪЛГАРИН.

Крайно врме е Европейсите и други трезво мислещи парламенти да се поучат от Япония.

Япония дава добър пример!

На места вече започнаха да изтрезняват!

"ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" къде и тези се врат в паплача на "европейска"-Франция ръководена от Американска пропаганда.....

цитираш пътеводния лозунг на роба. ''преклонена главичка, сабя не я сече''. плъх си, не българин. дедите ти ,дето се бореха срещу турците се срамуват от тебе.

не трябва да се взема пример от тъпите французи

французите тапи ,ама да не говорим за нас

E, как баи ганйо е нумер 1! :)))

Японците са доказали, че имат достойнство да се поправят, когато са сгрешили. Има и други, безгрешни нации ...

Идва им умът, след като ИД закла един японец.

В никакъв случай не съм фен на исляма и разните му ислямистчета от всякакъв род, но в случая французите и тези които се втурнаха да им правят наколенки се престараха/уляха. Правя аналогия с това, как се почувствах аз самия, когато преди години някакъв чех си позволи да сравни България с тоалетна. Българин съм и ми си повдигаше от този боклук. Но разни "демократи" и "свръх интелигентни" сънародничета се втурнаха да го оправдават и да го хвалят. Според мен трабва да има МЯРКА, когато се опитваме да се шегуваме с нещо, което е свято за някаква група от хора. А относно исляма - в България следва да се предприемат спешно мерки за ограничаване на разпространението му.

света трябва да се раздели с високи граници и минирани огради-от едната страна неверниците от другата вярващите---така няма да си пречат взаимно всеки да си знае гьола и да не се меси на другия в живота му ---така е най-добре

Да, вече се настанява страхът!

кога цивилизованият свят ще престане да се извинява за щяло и нещяло?

това се нарича дипломация

Японците са мъдри, за разлика от "свободните" тъпунгери в Европа!

от мадрост да си загубиш даже и главата!!!!

Много важна новина - японски вестник се извинил за френски карикатури ха ха Къде остана назначаването на яне янев бе дирници ? Къде отиде оправдаването на цветанов и ареста на техният митничар ? Продажници ... жалка картинка

Джапонски пусита!

Айде и тези дадоха назаден. Далече са и не знаят, че щом отстъпиш за едно, веднага ще поискат да се забрани свинското, после отделни тоалетни за мюсулмани, после доктора да преглежда през чаршафа и т.н. На пакистанците къде им е протестното писмо срещу изгорените църкви в Нигерия?

За всяка картинка на брадат мъж с чалма може да се каже,че е Мохамед и да се правят на обидени.Най -добре ще е да приемат картинките за някой друг,който се казва Мохамед.Да не би само един да се казва Мохамед?

Японски пунди... заклаха им единия заложник и тия се надупиха веднага... малко са им били бомбите преди 70 години. бъзльовци дръпнати.

Ти си уникален тъпак! Това са единствените ядрени оръжия използвани срещу цивилно население и то когато са се обсъждали условията за капитулация на Япония. Два града са затрити и поколения радиоактивни болести. Ако рода ти е бил затрит така друго щеше да говориш измекярин такъв!

А зверствата на японците, а опитите с цивилни жители в Китай ........

Вижте бе,Шарлита- дори японците,които имат 0% толерантност към исляма /поинтересувайте се/, разпознаха простотията и пропагандата.

0% толерантност към исляма - организация на пакистанските мюсюлмани в Япония, как се връзват тези две неща? Щом и японците почнаха да отстъпват пред ислямската наглост не е добре работата. Но то при тях с тази хипер толерантност дето развиха след Втората световна война заради дивотиите дето са ги вършили през нея си е обяснимо...

Имат 2 джамии и 7000 изповядващи ислям японци- на фона на 128 милиона японци можете да сметнете процента. За другото ви подкрепям- тази нация я превърнаха в зомбита.

Откъде получи информация за нулевата толерантност ? От жълтата преса ли? Я проучи малко сам въпроса преди да пишеш простотии. В Токио дори и джамии имат. Ама ти си задръстен и от село не се излизал.

Една в Токио и една- в Кобе. Даже първата съм я виждал от таксито-бях учуден и попитах специално шофьора. Други въпроси?