Каракачанов пита президента: Кой е лобистът за F16?

Нормално е да се обърнем първо към стратегическия партньор на България, каза вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, може да сме партньори, ама по-скоро като от порно и ние винаги сме натакованите.

Не му трябва лобист на f16 по всички параметри бие грипена. Не може да ти трябва джип и да си купиш точно този който никога не е слизал от асфалта. Ф-ката е като калашника ама във въздуха, добре че не ни минаха с грипена.

ф16 е калена в бой машина. Трябва ни самолет за отбрана не за парад.

Кои от политиците са истински патриоти или лобисти се разбира от това как се държат след посещението на високопоставени особи от САЩ, ЕС или Русия. Истинските патриоти се ръководят в действията си само от българските интереси и държат на тях и след посещението на високопоставени личности от чужбина.

Лобистът пита кой е лобиста.

да пикаят газ,докато им дърпат ушите-свише!

комисионната и сега квичи,като свинята...

минимум 200 летателни часа за една година, а нашите пилоти за колко години ще натрупат 200 летателни часа? Така че какъв смисъл им закупуването на 8 самолета? Само харч да се прави!!!

cefules

Най-рано до две години ще бъдат доставени първите два. И това във време, в което авиационната техника бележи бум - вече самолети достигат космоса. Следващите шест самолета не се знае кога ще са...Ние да ги платим, пък после...ще има да чакаме, но периода от заплащането до получаването на "новата техника" е вече толкова голям, че и като я получим, въоръжим ли се с нея, най-много да ни се смеят и кошмийските гарги. За сметка на това си имаме един боен цепелин - Каракачанов, с който ще плашим враговете.

"Шкембо" войвода, Цвъки и Боко са платените лобисти, разбира се...

Не се разбира. F16 не му трябва лобист в случая просто е по-добрия самолет.

Паспортният шкембе войвода как ще у лези у самолето?

И аз ще оплювам корупцията като радев, ако не вземам участие в нея

Лобисти сте всички алчни и тъпи "МИНИСТРИ" в това предателско управление ...!?

Целия български народ знае кой е лобиста само той не знае.

Кой ще ги допусне тия боклуци да лобизъм , направо им наредиха.

То не бяха чупки то не беше чудо само и само да се купи грипена. При условие че е по-лош избор от ф-16. Смятай само колко тлъсто е бил мотивиран Радев.

С какво САЩ е по-стратегически партньор от Швеция, Каракачанче, дай измерим индикатор за това: - С Американските ТЕЦове? - с визите за Българи? аз бих купил половината самолети от САЩ а другата половина от Швеция, за да се прецени в рална обстановка кое е по-добро

както е видно и става ясно от словесната борбата по медиите, у нас в България, най-добрите специалисти нелобисти по военна летателна техника са историка Каракачанов, философа Дончев, физкултурника Цветанов и пожарникаря Борисов… на военния летец завършил три висши летателни училиша и академии (две в САЩ) Радев не му остава нищо друго освен да си посипе главата с пепел от срам и да си трае…. всъщност пред тези гениални държавни управници и българския народ си е посипал главата с пепел или си я крие в пясъка…. та за това сме на тоя хал! П.С. безпартиен съм и не съм фен на Радев

не си фен на льотчика,а само го боготвориш,нали?!

Aз питам кой е този смешник Каракачанов и мажоритарно ли е избран !

след като др Шербетов е избран мажоритарно,зависи ли нещо от него,или само плаче за комисионната си?!

Русофилите начело с радко литашката и рудките им ментори газ пикаят, нещо ги смущава този Ф, виж грипените ги устройваха но не им се отвори парашута

Покажете му на този... тюфлек негови снимки от времето преди да стане... политик и министър, и сам ще види, кой е този, който лобира за... комисионните си:)))!!! Същото се отнася и за Цвъки Пипоня и Боко Рапоня!!!

Как кой бре, търбух мамин,... ти, кой друг:)))!!! И онзи, който прибираше парите от... паспортите:)))!!! И Цвъки Пипоня с Бойко Рапоня!!! Други, трябват ли ти още:)))???

Нов самолет Ф35А е над 98 милиона долара(170 милиона лева). А ние ще купуваме Ф16 от 70-те годинини на ХХ век за 225 милиона лева. Това не е правителствено решение, а изпълнение на заповедта на задокеанския старши

пак не си разбрал. Това са самолети 4++ ама хайде давай опорките да вървят

Леле и пералнятя ми била 4+++ ИИИИИИ?

Изначално им липсва финес в краденето. Изнаглявайки, показват колко сме се оставили да ни мачкат. Нормално - няма никой на улицата.

Даже и лобизъм не ви разрешиха , направо ви сритаха задниците , а ви ги нарита Помпидуто и Жонито Съливан.

Това майорче от ДС няма ли да изчезне от сцената ?

Само с плахо питане и подпотване помежду ни няма как да изчезне агент Иван, пишман русенски войвода.

Помпиду , а вие сте помиярите дето им бият наставленията.

Кирлив фазан, 150 килограмов тюфлек - министър на отбраната. Пълен ташак!

Кой е лобиста ли !? Цяла България го знае Каракачан ! Това е Сената на САЩ,колко сенатори се изредиха (последния Съливан) да лобират в полза на F 16 ! И наистина от модела ,който предлагат е наистина е само на книга ! Никой още няма F-16 V блок !

Извинявайте, господине министър, нямаше ли конкурс за самолетите? Нямаше ли оферти? Тази ли е спечелилата оферта и защо???

Да конкурс имаше. Имаше оферти. Ф16 печели защото е най-доброто.

Най-добро е защото е разпоредено от метрополията.

С...кое е най-добро бре, гъдулкаджията:)))??? С осем самолета, за да се зъбиш на гаргите в небето ли:)))??? Хайде, няма нужда, знаем се!!!

Нима?!?

Г-н Каракачанов, ако всеки обикновен българин може да ви назове точно кой, как и защо е замесен в лобистката сделка, ще харесате ли отговора на Президента? Много изнаглявате вече, което е добре за нас

Евреите си разпродават ф 16, че с китайски фойерверки се свалят, а па ние ще ги купуваме

Янко,аз не прочетох във въпросното интервю подобно нещо...Р.Радев казва,че вниматено ще разгледат и трите оферти/тогава имаше и португалска на масата/.Ти къде прочете това в интервюто?

Какво питаш Президента шкембе войвода, цяла БГ пита тебе -Защо и за колко си раздал български паспорти на 330 хиляди албанци

да ги запита, какви са ги вършили още в началото на декември, при посещението си в САЩ и за това как са се отчитали пред НОВИЯ НИ ЦАР И ГОСПОДАР!!!

ГОРЕ ВСИЧКИ СА УНИКАЛНИ иди оти!!!! Вместо за тези пари да купят 1 дивизон С-400, който може да ни пази от 100 вражески самолета, ракети и безпилотници, купуваме щайги които не могат да ни опазят, нито от турци, гърци, сърби, албанци , нито от руснаци!!!!!!!!!!! Подаряваме 1 000 000 000 на краварите!!!! Те са свикнали да доят от всеки!!!!!!

Не реплекирам, напълно съм за това, което казвате. Ама ако тръгнем да купуваме ПВО системи по-малко ще има за крадене. Там е заровено кучето- в детайлите. И в мераците да опоскаме и малкото,което е останало.

Аз не разбирам от самолети. И малко са драскачите тук, които разбират от тях. Обаче Президент Румен Радев разбира. И то се води експерт. Ето какво казва един друг Румен Радев, който не е Президент а само обикновен военен. "През 2012 г. Румен Радев дава интервю за в. “Преса”, в което заема коренно различна позиция по отношение на закупуването на самолети от днешната си: да се закупят изтребители “Грипен”. “В ценовите предложения на “Грипен” и “Еврофайтър” са включени основно самолети без въоръжение, с минимално наземно оборудване”, критикува тогавашният зам.-командир на ВВС Румен Радев конкурентните на F-16 предложения и продължава: “Пакетът на F-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели съдържа и всичко необходимо за използване на машините: последно поколение въоръжение “въздух-въздух” и “въздух-повърхност”, контейнери и нашлемни системи за обмен на видеоинформация в реално време, тренажори за летците и инженерите, системи за планиране и разбор на полетите, модерно оборудване за обслужване и ремонт, резервни двигатели и обучение. Цената на този пакет е чувствително по-ниска от другите предложения.” Видно от казаното тогава, Румен Радев посочва множество от положителните страни на F-16, като критикува и двете алтернативни опции. Предпочитанието към Ф-16 преди се потвържава и от твърденията на бившия военен министър Валентин Радев, който в интервю за “24 часа” заявява: “Тогава командир на ВВС беше ген. м-р Румен Радев и той ни препоръча Ф-16 като най-добър вариант за нуждите на България.” Ха сега де! Разбирачи!!

Навремето такива като баща ти ни агитираха да ходим на съботници, а сега ти лееко намекващ за американски щайги????? Светът се обърна с главата надолу............" всеки имал право да си коригира вижданията"??? А СЕГА ДЕ, ВЧЕРАШНИТЕ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ И ДЕЦАТА ИМ, СЕГА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ПО ФОРУМИТЕ И ПИШАТ ВСИЧКО КАКВОТО ИМ КАЖАТ.............дори да е противоположност на написаното в друг сайт.......пара да пада!:)))))))))

Спасе, Акълът ти е като на пиле. Как няма един нормален тук, който да ми отговори с аргументи, вместо да рови кокалите на баща ми, който ненавиждаше комунизма. Няма мозък в писанията на троловете и и не се очаква това тях.

Янко, ти нямаш аргументи!!! Такива "отявлени антикомунисти" като......... ни докараха до това дередже!!!! Тогава се оправдавахте когато влизахте в новите 99 партии, че имате право да променяте възгледите си!!! ОК, ТА ИМЕННО ЗАТОВА НА ТВОЯТ КОМЕНТАР ДЪЛЪГ 343 РЕДА, ТИ ОТГОВОРИХ ....................Президента си е променил възгледите, според седерастките принципи, ИМА ТОВА ПРАВО!:)))))

Янко и на вас сигурно ''мерака''е бил голям и твърд преди години ама сега само спомените са ви останали.. Вече сме 2019 година и да говорите и да сравнявате за преди 7 години си е направо глупост ама и най глупавия няма да си заложи парите за нещо дето не е произведено а и цената му не се знае...

Паспорт войвода ши може ли да флези уи еФот?

не! Но еФот, ще влезе у него.

"Логично е да почнеш с държава, която ти е стратегически партньор" САЩ, не са никакъв стратегически партньор. САЩ, са световен терорист и окупатор. Yankee go home. Не сте желани никъде по света. щщд

Шкембе войвода не знае какво е лобизъм, не е да предлагаш нещо, а да лапаш, ако станеш съратник на поредното гепене. Между другото- на Крусев му образуваха дело и повдигнаха обвинение за неспазване на закона за обществените поръчки. Това машина № 16 може да е най доброто, но шведите дигат олелия,че процедурата не е спазена.

много прави!!!

Ама Каракачанов сериозно ли пита? Това да не е шега? Амии.... ние, невежите, можем да кажем няколко имена. Например зам.председателя на ГЕРБ Цв.Цв. дето близа задници заедно с външната очиларка във Вашингтон, слънчицето Б.Б,, самият Каракачанов и др. знайни и незнайни"герои дето близаха задници в София на ред американски величия дето път направиха до София. Висша американска дипломация- много внимавайте какво правите да не си разваляме отношенията. Ей, това политическото лицемерия мяра няма. Поне си мълчете, че вонята от устите ви започна да ни задушава.

от него нищо не зависи,защото решенията не се вземат в България

Винаги съм казвал че бивши комуняги са сегашните върли НАТОВЦИ,същото се е случило и на 9 септември 1944 само че в обратна посока

Каракчанката си го сложете в една механа у банско и да избира от менюто това може той и да около него да има закичен байряк свобода или смърт и некой друг стар пищоф

JUDES

Яа, колко интересно! Вече така ли се нарича имперската метрополия на която се подчинява колониалната провинция – „стратегически партньор“? а дали и ний за тях сме също важно „стратегическо партньорче“? Ха, ха, ха. Да попитам само, щом нещата опират до това кой ни е „стратегическият партньор“, защо бе тоя цирк с конкурса за държавната (обществена) поръчка? А щом "Когато имаш две възможности, от които и двете са над финансовата рамка (над финансовите ти възможности), било логично да избереш тази, която е много над възможностите ти“, защо нас ни учат, че винаги трябва да съобразяваме желанията си с финансовите си възможности? Не че имам предпочитания относно Грипен или Фантом или да кажем Чесна, ама не разбрах кабинетът ли ще ги плаща тези играчки или депутатите? А??? И на кого да му е яко дупето?

Беше обещал на Деса дългата вила в Маями с рушвета от Грипените Нооо Ф16 му мина път ;)

Роско ли!

Току що се появи един Хихи, който на всяко минусче получава по две стотинки от тъщата на Цвъки.

Не се избира нов, съвременен изтребител наинат, Каракачанов май освен от ядене от друго не разбираш

И пак ще се намерят идиоти да гласуват за тези. Не, че е от голямо значение кой ще целува американските задници

Е, къде-къде по-авторитетно и приятно ще ти става, ако целуваш российски задници, нали? Колкото и да е неприятно, това са възможностите - средно положение няма.

когато отхвърлихме едни не трябваше веднага да се хвърлим на други, но привикналите на такова целуване са като вампири....

Сполуките на един народ биват точно-пропорционални с достойнствата на неговите властници и водачи! Народите плащат за некадърността на своите първенци! Бездарни държавници и дипломати - погазено и обезнаследено племе. Безумна глава - осакатени крака! Нарисувайте един храбрец, два метра висок, един гигант-мечоносец. Това е българският войник. До него, нарисувайте едно нищожно джудже, един запъртък, две педи чиляк. Това е българският държавник и дипломат... И ето ви най-новата българска история... Да, нашата държавна дипломация обезплоди дървото - плодоносното и живоносно дърво на българското всенародно поборничество...

Ако някой ти се води партньор по документи, няма да ти дава най-високата цена за стока, за която те натиска с всички средства да купиш! Техният лозунг е "Америка фърст", а нащият: "Партньорите първо". За това нашите политици трябва да бъдат съдени за държавна измяна. Ама те не са политици, а сложени марионетки от същите партньори, които могат да ги сменят незабавано, ако не се подчиняват. И те ще останат безработни, защото никой не е работил за каквото са го учили, ами е политиканствал. Военен министър, дето войник не е бил може да бъде само в България.

За пореден път тоя показва дебелокожието си, подлагането си и пълната нефелност към това що трябва да става в аремията.. От кога бе каракачанка натиска и заповедите на сащ се наричат ''лобизъм''??Та само умрелите не видяха колко сте надупени на сащ и ден след като ви онодиха вие онодихте България с този ви ''избор''. Допказахте че за вас правила не съществуват щом има заповед от сащ..

За какво да се дават толкова милиарди за самолети и с кого ще воюваме те циганите превзеха страната ни a ние емигрираме кой къде му видят очите България ще е страна на циганите благодарение на упавниците със своите действия и бездействия унищожяват Българите и ги принуждават да бягат и да се спасяват на вън

Съгласен съм с всичко това. Ще добавя и още един аргумент. Според всички демократинчни, толерастки и соросоидни пропагандни облъчвания, всеки има свещеното човешка право да избяга от война, от насилия и други подобни, включително и и от набиране във въоръжеите сили. Та за кво изобщо да воюваме? Ако тръгнат рушняците или турците или пък ни ударят в комбина, просто бягаме при Мути Меркел и Макрон и толкова!