Бетонът на ”Корал” е излят върху сиви дюни

Установено е наличие на дюни на къмпинг “Юг“ край Царево. Те са от вида сиви дюни, съобщи в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Обратно в новината

Коментари - Бетонът на ”Корал” е излят върху сиви дюни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направените снимки на терена от Космоса показват наличието на дюни с голяма вероятност.

Учени от "НАС А" -Установено е наличие на дюни на къмпинг Юг :D

Сива икономика, сиви дюни, как иначе?

Лилето нали се пънеше, че там няма дюни? Нейните спецове коя карта са гледали? Или са гледали във финикийските знаци?

Тъй като сиви дюни има по цялото черноморско крайбрежие, какво чакте бе маскари? Яхвайте бетона и до утре да се съборят всички хотели! Да се изкопаят магистралите и целия бетон в градовете и от другия месец да заживеем доволни и щастливи в ........... каменната ера!

"Сивите" извънземни са излели сив бетон върху сивите дюни!

сиви или 50 нюанса сиво - към избледняващо

Абе, къде е дебелата комунистическа внучка пак да се пеняви, че това не са дюни? Или мести още кокичета, садени от дядо й покрай магистралите?

Страхотни явления се явяват по нашите земи. За около 20 години явлението "дюни" сменя цвета си от червен на син, от син на оранжев, а сега на сив. В зависимост от това, кой иска да ги открадне. Вероятно сега мушмороците, които вече са си опекли работата и нагло се правят на сиви мишки, ще успеят. Да ни бетонират, като се позовават на "законната масова БГ-приватизация". Масова, защото загубихме масово и пак масова, защото масово им гледаме наглостта. И спорят има ли дюни и какъв е цветът им. Вместо да попитат от "къдя ги имат тези законни земи" ...т. нар. инвеститори.

Граждани на България, Драги сънародници, В разцвета на развития социализъм, моят приятел Бочо Василев, известен столичен актьор, каза в прав текст на мой родственик:-стиснали сме ви за гушата, няма къде да мърдате! Радио, вестници, телевизия, театри, всички говорят "правилно", казват винаги "истината" и вие няма какво да правите, освен да им вярвате... А това беше самата истина! А сега не е ли така? Сега дори е по-лошо, тъй като първи ни направиха бедни(с изключение на около 7% повече от богати и не повече от 10% обслужващи богатите и управляващите, които...вие знаете какво, мамицата им! Във връзка с този брадясал проблем, възникнал още на 11 ноември 1989г., управляващите - богатите, де, "взеха" нещата в ръцете си и започнаха по стахановски бетонирането на родното Черноморие. Първи биха камбаната в. "Стършел" - най-вече г-н Михаил Вешим - право куме в очите! И какво от това? От години г-н Вешим не посещава Черноморието ни, а ходи някъде из Хърватското море и пише чудесни пътеписи - как е там, как обслужването е по правилата, как не те лъжат и пр. Тук, нашата услужлива журналистика, за да спазва принципа на блажените финикийски знаци, дава думата на кой ли не - например на отвратителното плямпало...Владо Мотиката....И той защитава т.нар. бизнес, но на същия принцип, разбира се! И няма сила, която да спре този всезнайко от "а" до "я", за да спре да крещи със своите монолози. Какви идиотщини ли не прави - четеше вестник на живо, прекъсва безпардонно другите участници, дори се би като истински хулиган...И продължават да го канят по какви ли не теми - от "а" до "я"...Това е, скъпи сънародници, нашата "лелевизия", както сполучливо я назоваваше преди години г-н Румен Белчев, в една своя рубрика...И ако на някой не му е ясно защо никоя телевизия отбягва да коментира каквото и да е от в. "Стършел", сега съм убеден, че е наясно, скъпи ми сънародници...

Отлично, даже много добре, но не съвсем. Владо доносника на 3-то главно (мръсното ВКР), назначения милионер ще продължава да е "еталон" на ТВ-простотията, докато след всяка негова (пък и на други като него) изява не се иска право на отговор от засегнатите (всички ние). Аз декларирам, че няма да го направя. Защото когато го правех и околните бяха доволни, вече са превърнати в "не народ, а мърша". Предпочитам месо, а не мърша (от една реклама)

...точно казано , а за този Каролев ,аз му казвам ...Владо Плямпалото...като го питат от какво е направил толкова пачки ...отговаря аз съм съветник ...съветва къде ,колко и как да се окраде .

Не бе хора, всичко е "законно", защо така говорите??? Нека сега министърката с най-голямо доверие да се намеси и да махне тези плюнки от дюните, че ставаме за смях. Нали ходите по света бе господа управляващи, къде го има това нещо...

Да се проверяват от А до Я, защото цялото черноморско крайбрежие така го презастроиха. Сега плачат, че свлачищата продължават да отнасят къщи. В училище по география учехме, че целият Варненски залив, например, е свлачищен район и не бива да се строят високи сгради. Въпреки това се дават разрешения или пък и да не се дават, пак се строи. В Поморие като направят изкоп за строеж, веднага се пълни с вода, трупат камъни и строят. А е земетръсна зона, но кой го интересува - важното е да се вземат парите на балъците. Един ден морето ще започне да отнася хотели и жилищни блокове, издигнати върху пясъците и кой ще е виновен? "Бог понякога забавя, но никога не забравя!"

спрели строежа - голям праз!!! след 2-3-4 месеца мотаене по инстанциите, накрая съдът пак ще реши че собственика не е нарушил нищо и той пак ще си построи каквото е наумил, като си плати където, на когото и колкото трябва!

Лилето Павлова пак ли нищо не знае п случая, или смята, че всичко е о.к. ??? Тя Светланка Боянова, дето обслужваше "невинния" Мирослав Найденов, няма да е сама ....

Тя да вземе да се занимае с Разрешението за строеж на кървавия хотел във Варна. Интересно, след аварията как ще се реконстуират руините, за да се издигне пак 12 етажен хотел???? Да не говорим, че заради аварията и жертвите се подмина и законността на издаденото разрешение за строеж. Айде, на ред са Кмета и Главния архитект на Варна! Могат да направят партия с кмета и гл.архитект на Царево!

И к'во пра'йм с'я, бе Лапчев?! Не се нагушихте ей! Били сиви дюни - няма сиви дюни! Има бетон! Сега част от наказанието на кмета и главния архитект на Царево трябва да е да носят и "навяват" пясък, докато образуват нови дюни;о) После да засадят "специфичната растителност"! "Дюнообразуващият" труд да се полага през юли и август, в най-горещите часове и без бира! Само така ще се научат да уважават труда на природата, изродите алчни и крадливи!

брех как така е станало това...има община, екон инспекция и куп други държавни звена... или са проспали или са пропили и изяли дюните :-)

Платили са на когото трябва.... ;)

комунистически крадци има кушища такива по черноморието имат хотели и ресторанти без канализация, всичко отива в морето на принципа след нас и потоп

Няколко въпроса, на които не очаквам отговор: 1. Ще се потърси ли този, който е дал разрешителното за строеж? 2. Ще се потърси ли отговор на експерта, който е обявил парцела за годен за строителство. Или, че няма там дюни? 3. Ще се потърси ли отговорност на тези, които са огранизирали цялата тази схема? Или отново...с хиииляди усилия...чак мин. председатетя трябва да спре един незаконен строеж. И така, до следващия случай, в който община, министерство, съд, експерти изобщо немя да знаят, че някой застроява дюни. Ако няма репортаж по някоя телевизия.

Да се опитам : 1. РС е издал Главният архитект на общината. Знае се. 2. Ако няма действаща кадастрална карта с обозначени там дюни (сиви,бели и пр.) - дава се становище, че в посочения УПИ няма дюни. 3. Това е ВЪПРОСЪТ, който ще бъде заметен, защото крадецът вика дръжте крадеца! Цялата тази помия е правена с години целенасочено от Държавна и Местна власт!!!!!!, спяща Прокуратура и вилнееща ЧЕРНОМОРСКА МАФИЯ!!!!!!

Питай колкото си искаш, а аз ще си бетонирам и ще има работа за хората ми и семействата им.

Може, може ... ЗУЧК е приет и влиза в сила януари 2008 г. Сега сме 2015 г. и още няма одобрена Карта на дюните в цяла България! По черноморието се работи на парче от 2012 г. Кой картира, какви са тези специалисти, на кой служат??? Колко пари са лапнали досега??? БАН за какво е? Сега ли разбраха, че са сиви дюни???? Къде това е отразено и ако е така, кой издава разрешенията за строеж???? Али Баба и 40-те разбойника - това са Министърът на околната среда и водите и Кметовете по места!

"Кой картира, какви са тези специалисти, на кой служат??? Колко пари са лапнали досега???" - това са приказки лаф да става. Същественият въпрос е "кой министър трябва да осигури финансиране на съответно формулираната задача за съответна година, та да може законосъобразно да се възложи за изработване на законово предвидените специалисти, да се приемат резултатите от определените служби, да се обявят на гражданството и след евентуалните съдебни перипетии да се одобрят и задействат. И, между другото, кой министър трябва да осигури и предостави автентичните данни за вида и собствеността на едни или други имоти, защото това не е работа на споменатите специалисти. Кой министър? МОСВ, МРРБ? А за дюните - БАН.

2013 г. - новосъздаденото Министерството на инвестиционното проектиране /МИП/ със съобщение до медиите каза, че картирането на дюните по Черноморието ще бъде завършено до изтичане на зададения краен срок в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, а именно до края 2014 г. Дотогава ще бъдат определени и границите на двукилометровата плажна ивица т.нар. охранителни зони А и Б. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), която е под шапката на инвестиционното министерство. В момента землищата на Несебър, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Резово, Шабла, Крапец и Кранево имат кадастрални карти, регистри и специализирани карти на всички дюни, разположени извън морските плажове. Такива специализирани карти има и за плажовете и дюните на 5 села от област Варна. Кабинетът отпуска 500 000 лева за изготвянето на кадастъра с дюните. В края на 2014 това МИП е закрито, няма карти, няма отчет за парите!!!! Кой да питаме ???? Това измислено от Орешарски министерство просъществува година и нещо , но са му дадени да управлява проекти за 10 млн. лева! Сега всичко е в МРРБ, пак там е и АГКК. Как е управлявало? Така: Съдействието на местното самоуправление при изработване и одобряване на общи устройствени планове (ОУП) е основен приоритет на МИП. Финансовата и методическа помощ, която експерите от МИП оказват на местната администрация, ще продължи за подпомагане на изработване и одобряване на ОУП, когато общините ще имат възможността да кандидатстват за финансиране за изработване на проект за ОУП. Това е положението - мъгла!

"РИОСВ-Бургас обаче не е обжалвала решението на съда", добавила Василева. А срокът за обжалване изтекъл ли е? Щото в законите има едни такива дреболии ...

не може да е вярно това! Нали всички - и кмет, и разни служби, уж длъжни да следят за спазването на закона, и разни началници от министерства ни убеждаваха хорово и убедително, че всичко е законно и наред и няма никакви нарушения! А сега - не било така! То бива, бива, ама толкова лакомия, лицемерие и наглост - небива!

"...Нужна е обаче спешна актуализация на кадастралните карти на къмпинг "Юг"...". Нужно е да се потърси наказателна отговорност!

От наблюденията ми към момента виждам, че ако населението се организира да протестира за нещо, което в най-добрия случай... не е много законно, родното правителство веднага обръща страницата, прави проверка и излиза... че населението е право! Ами давайте, братя българи, да протестираме срещу всички незаконни строежи, мръсни бизнеси и прочие - за всеки случай поотделно, ще ни се получи!

ДОБЪР ДОБЪР ДЕНЬ А РЕПОРТАЖЧЕ ЗА ДЮН И ОАЗИС НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЕОБХОДИМ ЛИ Е..................... ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е ТАКА И АКО ОБИЧАТЕ ПРОДЪЛЖЕТЕ ДО КРАЙ......

МЛЪКВАЙТЕ И НЕ СЕ ОБАЖДАЙТЕ ПОВЕЧЕ САМО СЕ ПОВРЪТКАЙТЕ ЗА ДА ВЛЕЗНЕ ПО-НАВЪТРЕ

Добре де, няма ли някой такъв алчен хамстер най-после да си го получи ! Аман вече от такива, затриха красивата ни природа за скъпи коли, имения, проститутки, сякаш ще ги занесат в гроба ..........

Някой да е очаквал , че няма дюни ? Чичко паричко ще реши въпроса !

Тука -нема! Важно е кой държи кофичките! По лишото е, че в Лондон на Уестминстърския мост, полицията ги дебне играчите и ги набутва където трябва, макар да става дума за дребни залози. А тук залозите са милиони, обаче играта си върви безпроблемно. До кога?