Взеха проби от различни видове сирена

Екип на Комисията за защита на потребителите и специализираната лаборатория към Министерството на икономиката взеха проби от различни видове сирена.

Обратно в новината

Коментари - Взеха проби от различни видове сирена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Намерението е да се установи съответствието на предоставената върху етикетите информация с реалното съдържание на продукта, предаде БГНЕС" Всяка една баничарница продава банички със "сирене", бюреци със "сирене", НО никога това нещо в баниците не може да бъде сирене, а е някаква бяла мазна и солена маса! Тях също трябва да проверите!

Разгледах таблицта на " Активни потребители" за състава на сирената и се ужасих от " активната "неграмотност", от неумението да се представят резултати ясно, видимо и смислено. Някои показатели са означени с червено, когато са извън нормите, други за означени със зелено , когато не отговарят на стандарта. Стандартните стойности са изнесени някъде извън таблицата и всеки път човек трябва да се разходи някъде, за да види добрите стойности. Ако такива тъпанари защитават нас като потребители или пък са скъпо платени, за да "правят" (уж ) такива изследвания - то още по-жалко за нас,

Явно нищо не си разбрал! Зеленото е точно в нормите, а Червеното е драстично извън нормата. Тоест сирената с най-много зелени сектори са най-добри

В ЕДНАТА ПРОБА ИМАЛО И МЛЯКО.

АДЕ БЕ !!!

направете стандарт ама не стара планина стандарт ама не задалжителен абе цирка е пален

Колко да е пален тоя цирк? След първото палене, едва ли ще остане много за горене.

Преди 26 години милиони крави и овце,но два вида сирена краве и овче.Също и два вида кашкавал балкански и от крави.Днес стотици крави и овце,но бол сирена,кашкавал и мляко.От съсипаното ни селско стопанство, качествен продукт няма да получим.Извода какво ядем като сирена,кашкавали,кремвиши, салами и зеленчуци направете си сами.

Не че не съм съгласна с констатацията ти,но си спомням отлично,че и тогава мрънкахме непрекъснато.Масовото подозрение през 80-е беше,че" каймата е пълна със соя".Кой да подозира какви ще ги ядем четвърт век по-късно....

Тогава работих в бранша и не си спомням при нас да е имало такива опасения.Единственото опасение беше ,че в кебапчетата/не в кюфтетата/ се слагаше хлябна сода за да стават по сочни и по големи,но имаше строг контрол на грамажа от който не можеше да избягаш,а да не говорим за ежедневния контрол от ХЕИ.Каймата и месото не се замразяваха до 1994-5-6 година.Беше забранено ,защото си губели хранителновкусовите качества.Идва ХЕИ,установява че каймата е получена преди повече от 48 часа,съставя протокол за брак,а там където се съмняват, че след тях каймата ще се използва/защото наистена нищо и няма/,хвърляха една лопата пясък и си тръгваха.В четири хиляден град,с десетина магазина и 5 кръчми имаше двама служители на ХЕИ.

Кога ще бъдат публикувани марките нискокачествени сирена, имената на фирмите и веригите магазини, които ги произвеждат и предлагат?

Дори в тази статия я има тази информация, ама нейсе...

Може би да, ако написаното "няколко вида сирене" може да се тъклува като информация...

и къде я видя тази информация? внимаваj - или иди да се прегледаш , или си вземи хапчето, ако вече си освидетелстван

Истинското сирене се казва "Ведраре". Малко скъпичко е, може да се купи само в Метро, ама който го е опитал разбира за какво става дума. Не ги рекламирам, даже не знам къде се намира това Ведраре, но си го купувам при всяка възможност.

Все едно да кажеш че Верея е истинско мляко

Може и да не намериш такова сирине. Но щом го намираш в Метро и особенно в Кауфланд,разбрах........Малко повече сухо мляко и палмова мазнина,и става мазно като овчето.Е разликата от замята до небето.Но нали ще ти вземат парите.

Малко са хората, които не обичат месо, както са малко и онези, които не започват да слюнкоотделят при мисълта за един вкусен кренвирш и филия с лютеница. Да, няма лошо човек да си хапне и от двете, да замези кротко и да е спокоен. Но само при положение, че са произведени както трябва. Какво лошо има да си намажеш една филия с пастет и да я хапнеш сладко с добре узрял домат? Сега има, и лошото е, че пастета, кренвиршите, шпековия салам и още куп храни могат да ви докарат рак и други лоши болести. Защо? Защото контролът при производството е занижен или липсва Да не говорим за забраната, според която в детските градини не бива да се дават колбаси и смляно месо. Попитайте детето си дали това е така

Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче месо. Розовият цвят на това месо се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

Боби

Преди около месец време в Украински супермаркет си купих Бългаско сирене произведено в Украйна от някаква Българо-Украинска фирма. Не само че беше под 6 лв за кг, а и беше с един вече позабравен вкус на истинско сирене от моето детство. Така че не ми разправяйте, как не може да има сирене под 8 лв. Напротив, сирене по-скпо от 8 л си е чисто обирджийство

Като изкупуват млякото под 60 ст

Че какво им е неясното на резултатите?

Страх ме е да си помисля какво има в колбасите. Аз напоследък избягвам да кпвам всякакви български марки хранителни продкти. Цените на чуждите марки са близки до родните цени, а дори понякога и по-евтини. Надявам се, че тъй като се внасят я от Германия, я от Италия, Франция или прочие може да са подложени на по-качествен контрол. Скоро превъртайки каналите попаднах на един руски канал, където имаше предаване как се взима един продукт (в случая беше някакво сладко от череши) от магазина и се сравняваха качествата между отделни производители - сравнява се цвят, химия и т.н. без да крият коя е марката или производителя. Накрая един специалист съветва това или онова хич да не се яде (показват отново марката продукт) защото крие такъв и онакъв риск за здравето. Кел файда че имаме Агенция по безопасност, която се грижи за безопасността и опазването на анонимността на некоректните производители отколкото за здравето на потребителите.

Много грешите, ако мислите, че щом нещо е от Германия или Италия, то задължително е качествено. Особено от Германия. Германия имаше качествени месни и млечни продукти до преди 15-20 години. В момента качествено няма. Не се подвеждайте по вкуса - вкус и вид на една храна най-лесно се докарват в днешно време. Немците искат евтина храна и не се интересуват дали е качествена. В момента им е евтино, съответно - нискокачествено. Работя в областта на храните от доста години и имам информация. Понякога ми се ще да нямах такава информация, защото като знам какво се влага в храните, дори в скъпите, и ми става лошо. Общо взето нищо качествено не ядем. :( А най-лошото е, че и детските храни са нафраскани с нишесте за сгъстяване и нямат нищо вътре. Затова, ако имате възможност - правете си у дома пюретата за дечицата. Иначе давате по над 2 лева (за бурканче) за 80% нишесте, и останалите 20% са някакъв продукт - месо, зеленчук - и вода.

Саламите се нареждат сред най-вредните храни, които можем да сложим на трапезата си. В голяма част от саламите се съдържат колагенов протеин, соеви гранули, овкусители, нитратна смес, кожа. Ако въобще има месо в саламите, то е от остатъци от животински кости. В саламите има и голямо количество от т.нар. Е-та, които са изключително вредни за здравето. На етикета им може да се види дълъг списък от Е-та, което означава, че в салама има цяла палитра от химикали и истинските продукти просто отсъстват. Редовната консумация на салами увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми. Малки деца и бременни жени не бива да консумират салами.

що толкова се крие името на нарушителите (т.е. всичките) - нали по този начин ги защитават и подпомагат

За 1 килограм сирене отиват 7 литра мляко. Като знам, че изкупната цена е около 30-40ст., истинското сирене не само, че може да бъде под 8 лева, но и всяка цена над 8 лева е престъпление! Оня ден ходих до Пирот. Нямам обяснение как сърбите след всичките войни, след ембаргото на всякакви суровини и пълната блокада от Запада, все още ядат истинско сирене и кашкавал, които ухаят на крава още като ги извадиш от опаковката, а тук ядем само боклуци. Благодаря ти, ЕС!?

Май благодарение на тази пълна блокада са запазили това което имахме и ние....автентичност.....!! :)

Какво общо има ЕС с родните ни мошеници?!

Я вижте кои са "бизнесмените" собственици на месокомбинатите Европа не ни е виновна че са АЙДУЦИ

...и месо също

Редактор Таня Тодорова, моля Ви, организирайте един образователен курс на колегите си по български език и им кажете, че думата "информация", няма множествено число !!!!!!!!

по Тошово време - 2 вида сирене /краве и овче - от мляко/ - 2 вида хляб / бял и добруджа - от жито/ - Изяждаш сам хляб с буца сирене ..... разказвайте на внуците

Някой ще ни каже ли имената на производителите, имената на собствениците, биографиите на собствениците? Не. Защото целта не е да се реши проблема, целта не е грижа за здравето на хората.

Ами на линка към Активни потребители под статията има имена колкото искаш... Не мога да ви разбера такива като вас... Лично ли трябва да ви съобщават...

А защо няма проучване, какво ни предлагат във Фантастика, Дар, Т Маркет, Европа, Про Маркет?

Тия чакат да излезе информация в медиите и тогава да си дигнат задниците от бюрата ли !? После пък "скромно" ще премълчат имената на нарушителите, което е с ефект 0! Поредното имитиране на дейност за сметка на гражданите!

Този закъснял акт след като Активни потребители разпространиха (без да крият марките сирена и техните производители) само доказва, че Агенцията по безопасност на храните всъщност не осъществява абсолютно никакъв контрол. Ами защо въобще поддържаме такава безмислена агенция с наши данъци? Да ги закриват.

Взели проби от 36 марки ... след две седмици резултата ще са: ми някои от тях не се оказаха сирене, ама ние ги казахме на другарката и те обещаха да слушкат ... кои са тия марки, кои са нарушителите ... никой няма да каже! по 1 руската имат едно предаване в неделя "Теория на конспирацията" за потребителски контрол. Там като зимат проби, директно казват вземаме проби от тази, тази, тази марка поименно, резултатите са такива и такива - следователно този и този производител директво си ви лъжат. И това да намират нещо скрито покрито хич не е рядкост при тях (демек и те същите лайна като нас ядът). Така са прави! Иначе ко им пука на производителите, ше им пишат актче, ше им дадът 6 месеца да отстраняват нарушение и сичко забранихме. А в това време хората ще им купуват боклуците!

Чудя се коя лаборатория ще направи анализите. Ако е частната на Пешо... знаем резултата - той е според който е платил повече. Държавните пък нямат нито пари, нито техника, нито хора. Хората измряха, изметоха се или работят за Пешо. Всеки, който знае на какво ниво е контрола ще се изкуши да ръга в сиренето каквото му душа иска, защото няма кой и с какво да го хване.

Никъде по света няма такива шумни и кампанийни акции с цел "трепене на лошите" (лошите са тези, които не знаят на кого и колко да пратят). Навсякъде по света проверките са регулярни и когото хванат съжалява цял живот.

По наше време какво бешеее Ех мечти мечти

Аз да ви светна, при предаване на млякото още, то е лекувано. Прави се един коктейл от химия, за да го приеме мандрата. Скрива се водата в него, намаля се киселинността (най-лесно става със сода каустик), вдига се маслеността и плътността. Оттам нататък вече мандрата го лекува още един път по време на производството. Успех при анализите.

Някой трябва да спонсорира Предизборната кампания на ГЕРБ. Щом не пишат производителя, значи чакат парички в брой. Да има за Цецо да раздава по циганските маали

И като взимат проби - какво, след като не публикуват имената на фирмите, произвеждащи буклуци. Преди 2 седмици пак излезе подобна статияс открити нарушения - но не беше написано нито едно име.

Ами на линка към Активни потребители под статията има имена колкото искаш...

Списъкът на производители на некачествено сирене трябва да се покаже на българите и самите производители наказани.След като засяга нас трябва да знаем.

Животновъдството е съсипано.В днешно време сиренето се произвежда масово от сухо мляко.Няма как да е с добро качество.

Животновъдството е съсипано. Кое животновъдство? Онова в ТКЗС-то и АПК-то ли? Онова животновъдство не може да съществува в сегашните условия. То не е съсипано. То е загинало. За новото трябва да се мисли.

Ех да бе само сиренето ,а то което и да проверят сирене,салам,мляко,месо,пиене,асфалт ,,на всякъде злоупотреби !!!

в хранителната промишленост, ХИМИКА взима почти колкото собственика? Имам приятелче там и знам всичко

И да няма растителна мазнина, пак може да не е съвсем от мляко. Преди време бяхме купили едно от сирената на Маклер (не помня кой вид точно). Сухото вещество вътре не се беше разтворило и хрупаше като пясък. Даже направено на баница не се стопи, а продължаваше да хрупа, беше просто ужасно.

"...сирене под 8 лв. може и да не бъде краве."Така си е пич... Само дето има една подробност, при това много важна...Влизаме с линка от статията в Активни потребители и, о чудо.Що да видим...Още първото сирене от близо 15 кинта е с показатели като на сирена от най ниския ценови клас с цени от 7.70, 5.99 , че и от 4.50 лева за кило...Такива ми ти работи, ама както и да е...

Ей това най-много ме дразни! Хем давам по 16-18 лева за килограм уж добро сирене, а то същият боклук.

ЦЕНАТА и при сиренето и при салама НЕ Е ГАРАНЦИЯ за качество

Простичко е, истинскто сирене смърди на крава, та се не трае, както и млякото де.

Лошото е, че и сирене над 8 лв. пак не е гаранция, че ядеш чист и качествен млечен продукт

Вземете си КОТКА и пробвайте сиренето с нея! Ако т. нар продукт, за по-кратко наречен "сирене" и котката ви не го яде, повече не го купувайте! Има токова измислени марки - потенциален артикул за сметището! Оставете фирмите да се САМОФАЛИРАТ! От никакви лаборатории няма нужда, защото са корумпирани, а данните - манипулирани!

Моето куче не яде кремвирши

Напълно сте прав. Котешката храна е 5-6 лв. килото и то евтината. Затова си храня котката с хамбургски салам за 4.50. И не всички марки яде - което е показателно за качеството. Животните усещат добавките и се мръщят дори на пилешко месо, ако то е прекомерно обработено с химикали.

НЯМА ПИЛЕ БЕЗ ДА Е ИНЖЕКТИРАНО

Сирене? Сирене имаше едно време , тва са боклуци с етикет"сирене"

не казвате,кои са фирмите ,които не правят сиренето от мляко и след като под 8 лв "кравето сирене",не е краве,защо пише,че е краве.Каи са гадните ,престъпници,които лъжат и продават отрова на българите безнаказано.

Значи имаме една неправителствена организация, която изненадващо и без много шум взима проби, прави анализ и изкарва резултати, че почти всички лъжат в етикета. после имаме едни държавни служители, които взимат проби от сирена, оповестено доста добре в медиите, чиито резултати излиза, че ядем най-чистите сирена на света.... дали вторите да не се разследват за предварително предупреждение на търговците за такива проверки?

А нормално ли е да пише с големи букви телешки салам,а със ситнички букви останалите свински,пуешки,протеини и други които преобладават.И не е ли заблуда на потребителя когато масово на етикета се изписва цена завършваща на 99.Наивно,смешно и жалко.

"...сирене под 8 лв. може и да не бъде краве." - Ами нека да поне овче или козе на тая цена.

се правят тези анализи след като резултатите не се оповестяват? Кога ще се чуят имената на продуктите и фирмите-производители, които са некачествени?

има да съобщават, то е като вица как да разберем, че един адвокат лъже

Прави ми впечатнление, че всякакви видове проверки се правят в големите германски вериги и никой не проверява какво се случва във Фантастико, Дар, Т Маркет, Про Маркет, Европа. Личното ми впечатление от изброените поименно магазини е ужасяващо.

Например не е допустимо един продукт да се нарече млечен ако има добавена немлечна мазнина най-често растителна, най-често палмова. И потребителят не бива да бъде заблуждаван, каза Димитров. Ами вземете тогава "проби " и от поне 10-на политически партии. Все пак и избирателите не трябва да се заблуждават.

Аз пък да ви кажа, че и сирене за 15 може да не е краве, т.е. от мляко. За съжаление и лабораториите са в играта, та начинът да разберете дали ядете сирене е да попълните следният тест: 1. Гледате ли крава лично? 2. Доите ли кравата лично? 3. Подсирвате ли лично млякото? Ако имате 3 отговора да на теста, значи ядете истинско сирене, без значение какво пише на етикета. Да ви е сладко, живи и здрави!

А защо не вземат проба от Т маркат на салам на Колбасо Перник който струва 1,89лв за КИЛОГРАМ !!!!!!!!????????????

Е за какво да я взимат тази проба..? Това и кучетата отказват да го ядат. Сланината е 4.60 лв./килограм - в този "салам" няма дори сланина.

Трябва да си мноо тъп да го купуваш. Моето куче не яде саламите от 6-7 лева, какво остава от 1,90. Щом кучето не ги яде, аз от какъв зор да ги ям? Преди, като пуснаха кремвиршите по БДС, ги ядеше, в последно време - не ще. Това последното няма да го коментирам. Иначе аз салами не ям, за съжаление май и от сиренето ще се откажа скоро....

Ей, тия да не би да вземат да свършат нещо, трябва да са по внимателни да не се сецнат, че от толкова лежане!!! :))) Най- сладкото нещо в България е да работиш в някоя комисийка!!!

Различни сирена? Табелките са им различни. Нищо друго

То хубаво, ама някой път да вземат да проявят и малко самоинициатива, е на да тичат след събитията.

Не бе, те първо предупреждават, публично, след това проверяват, че иначе има опасност да хваната някого. Тери Пратчет отдавна е описал този феномен с девиза на нощната стража: "Ако бягам достатъчно бавно, престъпникът може и да избяга"