Париж и София ще насърчат общата европейска отбрана

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе вчера среща с министъра на въоръжените сили на Френската република Флоранс Парли.

Обратно в новината

Коментари - Париж и София ще насърчат общата европейска отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека си насърчават общата европейска отбрана. Но както знаете, САЩ наскоро скръцнаха със зъби по въпроса и подчертаха, че военните мераци на ЕС могат да бъдат само, единствено и изключително под контрола, ръководството и в рамките на НАТО. Тоест на Пентагона. Всякакви мераци за самостоятелна европейска отбрана са забранени.

Общата европейска отбрана е една съвсем логична стъпка. Не можеш да имаш финансов съюз за 17 трилиона евра годишно и да нямаш механизми да защитиш този съюз - с всички средства за защита, като армия, разузнаване, контраразузнаване, вътрешна сигурност. В момента, Европа прилича на сочно агне, наобиколено от изгладнели вълци. Трябва ни куче пазач и общата европейска отбрана е точно това. Това още повече се засилва от факта, че е очевидно, че в съвременната геополитическа обстановка, НАТО вече не фунционира. Това, разбира се, стряска много хора извън Европа. Появата на една 500 милионна ядрена сила с огромни финансови възможности сериозно ще промени баланса на силите, като почти сигурно, след 50-на години, я прави кандидат за военен лидер в света. Въпросът е, ние, българите, да решим къде искаме да бъдем. За мен, както исторически, така и географски, нашето място е в Европа.

Каракачаков ще обяви в e-bay анонс, че набираме офицери, втора употреба и купуваме изтребители, танкчета и тачанки, втора употреба, по-евтинки. Може и с изтекъл срок на годност.

Ще си сътрудничим в Черно Море. Тоест ще се дървим на Русия. Ние от България а франчулята - от Париж. И квото стане - такова. После франчулята и другите "цивилизовани" ще изразят загриженост прелитайки над пепелищата.

valentor

никИв проблем : необходимоТО условие е 100 години ползване на 10 + самолетоносача и процесори за компоти

ЗАЩО ЗВЕЗДИТЕ НА ЗНАМЕТО НА ЕС СА 12 ???? ... Старозаветната книга на Битие заявява, че има 12 синове на Яков, а тези 12 сина са формирали 12-те племена на Израел. :)))) ... ТАКА ДЕ , ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ КАРА ВЛАКА И КОЙ ФИНАНСИРА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР :))

Я да видим как ще я насърчаваме. Ще изтеглим милиарди и ще купуваме Френски боклуци......Тоест ще насърчаваме френските производители..... А ние КЪДЕ СМЕ ?

Е, ние ще купим от френските играчки пък ако сме тарикати да им продадем от нашите снаряди или обувки, или каквото дойде там ще имаме далавера. Но като сме будали нищо да не продадем ще подсмърчаме отстрани и това е.

Държава с един боен кораб (втора ръка, без пари за нормално окомплектоване), ще си сътрудничи с една от ядрените сили, със самолетоносачи, подводници, собствено производство на самолети и т.н., в областта на отбраната ???

Сега вече разбирам защо все към рассия те тегли.