Йордан Цонев: Партийната субсидия от 8 лв. е незаконна

Валери Симеонов бе посредника между Нинова и Борисов за субсидиите, каза депутатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този път Борисов сериозно настъпи мотиката. Да оставим факта, че се отметна от собствените си думи, че субсидията ще бъде 1/един/ лев. Въобще не иде реч за това, въпреки, че в политиката всичко е възможно. Става въпрос за нещо много по-важно. А именно спасяването на Нинова и БСП от финансов колапс и съответно неминуемата и оставка. И никой не може да прогнозира какво би било новото статукво и новият лидер- без значение какво е неговото име. Докато Нинова е познаваема, разгадана и без никакви шансове за някаква парламентарна победа на каквито и да е избори. Иначе казано Борисов "спаси" Нинова, като си мислеше, че спасява себе си! Каква иронична самоизмама?!! Първото, което е трябвало да помисли е за собствената си формация наречена ГЕРБ, която вече е раздирана от икономически и политически противоречия. И единствената спойка между отделните части на онова. което се нарича ГЕРБ е всъщност силата на характера на харизмата на Борисов. Да. Герб е лидерка партия, но когато "началникът" почва да дава противоречиви сигнали и да се върти като "фурнаджийска лопата", тогава нищо добро не очаква нито този лидер, нито сбирщайна, който го следва безпрекословно. Не съм очаквал толкова "слаб" ход на премиера, който имаше усещане за адекватна политическа реакция. Но вече НЕ! Много му станаха "спасяванията". И по правило всички, които спаси като Манолова се обърнаха против него. И не му увира тиквата. Толкова по-зле за самия него!

Много прост народ остана в България. Боли ни, много ни боли, а и заплати никакви, пенсии също...

Данчо.. ОТ дпс преди депутат... Не се вързвайте, всички са едно. Пред народ едно, а след това си пият заедно кафето. Как да ви вярваме, и на тези, които вс. Партии им давате по 20 лева и те повечето не ви желаят. Всички от дпс виж как сте барнати, костюмите ви надхвърлят 5 хиледарки от туркие, имате си две рожден и майки, а българите някои и една, и мащеха нямат, убихте маса млад народ, днес ходих на църква и виждам, а са родени 1984, кога им сменяха възродители те имената. Те каква вина имат. Имат от завист, защото бяха много над вашите отрочета и зет чета. Много по умни и нямало Диктатура, има Бойко, но не ви изнася и малко грамотни и от там дойде злето на много семейства, ела и виж, ще те по разходя по улиците, къщи отвън мамамия мръсни, бе, пердета, трагедия, животните живеят при по хигиенни условия, навън нагиздени, а вътре обор.. От немотия Бойко, сложих те си всички партии.. Работни места, немски фирми.. Да ти кажем еферим боич

И все пак ако стане факт то ДПС ще се откаже ли и ще я даде в ползу роду?Второ,ако стане факт и се облажи БСП ще е върне ли президента с вето защото е незаконна.Интересни въпроси.

Стига театро,всички сте едно котило- противни гниди!

БРАВО ДАНЧО, БРАВО ЦОНЕВ, БРАВО И НА ДВАМАТА! ТРЯБВАШЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ЛЕВЧЕ СУБСИДИЯ, КАКТО ПРЕДЛОЖИ ДРУГАРЯТ ТРИФуНОВ И ДА Я ПРИЕМЕТЕ, ЗА ДА ОПРАВДАЕТЕ КОЛЕДНИТЕ СИ БОНУСИ!

Щом е зле за ДПС, значи е добре за България . Сега трябва да бъдат спрени парите за партиите от Олигарсите ...и ДПС ще се побъркат .

Данчо ментата ,като първи потуранец нахлупил феса се изказа по въпроса за 8-те лева.Слави с Чалгата наду зурлите в подкрепа на Доги.Никой не повдига въпроса ,защо в НС се мотат 240 Дупетата ,а през цялата парламентарна годино 10-13 говорят бла бла от трибуната.Да ти писне в парламента от тунядци в услуга на олигархията.

Партийната субсидия от 8 лв. е нищо в сравнение със субсидиите на партиите които идват от обръча от фирми около всяка партия или според други приятелския кръг от фирми. Ако не беше помощта от фирмите само със членския си внос партиите нямаше да имат средства за регистрация в съда, пътни разноски и агитационни материали и др. За тази помощ след влизането във властта партията се отблагодарява на подкрепящата е фирма чрез насочване на държавните поръчки или участието в масовата приватизация.

колко е субсидията -1 или 8 или 13,73 лв . важно е на кого и защо ги хвърляме ! за мен с тия 8 лв се затваря кръга от ЗЛОупотреби . ние не сме в състояние да изискваме качествена работа срещу определените суми -субсидии,такси,данъци,цени .пълна бутафория е навсякъде -здравеопазване,образование,сигурност,транспорт,туризъм и политика под всякаква критика . не мога да променя законите и манталитетите .мога да променя само себе си и да оставя личен пример .но овца не мога да бъда ,защото никога не съм бил .

Субсидията бе намалена на 1лв само за бюджета за полугодието. Реално си оставаше 11лв. Така че това с 8лв е намаление на субсидията.

И сега какво стана. И по-висока субсидия и разрешение Бизнеса официално да спонсорира партийте. Е ако това не е легализиране на корупцията не знам. Хора, кога ще се събудите?

Кой да се събуди?!

Тези пари са най-важните пари в държавата. С тях се плаща за да функционира партийната система. Другото е малоумие.

малоумен коментар

тези пари по принцип трябва да ги има, за да насърчават опозиционният живот и плурализма, но не е нормално за някои партии те да толкова много, а за други -толкова малко. Това че няма баланс е друг въпрос, баланса трябва да се оправи, но не причина изобщо да се премахнат субсидиите защото тогава хора като Пеевски ще започнат директно да си купуват партиите, чрез големи дарения.

Каква партийна система в БГ? Всичките са от една партия. Тежко ни и горко с хора като твоето мислене! Най- важно било да има партийни пари!!!! Платен трол.

по принцип досега махалото бе в едната посока. 12 лева е страшно много. да се направи обаче 1 лев на гласизпращаме махалото в другата посока, ние на практика принуждаваме партиите да станат зависими от олигарсите. Ако някой иска да даде интервю трябва да се охарчи с 10 000 лева. За реклама на партия на около минута се плащат 20 000 лева. За пътуване с шофьор от точка А до точка Б се плащат поне 1000 лева на шофьора, и то ако няма преспиване. за хотел се плащат още към стотина кинта на човек. кетърниг, реклама, срещи с фенове...също се плащат. ЕДна малка партия като Българсак пролет имаще субсия от 20 000 лева. Само наема на сградата й бе 10 000 лева. И после ние искаме опозиция, демокрация и пр. Разбира се не е нормално Герб да взима 20 милиона. Както казах има начин - чрез обратна пропорция- колкото е по-малка партията толкова по-голям да е коефицентът , който определя колко да получи партията

ИДИОТЧЕ, ГЕЗ, МАЛКИТЕ, ПРОСТО СИ ПРИБИРАТ СУБСИДИАТА И НЕ РАЗХОДВАТ НИТО ЛЕВ ЗА ДЕЙНОС..... Нито стотинка за търтеите. като не работът за обществото и то не требва да ИМ ПЛАЩА. АКО НЕ ИСКА ДА ФАЛИРА, ДА СГЛУПИ, ИЛИ ДА ХРАНТУТИ ТЪРТЕИТЕ.

Не трябва да е пропорционална, а намаляваща за по-големите проценти. Това вече съм го писал.

А обратна пропорция какво значи според теб?

Целта на тези пари в нормалните държави е да подпомагат съществуването на опозицията. Тя има мноого разходи - реклами, инетрювата, пътуване до провинцията за срещи с членове, наемане на шофьори, наемане на хотели. Проблемът е, че властта се възползва от тези средства. Как е решен този проблем в чужбина. универсално решение няма. Все пак в Обединеното кралство субсидии получава САМО ОПОЗИЦИЯТА. Избирателиет са преценили, че Управляващите печелят достатъчно от обществени поръчки и няма нужда от допълнителни стимули. В друга държава - Финланидя май бе - субсиидите се разпределят ОБРАТНО ПРОПОРЦИОНАЛНО - напр. 1 лев за глас на Герб, 2 лева за гласа на БСп, 3 лева за глас - на ОП, 4 лева за глас - на ДПС, 5 - на Воля и т.н. не държа цифрите да са точно тези, но смисълът е ясен - колкото по-малка е партията толкова по-голям е кофицента по който се умножава броят на гласувалите за да се определи субсидията.

Даньо Ментата какво толкова се дави? Сефте се трошат грешни пари за партийци ... Или нещо не искат другите партии да имат средства? От ДПС-то ги знаем - обръчи, порции, централи, хидроинженерство и т.н. И още нещо - много са ми противни български измекяри на турска служба.

Среднощното гласуване на 8-те лева партийна субсидия е най-варварският акт на НС срущу българския народ. Цонев още снощи преди гласуването им каза, че е незаконно, но кой да го слуша, Караянева не става за Председател.

Новите субсидии са венецът на задколисието и статуквото.

Глупости! Колко по големи далавери има, тези субсидии са за семки и бонбонки.

Затова ли Кури орева орталъка?

а Доган е собственик на ТЕЦ Варна ....това не буд и смущение

ДПС иска да купува партии с пари от ислямисти ...

....така е , а опг дпс освен незаконна е противоконституционна, терористична, ислямска групировка . От мекерето даню ментата ми се гади .

Да са ни честити, избрани са, легетимни са.... а пердета лиса???

уж демокрация! Пак имаме партийци на заплата ...

как им вярват на всичките тия едни макс. 30%!!!! Аз не им вярвам и нег ласувам! Да носят отговорност гласувалите!

Негласувалите нямат право да мрънкат, все едно да не съм си купил хляб и да мрънкам, че съседът не ми е донесъл.

Мушморок

Май е все едно да мрънкаш, че съседът ти е донесъл калпав и щеш или не щеш, трябва да го изядеш.

А законен ли е обръчът от фирми на ДПС, ГЕРБ и Воля, който ви спонсорира бе мента ?

ОЛИГОФРЕНИЯ!!!!

МАФИЯ МАФИЯ МАФИ

Мълчи бе, продал се на Доган.

PEYTSCH

Цонев верно ли е, че си турчин ? И че си ислямист ? Признай си !

Мента а ти пита ли другарите законно или незаконно е ? Сега както са им светнали очите , ще те изгорят само с поглед ... ха ха ха

Другарю Цонев, ДПС са също незаконна партия по конституция.

Държавата дава 20 млн. годишна субсидия на Доган - така им се събира по 50 лв. на гласоподавател. Ако сложим откраднатите милиарди на Пеевски нещата стават космически. Не броим хилядите им фирми, особено в транспортната логистика.

Тея ако са опрели до 8 лева парламенту ще по-празен от египетска гробница..

MAI NE Vi IZNASIA TOVA, KOETO PISHA !!!!!!!!!!!!!

За постигане на целите си лакомата столетница не подбира средства.Ако трябва ще плюе на принципите си и подмолно,лицемерно с лъжи и обещания ще я постигне.Цонев е прав-да се отменят субсидиите и партиите да съществуват от членски внос.

Ти кога чу че Цонев иска партиите да се финансират само от челенски внос? Цонев иска бизнесът да финансира политическите партии.

Прав за това,че 8 лв.субсидия е незаконна,а останалото за членския внос е мое лично мнение.

Вутенце! Я виж ПАК с колко гласа е била приета субсидията;) Ок, ако останалите в НС не бяха съгласни с това число, те можеха да не го приемат - на БСП само гласовете не са достатъчни! Значи - туй си е общопартийна парламентарна уйдурма!;)

Така е,но тази уйдурма бе инициирана от Столетницата с цената на много рев,пазарлъци и лъжи.

Вуте, няма никакво значение кой точно я инициира уйдурмата - и, ако трябва да сме точни, т.нар. "патреоти" също не бяха съгласни за левчето - още януари, когато се вдигна патардията! Били сме свидетели и на други инициирания, които обаче не са били приемани - що пък един път не се объркаха да приемат диференцираното ДДС, например? Значи изводът е същия - общопартийна парлементарна уйдурма, поднесена на електората под формата на тъпо шоу!

В Япония исляма е забранен. Американците не са кацали на Лунтата...това са холивудски постновки. Заплатите умишелено се държат ниски...могът да се вдигнат на 2000 евро само с постановление в държавен вестник. Бензина в България е много скъп защото ни дерат. И сега към тези глупави и неверни легенди, може да добавите че субсидиите на партиите са от някакво значение за партиите - само една сделка с правилните имоти или един договор за изтребители, носи повече комисиони за една партия от колкото всички субсидии на всички партии взети заедно! Заплатата на Марк Зукърберг е 1 долър на година ама това не му пречи да е един от най богатите хора в света.

МЕКЕРЕ

Няма ли да я закриват вече тази кочина. За държавата говоря.

Я на ДПС им вземете финансиращото ги гуци Делян Пеевски и финансистите от Саудитска арабия и ще разберете що за офшорна партия са!

БАТЕ ДАНЧО Е ВЕЛИКАН! АЗ ЗА 2020 СИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ГО ДОСТИГНА ПО ДОХОДИ. АШКОЛСУН ПИЦА, АШКОЛСУН МЕНТА!

1000истини да кажеш ,пак ще си останеш еничар,навярно не по убеждения ,а за едните пари.Лоша комбинация от минало и настояще имаш.Никой не те брои за Човек,това е по важно все пак.

За детски и майчиски,за пенсии,за здравеопазване и т.н. ПАРИ НЯМА. За политическите партии ПАРИ ИМА за тлъсти субсидии от парите на данъкоплатците.

зависят от бизнеса....хептем няма да има пари нито за пенсии,нито за майчински.

Защото сега сигурно зависят от теб. Стига глупости.

Имат си ЧЛЕНове, да си искат ЧЛЕНски внос!!!!! Само тогава ще разберем РЕАЛНО колко партиите са харесвани от народа!

Са ше излезе Баце и ще им каже, "К'ва субсидия бе, народа каза 1лв. какво не разбрахте?"... и пак ще обере лаврите

окончателно гласуван. Никой не може да промени нищо.

Ако се появи почва за предсрочни веднага ще го направи както го направи преди еврогейските ама пак не можа да покачи бройката на шайкаджиите в еврогейския..

Абе незнам за субсидиите, но ЕТНИЧЕСКИТЕ партии и организации със сигурност са НЕЗАКОННИ!

Мен не ми пука - аз гласувам "не подкрепям никого" за да не вземат пари

Данчо ментата за законност знае! Той във въздуха се объща като палачинка за едната пара!

Разплямпал се, защото читашките бейове доят раята и ги лъжат, какви велики дела в интерес на Анаватана правели, а този лапа на готово.

Този родоотстъпник няма право на глас! Трябва да гние в някоя килия заедно със съпартийците си, не да кряка от трибуната

По принцип си прав, но в конкретния случай казаното от Данчо Ментата е напълно вярно.

какво иска ДПС?

бе г-н Цонев? Или не искате субсидия ,а само финансиране от бизнеса?????

А ти нали разбра, че сега освен субсидията от 8 лв., остана И финансирането от бизнеса?

Законът за политическите партии кога е променян че не си спомням такова нещо????

"ГЕРБ и ДПС се обединиха около идеята, лансирана наскоро от депутата, бизнесмен и издател Делян Пеевски – да се даде възможност бизнесът открито да финансира партиите. Това стана ясно от изявление на председателя на Движението Мустафа Карадайъ. Управляващите обаче държат субсидията да бъде намалена от 11 на 1 лев за всеки действителен глас, докато Пеевски и съпартийците му предлагат „американски тип“ – 0 лева при открито финансиране от бизнесмени." Юни, тази година! А малко преди местните избори аз лично с очите си видях реализацията на тази идея, докато си висях пред касата на един банков клон;)