ИДИЛ разруши древния асирийски град Нимруд

Групировката "Ислямска държава" започна да разрушава с булдозери ценен археологически обект - древния асирийски град Нимруд в северната част на Ирак.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ разруши древния асирийски град Нимруд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А скоро и в европа... това е бъдещето с ислямския вирус !!!

Добре, а ние не си ли унищожихме държавата ? ИДИЛ ще ни хванат за шлифера... Докато ни стигнат трябва бая градове да разрушат.

Няма думи с които може да се опише възмущението ми към този не осъзнат акт от страна на тази сган!

за милиони хора ,жертва на войната и платени изверги.

А кой разора Рациария. ? Същото е. Затриваш следите от тези пред теб. Защото си най,най. А всъщност си егати амебата. Но.. има хора с пари, на които си изгоден. Хитро.

Цели поколения мангали са се хранили от изровеното от тях в Рациария...

Също като у нас. "...Главната улица на античния римски град Рациария край Видин е била разрушена с булдозер по време на иманярски набези. Пътят беше разкрит през октомври от археолога Красимира Лука, но на учените не им стигнаха средствата за консервация и охрана. Почти нищо не е останало от древната улица, а около нея са разхвърляни парчета от плочи, керамика, мраморни колони и дръжки на антични съдове......"

Конан да ги накаже

Мислех че "Планетата на маймуните" е фантастика, но ето че в реалността скотове надделяват над хора в един голям район - люлка на цивилизациите. Апокалипсисът ще дойде, когато Иран направи атомната си бомба... А ФАКТ е че Путин винаги е подкрепял Асад, който все по-неуспешно се бие с ИДИЛ

Путин, като един надъхан с омраза към западната цивилизация азиатски сатрап, е приятел с тия диви питекантропи...

Има снимки, на които видният сенатор от САЩ МакКейн дружески си беседва, дружески и похапва и се разхожда с Абу Бакр Ал Багдади - халифът на Ислямска държава. Пак МакКейн каза, че до пролетта на миналата година САЩ са въоръжавали ИДИЛ, само преди дни иракската армия свали 2 британски самолета, хвърляли оръжие на ИДИЛ. Шефът на комисията по сигурност и отбрана на иракския парламент официално обвини САЩ и Великобритания, че ИДИЛ идържат само благодарение на техните доставки на оръжие и припаси. Факт.

ИДИЛ - Идиотил.

Когато няма с какво да се влезе в историята и това върши работа. Светът е пълен с комплексари с мания за величие!

вдъхновители путлеристанците, те тъй взривяваха църкви, храмове, и то в центъра на масква, продаваха на гнилия Запад хилядолетни културни ценности и сЕ в името на световната революция.

и пак да благодарим на бащицата и майчицата на ИДИЛ - НАТО и в частност САЩ.

Ужасна гавра с историческото наследство на човешката цивилизация,това показва,че тези хора са против цивилизацията и културата !Те просто искат да ни превърнат в планета на маймуни...

Айде де, Путин що мълчи, да спретне една операция в Ирак!

С прискърбие трябва да признаем, че това сатанинско зло го отвързаха най-големите сторонници (уж!) на хуманизма, културата и прогреса...

Спете спокойно деца,заплахата е Русия ,нали така ни учи татко президент!

Добре дошли в средновековието! САЩ направиха това възможно! ИД е американско изобретение!

а пък варварите българаши разрушиха древня римски град Arciarium (арчар)

ВАРВАРИ!

И те като нас РУШАТ.Сега чакаме да се види, какво ще градят - ако въобще са останали такива с тази мисъл

Музей на ислямското изкуство; за да спре Ердоган да се тревожи и да не ги обвинява във варварство и невежество.

ИДИЛ са креатури на ЦРУ и не правят нищо без тяхна изрична заповед. Целта е да се заличи историческата реалност и да се пренапише историята. Уви, г-да, който отрича миналото е осъден да го преживее отново. Ако има късмет.

Съгласен, не креатури приятелю. По-скоро карикатури.

А ти си креатура на глупостта!

Един от основните индикатори на тролството е прахосническото ръсене на обиди, там където аргументите са в остър дефицит.

Ислям=мракобесие,средновековие....

тъпоумието си,че причината за Средновековие, Мракобесие, е само Исляма! Всеки народ бавно или бързо- крачи по своя си път на еволюиране, усъвършенстване!

Искам да ви кажа, че преди години една статуетка от разрушения музей в Багдад се появи на един от най-известните търгове в САЩ. Няма да се учудя ако и от сегашните разрушени места се появи нещо по въпросните търгове.

А господин Ердоган би ли сравнил унищожаването на историческо наследство от ИДИЛ с изгарянето на книги от Александрийската библиотека от халиф Омар през 7ми век?

Александрийската библиотека е че: през 4 в.- първо Християните са нахлули в Египет и са изгорили доста ценни книги, много от тях свързани с " Историята на Човечеството от последните 100 хиляди години". По-късно, същото направили и Мюсюлманите - доизгорили недоизгорените от християните книги! Ердоган се опитва да защити културата на Исляма, така както Папата , Путин и пр. се опитват да защитят християнските ценнности! Няма лошо в действията им! Всяка религия и култура- заслужават уважение! За съжаление, войните предизвикват алчни, безумни Военолюбци,както заради природни ресурси и евтин робски труд, така и заради налагане/ диктат на свойте религиозни и културни ценнности! Та, такава всъщност е Истината!

бако ч5 кораба натоварени с папируси заминават за константинопол преди ордите на халиф омар да завземат александрия.каквото са могли християните са спасили.впоследствие банята на халифа в продължение на една година гори само папируси от библиотеката

От кое време християнски ценности защитава Путин? От това на Торкемада?

американската армия правеше същото - рушеше без да се интересува от това, че унищожава ценни исторически обекти, а което можеха да измъкнат с кораби и самолети, не се свеняха.

... и бият негрите.

кой и защо ни кара да наричаме тези подчовеци ИД, те нямат официален статут на държава, но явно ни подготвят за това, да си свикваме

Je suis Nimrud

Някой помни ли КОЙ Министър на Външните Работи организира среща в Правец на Сирийската опозиция предвождана от тези ценители на историята за координиране на действията?

Помнят, но са интелектуални запъртъци и не могат да направят връзката.

БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ОТЛИЧНА ПРЕДСТАВА ЗА ИСЛЯМА! ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАМЕ! ВЪПРОСА Е НАТО ЩО ДРЕМЕ? АЙДЕ, АМЕРИКА ИСКА УНИЩОжение на европа, ами европейците кво чакат!

Куха лейка... как какъв да е проблема? Хитлер не е рушил толкова, колкото тази Пасмина. Гадни мръсни твари, разрушаващи неща, по-свещени от техните най-свещени простотии. На бесилото заслужават всички! Що не ги бомбандират сега? ще НАТО трябва да прави през това време "военни игри" в Украйна? Къде е ООН? Шибани западни плужеци, олигарси, интересуващи се само от техния световен план...

ИМАЛО РАДИКАЛЕН И НЕРАДИКАЛЕН ИСЛЯМ. ХАХАХАХА! Я КАЖЕТЕ КОЙ Е НЕРАДИКАЛНИЯ? АЗ ТАКЪВ НЕ ПОЗНАВАМ. КЪДЕ НЕ Е ДИВ И ВАРВАРСКИ? В БЪЛГАРИЯ? СЪРБИЯ? ТУРЦИЯ? ...

Какъв е проблемът?! Човечеството не е спирало да руши паметниците си. Всъщност единствените запазани са или заровените под земята или прекалено големите, за да бъдат разрушени изцяло. Но по-лошо от желанието ни да рушим е това да реставрираме - който е виждал Кракра край Перник ще ме разбере.

Ако беше жив Хитлер....

Еми явно довършват започнатото от армията на САЩ. Щом и сенатор Джон Маккейн се срещаше с лидерите на ИДИЛ, нещата се навързват. Пък и скоро иракската армия беше свалила два британски самолети, хвърлящи с парашути оръжие за терористите от ИД в провинция Ал Анбар.

ето до къде води една религия тънеща в невежество и варварщина. Къде са ми имамите, къде са моллите бе тикви. къде са ви спрат. Или под тези чалши ум не вирее. Като чуя за унищожаване на древни ценности сърцето ме боли. Все едно убиваш човечеството. Тази варващина не познава и ранния ислям. Те са превръщали заварените чуждоверски храмове във свои или просто са ги оставяли на времето. Но не са ги разрушавали съзнателно. не зтнам дали знаете но църквите " Св. 40 мъченици" и "Св. Димитър" в Търново до 17 век са действащи християнски храмове, после вече не е имало в тях духовници и са превърнати в джамии. Иска ми се тези да ги избият.

Те САЩ бомбандираха църкви в Сърбия, а сега спонсорират ИДИЛ.

Да бе! И една тоалетна улучили!

Че е отвратително да съсипваш нещо създадено преди векове и да лишаваш бъдещите поколения от информацията за него е тъпо и безумно. Това напомня действията на хуни, вандали и др.,съсипали всичко по пътя си, заради което днес се наслаждаваме не на цялостния вид на останките от древен Рим и др., а на жалки останки от сътвореното от тяхната култура. Да се правим на възмутени обаче никак не ни отива,след като мълчаливо допуснахме и допускаме и у нас да се съсипват безнаказано исторически паметници, оправдавайки се с политическо несъответствие с интересите и вижданията ни. Преди да оплюем когото и да е,нека първо видим сами какво правим с историята си и с паметта за нея.

Добре де, не разбирам защо международната коалиция дреме и поне не пусне по една ракето срещу булдозерите, които разрушават световното историческо наследство. Защо до нас стигат кадри на огромни групи бойци от ИД с въоръжени пикапи, нима военните разузнавания не ги виждат тези групи насред пустинята и не могат да ги унищожат? Има нещо гнило и май никой не иска наистина да ги изтрие тия от лицето на земята, иначе съм сигурен, че за няколко месеца могат да бъдат избити до кракм нали са 20-30 хиляди човека в крайна сметка.

На т.н. международна коалиция безкрайно не й дреме за някакви си убити , ранени , бездомни хора или разрушени древни артефакти : ))) Стига да падат кинти ! И как си представяш да бори миндилите / които може да неутрализира в рамките на седмица / , като са нейни хора .

И кметът Димитър Петков е разрушил десетина древни (много по-стари от Боянската) църкви в Центъра на София... Ротондата (4 век) е също разрушена по това време. а Св. София (3 в.) е превърната в склад... Млада държава - обича да руши...

На фона на тези варваризми на ИДИЛ, ще бъде ли унищожен исляма? И кога?

Християни са изклали десетки милиони индианци и са разрушили много индински храмове в Амириките. Трябва ли да се избиват всички християни и кога? Или пък - Хитлер е избил 50 милиона. Трябва ли да бъдат избити всички германци и кога? Осъзнаваш ли несъстоятелността на написаното от теб или си тъп? д

А ти осъзнаваш ли, че на там теглят кретените от ИДИЛ. Ако ислямът сам не се оправи с тоя фанатизъм, той загива.

Ти правиш ли разлика между унищожаването на една религия и убийството на изповядващите я?

в библята пише : не убиваи! и всеки които убива не е християнин! докато в корана пише черно на бяло : "убиваите неверниците където ги хванете"!

Не че обичам исляма , но все пак трябва да правиш разлика между религия и фундаментализъм.

Защо пък точно от тая религия непрекъснато се пръкват фанатици?

до сега, до настоящия момент на живота си- да знаеш, че напразно си живял ..."Бяло" от "Черно" не можеш да различиш" Соросоде! От коя фондация на Господарите за новия световен ред получаваш заплатата си за манипулиране и оплюване?! Само Те плащат на Дебили, за да бъдат разрушени,заличени и подменени различните културни ценности на народите, с измислени "атлантически"! Чия "рожба" е ИДИЛ?! Ей, байгън от малоумни продажници!

Много примитивно:) ИДИЛ е нефтено производно :)

САЩ пък разрушиха разкопките на Вавилон, след като си направиха база точно там. От цял Ирак баш там намериха да правят база за снабдяване. Преди да нацъкате минусите проверете в гугъл - това е съвсем официална информация и не един или два археолоза са се хванали за сърцата като разбрали.

Французите пък изкъртиха носа на Сфинкса.

исляма е създаден от евреите за гонение на християните! тия гурльовци от кул;тура не разбират и никога не са разбира.исляма ги води за носа и държи в робство. не искам да обиждам никого, но вижте реалността и и сторията - от тяхна страна само насилие и насилие. грам култура няма.

Ако си оправиш малко културата на писане може и да се разбере какво искаш да кажеш.

и защо не ги подпукат с булдозерите, а ги оставят да рушат????

Не познавам фанатик с чувство за хумор и обратно!

Ха-Ха-Ха!!! Това беше смешно.

Хич не е смешно. Вярно е!

Чудовището, сътворено от САЩ се развихря. Очевидно САЩ са тръгнали на кръстоносен поход срещу християнството, след като така настървено преследват асирийците, първите християни в Близкия изток. И всичко това заради петрола и чалмите, коитоим го продават.

Боя се, че сте напълно прав. САЩ разпалват войни, в които жертви са християните. САЩ натискат европейските лидери да превръщат Европа в разграден двор за ислямисти. Нещата стават все по-явни и българите трябва много да внимаваме, защото пак сме на грешната страна!

това са абсолютни глупости.. Европа е най-големият партньор на САЩ, който им купува продукцията, която все още произвеждат. Да си съсипваш пазара е израз на върховно малоумие и те уверявам, че американците не са толкова тъпи.

Няма тука Юнеско, хората са Инвестирали в Багери и Чукове

Къде е ЮНЕСКО, къде е ООН, къде е Арабската лига? Няма ли да се свика Съвета за сигурност или това става само за обсъждане на Израел или Русия? Та няма ли да се намери смелост да се потърси сметка на САЩ за положението в Ирак? Къде са смелите "освободители" да се върнат в Ирак за да си довършат работата? Това е положението, който си мисли че американците са тъпи и глупави, значи не е в час. Това е целта, да се руши мира зад океана, постепенно, зловещо, пълзящо към сърцето на Европа. Да се провокира раздор между традиционни междудържавни отношения. Да се затрие световно културно и историческо наследство. А с това да се наложи нов световен ред, но не с последващ мир, а с постоянни огнища на военни конфликти. Така се справят в САЩ със собствените си проблеми, като ги изнасят далече от своята територия.

Организациите, които изброяваш са просто параван. Очаквай помощ от ООН по сериозен въпрос, колкото от Обществото на народите да предотврати война.

На недъгав френски Бокова се изходи по въпроса преди два дни.Чувал ли си шоп как говори чужди езици? А, ето така се изходи и Бокова.

Ако продължават да се гаврят с Асирийската култура ще вземат да събудят някой от отдавна погребаните асирийските царе, нещо като в Мумията :) . Тогава тези изроди от ИД ще видят какво е жестокост! Ще пищят като момиченца и ще съжаляват, че са живи.

Много филми гледаш ! Върни се в реалния свят !

На това ли ги обучавахте на семинарите в Правец

Скрий се някъде бе тъпчо!

на въпроса, е че се обучават хора които имат мозък(като качество) в главата си, ние събираме и дресираме, по-малко усилия се изискват за това.

де бе, цял свят е против тая групировка, дори турските държави и никой нищо не прави да я спре ....превземат градове в Либия продават петрола за без пари за да се финансират...защо не се надигне света и ги са изчистили точно за 1 седмица

Щото и САЩ и Русия имат файда от тях понеже им продават оръжие.

"турските държавИ" "градове в Либия" Бая си силен по география.

ИЗРОДИ!