Коментари - Половината японци ядат българско кисело мляко | dnes.dir.bg
назад

Половината японци ядат българско кисело мляко

Всяка сутрин повече от половината японски домакинства закусват българско кисело мляко, показва проучване на японската компания "Мейджи корпорейшън".

Обратно в новината

Коментари - Половината японци ядат българско кисело мляко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Половината българи се хранят с мухлясал хляб без кисело мляко

Кравешката и друга кърма от преживни чифтокопитни е полезна само за децата.

дядо ти на село друго е ял по стари годин. Глупости! прясното мляко може и да е само за децата, но киселото мляко е полезно за цял живот! Но истинското!

А българите му забравиха вкуса.

ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НАСАМ ОБМИСЛЯМ ВЪЗМОЖНОСТТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ С ИСКАНЕТО КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА НАЛАГАНЕ НА СТРОГИ САНКЦИИ / ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАТВОР/ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ПРОДАВАТ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ - МЕНТЕ!!!!!!!!!!!!! С ТЕЗИ СТОКИ НЕ САМО СМЕ ОГРАБВАНИ ФИНАНСОВО, НО И СМЕ НАТРАВЯНИ СИСТЕМНО. БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ЯПОНЦИТЕ СТРИКТНО ПРОВЕРЯВАТ ТОВА, КОЕТО ВНАСЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ДОКОЛКО Е ИСТИНСКО ИЛИ Е МЕНТЕ! ЖАЛКОТО Е , ЧЕ ИЗНАСЯМЕ ПРЕКРАСНИ, ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ ПРОДУКТИ ЗА ВАЛУТА, ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, А ВНАСЯМЕ БОКЛУЦИ, С КОИТО ТРОВИМ САМИТЕ СЕБЕ СИ. БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖА САМО ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ИСТИНСКО КИСЕЛО МЛЯКО. ГОСПОД НИ ДАДЕ ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ, КОЯТО НИЕ ЛЕКОМИСЛЕНО ПРОПИЛЯХМЕ. ХОРА, ОБЕДИНЕТЕ СЕ И ЗАЩИТЕТЕ ТОВА ОГРОМНО БОГАТСТВО, ДАРЕНО НИ ОТ ПРИРОДАТА - КИСЕЛОТО МЛЯКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОБИОТИЦИ, ПРЕБИОТИЦИ И ДРУГИ ПОДОБНИ СА ЕДИНСТВЕНО ДЕРИВАТИ НА КИСЕЛОТО МЛЯКО. ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО И ЧУДОДЕЙНИТЕ МУ СВОЙСТВА СМЕ УСПЯЛИ ДА ОЦЕЛЕЕМ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В България киселото мялко също е много добро. Има поне 5 български фирми които правят съвършенно кисело мляко. Няма да изброявам имената. Не се връзвайте на глупости, яжте българско кисело мляко. Опитайте различни марки, до като намерите своя вкус . По БДС млякото е уникално вкусно.

Глупости! В България нито една фирма не предлага кисело мляко произведено само от прясно мляко и закваска! Никойййййййййййййййййй!!!!!!!!!!!!!!!!!! ядем палмово масло, с овкусители, набухватели, консерванти, омаслители, обезмаслители, оцветители, втвърдители и всякакви други бълвочи. Позор за българите , че продадоха и предадоха най-ценното , което им бе дарила природата!

И тук вече мляко е менте, а какво да говорим за Япония. Там е абсолютно менте, като Данон. Но японците са много доверчиви и вярват на маркентинговите трикове. Като им кажет, че е полезно, ще го купуват. При нас пак едно нормално мляко няма, да и крави няма, от какво го правят това мляко?

Потвърждават се думите ми, че на много места по света нещата се случвата, благодарение на хората.А в България-въпреки хората.Доказателство е млечно-киселата ни бактерия,която се е развила по тези географски ширини.И е едно от малкото добри неща, с които ни асоциират.Но,добре че това все пак се цени.Защото тук нищо не се цени.Скоро Данон ще унищожи бацила по тез географки ширини.

да ядеш данон.

Ето защо японците са дълголетна нация!Била съм в Япония и съм опитвала българското им мляко,което се продаваше по магазините-няма нищо общо на вкус с нашето,може би има бифидус бактерия,но вкуса не е нашия.

Докато ядем боклуците на Европа, и ГМО от САЩ и Китай, умните нации лапат естествените и полезни продукти. Това че, не можем да печелим от националните ни богатства си е типична българска черта. Все се състезаваме със съседи и мислим вицове за тях, но всъщност ние сме пародията на Балканите, че и в световен мащаб. И не се ни виновни политиците, нали ние си ги избираме. Виновни сме ти и аз.

Никой не умира от старост,всеки умира от болест. Попитайте лекар. :))

Остарял/амортизиран орган не съществува ли? Например отслабнала мускулатура на сърцето? Все едно да кажеш, че ако имаш сбръчканата кожа, която е изгубила еластичност значи, че си болен...

Долнопробна лъжа е, че половината японци ядат БГ кисело мляко, те нямат ферментите, които разграждат лактозата и не ядат мляко и млечни деривати, като китайците, корейците.

Лактаза нямаш дори и ти,поради което оставяш добрите бактерийки да свършат работата вместо теб. Никъде по българските земи не се е консумирало прясно мляко от население в зряла възраст именно по тази причина. Този фермент /поздравявам те за използването на българската дума вместо западната чуждица "ензими"/,които жълтите нямат,е етанол дехидрогеназата- това,което разгражда етиловия алкохол в черния дроб. Следващия път като видиш "забрунден" от тяхното смотано уиски "Сънтъри" японец да знаеш от какво е.

това за японците изобщо не е новина, новина е че, всички българи ядем руско сухо мляко (ама не е от крава, ами от чували) размито с вода от водопровода

от марката "перестройка" нали?

...Всяка сутрин повече от половината японски домакинства закусват българско кисело мляко, ... ---- От къде японците намират български кисело мляко! Ние в България мааме американско или европейско сухо мляко с нишести с вода и подобрители! Аз българско мляко не съм виждал от 25 години! ----

Все още има истинско мляко, но в София. Това е произведеното от Ел Би и Огоста, две марки трудно намиращи се на пазара. От скоро пуснаха Ел Би в Била, а Огоста се продава в магазини ХИТ

Тогава за какво ще мрънкат?

Известни сме само с една и никаква бактерия,където само нея си имаме понеже не може да се открадне от не-корумпираните ни политици. И накрая някакви японци да вземат да се сетят че могат да произвеждат българско мляко за цял китай и да правят бизнес за милиарди,Ако че бактерията трябва да се внася от България на всеки 28 дни от БГ.А по вестниците пише за великият син на ,,еди кой си'' беше там ,,ДАНОНА'' със спортната кола и неговите куртизантки. Егати и държавата. След пет години ще внасяме кисело мляко от Япония.

Ами измисли нещо и стани известен де. Кой ти пречи? Собствената ти некадърност и тъпота може би?

Всъщност прясното мляко е много противопоказно за хората, особено възрастните. Извлича калция от костите , а казеина който се съдържа в него предизвиква автоимунни реакции, които могат да атакуват клетките на панкреаса и да предизвикат диабет. Само киселото може да се яде по тази причина.

1. Срещата на български министър с управител на чужда фирма е важно събитие. Докато срещата му с управител на българска фирма не става. При такава среща българският министър охотно "уверява и обещава"! На българските фирми нищо не се обещава, те са длъжни да си плащат и точка. 2. Думата "информация" е от мъжки род?! 3. "... е по-известен като бранд от ..." да се чете "... е по-известен от бранд на ..." (О, велика простотийо, че пък и потъмнено!?) 4. "... и за пазарите в Китай, Тайланд и Сингапур." Набийте си го в главата, че е важно!

Tова е чиста лъжа, защото азиатците нямат фермент, който да разгражда лактозата и по тази причина не ядат мляко и млечни произведения. Да сте видяли крави, овце, кози в Япония? Същото е и с китайците и корейците.

Българското кисело мляко в Япония е истинско. А това дето го продават по нашите магазини е направено от сухо мляко. Това е и причината японците да са дълголетници. Дълголетието е факт и при кавказките народи които си правят кисело мляко при домашни условия.

Това е допринесло за увеличение на продължителността на живота им с 11 години и ги е направило най-дълголетната нация :) Japan 2012 83.1 Japan 2010 82.8 Japan 2008 82.6 Japan 2006 82.3 Japan 2004 82.0 Japan 2002 81.6 Japan 2000 81.1 Japan 1998 80.5 Japan 1996 80.2 Japan 1994 79.7 Japan 1992 79.2 Japan 1990 78.8 Japan 1988 78.4 Japan 1986 78.1 Japan 1984 77.4 Japan 1982 76.9 Japan 1980 76.1 Japan 1978 76.0 Japan 1976 75.5 Japan 1974 74.4 Japan 1972 73.5 Japan 1970 72.0

В допълнение - от самосебе си се налага следния извод - ако българите не ядяха кисело мляко, сега щяха да живеят 63 години, вместо 74. Т.е. киселото мляко е животоспасяващ фактор на фона на убийствената среда.

Изпуснал си една малка, но важна подробност. Само половината японци ядат кисело мляко. Т.е. ядящите са си увеличили продължителността на живота с 22, неядящите - не. Средно с 11.

Хаха, да, добре звучи!

За тези дето мрънкат и незнаят какво приказват. Ами вземете малко и прочетете. Аз не съм млекар, ама се научих как сам да си го правя в чужбина българско кисело мляко. Бактериите които се ползват са два: Streptococcus thermophilus, Lactbacillus bulgaricus. При наличието на двата бактерия млекото един вид се консервира. Това е причината за повишената дълготрайност. Поне така пише в Wikipedia. Ако не ви харесва продаваното в магазините не го купувайте. Купете си млеко директно от фермерите и си правете сами.

За млЕкото може и да си прав. Но за млЯкото не съвсем ;-)

Понеже живея в Япония и ям това мляко, мога да кажа, че ползват българската бактерия и е написана на кутийките. Вкусът е много хубав, честно казано е по-вкусно от продаваното в България. Плътно е, като се изцеди е кремообразно. Има и нискомаслен вариант, доста по-течен и по-кисел. А отделно има и плодови млекца, 4 малки кутийки свързани на квадрат, на етикетчетата често има Мики маус, Мечо Пух и други анимационни герои. В денонощните магазини продават и малки разгасовки подсладено кисело мляко. Има и вариант за пиене, като гъст айран, подсладен. Продава се и цяла книжка с рецепти, в които се ползва Буругариа Йогуруто (т.е. тукашният вариант на българското кисело мляко). Действително много японци го ядат сутрин на закуска. Казват, че е здравословно. Но пък иначе си ядат и боклуците през деня, а шоколад и други сладкиши и джънк фуд ядат колкото си искат. МакДоналд ресторантите са пълни с ученици, има ужасно много деца с наднормено тегло, особено в гимназиите. Символ на здравословен живот и диети си остава Окинава, където са най-многото дълголетници. Там освен че консумират много риба и други морски продукти, ядат един горчив плод, гоя, който вярват, че е изключително полезен и допринася за дълголетието им. А и е известно, че в Окинава животът тече бавно и спокойно, никой не бърза. За разлика от Токио, Осака и другите големи градове, където хората все подтичват, все закъсняват и не смогват, все остават до късно на работа и ходят и сутрин по-рано.

В Ню Йорк някакъв български бизнесмен произвежда българско кисело мляко, даже го е нарекъл "Тримона", рязко се отличава по качество от гръцкото и турското и е почти същото като това в България. Вече няма нищо хубаво, произвеждано в България или от българи зад граница, защото комунизма направи българите мошеници и крадци.

Млякото не е българско, не лъжете! Производство е на френската фирма Данон, Костов им продаде патента...

Как бе, Лостов е демократизатор и народен герой. Благодарение на Лостов и други като него България е най-богатата страна в Европа.

"В момента в Япония продуктът българско кисело мляко на "Мейджи България" е по-известен като бранд от "Кока-Кола" и "Данон", а 57,5 на сто от японците асоциират България с киселото мляко, сочи още проучването. " А ние тук ядем Данон щото сме "хитри" като стадо бременни лисици и пием кола щото сме почти американци смех смех смех

Че защо ядете Данон? Не е като да няма избор на кисело мляко в България. Някои даже не са лоши.

Съжалявам че трябва да ти обяснявам че това беше сърказъм но няма начин как да го разбереш в тъпото интернет пространство тоест има но ти трябва опит и време но не си губи времето с глупости.

"Ние тук..." Много се надценяваш. "Кока-кола" и "Данон" са световни брандове. Ядат ги навсякъде. Да ги забранят в България ли искаш? Аман от посткомунистически тъпотии. Като Русия и макДоналдс. Като не щеш, не употребявай. Не е задължително.

Не са гледали филма "истината за млякото" А за другите не гледали, го има в тубата и документални.ком

Предлагам да се организира внос на японското българско кисело мляко, за да видим за какво става дума и да сравним. Едва ли ще ги подядем, а си струва опита. Ако позволят многобройните български фирми ...

Нищо чудно да се окаже по добро от нашето - оригинално

Направете следния тест. Купуете си което и да е кисело мляко от най-разпространените по магазините в България, след което го оставете за 1 година в хладилника. След 1 година си купете същото мляко от магазина и сравнете вкусовите качества на двете. Гарантирано и изпитано няма да има никаква разлика! Повторете експеримента със домашно кисело мляко и гледайте разликите и промяната във вкусовите качества.

Не е така...има доста марки който продължават да си правят истинско кисело мляко....казвам продължават, защото не може да се отрече, че някой от тези ,които произвеждаха кисело мляко преди 2 години, сега вече са скапали продукцията си и пройзвеждат нещото описано от тебе...но половината поне останаха с добра продукция и даже след седмица- две някъде ако се отвори и се разваля/вкисва.

Млеката, които аз си купувам, а те са много марки..., се ве вкисват след 3-4 седмици ако не са отворени, а ако са отворени- след 5-6 дни, или мухлясват за толкова. Така че вкусът определено не е същият! Последното, което хвърлих, щеше да се пръсне, така че трябваше да пробия капака и да го изхърля след месец, ... нямаше как да го оставя за година ;-)

Какво ме интересува това,уважаеми?Въпроса е защо вече ние не ядем вече БЪЛГАРСКО кисело мляко е това е въпрос ,който трябва да го задавате по актуален е и по интересен!

Лукарски, вместо да се разхожда за сметка на данъкоплатците, да каже колко пари сме спечелили от това? С колко ще се увеличат заплатите, пенсиите, броят на детските градини, как ще се подобри образованието, здравеопазванито и др. сфери на обществения живот, които са клоаки? Ако това няма отношение към нашия живот, "приемаме" И НЕ ИСКАМЕ ДА ПРИЕМЕМ, че поредния ПРОЙДОХА е изхарчил НАШАТА КРЪВ, НАШИЯ ЖИВОТ за да се разхожда по света.

Така е! Аз съм в Англия. Имах едни познати японки. Та едната почна да ми разправя нещо за киселото мляко, ама и тя се чудеше как да ми го обясни... Накрая ми каза, че има много видове кисело мляко, но най-доброто е българското. Даде пример с Кока-Кола. Има и други видове "Кола", но "Кока-Кола" е само една. А тук, в Англия има много видове млека и на тях пише, че съдържат "жива култура"... Само едно съм намерил на което си пише, че съдържа Лактобациликус Булгарикус и ... /не помня другия бацил/ :) Това млеко купувам и го ползвам за подквас и става чудесно. Веднъж и на японките им занесох от същото мляко и им показах къде пише името на бацила. За да знаят какво точно да си купят. Останаха наистина очаровани.

Кое/къде е това мляко?

Търсиш по турските магазини из Англия. Също така се предлага от OCADO. Това можеш да пуснеш като търсене в Гугъл. Tims Dairy Springdew Very Low Fat Natural Set Yogurt 424g. Излиза директно в OCADO, има и снимка на кофичката и описание на съдържанието заедно с бацилите./Live cultures: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus./

японците могат да ядат натурално кисело мляко, а ние в България не можем, това, което предлагат по магазините с малки изключения са боклуци, пълни с брашна и сгъстители, опитайте се да заквасите прясно мляко и ще видите резултата какъв е, жалко,че и ние като японците не можем да ядем качествено кисело мляко, пък било то българско....

В АМЕРИКА НЯМА БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО А САМО ГРЪЦКИ ЙОГУРТ ... ЗАЩОТО АКО ГО ПИШАТ БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО ЕВРЕИТЕ ОТ ДАНОН ТРЯБВА ДА НИ ПЛАЩА ЛИЦЕНЗ ... ЗАЩО СПОРЕД ВАС ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ПРИВАТИЗИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА СЕРДИКА И ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА - РЕЦЕПТИ , РЕЦЕПТИ И КРАДЕНИ БАКТЕРИИ :))))

НАЙ-ИЗВЕСТНОТО МЯРКА В АМЕРИКА СЕ КАЗВА ЧОБАНИ И ГО ПРОИЗВЕЖДА ЕДИН ТУРЧИН КЙТО ОТКРИЛ РЕЦЕПТАТА МУ В ТУРЦИЯ (ПОДОЗИРАМ ЧЕ Е ПОМАК, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОЙ ВИКА ЧЕ Е КЮРД) :)))

Детройте.. вземи си потърси White Mountain. Прави го един хърватин в Тексас по българска рецепта и в стъклен буркан. Разбира се купувай само пълномаслено. Ниско или безмаслено кисело мляко няма как да е оригинално - бактериите освен млечната захар имат нужда и от мазнините, но иначе е най-добре да си квасиш сам. Закваски оригинални Български има от къде да се купят ако потърсиш - промишлена доставка - правени от Ел Би Би, само че тук са 5 долара за 50 грама, а не както в България - 5 долара за грам. Квасенето в домашни условия е лесно, и няколкото колеги японци които са тук редовно получават буркани от мен. (Тук = Аризона)

Чувал съм че на това кисело мляко в Япония само в името му има нещо българско. Било много по добро от нашето.

Чудо голямо да не би половината българи да гледат японски телевизори. Япония да инвестира тук а мляко да ядат колкото искат ако ще и сирене и кашкавал.

Българско, българско... Колко да е българско...

М,вкусно.Иска още.

В туршиите има същите бактерии като в киселото мляко, така че яжте туршии и кисело зеле.

има, но има много сол. особено в киселото зеле. нож с две остриета.

В Япония правят "българско" кисело мляко. Както и да е, сигурно е от японска крава, но с българска бактерия, може би. Все пак са признатели на оригинала. А как е в знаменитият ЕС? Тук има гръцко кисело мляко, балканско сирене, белгийски домати от саксия, ирландско агнешко, египетски картофи, македонски краставици, консерви с неясен произход но с руски етикет. Като гледам по магазините в Европа, май само сладкото вино "Меча кръв" и "Манастирско шушукане" остана. Една носталгия на бившите соц. туристи в порутеното БГ Черноморие.

Македонците не са в ЕС. Иначе си прав. С една четвърт население албанци от 2 милиона.направо ги гласят към албания

Дори националната гордост, ракията, вече не се припознава с България. Има някакви дестилатни смеси от Испания, Италия, Сърбия и Чехия, безумно скъпи и скапани, но няма българска самобитна ракия. Що така бе, Борисов, толкова ли фарисеите-бизнесмени около теб не могат да изнесат нещо на запад?

тикво тиквена , защо няма истинско българско кисело мляко?да види светът , че поне това можем !

Млякото и неговите производни,са най-вредният продукт консумиран от човечеството на нашата планета!

Трябва да ти дадат нобелова награда. За това откритие.

Той не го е открил!!! Но това е факт, който трудно ще приемеш на този етап. Гледай в тубата "истината за млякото" ще ти изтръпнат зъбите....

Да ме прощаваш, ама на майка ти от МЛЕЧНАТА жлеза малинов сироп ли си сукал или боровинково вино?

Или знае неща, които вие не знаете, щото си мислите, че мнооо знаете! Гледай филма и се информирай преди да се правиш на "готин"

Господа, май не можете да четете. Отдавна са измислили как да развъждат всякакви бактерии във лабораторни условия. И отдавна японското българско кисело мляко е по-българско от българското. Както и на запад повечето продукти от мляко ги знаят като гръцки, а не като български. Ама какво да ви обяснявам, след като дори в българските магазини продават гръцки млечни продукти. Аре, най-бедните чистачи на Европа, горди европейци, лека ви вечер.

най-богати сме, разбира се не материално..

А другата половина какво ядат?

Българско саке. Гроздово. :)

ми що не си правите бре ...много лесно само пресно млеко и закваска требва...ас си правех ..доде холестерола ми скочи...сега нема вече доцтора каза не само 0 процент масленост *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Скоро японците ще свързват киселото мляко с Дилян Пеевски. Защо ли ? Защото чрез подставени лица в Ел Би Булгарикум и с любезното съдействие на министъра-смешник и примиера-слънце, Прасчо ще властва и там. Вестник "Капитал" - последният брой.

странно... дилян пеевски ми звучи като дилър пеевски ...